3752
PC-s vágás és home video
  • nemcsakfeel
    codec ek, formátumok jól vannak beállítva?
    milyen hibaüzenetet kapsz?
  • császárság
    igen ezt mind értem szétvágom kétrészre átrakom és elkezdi
    is csinálni a dolgát aztán vmit hibát kiir az irással kapcsolatban:(((
    de nem értem miért?
    lehet h vmit még be kéne állitani
  • nemcsakfeel
    mármint melyik része?
    az alapfelállás ugyebár az hogy ez egy Nem Lineáris Videóvágó progi, ez világos? Azaz a videóanyagodból kivágsz egy részt, azt áthelyezed akárhova.. Több videósávra tudsz dolgozni, ezeknek akkor van értelme ha az átfedésükhöz effektet raksz be.
  • császárság
    sziasztok

vki magyarázza el légyszives hogy hogyan is müküdik ez a program!!!
  • szepike
    Sziasztok!

Majd el felejtettem a másik fontos kérdésemet. Hogyan és mivel lehet AVI-ból (1 óra=14 giga)SVCD-t vagy VCD-t csinálni? Köszike.
  • szepike
    Sziasztok!

A kérdésem a felíratozással kapcsolatos. A bajom az, hogy a felírat vonalai kikockásodnak nagy képernyőméret mellett és ez gáz, ennek "gagyi" hatása van.Akár a premier belső felíratozó modulját, akár külső programot (TitleDeko) használom.Lehet állítani a felbontást valahol?Milyen progi a megfelejő a felíratozásra? Köszi előre is!

• BaliBoy
    szepike: Elképzelhető, hogy a pro-hoz kevés a gép, de lehet, hogy amúgy is hibás a progi. Próbálj ki egy régebbi verziót! Amúgy milyen formátumba(dvavi, cinepack...) capturols? Azt ugye tudod, hogy amikor új projektet kérsz be lehet állítani, hogy milyen formátum legyen!
  • szepike
    Sziasztok emberek!

Tudnátok nekem segíteni? A gondom-bajom egyszerű: pro-n keresztul capturézok digitális videokamerából, a bevitt avit (720x576) visszanézve a film nem folyamatos, néha beszaggat, ugrál, a TV-n nézve is.
    Semmilyen más program nem fut, a monitoron nincs kép a capture alatt. Szerintetek kicsi a gépem hozzá? P 3 szeleron, 1100 MHz, Memoria 256 Mb, video 32 Mb. Mi lehet a gond? Előre is köszi!!
  • Monk
    A 7-es Premiere Pro-ban valóban drag & drop módon lehet az átmeneteket a videoba szúrni. Ha ez megtörtént, kétszer az átmenetre kattintva az Effect Control ablakban jelennek meg a beállítási lehetőségek. Pontosan kell a video elejére, végére vagy két video közé szúrni az átmenetet, mert egyébként valóban nem látszik a kurzor amikor húzza az ember.

Egyébként nekem is volna egy porblémám: a Pro-ból egyszerűen képtelen vagyok normálisan tömörítve exportálbi az anyagot. Hihetetlenül rossz minőségű, nézhetetlen lesz a videó, akár DivX-szel, akár bármi mással tömörítek. MInden lehetséges beállítást végignéztem, mindhiába. A 6.5-ös verzióval ilyen gondjaim nem voltak. Valami ötlet?
  • MuchACHO79
    Retek.

Nos végülis meglett a dolog még akkor, csak azóta nem volt netem. HolopNet suxx.
    Első inditásnál azt ajánlotta fel, hogy a/x editing, vagy single track editinget akarok használni. Én a/b-t nyomtam, és tényleg az volt a nyűgöm, hogy hiányzik a transition sáv. Namost az effekteket megtaláltam, de a régi premiereben ha ráböktél láttad, hogy mi is ez valójában. Ebben csak fel vannak sorolva a transitionok, de rá sem lehet bökni. Sőt! Ha vonszolod egérrel drag and drop akkor sem változik meg a kurzor nem látszik hogy mozogna. De ha ráhúzod a videok közé, akkor bmegjelenik egy pici sáv a videok előtt. Szal a második video elé kell vonszolni, és akkor megjelenik. Bár se időtartamot, se mintaablakot nem lehet látni. Viszont ha mozgatod a slidert, vagy nézed a videot, akkor már valami videorenderelt képet látszi, tehát látszik a transiion.
  • Gladiator
    az a baj, hogy én utoljára 1 éve szórakoztam a peremierevel, szal már csak gyengén emléxem rá. azt amit te keresel azt az effekteknél keresd, és tedd rá az első videó végére. az alatta lévő videó sávba pedig a második videót csúsztasd be, vagy vhogy így.
  • BaliBoy
    Igaz én sem ismerem a Premier 7-et, de szerintem ugyanúgy van mint at előzőkben. Szerintem ott rontottad el amikor telepítés után első indításnál felkínál a program kétféle ablak típust! Nos eddig mindíg ua. választottam de úgy láttam, hogy a másik ablak típusban hiányzik a Translation sáv. Nemtom, hogy lehet át állítani de ha újra telepíted utánna bizti megint lehet választani a két megjelenítés között! Nekem ez az ötletem. Lehet nem jó az ötletem, de azért szerintem érdemes egy próbát tenni!
  • MuchACHO79
    Nem!

Nem segitettél sajnos. Szal a régiben volt a két video, és közötte egy keskeny sáv. Oldalt volt egy transitions ablak, onnan a megfelelő videoeffektet oda lehetett húzni a timeline-ra, és az egész hosszát automatikusan a két video átfedésére állitotta. Igy aztán nagyon gyorsan megvolt a videoátmenet. Pl az egyik video elgördült mintha papirlap lett volna, és alatta már ott volt az uj video. Itt is megvannak ezek a videoátmenetek, de nem tudom behúzni őket. Sikerült megfogalmaznom érthetően?
  • MuchACHO79
    Nem, igen, az ellen nem véd :)))
    Na megnézem azt a két csikot...
  • Gladiator
    fingom sincs milyen volt a régi verzióban, és milyen az újban, de milyen átmenet kéne? csak olyan sima egyik elhalványul, másik felerősödik? vhol bal oldalt van egy olyan akin, amin két csík van, ami kersztezi egymást. na, ha arra rányomsz, akkor a két videó alatt, vagy nemtom hogy megjelenik egy piros csík, amit ha lehúzol halványodik, ha fel akkor erősödik. na, van 2 videód. X meg Y. Az Y-t betolod kicsit az X vége alá, és ahol együtt vannak a timelineon, ott ügyeskedsz a piros vonallal. na, tudom, hogy nem volt érthető, de remélem segítettem.
  • Impi
    1132-1381-7346-2847-2617-6783
    1048-1826-9258-0698-3874-7197
  • MuchACHO79
    Kösz, megvan.

Most abban segitsetek hogy lehet transitions-t (átmenetet) tenni két video közé, merthogy nem úgy mint a régebbi verziókban.
    Megint kösz aki segit.
  • Gladiator
    beírod itt a keresőbe, hogy serial, és kidob egy olyan topikot. ott a legutóbbi üzenetben van 2 használhatatlan oldal, de ha lejjebb mész, akkor van vmi olyasmi talán, hogy serial.us, vagy ilyesmi.
  • MuchACHO79
    Üdv.

Lejött valahonnan az ADOBE PREMIERE 7.0 PRO ISO fájlja, de nem raktak bele serialt. Valaki segitsen!
    Kösz

Marha sürgős!
  • Gladiator
    hát, olyan nagyon bonyolult feliratot nem lehet. legalábbis én nem tudok. lényeg, hogy van a bal felső sarok ban, vagy baloldat egy toolbaron egy fehér lap. rányomsz, feljön egy ablak, amibe rajzolhatsz, írhtsz. aztán beteszed a timelineba.
  • Spike
    Sziasztok!!!!Tudnátok segíteni?!nem tom hogy lehetne Premierben feliratozni?!!!Plíz segítsetek!!!
  • BaliBoy
    Hát szepike pedig könnyebb lenne ha vidkártyát cserélnél! Legalább is egyszerűbb! Az Adobe premierrel megtudod csinálni! Bár a siker nem garantált mert nem támogatja a premier a tömörített formátumokat (DivX,Xvid...). Úgy tudom az xvides videókat be sem lehet importálni! Azért leírom mit kell csinálni! Először beimportálod a premierbe a filmet. Behúzod a timelineba. Majd file/exportban megkeresed az 'export to tape'-et. Így eltudod indítani a film kimásolását kamera kazettára. Ennek mondjuk az is feltétele, hogy tudja a kamerád a DV in funkciót. Szóval, hogy tudj kazettára másolni! De mint mondtam a tömörített formátumot nem kedveli a premier. Tehát át kell mindezek előtt konvertálni filmet mondjuk tömörítettelen aviba, vagy mondjuk mpeg2-be. Ezt megtudod tennia a VirtualDub-bal! Ennyi!
  • szepike
    Sziasztok!
    A kérdésem az lenne hozzátok, hogy milyen programmal tudnám a számítógép monitorján megjelenő filmeket (DVDRIP;stb)a kamerám (Sony DCR TRV 33e) LCD kijelzőjén megjeleníteni, persze firewire kábelen keresztül. Mindez azért kellene, mert ha ez meglenne, akkor a kamerát már könnyen össze tudom kötni a TV-vel és azon nézhetném a filmeket. A videokártyám nem TV kimenetes, ha nem muszáj nem cserélném le.Előre is köszönöm a segítséget.
  • richárdkirály
    hello!
    lenne egy nagy problémám
    be sikerült szereznem a 7.0 pro verziót
    a baj csak az hogy a cd-n a premier pro mappában a data2 file sérült, illetve az egyik komponense, és mivel a program nagyját a telepítő ebből a fileból másolja a gépre, nem tudom használni a progit pedig szükség lenne rá
    Ha meg kérhetnék vkit hogy legyen már olyan szíves és küldje el nekem ezt a filet ha ez a verzió van neki. Nem olyan kicsi 166Mb de megköszönném:)
    szal csak írja be az a vki hogy hajlandó a dologra és megadom az icq számom, ha az illetőnek nincs icq-ja nem baj megoldhatjuk máshogy is a file cserét.
    Előre is kösz a megértést!
  • szepike
    sziasztok!
    Premiere 7.0-m van. Az lenne a problémám, hogy a program nem tud bizonyos filmeket (DVDRIP.avi;DVDSCR.DIVX.avi; stb.) beimportálni magába. Egy ablakban közli a program, hogy sikertelen az importálás és hogy nem ismeri fel a fileformátumot. Miért van ez?
  • Neocitran
    sziasztok.
    most kezdtem el foglalkozni az adobe premierrel és az Encore DVD 1.0 -val.és az a nagy gondom hogy nagyon bonyolult.nincs valakinek leírása (magyarul), magyarosítása vagy használati utasítása. nagyon idegesít a bénaságom de szertném megtanulni.
    [email protected]
  • BaliBoy
    Ajánlok egy oldalt neked amit ha felkeresel megtudsz mindent! www.world3d.hu
  • Sarvamangalam
    Szia!

A birtokomban van egy Adobe premier 6.0 video szerkesztő program. Sajnos a hozzá mellékelt kezelési könyv nem tartalmaz olyan nyelvet, amit én is értenék. Éppen ezét szeretném a segítségedet kérni. Avi formátumú filmet szeretnék rövidebbre szabni (nem fér rá a 700-mb cd-re). Tanácsadásodat nagyon szépen köszönöm!
  • Jampó
    OK! Köszi szépen. Már leteszteltük haveromnál is, annál is rosz volt, aztán rájöttünk, hogy nem szereti a tömörítőket. Uncompress-álva, szépen exportált, de bármilyen tömörítővel próbáltuk, nem volt jó. Egyenlőre rejtély, hogy mi lehet a baj.
  • BaliBoy
    Igazság szerint nem tudom pontosan mi lehet a gond de szerintem vagy nincs jól beállítva export video, vagy egszerüen hibás a Premiered! Vagy a géped softwaresen nem támogatja a kiexportált video-t!
  • Jampó
    A baj az, hogy a videó, amit kiexportált, hibás. Nem úgy hogy nem tudja elindítani, hanem egyszerűen rossz. A kép ide-oda ugrál, mármint időben értve. Az előzö verzióval, ilyen gondjaim nem voltak. (a hanggal nincs gond.)
  • BaliBoy
    Az oké, hogy nem tudsz exportálni, de milyen hibát kapsz? Vagy nem tudsz az exportálásra kattintani?
  • Neocitran
    sziasztok.nem tudtok magyarosítást a 6.5-höz vagy frissebb verzióhoz??? nagyon kellene
    ha lehet ide válaszoljatok:
    [email protected]
  • Jampó
    A gond az, hogy nem lehet kiexportálni a videót. Állítólag rossz tört verzió, de már kétszer is letöltöttem két különböző helyről.
  • BaliBoy
    Mi a gond?
  • Jampó
    Hi! Nem tudom kinek van meg az adobe premiere pro, de akinek megvan az segíthetne, hogy mért nem tudok vele kiexportálni. Régebben a 6.0-val dolgoztam, úgyhogy nem a bénaságommal van a gond. Előre is köszi!!!
  • BaliBoy
    Köszi! Már sikerült megoldanom! Amúgy tényleg az NTFS-el volt a gond!
  • O0D:
    NTFS ed van?
  • BaliBoy
    Hello! Lenne 1 olyan kérdésem, hogy a Premierbe be lehet-e állítani, hogy 4g nagyobb fájlokat rendereljen!
  • Gladiator
    csináld meg swishben az egészet. az sokkal profibb is, és abban meg tudod csinálni 40 mp hsszúra. de én nem értek hozzá, szal csak gondolom, régen vmi olyasmit csináltam.