3752
PC-s vágás és home video
  • tsyl
    magic bullet? Ezt még nem is hallottam.
  • Gladiator
    az sajna kimaradt, de majd töltök le borist, meg magic bullettet.
  • tsyl
    Ja, nem mellékeltek hozzá valami jó effekt gyűjteményt?
  • tsyl
    másabb lett az áttünések felvitele, a hangsávon az átfedések...ha jól emlékszem. Új dolgok...én meg már öreg vagyok meg maradi is:))
    Amúgy nekem főleg maga az Xp-vel volt gondom, mivel max 1-2 hónapig bírt normálisan működni.
  • Gladiator
    amúgy nemtom mért törölted az 1.5-t. szentem egyáltalán nem bonyolultabb. más, de nem bonyolultabb. jkicsit zavaró mondjuk, hogy nem fér el az összes fontos ablak egyszerre, így állandó csukogatni kell őket, de majdcsak megoldják.
    majd csinálok egy képet, hogy miket adtak a kártyához. 4 kézikönyvet, 7 CD-t, 200féle kábelt, meg minden hülyeséget. tök jól néz ki.
  • tsyl
    Megpróbálom letölteni pdf-ben a kártya leírását, de szerintem hardweresen tud jó pár effectet. (pl. nekem is a radeon a lapozás effektust meg egy-két egyszerűbbet renderelés nélkül csinálja)
    Gondolom installálni kell a kártyát és ha az xp-d elfogadta, akkor a Premiernek is illene felismerni. De az 1.5 Pro nekem csak pár napig volt fent, mert ledúrtam az xp-vel együtt.Így még utána sem tudok nézni.
    Amúgy igazad van, mert a render-free renderelésmentességet jelentene.
  • Gladiator
    na, de akkor az a render-free editing nem azt jelenti, hogy nem kell entert nyomnom? vagy most mi az isten van? be kell ezt vhogy állítani, vagy felismeri magától?
  • tsyl
    Pofis:))
  • Gladiator

Ilyen

ott van, hogy render free editing, de ugyanúgy el kezdi számolgatni a képkockákat.

6.5 meg nem kell, mert van 1.5 pro full eredetiben
  • tsyl
    Hali, most jutottam net közelbe, mert idáig autót szereltem...
    Milyen kártyád is van? Valami infót írj már róla!
    Sikerült a 6.5-öt feltenned?
  • Gladiator
    bennevan ez a kártya, de nem igazán vettem észre a real-time editálást, mert effektezés után ugyanúgy entert kell nyomnom, és ugyanúgy el kezd számolgatni. de amúgy tök jó, mert adtak hozzá egy totaltraining oktató DVD-t.
  • Gladiator
    megvan az új gép:-DD csak megyek szalagavatóra és hajalban jövök. holnap rakom össze. az editálókártya is megvan:-DDDD
  • Gladiator
    kezdem már magam olyan hülyének érezni itt magam. kérdezzél már néha te is vmit!:)
  • Gladiator
    vazze, tényleg. király vagy. htx
  • tsyl
    A megjelenő menünélválaszd az expert módot, majd ha az egér jobb gombjával a size feliratra kattintasz megjelenik hogy: Lock és Unclock.
    Itt válaszd az unlockot és akkor azt az értéket írhatod be, ami neked tetszik.
  • Gladiator
    a minőséget megoldottuk. ha vegasból importáljuk ki, akkor jó minőségű lesz. viszont újabb probléma. akárhogy állítjug a tmpgenc-et, az mindig 480*576-ban kódol, és nem is lehet rajta változtatni. már a tököm kivan, de megoldjuk.
  • tsyl
    Vagy Virtualdubmod (csak ez a program avira van kihegyezve)

antiflicker=kép villódzás csökkentése
    Chroma noise Reduction=Zajcsökkentő frekvencia
    Deflicker=képvillódzás csökentése
    Delogo=csatornák logóinak eltávolítása
    Deshaker=képremegés csökkentés
    Flaxen's Filters=stabilizálja és fókuszálja a képet, csökkenti a képzajt.
    Noise reduction/Cropping filter=zajcsökkentő
    Radial Luminance Correction=Sötétíti a túl világos területeket
    RGB adjustment filter=RGB módosító szűrő
    Smart smoother High Quality=simító, képzajcsökkentő
    Spotremover=foltok és karcok eltávolítása
    Temporal Cleaner=színzaj csökkentő
  • tsyl
    A tmpgenc az független a premiertől. Ha azt elindítod akkor felajánl pár opciót az elkészítendő videó javítására-korrigálására.
    A 6.5-nél csak az Mpeg encoder-t érdemes használni hogy a film méretben kissebb legyen minőség romlás nélkül.
  • Gladiator
    akkor le kell szednem a 6.5-t, és egyből tmpgncel kiexportálni?
  • tsyl
    nem fog javulni,ha csak nem próbálsz ki pár szűrőt a tmpgenc-nél, de én nem is igazán erőlködnék vele, nagyon időigényes és nem garantált a hatás.
    Az oldalam működik, csak én elmebeteg, véletlenül letöröltem az elmentett "forrásokat" így most kezdhetem újból az egészet csinálni, ugyanis nem tudom frissíteni és a hibákat javítani benne.
  • Gladiator
    Megcsináltuk premiereben. vazze, próbáld meg vkinek elmagyarázni a videószerkesztés minden csínjátbínját telefonba egy olyan embernek, aki életében nem látott még ilyet. a tököm kivolt már. mind1. most kiexportálta, sime dv aviba, viszont szar lett a minősége nagyon. most ha tmpgencben átkonvertáljuk fog javulni?

Amúgy mi van az oldaladdal?
  • tsyl
    végül is a konvertálástól sok minden függ, de kicsiből nagyot..szóval csodát ne várj.
  • Gladiator
    de tod, hogy az nekem nem indul el. de már megoldottam. viszont kiderült, hogy balfasz haveromék ilyen 320*240-ben csinálták meg vegasban a képekből a bemutatót. szal grat. ezért is volt szar minősége. szal akkor most kiexportálja vele 720*576ban, aztán megpróbálom neki elmagyarázni mit is kell csinálni a premiereben, aztán jöhet a Tmpgenc, és talán végre elküszül.
  • tsyl
    dc++ a leg1szerübb
  • Gladiator
    nem találom a 6.5-t. te nem tudsz vmi oldalt? mindjárt itt a szombat. eredetileg holnapra kellett volna, de most már örülök, ha szopmbatra meglesz.
  • tsyl
    Eleve benne van az mpeg encoder, és a title modult a 6.0-hoz képest nagyon szépen felfejlesztették.
  • Gladiator
    na, jó, felteszem a 6.5-t. miből jobb?
  • tsyl
    6.0-ban nem igen tudod. Ott simán avi (dv avi), és utána pl. Tmpgenc.
    (délután nem tudtam belépni,pedig sokszor próbáltam)
  • Gladiator
    de fizetős sms-t kell küldenem. mindjárt lesz 1.5-m. 6.0-ban hogy lehet?
  • tsyl
    Tedd fel a 6.5-öt, sokkal jobb!
  • Gladiator
    6.0-ám van
  • Gladiator
    és hogyan?
  • Gladiator
    htx, megpróbálom
  • tsyl
    Csináld meg szerintem a Premier "Adobe MPeg encoder"-ével DVD minőségben. (bitrate max:6000 vagy 8000 és export.
  • Gladiator
    na, sikerült. vmi VR31 codeccel csináltam. úgy lett belőle 560kb. na, de most. premierben alávágtam a hangot, meg minden, kiexportáltam. viszont 1 giga lett a 4 perc 35 mp-s movie. mivel lehetne ezt jó minőségben olyan max 200megára csinálni?
  • tsyl
    Hmmm... azt próbáltad hogy külön exportálod a videot és külön a hangot is? (DivX-es vagy Xvid-es file-ok konvertálásánál ez szokott néha probléma lenni). Hírtelen más ötletem nincs. Milyen nagyságú a 7 másodperc divX-ben?
  • Gladiator
    a tököm beleverem vazzeg. beimportálom premiereben a project ablakba. onnan behúzom a source ablakba, ahol meg is tudom nézni. onnan a timeline-ra. megjelenik a a piros csík, renderelem, és utána a program ablakban viszont már csak fekete videót kapok.
  • Gladiator
    Na, kiexportáltam tömörítetlenül is, így 320Mega lett 7 másodperces video, viszont ha ezt húzom be a timelinera, akkor csak egy teljesen fekete videót kapok.
  • tsyl
    A tömörítés a baj szerintem itt is. Mint ahogy már lentebb írtam, tényleg akkor érdemes akár DivX-be konvetálni,ha már nem akarsz változtatni rajta.
    A Premier elképzelhető hogy beolvassa, de szerkeszteni innentől kezdve már elég bizonytalan. Próbálkoztam már én is hasonlóval régebben, de rémlik még az is, hogy a hangsávval is probléma lett.
    Ha nem boldogulsz a Premierben, akkor marad a Tmpgenc vagy a VirtualDubMod ami visszakonvertálja neked, normálisan szerkeszthető avi-vá.
  • Gladiator
    figy márt! csináltam egy ilyen kis videót, vagy mit swishben, majd kiexportáltam DivX 4.12-vel tömörítve aviba. majd azt megpróbáltam szerkeszteni vegasban, de nem engedte behúzni a timelinera. premiere-vel még nem próbáltam, de ha az sem engedné, akkor mit csináljak?