3752
PC-s vágás és home video
  • Gladiator
    Nem tudjátok hogy lehet kikockázni nem kívánt területeket? vagy azt inkább after effectsben?
  • nemcsakfeel
    6.5 ben simán elérhető volt. az újban nemtudom. lightnings néven
  • Gladiator
    after effectsben tudsz, vagy ulead video studioban egyszerűbben.
  • DBoy
    Hi melyik effekt az ahol ilyen villámot tudok csinálni? melyik mappába és mi a neve?
  • imp99
    Most nem kezdem részletezni mi minden jó dolog van a pro-ba de párat kiragadva: Sokkal jobban kezeli a memóriát, hatalmas akár 40 gb vágatlan anyagot tud kezelni normál gépen akadozás mentesen.
    Gyorsabban renderel. Pár rész kezelését egyszerűsítették pl. a keyframe-eket. stb stb. Egy tény ami nagy hátrány lelkes premiereseknek, hogy eléggé megváltozott elődjeihez képest....de leszűrve ezeket egy (szerintem) jobb és egyszerűbben kezelhető progit kaptunk.
  • tsyl
    Semmi extra, egy tipikus személyes honlap, pár fotóval egy kis reklámmal...esetleg egy-két "free" dolog...
  • Gladiator
    és mi is lesz rajta pontosan?
  • nemcsakfeel
    ascii táblát nézd meg..
    ő 139
    ö 148
    ü 129
    é 130
    ù 133

• tsyl
    Már csak napok kérdése...
  • Gladiator
    mondjuk nem neked írtam, de ok. mikor lesz már meg az oldalad?
  • tsyl
    kv nélkül igen :))
  • Gladiator
    te törni magyar?
  • tsyl
    Őszintén imp99, ha a szívedre teszed kezeid, akkor is azt mondod hogy annyira bevált az xp-s verzió?
  • tsyl
    (Írhattam volna egybe is...:) )
    ...szóval kimondottan -én legalábbis személy szerint -nagyon tudnám ajánlani a Hollywood Fx-et. Nagyon régóta használom és tényleg bevált.
    Simán működik a 6.5 alatt is, amennyiben telepítésekor már fel volt installálva a Premier.
    Viszont jó ha tudod, hogy nem mindegyik verzió képes erre. Ami garantáltan bevált az Hollywood Fx Gold 4.5.8 (45) verzió.
    Ha ügyes vagy, akkor még hozzá telepítheted a Hollywood Extra Fx-et, a Hollywood Family Fun 1 és Family Fun 2 kiegészítő Pack-ot is,sőt még van egy negyedik is, de így még reggeli "kómás" állapotomban nem jut eszembe a neve.
    Ettől pár szinttel ugyan profibb a Boris Fx 7, de a használata és a hardwer igénye is egyenesen arányos ezzel.

• tsyl
    Hello @sam68!

Ismerős a probléma nekem is 6.5 alatt. De egyszerűen megoldható a következő kombinációval:
    Ű = Alt+242
    Ő = Alt+226
    ő = Alt+147
    Ä = Alt+142
    ä = Alt+132
    @ = Alt+064
    ez így garantáltan működik. A kis "ű" -t viszont idáig én sem találtam meg. Ha sikerülne, akkor szólj légyszi! :)
  • imp99
    sam egszerű a válasz, tér át a 7.0 rá vagy a pro ra
  • sam68
    Helló!
    Tudnátok ajánlani premiere 6.5-höz TRANSITIONS plugineket?
    Vajon a Hollywood FX-nek van premiere-be beépülő pluginja, vagy csak a Studiot szereti?
  • sam68
    Sziasztok!
    Minap tértem át Premiere 6.0-ról 6.5-re
    Legnagyobb előnyének a pipec feliratozóját tartottam, egészen addig, amíg Ű és Ő karakter nem akartam írni. helyettük ugyanis Q betű jelenik meg. Most ki a gyenge? Én vagy a Premiere 6.5.
    Ti hogyan csináljátok?
  • Gladiator
    de már készül. vedd meg a 6.0-áshoz a leírást, vmit segít.
  • tsyl
    Tudtommal ilyen leírás még nem jelent meg!
  • Ben C
    Sziasztok!

Most raktam fel az Adobe Premiere Prot , de nagyon nem vágom hogy mit-hogy.
    Valaki nem tudna adni egy magyar nyelvű leírást hozzá ?
  • Gladiator
    az eredeti premiere együtt tud működni a másolt after effectsel, vagy nem fogják kedvelni egymást?
  • Gladiator
    ja, elfeljtettem benyomni a linket. sry

ez
  • Gladiator
    tudom, hogy ez premiere topik, de azért gondolom érdekelhetnek titeket after effects tutorialok. egész jók.
  • Gladiator
    amúgy tök jó, lesz a sulinkban ilyen videós verseny. meg elsz adva egy téma és arról egy olyan 2-3 perces videót kell összeállítani. remélem nem ilyen körnezetszennyezés, meg ilyen hülyeségekről lesz. vagyis nem hülyeség, de vmi eredetibbet találnak ki remélem.
  • Gladiator
    ha itt lejjebb tekertek, találhattok egy csomó fasza tutorialt. ami most jut eszemebe, hogy finl cu prohoz van, de ha már begépeltem, akkor már elküldöm.
  • Gladiator
    Final cut pro az csak Machintosra (így kell írni?) van?
  • tsyl
    Alakul lassan...:))) de már müxik...
  • Gladiator
    Na, anyám mondta, hogy írjam össze, hogy milyen gép is kellene, ehez a vágós cuccohoz. nagyba megörültem, hogy végre, 6 év után, most már tényleg kapok új gépet, amin rendesen csinálhatom, nem kell haverokhoz járkálnom, össze-vissza járkáltam a neten, elolvastam 200 cikket, hogy melyik is a legjobb odaadom anyumnak, kérdezem, hogy akkor kb. mikorra lenne meg? mondja, hááát... majd vmikor karácsony környékén. na, mondom bazz, ebből ugyanaz lesz, mint régebben. karácsonykor ugyanúgy nem lesz gépem. megint mehetek haverhoz a fain 1500 celeronjához, meg a 256 ddr-éhez.
  • Gladiator
    tsyl:

hogy áll a weboldalad?
  • zakika
    en 850 celeronnal csinalom es muxik rendesen (csak a kodolas lassu, de ha mar ossze van vagva, akkor elinditom a kodolast es csinalja)
  • tsyl
    Állandó gondjaim voltak a digitalizálás után a filmekkel, sokszor voltak benne megmagyarázatlan megállások szaggatások(3000-es proci mellett)...2000 alatt kopp nélkül megy minden és nagyon megbízható. Nekem ez jött be:)
  • nemcsakfeel
    az XP miért nem jött be?
    újabb premiere ?
  • tsyl
    Én részemről ledúrtam az Xp-t és vele a 7-es Premiert is.
    Maradtam a jól bevált 2000 és a 6.5 mellett.
    Sajna kérdésedre nem tudom a választ.
  • Slash
    Lenne egy hülye kérdésem, amire gondolom rendkívül egyszerű a válasz, de én valahogy nem jövök rá. A 7-es Premiere-ben szeretnék Transition effektet betenni. Az egyik videó a Video1 sávon van, a másik videó a másikon, a két videó fedi egymást. Az egyikre ráteszek egy transitiont. A többi programban (az előző premiereben is) íy működött az egész. Most viszont nem veszi észre a B videót. Vagy ha a másikra teszem, akkor az A-t nem látja. Mi lehet a gond? A helpben sem találtam segítséget. Szóval hogy kell ezt használni? Hogy adhatom meg, hogy melyik az A és melyik a B videó?
  • KatapultDj
    Na, ha Adobe Premiere gondja van valakinek akkor szóljon!
  • tsyl
    válaszd az "Appz" csoportot és azon belül ott lesz abc rendben.
  • sam68
    Ellátogattam a http://7-vip.uw.hu/ oldalra, de ott aztán merre?
  • sam68
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a Hollywood Fx for Premiere csomag neve szerint a premiere pluginja lenne. Miért nem találom meg ezt a telepítés után az áttűnések vagy effektek között. Külön programként elindítható, de úgy mit érek vele? Talán az lehet a baj, hogy fent van a Studio 8 is és oda épül be inkább a Premiere helyett?
  • tsyl
    Sam68
    Én részemről nem tapasztaltam a tiedhez hasonló jelenséget, bár én csak (régebben)Xp és (újabban) 2000 alatt dolgozom a programmal(6.5). Szerintem valami file törlődhetett ami a projectben elvolt mentve és ezek után ez zavarhatta meg a "láncolást".

A Boris telepíthető 6.5 alá és ha átlátjátok a program logikáját, akkor nagyon sok lehetőséget fogtok találni benne. Nagyon jó.
    a link:
    http://7-vip.uw.hu/
    Appz
    BORIS.FX.V7.0.HYBRID-NNISO
    (sms-el működő oldal)