3752
PC-s vágás és home video
  • Gladiator
    én ilyenekhez nem értek:D
  • tsyl
    van hozzá regfile, keress rá

• Gladiator
    jaj, így megszaladt nekik?
  • tsyl
    Igen simán feltelepíted indítod a premiert és ott lesz az effektek között.

az "america"-i nagybácsim hozta ajándékba

• Gladiator
    és ezek hogy működnek? csak simán feltelepítm, azt utána már ott van a transition könyvtárban?

honnan töltötted le? mert gondolom nem vetted meg több száz dollárért.
  • tsyl
    Igen ezt ismerem, nekem is megvan
  • Gladiator
    találtam normális tüzes transnitiont.

http://www.panopticum.com/pr/fire/trans.shtml
  • Gladiator
    ja, de ez affter effectshez van. pedig a premiere oldaláról mentem oda. kár.
  • Gladiator
    jujj, itt nagyon királyak vanak:

http://www.digieffects.com

mondjuk nem tudom, hogy ezt a kártya tudja, vagy ez egy program, de nagyon kemények is vannak közte.
  • Gladiator
    mondjuk most jut eszembe, hogy van kereső is a világon.
  • Gladiator
    és amúgy nem tudod, hogy neten hol találhatok róluk képet? mármint a pluginokról.
  • Gladiator
    miről fog "szólni" az oldal?

ha bármiben segíthetek, tudod hogy kell privátot küldeni.
  • tsyl
    No most lettem kész az alaplap és proci cserével...szóval itt vagyok...
    Igen a villámlás az tényleg nagyon jó, de szerintem az átégés is jól mutat. Én már használtam párszor és a kész videón nagyon jól néz ki.
    Most tervezem, hogy kreálok valami kezdetleges Web-oldalt, csak legutóbb 5 éve foglalkoztam vele és kicsit kutatni kell az emlékezetben és a most lévő új programok között.
    Ha kész lesz, fogok föltenni képeket és lesznek linkek is meg stb...:)
  • Gladiator
    jajj! megnéztem az ulead video studio 7-ben az effekteket, és vannak elég kemények is. pl az a villámlás kurva kemény. meg jobbak a feliratok. viszont az az átégős átmenete elég szar. annál vmivel profibb nincs?
  • Gladiator
    vmi képet dobhatnál föl a legjobbakból:)
  • tsyl
    Engem is érdekelnének a Pluginok és folyamatosan is vadászom őket ha időm engedi.
    Kimondottan célkeresztben van a Boris féle sorozat, melyre rettentően fáj a fogam, de sajnos idáig csak demó verzióban találkoztam vele.
    Király pluginok? Nekem kb.: 300 trans. és 200 video effect van feltelepítve. De jó ha egy harmadát ha rendszeresen használom.
    Pluginok:Burger, 3rd Party, Panopticum (ennek van egy nagyon szép fire része is), Hollywood FX, BigFilm Fx,Plugin Galaxy.
    De ha feltelepíted a Photoshop és After Effect programokat, már kapásból egy csomó újdonságod lesz, amit a Premier áttud importálni belőlük.
    Nálam állandóan fent van az Ulead Videóstudiója mivel nagyon sok speciális és egyedi effekteket tartalmaz(pl egyik kép át ég a másikba), de nem árt még telepíteni a Vegas Videót és a Canopus Ediust mivel ezek is alkalomadtán jól jöhetnek.Ezekben a speciális részt megcsinálod, majd mehet vissza a Premierbe.

• Gladiator
    akkor marad a 10es. na, köszépen. pont ilyen kellett. meg király plug-ineket nem tudtok a premierehez? faszább átmeneteket pl. mert ezek gyengék nagyon amiket hozzá adnak. valmi olyasmik, hogy így felrobban a kép, vagy elég, vagy vmi vagányabb. meg királyabb effektek.
  • tsyl
    a DC10 sőt van belőle DC10+ is. Viszont én úgy tudom hogy ez kizárólag analóg videóra van kihegyezve.
  • BaliBoy
    Igen, szerintem az lesz a gond.
    Itt egy pár cím ahol utánna tudsz nézni, hogy hogy kell beállítani:egy
    itt leginkább a fórumban lehet megkérdezni
  • Gladiator
    melyik? a DC10, vagy a deluxe? a DC10 az egész jó 48000ért.
  • tsyl
    Én anno, ezért a kártyáért voltam megőrülve és valamelyik nap meglepődve láttam itt nálunk itt Debrecenben a MédiaM.ban hogy újból lehet kapni 48000-ért.
    ez még most is megéri

• Gladiator
    nem hiszem el, hogy nincs 50 körül realtime kártya. kell lennie. érzem:)
  • tsyl
    Akkor abban a "cipőben" jársz amiben én:)). A már nem gyártott Klasszikus Matrox RT-k is kétszáz fölött vannak használtan(!) De hát ezt így bérből és fizetésből élők nem igazán engedhetjük meg magunknak...
    Így marad az éjszakai renderelés, azaz amíg alszunk addig a gép gőzerővel dolgozik.
    Ezen a piacon is lízing lehetőség kellene...
  • Gladiator
    hát, a kamerámnak van firewire kibemenetje, de nekem vmi realtime-os kártya kéne, mert nem akarok renderelgetni állandóan.
  • tsyl
    szerintem nem sok értelmes van ilyen "alacsony" áron, és ha már láttál vagy dolgoztál komolyabb kártyával (pl.Canopus), akkor nem is adsz ki érte pénzt, mert csalódni fogsz benne.
    Ez persze az én személyes véleményem...
    A helyedben én gyűjtenék hozzá még pár ezret és vennék egy digitális kamerát amelyik rendelkezik FireWire ki-és bemenettel(én is így tettem), és gyönyörűen tudsz digizni, hiszen adapterként tökéletesen használható és olyan 180-200 körül már vannak olyanok is, amelyek plussz analóg be-és kimenettel is rendelkeznek. (én még 260E.-ért vettem tavaly, azóta ennyit esett az áruk.

• Gladiator
    szentetek milyen digitalizáló kártyát érdemes venni egy amatőrnek, mert 140-ért azért nem veszem meg azt. vmi kis olcsóbat, de jót, lehetőleg realtimet.
  • Gladiator
    pandat. akkor az a baj?
  • BaliBoy
    Tűzfalat használsz?
  • Gladiator
    avit lehet, meg movot, meg mpeg-t, meg még mitom én
  • Tetsuo
    Ezzel a progival (Adobe Premiere) nem lehet avit, SVCDt szerkeszteni igaz? Csak a DVnek a datastreamjét, ugye? Vagy nem?
  • nemcsakfeel
    az mpeg-2 nek pl az a hátránya hogy szerkesztés, vágás után a kulcskockák kiesése miatt már nem marad meg a szép képe.
    ezért kéne pl. mjpeg, hogy kockánként tömörítve, vágás kor se romoljon a minősége.

tvkártya a realtime-sága megvan, azzal nem tapasztaltam gondot, viszont pl. w98 alá a drájvere egy nagy nulla!!! ( pinnacle pctv pro )

az analóg-digitálisal kapcsolatban csak annyit, hogy tudom hogy jó párszor tisztább, szebb a képe a DV nek, ezért annak a tömörítéséhez kisebb bitráta is elég, mivel kevesebb benne a zaj. analógnál viszont ugyanolyan tömörítésnél rosszabb lesz a kép, a zajfoltok miatt. És utólagos tömörítésnél is sokat számít hogy milyen a jelforrás, én is vettem fel műholdról ( aminek szvsz elég jó a képe ), és ég és föld a különbség....
  • Gladiator
    az, hogy amikor beírom a keresőbe, hogy pl. alma, és utána rányomok a searchre csak pittyeg, de nem keres.
  • BaliBoy
    Mi a problémád vele?
  • Gladiator
    na, de nekem mindenképp kell egy digitalizáló kártya, bár mondjuk nem 140-ért akartam venni. amúgy a dc meg nem működik nálam.
  • BaliBoy
    Gladiator! Nehogy pénzt adj már ki érte! Inkább menj fel a DC-re és ott azt töltötöd le amelyiket akarod teljesen ingyen. Ide gyere!
  • tsyl
    mókus: Ha Premierrel dolgozol, akkor javaslom a saját encoderét én régóta ezt használom és bevált. Dv minőségnél egy 6000Kbps érték választása kiváló eredményt ad.
    De van még a Tmpgenc és a Canopus Procoder is, amik szintén nagyon megbízhatóak és tökéletes minőséget kreálnak.

nemcsakfeel: tudomásom szerint még az analóg technikával rögzített "Betacam" felvételek sem érik el egy Digitális kamerával felvett szintet. És már pedig a digitális felvételt, ha mpeg2-be konvertálod(csináld 8000 Kbps-al és PCM hanggal)és nem fogsz különbséget tapasztalni köztük.

A Tv kártyákkal nekem kissé fenntartásaim vannak, használtam én is anno, sőt nem rég volt szerencsém egy usb-s kivitelt tesztelni, hát őszintén szólva a "realtime" felirat nem minden esetben valósidőt jelent. Mpeg2-be is hajlandó némelyik dolgozni, de sokszor az eredmény kívánnivalókat hagy magaután. De elválik ez a digizés megkezdésekor, hogy vannak e képkockadobások.
    Egy biztos, az ilyen 39Gb/órának semmi értelme nincs a jelenlegi (elérhető!!) technika mellett.
  • nemcsakfeel
    tv kártyával, analóg cuccról, viszont tökéletesen hűen akarom megörökítani, tehát nem elég hogy úgyis csak vhs, ahhoz elég az mpeg 1...
    Amit eddig próbáltam
    mjpeg gel, legjobb minőség, 39 GB egy órára.
    nekem beleférne dupla ennyi is. Azaz 80 GB egy órára.

Ezt utána mpeg 4 be.
  • mókus
    csá tud valaki valami jó progit, amivel digizett cuccot lehet tömöríteni minimális minőségromlás mellett?
  • Gladiator
    kösz
  • tsyl
    full, isoban, csak egy sms-t kell küldened.