3752
PC-s vágás és home video
  • tsyl
    innen töltheted
  • Gladiator
    nemtod honnan sezdhetném le a 6.5-t?
  • Gladiator
    ok, akkor megnyugodtam
  • tsyl
    Az egy óra DV videót nevezhetjük tömörítetlen adatnak.
    ahhoz, hogy dvd legyen belőle tömöríteni kell mpeg2 formátumba. Itt kölönböző "bitrate"-eket lehet alkalmazni ami befolyásolja a kész "mű" nagyságát is. Egy jó minőségben tömörített egy órás DV kb. 2 gigát fog elfoglalni a DVD-n.(és egy normál tv-n nézve semmi változást nem veszel észre az eredetihez képest.)
    Függ a nagysága attól is még, hogy az audió sávot meghagyod PCM formátumban (Wav) vagy azt is konvertálod Mpeg layerbe (mp2,ac3). Ez utóbbinál lényegesen több hely marad a képanyagnak, mivel jóval kevesebbet foglal a Wav-hoz képest.
    Az extrák meg kb. 300-400 Mb körül vannak (az igényesek, mozgó menüvel) ami bőven ráfér a maradék helyre.
    Így ha kiszámolod, 2 óra minden további nélkül mehet a korongra, de egy jó tömörítés megválasztásával akár 180 perc is felírható rá, látható minőség romlás nélkül.
  • Gladiator
    nem azért, de ha egy DV kazettáról átmásolt film 13giga/óra, akkor hogy fér rá 1 óra videó + menü + extrák egy 4.7 gigás dvd-re?
  • tsyl
    sok mindentől függ egy felvétel.
    - mivel akarsz digizni?
    - milyen a géped?
    - mi a cél? (Dvd,vcd,svcd,Xvid,DivX...stb.)
    - milyen hosszúságú a felvétel?

• nemcsakfeel
    ajánlanátok Videó kodeket felvételhez???
    huffy - nem igazán akar nekem működni, nemtudom miért..
    mjpeg - elcsúszik a hang
    ?????
  • Gladiator
    de faszok! a buzik a nettó árat írták az újságba
  • Gladiator
    jaaaaa.... hát várjál. szentem a premiereben ilyet nem lehet csinálni. ez nem erre való. töltsd le az audition-t. az is adobe. aban 100%, hogy lehet
  • DBoy
    nah,hogy? :D
  • tsyl
    Gladiator:
    utána néztem én is a kártyának, nem rossz...

depo
  • tsyl
    VirtualDubMod_1541? ezzel próbáltad ?
  • DBoy
    van egy avi fájlom ami ugy van tömöritve(mercury digital cam) hogy nem ismeri fel az adobe premier , mivel tudom betömöriteni máshogy ,hogy ismerje a premier? :|
  • DBoy
    ja ! :)
  • Gladiator
    szinkronizációra gondolsz?
  • DBoy
    premierbe hol lehet vagy 1átalán lehet olyat,hogy megy a film és beszélsz a microfonba és amikor tátog az emberke akkor beszélsz és a végén ha kész rajtalesz a filmen!ezt lehetett egy másik nem ilyen profi progiban!gondolom ebben is lehet,de hol? nehogymáááán 2 progit kelljen használnom hozzá :D
  • DBoy
    ÁÁ!!!megy!kira!
    rájöttem a hibára :DDú
    mikor szerkesztem ott lehet használni :))
    köszike!!!
  • DBoy
    akkor sem engedi azokat használni...
    és logot pl avira is rákéne tudni helyeznie amikor megy a film!
  • tsyl
    DBoy: ez nem gond. Nem jól kezdtél hozzá!
    File menü\new\title

szöveg megír, majd kilépéskor felajánlja az elmentést.
    az elmentet file megjelenik a project ablakban és onnan csak rá kell helyezni a timeline-ra.
    Próbáld csak ki!
  • tsyl
    Megint én...csak szájalok állandóan....
    ...de most jutott eszembe:
    nem tudom használja e közületek valaki a "Burger" féle fx-eket. Ha igen, akkor ismerős az a név hogy "Bloom", nos csak szólok hogy megjelent egy újított sőt bővített változata, ami nagyon szép és tényleg mutatós jó pofa, de kegyetlenül megjártam vele most a hétvégén.
    Szokás szerint esküvőt vágtam és minden gond nélkül el is készült a 120 perces anyag ami annak rendje módja szerint "odalettadva" az Encodernek. Ez kb. olyan 8 óránnyi kódolást vett igénybe(rengeteg effektel,bevágásokkal) és boldog voltam, hogy végeztem vele. Szombat hajnal 3-ra ébresztő beállít, ekkora igérte ugyanis a gép hogy kész lesz. Így is volt, Kv.cigi stb..egy kis konvertálás még Dolby Digital-ba , majd szemetgyönyörködtető menü és jelentválasztás készítés a dvd-hez és megírás 20 példányban. majd forrásanyag töröl és a winyó felsóhajtva megkönnyebbül....
    Délután aztán pihenés képpen asztali lejátszóba korong be, üveg sör a kézbe...jóleső érzés hogy csak elkészült....
    ...aztán...derült égből villám csapás: az új "Bloom"-ok sehol sincsennek, helyettük feketeség és semmi átmenet a részek között...hétfő reggel határidő...megigértem hogy kész lesz.
    Élt már át hasonlót valaki? 4 teljes napig csináltam, pofozgattam és oda az egész. Ráadásul a forrás anyagot is ledúrtam a wincsiről..
    újból kezdtem...ma reggel fél 7-re lettem kész és délben épp hogy beestem a korongokkal... több mint két napja nem aludtam, a szemem úgy érzem, mint aki palást nélkül hegesztett...
    a lényeg az, hogy ha netán találkoztok vele és használjátok, legyetek tisztában azzal, hogy hiába mentettétek el a projectet, visszatöltés után ez az aljas transitions egyszerűen eltünik a timeline-ról. Őrült bosszúságot és többlett munkát okozva ezzel a jóhiszemű felhasználónak.
  • Gladiator
    amúgy honnan lehet letölteni a 6.5-t? mindenhol csak pro van, meg 6.0
  • Gladiator
    na, de ha ezeket serm tudná, még akkor is megérné, mert a három program amit adnak mellé egyenként többe kerülnek, mint 114000 huf
  • Gladiator
    tulajdonságai:

720*576 felbontás, max 29 fps
    realtime digitalizálás
    realtime editálás
    hangrögzítés akár 48khz-es formátumba
    rca, S-VHS, composit és firewire video be- és kimenet
    sztereo audio be / kimenet
  • Gladiator
    faszom. az oldalukon mindenről van info, csak arról a termékcsaládról nincs. ciki.
  • Gladiator
    a neve: pyro A/V Link professional
  • Gladiator
    www.atcomp.hu
  • Gladiator
    full real-time kártya. mindjárt benyomom a linket. újságba láttam, de gondolom a weblapjukon is fent a kártya.
  • DBoy
    Szóval ez a problémám!Miért nem lehet használni?
  • DBoy
    tsyl: te nem érted a problémám!
    minnyárt le printsceeenelem !
    különben teljes szoftver!
  • tsyl
    DBoy: Ilyen nekem is volt a Pro-nál és a 6.5-nél is, de nem jöttem rá az okára(fekete lett minden font)és renderelés után sem jelent meg a kész filmben a szöveg. Ellenben egy újra install megoldotta a dolgot. Vagy neked már az első telepítés után sem volt használható? Esetleg egy olyan trial verziód van, (pl. mint nekem a Pro 1.5) amiből szándékosan kihagyták ezt az opciót.

Gladiator: Miért nem váltasz legalább 6.5-re? Ugyan az a proggi mint a 6.0, csak fene jól kikupálták a title modult benne. (a 6.0-nál nagyon siralmas volt emlékszem, anno helyette a TitleDeko Pro-t használtam a Pinnacle-től.
    Ja és a lényeg: milyen digi-kártyát találtál? kicsit mondj már bővebbet róla, mi a neve, mit tud...stb.

És egy utólsó kérdés: Valaki árulja már el nekem, hogy a Pro-nál audio sávnál hogy a fenében kell használni a "cross-fade"-et sőt egyáltalán hová dugták? Ugye bár a 6.5-nél volt egy kis ikon tisztán érthetően, majd katt pl. az audio1-re és katt az audio2-re, s máris pillanatok alatt megvolt a két sáv átúsztatása...és látszott vizuálisan is a "görbe".Mert ok, a Project ablakban van olyan hogy Audio Transitions\Crossfade...stb. de nem sok mindent óhajt csinálni.
  • Gladiator
    amúgy örülök, hogy végre felfutott a topik. régen a heteket keleltt várnom, h vki írjon, most meg egész sok comment érkezik naponta.
  • Gladiator
    hát, nemtom. az az igazság, hogy elméletileg a 6.0-hopz képest teljesen átformálták a title-t a proban, szal nem igazán vágom.
  • DBoy
    hát nem ir ki semmit hanem tudod ilyen halvány: mikor valami használható akkor fekete a szöveg amikor nem akkor meg ilyen halvány,átlátszó: pl. a LOGO > és halvány!
    de az egész title fülben lévő cucc!
  • Gladiator
    kéne a hülyéskedéseitek öszevágásához mi?
    amúgy nemtom, én csak 6.0-t használok. majd ha végre tényleg veszünk már új gépet, akkor megnézem neked. de szentem a te készülékedben van a hiba. pontosan mit ír ki, vagy mi az, hogy nem használhatók?
  • DBoy
    Hi!
    valaki megtudja mondani hogy ADOBE PREMIER PROban a TITLE fülben lévő opciók miértnem használhatóak? :|
    Thx!
  • Gladiator
    csak tudnám mért éri ez meg nekik.
  • Gladiator
    ha vki akar videodigitalizáló kártyát venni, annak találtam most egy kibaszott jó ajánlatot. 114000 a kártya, és fél millió forint értékű szoftver jár hozzá.
    Premiere pro
    Encore DVD
    Audition

én lehet összeszedem rá vhogy a pénzt. kibaszottul megéri. olyan 50-ért akartam venni digi kártyát, de ha ilyeneket adnak hozzá, hát akkor erősen megfontolom.
  • tsyl
    nagyon szívesen :)
  • imp99
    koske mindent, akkor marad a wmv
  • tsyl
    No, még egy pillanatra.
    Most próbáltam ki a Premier Pro 1.5 progival is.
    Itt is tökéletesen játsza a filmet sőt hangja is van de csak a project ablakban. Timeline-on ugyan az a helyzet mint a 6.5-nél.
    Kíváncsiságból egy kis részt kivágtam belőle és exportáltam DV aviba (szó mi szó azért jól megdolgoztatta a gépet) és az eredmény: tökéletes szép videó hang nélkül. (gondolom azért, mert AC3-as hangja volt a filmnek, amit a Premier csak Demuxolás után hajlandó elfogadni, így önmagától kiszedni nem tudja.) De végül is ez a program nem is erre való.