3752
PC-s vágás és home video
-
#112 No, ezzel kicsit megfogtál...:)
Soha nem próbáltam Xvides filmet a Premier alá tölteni, hiszen ha konvertálni szeretnéd, akkor erre vannak nagyon jó programok, ha pedig szerkeszteni, akkor előtte (szerintem) csak egy DV aviba érdemes átnyomni...
...de végül is kipróbáltam...és tényleg érdekes.
Nekem semmi problémám nem volt a timeline-on való lejátszással, gyönyörűen, kristálytisztán szaggatásmentesen játsza a filmet (6.5 alatt, PAL-DV realtime Pr.indítással)
A gond végül is csak annyi, hogy hang az abszolute nincs.
(XP sp1 és Ace mega codecs pack 6.00 van a gépemen)
-
#111 Én is sokat próbálkoztam a Xviddel, de nekem is ugyan ez volt a gondom vele, úgyhogy hagytam is a francba. Szerintem egyszerűen az Xvid inkompatibilis a Premierrel. Ez van. -
imp99 #110 Nah változott a helyzet:
az adobe premier 7.0pro-ban (és a 6.5-ben is) Mindenhol lejátsza az Xvides videórészeket(preview,) de amint behúzom a videótimeline-ba fekete lesz a képernyő csíkokkal. Ez arra enged következtetni h a beállításoknál a projekt tulajdonságait adtam meg rosszul, de vajon mi lehet a gond? -
imp99 #109 Nah annyi segítőkész ember van akkor mindjárt bedobok egyszer már leírt kérdést :)
XDivet nem játsza le az adobe premier(vár raktam fel kodeket), Egszer sikerült vhogy előcsalnom a szép képeket.
Csak annyit a videórészekről h frapsel lettek felvéve,
visszatérve valami a timebase beállításnál van a bibi.
Azt hiszem nem 30 hanem csak 25 fpssel vett fel a fraps.
Szóval csak a feketéseg és pár csíkot ad ki a premier.
De egyszer nemtudom hogyan sikerült lejátszatnom vele :( -
#108 jaj, én is a mudri istvánosat olvasom. nagyon kemény szövege van néhol. úgy 160. oldal körül a trim ablak bemutatásánál már nagyon hülyeségeket írt. szal én jókat nevetek is rajta.
off: most veszem csak észre, hogy eltűntek a csillagjaim. az uccsó 4. -
#107 Sziasztok!
Nem akarok hinni a szememnek: végre egy Premier fórum...:))
Én évek óta használom már (5.0, 6.0, 6.5) és nagyon kedvelem.
Lentebb olvastam hogy magyarosítás kellene a 6.5-höz. Nos szerintem a Premierekhez soha az életben nem lesz elskészítve, mivel mi magyarok igen csak szűk rétegben használjuk. Ellenben javaslom:
Mudri István: Digitális videózás Adobe Premier 6.0 alkalmazásával című könyvet amely 2001-ben jelent meg. Nagyon jól használható a 6.5-höz is, melyben végül is csak a Title modul ment keresztül nagy változáson. Tényleg érthetően leír minden apró tudnivalót.
Persze ettől függetlenül szívesen segítek (ha tudok) a most ismerkedőknek e programban eligazodni.
Premier Pro V7.0
Nos én kb. 1 hónapja töltöttem le és szinte égtem a kíváncsiságtól hogy milyen údonságokat rejthet. Mivel Win2000-et használtam így (csak ezért!) lecseréltem Xp-re.az op.rendszert(amit már a megjelenésekor is megutáltam)
Nos, mit ne mondjak döbbenet volt. Az annyi éven keresztül az oly jól kialakított és megszokott felületet teljesen reformálták. Komolyan mondom ez nagy hülyeség volt a programozó gárdától. Egy teljes éjszakát szántam a tesztelésre és a gyengécske végeredmény mellett, kaptam egy igazi migrénes fejfájást is. Nekem nagyon idegen lett.
A rend kedvéért(mint "hű-Premier" felhasználó) most töltöm az 1.5-ös verziót, amire szintén kíváncsi vagyok...
No de száz szónak is egy vége: én a mai napig is a 6.5-re voksolok. Megbízható, rengeteg plugin van hozzá (és rengeteg van ami nincsen:)), és már nagyon sokszor bizonyított. Talán még annyit, hogy Xp(sp1) alatt egy 180 perces esküvői felvétel vágása alatt kb. 25x szállt el a program ami Win2000 alatt soha nem fordult elő....
...szóval örülök e fórumnak...:))) -
#106 codec -
imp99 #105 Nah akkor bocs, nekem bejön. Vki tudja h lehetne rávenni az adobe premiert olyasmire hogy lejátsza az Xdivvel tömörített videókat?(csak egy nagy feketeséget lehet látni a "monitor" részen) -
#104 hát, ez nem jött be... -
#103 köc -
imp99 #102 Én az adobe premier 7.0 pro-t használom. És az inicializálásra a probléma a reinstall. -
#101 Eddig volt: Adobe premiere 7.0
Most van: Adobe premiere PRO 1.5 -
#100 új. PRO 1.5
na, a másik, hogy aszongya amikor el akarom indítani, hogy az alkalmazás inicializálása nem megfelelő.
és akkor mit tegyek? -
#99 Premiere 1.5 ?
az régi verzió, vagy vmi más? -
#98 A Pro 1.5-höz tud vki serialt? meg vmi magyar könyvet az 1.5-höz, vagy esetleg angolt honnan tudnék rendelni Mo.-n? -
imp99 #97 Szerintem nem, azaz igazság ilyen programokhoz nem készítenek magyarításokat. Ha vmit nem tudsz nyugodtan írd ide, jah és már rájöttem az összes kérdésre amit akartam tudni... -
Horizoli #96 Szevasztok. Nekem is kellene egy kis segitség. 6.5-ös Premierem van,és magyarositás kellene hozzá. Ha valaki tudna ebben a problémámba segiteni, azt nagyon megköszönném. -
#95 EGymenetes/ kétmenetesben tömörítettél??
Milyen beállításokkal? Más kodekkel megy szépen? pl. mjpeg, huffyuv, wmv
mennyi idő alatt renderelte le? nem ment túl gyorsan? -
#94 Nézd meg a jűniusi PC WOLRD-ot, de aműgy nem olyan vérprofi a kinézete mint a Premieré, de tud annyit mint az Ulead! Nem rossz egyszerű és még egyből DVD-re is tud dolgozni VALÓs időben, de inkább nézd meg a PC wolrdben -
#93 Bocsi, de jobb ötletem nincs. Elvileg működnie kellene! Egy ötlet: Renderelj valamilyen tömörítettlen avi formátumba és utánna tömörítsd össze valamivel a VirtualDub-ba.
Még valami: Gondolom ellenőrizted az exportálásnál a felbontást stb. az export menüben! -
Monk #92 Hmm.
Nem rossz ötlet! :) -
#91 Térj vissza a 6.5-re! -
Monk #90 Hali!
Bár korábban már felvetettem ezt a problémát, akkor sajnos nem kaptam ötletet. Most újra kísérletezek :).
Szóval:
tömörített avi-ba (DivX, Xvid, stb) nem tudok rendesen exportálni 7-es Preimer alatt. Rendkívül rossz lesz a minősége az exportált anyagnak, szaggat a kép, a hanggal viszont nincs gond. Ha DV aviba exportálok, akkor minden ok. Gondoltam kodek problémára, de hiába rakom fel újra őket, akkor is rossz az eredmény. A 6.5-ös verzióval viszont nem tapasztalok ilyet.
Ötlet?
Köszi!!! -
#89 A VirtualDUb nem rossz,viszont azzal Capture ölni nem udok, mivel a kártyám wdm es, és az meg csak a VFW t támogatja..
A legújabb ulead dal nem igazán vagyok megelégedve, sztem csomó mindent kispóroltak belőle, lehet hogy ez már csak amolyan melléktermék progi?? Pl. hangsávba ebben a 7 es verzióban nem lehet MP3at importálni, a régi simán nyomta, meg kerestem vmi képi funkciót , az sem volt benne.. akkor pl. 4.12 es DivX et nem akar kétmenetesben tömöríteni. Ez katasztrófa.
A pinnacle studió milyen? Mennyit tud? Mennyire profi?
Az hogy mennyire nehéz benne vágni.. kb 5 perc alatt mind2ben rá lehet jönni ( hacsak nem dolgozták át a 7 es preimerben a kezelő felületet ) a "vágáa"ra. Ja hogy úgy Videó effekt hogy az adott sávrészre ráhúzod pl. a brightness növelést !!! Sztem úgy lehet fokozatosságban azt elérni hogy az egész snittet lemásolod és egymás fölé húzod A és B sávban is. Az A sávra ráhúzod a video effektet, A B sávból az A -ra csinálsz vmilyen áttünést. Az elejére + a végére egy A -> B t.
a #88 ast is hasonlóképpen tudom elképzelni.
-
imp99 #88 Köszi minden segítséget, csak még egy...
A "directional blur" (széthúzza, szétnyújtja a képet)kellene..
Tulajdonképpen erre kéne a fokozatosság, mert ha
a "cross dissolve" translationnal csinálom akkor pocsékan
néz ki(undorítóan)
Lényeg a movieban így nézzen ki: Szétnyúlik a kép a fent említett effektel, következő videóra vált és lassan vissza megy eredetire a kép.
Email: [email protected]
-
#87 Hát nemtom. Én használtam már a Uleadot is. Szerintem sokkal körülményesebb benne a vágás mint a Premierben. Amúgy az áttünést és elfeketetítést a premierben is nagyon könnyű megcsinálni. 'imp99' nem is erre volt kíváncsi. Viszont azokat a video effecteket amik benne vannak pl. a photosobban is tudtommal nem lehet fokozatosságra bírni. Anno én is sokat próbálgattam de nem jött össze. -
#86 Jaja. tök igaz! Én speciel Virtual DUB os vagyok, az ilyen csiricsáréra pedig egy Pinacle Studio 9-et használok! Lehet ogy kezdőknek van, de nekem megteszi én anno nyomtam mindent! Uleadnak is volt és van is progija, van Adobe Preier 6 és az is jó volt, de én ma csak a Studió és a Neo DVD Plust meg Virutal DUB ot haszálom:-) -
#85 Nekem az Ulead Media Studo 5, 5.5, 6.5, 7 is mind tudta, és mivel a két progi ugyan abban a kategóriában készült, biztos hogy meg lehet vele csinálni!!
Áttűnést is ( az elfeketülést is frémenként szinezni??? már nem a kőkorszakban vagyunk, ember ! ) Most nincs meg már a progi, sajna nem tudom megnézni hogy mi hol van pontosan.. de:
Szokott lenni több Videó sáv, meg Audió sáv. Ezekre párhuzamosan tudsz kép/hanganyagukat húzni. ami párhuzamosan van oda tudsz rakni áttünést a kettő között.
Szövegek animálása.. én erre régebben 3d studo maxot használtam ( már akkor se a legújabb verzió volt, aszem v3 vagy hasonló ) ott megcsináltam királyul az animot, azt lerendereltem videóba ( ugyan olyan képméretek, veszteség mentes tömörítés, stb. )
Majd ezt hozzácsaptam a videóhoz esetleg átmenettel ( pl. hogy egy képkocka végig alatta legyen.. ) -
császárság #84 és nem tudtok olyan progit amivel ezt meglehet csinálni csak nem kell reinstallálni??
nero vision expressel nem lehet ilyet csinálni??
-
#83 Sajna az első két kérdésre nem tudok pontos választ adni! De annyit mondhatok, hogy álltalában a premiert kifejezetten csak a vágásra szokták használni! Effectezéshez az After Effect nevű progit szokták használni. Ezeket a dolgokat abban kellene megpróbálni!
A 3. kérdésedre rendkívül egyszerü a válasz. A timeline ablakban az audiósávban bal oldalt van egy lefelé mutató 3szőg. Rá kattintasz. Ekkor az audiosáv részletesen mutatja a hangot. Középen látsz egy piros vonalat. Valahol a vonalra kattintva mehjelenik rajta egy pont. Ezt a pontot felfele mozgatva hangosíthatsz lefele mozgatva hallkíthatsz a hangon. Ahhoz, hogy elhallkíthatsd értelem szerűen két pontra lesz szükséged. Egy fix pontra ahonnan a hallkítás fog kezdődni, a másikkal pedig a haéékítást végzed. (tehát lehúzod) Ennyi!
Az audio effecteket pedig arra lehet használni, hogy a hangon valamilyen változtatásokat tudjál véghez vinni. pl.: zajosítás, vagy ellenkezőleg, tisztítás. Én mondjuk ezt nem szoktam használni inkább egy külön audio szerkesztő programot szoktam nyűzstölni ilyennel. (Sound Forge) ENNYI! -
imp99 #82 Ih mindenki! Következő problémákkal állok szemben:
1.Hogy lehet fokozatosságokat beállítani, pl: fokozatos, fokozatos képnyújtás, vagy fokozatos blurt, sharpot?
2.Hogy lehet a szöveget animálni, pl: lassan szét csúszik>> de a movie megy közben.
3.És végül hogy lehet, a zenét fokozatos halkításra bírni mi az az audió effect?
Szóval bárki bír bármilyen ötlettel ezzel kapcsolatosan az ne fáradjon és léccives írjon!
E-mailem: [email protected] -
#81 Én nem értek az xp-hez, de elég erőssen valószínűsítem, hogy igen! Gondolom a winyód egy partició! Ebőll a szempontból jobb a két particiós megoldás. Úgy csak az egyik particiót kellene NTFS-be formázni. Ha a winyód egy partició akkor az egészet! -
császárság #80 Szerintem a winyód FAT32-ben van. Tudni kell, hogy a FAT32-ős partició nem kezeli a 4Gb-nál nagyobb fájlokat. Ez sajna nagy szopás. Bár úgy látom te Xp-t használsz úgyhogy neked könnyű lesz ezt a problémát orvosolni. NTFS-be formázd át a winyód és meg fog oldódni a probléma!
minden féle képpen ujra kell rakni a winyomat? -
#79 Melyik részét nem érted? Szívesen segítek! -
császárság #78 köszi
ez nekem nagyon kinai:(((( -
#77 Szerintem a winyód FAT32-ben van. Tudni kell, hogy a FAT32-ős partició nem kezeli a 4Gb-nál nagyobb fájlokat. Ez sajna nagy szopás. Bár úgy látom te Xp-t használsz úgyhogy neked könnyű lesz ezt a problémát orvosolni. NTFS-be formázd át a winyód és meg fog oldódni a probléma! -
császárság #76 adobe1adobe2
ezt irja ki -
imp99 #75 Ih mindenki! Következő problémákkal állok szemben:
1.Hogy lehet fokozatosságokat beállítani, pl: fokozatos elsötétülést, fokozatos képnyújtás,
vagy fokozatos blurt, sharpot? Egyesek úgy csinálják h egyesével átfestik a frameket, de
nem létezik h nincs egyszerűbb megoldás. Megpróbáltam, hogy a két videót, egyik a sima, a másikra rányomtam az effekteket
és a kettőt egymásracsúztatva odaillesztettem egy translationt. De ez pocsékan néz ki, és tuti h nem így kell csinálni.
2.Hogy lehet fokozatosan feltűnő szöveget, készíteni az álló illetve a mozgó képre?
Hogy lehet a szöveget animálni, pl: lassan szét csúszik>> de a movie megy közben.
3.És végül hogy lehet, a zenét fokozatos halkításra bírni mi az az audió effect?
Így két zenét szépen egymás mellé lehet illeszteni. És az ellentetje?
Szóval bárki bír bármilyen ötlettel ezzel kapcsolatosan az ne fáradjon és léccives írjon!
Ha bárki tud ilyen progikat amik ezeket tudják, akkor aZOK NEVÉT IS ÍRJÁTOK IDE plz!
A moviemat határidőre csinálom plz segítsetek!
E-mailomra is írhattok: [email protected]
-
Neocitran #74 Sziasztok!
Lenne egy gondom!Az adobe premier 6.5 fut a gépemen, de a pro illetve a pro 1.5 nem.Miért lehetséges ez.Próbáltam xp-n és 98 alatt is.
A gépem:1,4 GHz AMD Thunderbird, 760 RAM(256/233, 512/333)
Inno3D GF 3 Ti 200/64mega
[email protected] -
császárság #73 leirom majd jövöhét után mert addig nem leszek...
köszi a segitökészséget