3752
PC-s vágás és home video
  • sam68
    Szia!
    Engem érdekelne a Boris FX7, ha feltelepíthető Premiere 6.5-re is.
    Előre is köszi.
    Sam68
  • Gladiator
    érdekelne.
  • sam68
    Premiere 6.0-hoz kérek segítséget.
    Már többször előfordult velem, hogy elmentett projektet nem tudtam megnyitni, mert a projekt elemei (filmek, zenék, képek, feliratok) elvesztették a nevüket. Helyette mindegyiknek "1-" neve lett. Így aztán ugrott többórai munkám eredménye. Gondolhatjátok...!
    Mi lehet ennek az oka, hogyan kerülhetném ezt el a jövőben?
  • tsyl
    Elérhető a Boris FX 7...ha valakit érdekel...
  • nemcsakfeel
    Ha vki leakarja tölteni az 1.5 ös, NNISO féle változatot, dobjon egy privátot, pár napig még fennt van atw*n.
  • Spike
    köszönöm szépen!!Valszeg még jövök titeket boldogítani hülye kérdésekkel!!:DD(csak ha nem baj)thx
  • tsyl
    Szia!

File/New/Title
    megírod a szöveget, majd "x" és elmented.
    Az elmentet file megjelenik a project ablakban, amit majd a Timeline részre kell húznod, oda ahová te akarod.
    Végül is ennyi az egész.
  • Spike
    Sziasztok....szeretnék segítséget kérni tőletek !!meg tudné mondani valaki hogy az Adobe Premierben hogy lehet felirítozni???előre is köszi!
  • Gladiator
    az effektekkel lehet ilyen folyamatosan lassulósat, szal gondolom a sebeséggel is. sebességgel még nem próbáltam, de ügyeskedj. a lényeg, hogy a videónak a videó 1a sávban kell lennie, csak abban lehet ilyen folyamatosan cuccokat csinálni.
  • Slash
    Nekem is volna egy kérdésem. Hogyan lehet Premiere-ben a sebességet állítani? Azt megtaláltam, hogy magam írom be az értéket, de lehet ezt valahogy úgy is megoldani, hogy húzok egy görbét és annak értékeit veszi figyelembe? tehát olyat szeretnék, hogy folyamatosan lassuljon, ne hirtelen. Hogy oldható meg ez? Köszi.
  • zakika
    koszi, most mar csak be kellen szereznem a progikat es kezdhetek probalkozni
  • tsyl
    No kicsit késve, de újra itt.

Zakika:

Ulead DVD WorkShop a megoldás, itt megteheted hogy tetszőleges hangsávot rendelsz a filmhez hozzá!
    A hangot pedig: File/export timeline/audio opcióval elmentheted (ekkor wav lesz, amit a DVD Workshop átlakíthat neked pl.: Ac3 hangra.) vagy használd az Adobe Encoder opciót és csak audio kimenetet kérjél.
  • Gladiator
    mármint DVD-n akarod, hogy lehessen zenével, meg zene nélkül csinálni?
  • zakika
    adobe premier 602 van felinstalalva, tehat a kerdesek

csinaltam egy videot - osszevagas, zenei alafestes es minden ami kell. de szeretnem az erdeti hangot is meghagyni, hogyha valaki arra kivancsi zene nelkul, akkor azt halja :). tehat hogy lehet kiexportalni csak a hangot mpeg 2be. sikerut aviba, azt atcsinaltam wavba mar csak at kellen konvertalni mpeg, hogy a DVD is megegye.
    masik dolog az, hogy eddig TEMPG DVD authorral csinaltam, de nem enged ket hangot alatenni. Tudtok valami egyszeru progit amivel ezt meg leteh csinalni?
  • Gladiator
    Na, végre idetévedt még egy premieres. talán kicsit felhúuuk a topikot.
  • Slash
    Hát mit mondjak, eléggé használható, mindig is többet tudott, mint a MediaStudio. Kb 400 megát rak fel egyébként.
  • nemcsakfeel
    A legújabb premier hány mega, és mennyire használható? UleadMedia Studiónál jobban?
  • Slash
    Az egyik legegyszerűbb dolog (szerintem) minden program képes rá. Nálam Premiere van fenn, annyi az egész, hogy be importálsz két videót, külön videósávba rakod őket, aztán megkeresed, hol lehet átméretezni őket (transform) és kész.
  • Gladiator
    jujj, valamit nagyon tudnak ott a discreetnel. nézzétek meg ezt a videót!
    csak kár, hogy nem írják oda emlyik effektet mivel csinálták.
  • Gladiator
    Azt milyen proival lehet megcsinálni, hogy 2 videó menjen egymás mellett? szal, hogy felosztjuk az ablakot, és a jobb meg bel oldalt is más videó megy. valahogy így:

(remélem tetszik a kép)
  • Gladiator
    #246-osra válaszljál már vmit pls.
  • tsyl
    Ne is mondd, ez nekem is egy lidércnyomás. Nem is a telepítések, hanem a regisztrációk mennyisége....szörnyű...
  • Gladiator
    pfujj, semmi pénzért nem frissítenék oprendszert. aztán kezdhetek mindent előlről feltenni.
  • tsyl
    Re:) felfrissülve egy megbízható Win2000-el:))
  • Gladiator
  • tsyl
    Kis ideig nem leszek, mert ledúrom ezt az aljas utálatos XP-t, kezdem unni hogy havonta összeomlik a rendszerem...majd jövök
  • Gladiator
    mondjuk nem tőled kérdeztem:D

rolee papa írta, hogy majd "megveszi" azaz letölti netről, és tőle kérdeztem, hogy mi a cím. Amúgy remélem nem mondtad komolyan, hogy 30 naponta kivágod a vinyóidat? Ha igen, akkor talán próbáld meg crackekkel. Olcsóbb és egyszerűbb. Meg mondjuk a következő 80 gigás winyódat kidobhatnád a mi kukánkba.
  • Rolee Papa
    igen valoszinu!ettol felek en is!! :) nincs link mert nincs honlap :) ma mind1 jon mind a ketto majd kiderül melyik lesz a jo!aze köszi! :)csumi
  • ben
    tsyl:
    köszönöm a segítségedet! üdv,ben
  • tsyl
    Hmmm...ez nekem is új, rég nem nézegettem ezen e vidéken.
    Hogy hol veszem meg?
    Én csak trial verziókat használok. 30 napig full, utána mivel általában nem lehet telepíteni mégegyszer, ezért 80 gigás winyó rackből ki a kukába, irány a bolt venni egy újat, format meg stb.. és megint haználhatom 30 napig. És tiszta a lelkiismeretem
  • Gladiator
    plusz két plugin hozzá amit még "megvásárolhatsz":

COOL 3D™ Production Studio Plug-In Madness II
    COOL 3D™ Production Studio Plug-In Madness III

amúgy hol veszed meg?
  • Gladiator
    Pontos neve: Ulead COOL 3D Production Studio
  • tsyl
    most kicsit elvesztettem a fonalat, én nem találok ...vol19 szerűséget, tedd már ki a linket...
  • Rolee Papa
    ma nem kell csak anynit mondj hogy media avgy video studio?
  • Rolee Papa
    jo csak nekem nem trial cucc kene!meg en nem ott nezem csak a neve erdekel :) utanna megprobalom "megvenni" a neten ftp-ről :)
  • tsyl
    szerintem az nem az. Innen egy kb. 38Megás C3DS1_trial_e.exe nevű file-t kellene letöltened.
    Valamint van még hozzá egy C3DS1_Patch_E alkalmazás, ami kb. 4Mega
  • Rolee Papa
    nemtudod veletlenul hogy ez az ULEAD Pick a Video Pro vol 19 ez nemaz?vagy ezek csak effektek hozza? 3cd-s cucc. :)
  • Rolee Papa
    köszike a helpet!!majd egyszer meghalalom ha nemtudok vmit akkor majd irok! :)
  • tsyl
    Gladiator: egy esküvőt pl. itt Hajdúban 20-40-ért vállalok.
    (ebben benne van a felvétel és a full vágás + 1 DVD természetesen menüvel, jelenet választásokkal és egy videókazetta verzió. Ez végül is elég olcsó a "profik"-hoz képest. Amúgy ami szép és megható ebben az az, hogy idáig 10-ből nyolcan a film megnézése után még megtoldották az összeget általában egy tizessel.
    Én nem vallom magam profinak, de már 18 éve ezt a technikát követem és állandó korlátokba ütközöm én is, mivel egyedül csinálom és abszolút nagyon nehéz anyagiakkal bírni a fejlesztéseket. Ötlet és elképzelés rengeteg lenne de nem bírom megfizetni. Gondolom ezzel sokan így vagyunk. Ami engem sokszor megdöbbent még, az a különböző nevű "studiók" és Kft.-k végterméke amit vágásnak neveznek. Persze tisztelet a kivételnek, mert ilyen is van. Általában jellemző egy kb. 5 perces fotóalbum a film elején, pár felirat (ami nem is biztos hogy számítógépen készült, hanem egyszerűen ollózva, rögzített kamerával felvéve) és jó esetben ki vannak szedve belőle (Pause, Stop, Rew, FF) manuális módszerekkel a nem odaillő részek. 50-80 ezret kérnek el egy ilyenért de egy lassítás vagy visszajátszás a Igen kimondása utáni csóknál, vagy akár áttünések a vágásoknál (ahol a hangsávok is szinte észrevétlenül mennek át egymásba) ilyenek nincsennek....
    Van még a VHS-digi amit egyre többen csinálnak már. Újságban már 2 ezer ft.-tól ajánlják magukat házhoz mennek...stb és még az nap kész....nagyon sokan. Ez már így nem éri meg, legalábbis nekem nem.
  • tsyl
    ben:
    tökéletes lesz hozzá, vedd meg nyugodtan. Én ettől "gagyibb 1394-el dolgozom, és semmi problémám idáig még nem volt vele.
    Rolee Papa:
    én részemről az Ulead COOL 3D Production Studio-t használom,
    itt meglesheted
    amivel tényleg valós 3D-s logókat tudsz készíteni, és tetszőlegesen forgatni animálni, majd kész filmként akár DV-aviban is elmenteni. A logóimat én is ezzel készítettem, amit a Dvd-k elejére szoktam rakni.
    Feliratozáshoz is jó végül is, csak akkor alpha chanel-ként kell rátenned a timeline-ra.
    Nekem fel van telepítve még a TitleDeko Pro 1.3 is, melynek van Premier pluginja, ugyan nem igazán 3d-s, de tetszetősnek mondható.
    Amit megkell még említeni az az Adobe after Effects, ami a maga nemében nagyon jó. Rengeteg mindent így 3D-s text-eket is lehet készíteni vele. Én is próbálok vele barátkozni, de nagyon bonyolult...még.