3752
PC-s vágás és home video
-
#432 Csinálsz egy pl. kék szinű kört a Title menüben, lemented, majd a film fölé húzod és választod a transparency/Blue screen-t. Így ami kék az átlátszik, míg a többi fekete (sötét) marad. De ha a kéket átmenetekben csinálod, akkor nem lesz olyan éles a konturja. -
#431 nem tudod, hogy hogy lehet a videónak a széleit elsötétíteni?
vhogy így:
-
#430 nem tudod, hogy Pro-ban hogy lehet egy effektet folyamatosan erősíteni? pl. hogy a blur 0.0-ról indul, majd 10 másodperc múlva 10.0-n áll meg. szal érted, hogy egyre erősödjön. na! -
besenyő #429 Azért köszi, megpróbálom beszerezni, vagy kiokosodni belőle.
Miért nem vagyunk nagyhatalom, akkor nem kéne idegen nyelvekkel szüttyögni?!
Az az átkozott augsburgi csata! -
#428 Ha a capture-nél "movie capture"-t választasz, akkor elvileg nem lenne szabad snittekre bontania. Akkor a leállítást te szabályzod manuálisan. Ha bár régen még win98 alatt volt ilyen szétbontás, de ez az ntfs file rendszerrel megszünt. ha jól emlékszem ott volt egy maximális korlát, ami után szétbontotta az anyagot (/4Gb??? - nagyon rég volt:) / De gondolom nem 98-at használsz? -
#427 tsyl!
figy márt! azt hol tudom beállítani, hogy capturenél, ne bontsa szét snittekre, hanem folyamatosan vegyen fel. -
#426 azért mondtam, hogy sehonnan, mert tudom, hogy nem létezik. max. a 6.0-hoz van könyv:
Mudri István: Digitális videózás adobe premiere 6.0 alkalmazásával
After effectshez, meg ENcorehoz egyáltalán nincsen, csak angol. -
#425 lehet. de kell vmilyen firewire kártya, USB-n ne is próbáld bedigitalizálni a videóidat. utána meg jöhet vágás, effektek, szöveg, zene... -
#424 Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy ez ugye videó szerkesztésére alkalmas program? lehet egyböl videókameráról capture-lni gépre? és utánna effektek, szöveg, zene...? -
besenyő #423 help mí plíz!
valaki tud segíteni, ( kivéve ho-ho-hóóó) , honnan tudok tölteni magyar nyelvű leírást??? -
#422 működik a free rendering:) -
#421 sehonnan -
besenyő #420 Sziasztok!
Tud valaki segíteni, honnan tudnék tölteni magyar nyelvű leírást a Premiere Pro sorozathoz? ( After Effects, Encore DVD ) ?
Vagy, ha valaki rendelkezik ilyennel, el tudná nekem küldeni?
Előre is nagy köszönettel!
És BUÉK! -
#419 OKé, remélem hogy tud segíteni, mert a hétvégén jó lenne megcsinálni! -
#418 majd tsyl megmondja, hogy mt kell pontosan csinálni. -
#417 1-2 frame annyira nem gáz. lehet, hogy össz 1 framet dobna el (a végén kiírja) sazlé próbáld meg kikapcsolva. de ha vagy 100-200-at, akkor kénytelen vagy szórakozni vele. -
#416 De viszont akkor átugorja a frameket és nem lesz meg!?
Majd kedden kapok új VGA-t akkor újrarakom a XPt, és megnézem hogy az volte a baj! -
#415 na, jó a könyv nem ír semmit a hiba orvoslásáról, csak, hogy szórakozzunk az oprendszerrel amíg jó nem lesz. ha végképp nem megy, akkor kapcsold ki az abort on dropped frames pontot a project settingsben. -
#414 pill, mindjá megnézem -
#413 Fennt van a Adobe Premiere Pro 7 és most szerték "Capture"lni (felvenni) egy Samsung miniDV kamerárol, de amikor veszek fel mindíg megáll és kiír egy hibaüzenetet! Ezt: Frames dropped during capture
Az értem hogy kihagy 1-1 framet de miért!? Eddig nem volt ilyen gondom!
Mi lehet a baj? mit állítottam esetleg el?
És a legfontosabb hogy hogyan tudom kijavítani és felvenni a filmet?! -
#412 Karácsonyt! -
#411 én majd cask holnap kívánok, most minek? -
#410 neked is.
dolby hang milyen? -
#409 Boldog karácsonyt mindenkinek! -
#408 Ami codekket illeti, én mindig DV-avival dolgozom. Utána a Premier encodere (dvd)mpeg2-be. Végül is ami codek nekem feltétlenül kell, az az ac3, mivel még utána Dolby Digitalba konvertálok.
Amúgy ez a veszteségmentes dologra elég nehéz szerintem tuti tippet adni, hiszen hetente újabbnál újabb codekkek jönek ki. Ha a kisméret lenne a cél és a jobb minőség én Xvid-re szavaznék. (persze ezen belül is van számtalan verzió.De kódolni lehet egy filmet egy óra alatt is, de ha ad rá az ember akkor lehet hogy 8 óra is kellhet hozzá). Kisérletezni kell, végül sok minden függ a gép konfigjától és a ráfordítható szabadidőtől is. -
#407 az lesz, csak érdekesnek tartottam..
úgyse annyira szeretem az ilyen nagy programokat ilyenre használni :)
milyen codekkel szoktál felvenni? néztem pár veszteségmentest, de egyik se úgy működött ahogy elvártam volna :=( -
#406 ezt még én nem bpróbáltam, 1.5-öm jelenleg nincs telepítve, részemről sajna nem tudok segíteni. De elképzelhetőnek tartom, hogy a Premier nem is támogatja a tv-tunerből való felvételt.
De ha felveszed a műsort a kártyához adott szoftwerrel(aviba vagy mpg-be), akkor azt már viszont letudja kezelni az 1.5 is azaz szerkeszthetővé válik. -
#405 1.5 ben hogy lehet tv tuner bemenetről felvenni???
nekem csak firewire-ről akarna, arra pedig nincsen semmi kötve :( -
#404 javasolni is akartam, hogy mindjárt itt a karácsony -ugye a szeretet ünnepe-szóval ezzel "visszaislehetélni" egy kicsit:)) -
#403 cáááh! benyaltam magam anyuméknál, szal megvan a gép korlátlanul. -
#402 nem rosszak:)) -
#401 ja és TÉÉÉÉK! -
#400 komoly plug-in -
#399 rögtön egy jó pár -
#398 pangunk.
ma kiderült, hogy sikerült a német közép szóbeli (91%), és úgy volt, hogyha jó lesz, akkor véglegesen megkapom. de addig is, keresek pár jó tutorialt, vagy vmit, azt bemásolgatom ide. -
#397 hoh, eltiltva nem lettem, csak korlátozva. de tök mind1, mert ha nincsenek otthon az isten se mondja meg nekik, hogy gépeztem-e. de azért rossz. nem mehetek ki péntek-szombat esténként, meg a telefonágatásai is korlátozva lettek. remélem sikerül a német középfok, mert ha nem akkor nagyon durcik lesznek. -
#396 Csak nem ellettél tiltva? -
#395 na, hát igen. gépről ennyit. anyámék most vannak fogadóórán:-/
remélem legalább a régit használhatom netezésre. -
#394 ok:)) -
#393 attól olyan filmes hatású lesz a videó, meg asszem after effectsben is tud jókat.
de amúgy én úgy félek, hogy megkaptam ezt a drága gépet, azt semmi húdenagyonfaszát nemtok majd vele csinálni. van 1-2 jó ötletem amivel fel lehet dobni az osztálykirándulást, de a vágáson kívűl nem sok más ötletem van. de remélem majd menetközben azért vmi eszembe jut. te is mondhatsz pár jó dolgot.