9010
-
Gaborku #869 Egyébként nagyon örülök, hogy vannak emberek kicsiny hazánkban akikben még él a királynő legendája. -
Gaborku #868 Jaj, bocs elnyomtam. Oppika hozzászólására akartam reagálni. -
Gaborku #867 Hát igen.. Van pár szám ami hangulatosabb élőben, de itt szeretném megragadni az alkalmat hogy megvédjem szegény 'Hot Space' albumot mert nagyon sokan úgy vélik hogy ez a Queen leg kevésbé sikerült albuma. (nem rád gondolok elsősorban) A funky persze könnyedebb műfaj a rocknál, de ettől függetlenül (vagy éppen ezért) nagyon nehéz igényesen csinálni, a 'Staing Power' vagy a 'Back Chat' pedig sok 'new wave'-es előadót lealázott a maga idejében. -
#866 Ennek apropóján ajánlom a Dreamers Ball-t a Live Killersen ;) -
#865 Én is így vagyok sok számmal, a koncertverzió sokkal jobb az albumosnál. Pl a Staying Power és a Back Chat albumverzióban nem is tetszik (most ez jutott eszembe a Bowlos koncertről) ... -
#864 Bezony jó az :) -
#863 Hmm, erre nem is gondoltam. Pedig megvana teljes diszkográfia. Különben egész jó számnak tűniki, legalábbis a koncertverzió, este maj meghallgatom az album verziót is. -
#862 Az nem két verzió, hanem két rész -
#861 Az az 'In The Lap Of The Gods....Revisited" és az utolsó 1 percben lalalázunak benne. Úgyhogy annyi köze van hozzá, hogy az 'In The Lap Of The Gods' folytatása.
Mellesleg meg a Sheer Heart attack utolsó számáról van szó -
Gaborku #860 Padig az. Az 'In the lap of the gods'- nak 2 verziója is van. Lehet hogy te a másikat ismered -
#859 Mert az "In The Lap Of The Gods" hoz semmi köze, az tutti -
#858 Vazz, nem hiszem el, hogy Roger énekelte a "galileo"-kat, olyan rekedt hangja van..!
Azt nem tudjátok, hogy a Wembley '86-os koncerten mi volt az a szám, ami teljesen ismeretlen nekem, 99% hogy nem Queen, és valami la la lala-zás van benne?
A Tie Your Mother Down és a Seven Seas Of Rhye között van. -
#857 Töpi asszem 190000 Ft-ért vette az övét
Aztán legyártatott egyet, az meg 140000 volt, de nem annyira jó -
#856 jasry aszittem az a pedál :$ -
#855 "Angliában 200 font körül vesztegetik" -
#854 wow
nekem itthon a pedálomon van olyan erősítő hangzás, mint May-é, a brighton rock, meg a killer queen szólók kurvajól szólnak rajta :)
nemtod mennyi lehet a gitár? -
#853 Bria May jaccik Meat Loaf oktoberben megjelone Bat out og hell III albuman egy dalban. A dal Bad for good 1981 Jim Steinman albumanak cimado dala. Kivancsi vagyok mit hoznak ki belole. -
#852 Bocs, nem kabalaállat, hanem a Crazy Frog -
#851 Miféla kablaállat? -
#850 "Új, hivatalos Brian hangmotyók
A sokadik, "minden eddiginél jobb és olcsóbb" Red Special utánzat kerül pillanatokon belül a boltokba. Szép darab, a német WWRY musical gitárosa kipróbálta és nagyon el volt ragadtatva.
No nem csak a gitár speckó Brian esetében, és tudja ezt jól a Digitech gyár is, amely híres virtuózok egyedi hangzásvilágát igyekszik elektronikailag reprodukálni. Legújabb fejlesztésük a Red Special Pedál, amely egy csomó Brian hangzást tud Red Special és Vox AC30 nélkül is elővarázsolni. Az eszköz hazai árát nem tudjuk, de nagyon jól néz ki és Angliában 200 font körül vesztegetik, amiben egy 1964-es hatpennys pengető is benne foglaltatik."
Forrás:HQFC -
#849 Én már hallottam a Champions-t több meccsen is a VB-n, azonkívül a kabalaállat zenéje is ez -
#848 Azt mondjátok meg, hogy létezik az, hogy a VB meccsek végén a We Are The Champions helyett a Go West (Pet Shop Boys) szól?
-
#847 Micsoda hasonlat -
#846 pirulgass nyugottan, itt te vagy a szagerto (mint dr. buboban a kuldonc aki viszont nem volt az megha meg is erezte a goreny illatat) -
#845 Elpirulok még itt a végén :) -
#844 dehogy nem. szepen analizaload az albumokat dalonkent, felhivod a figyelmet egyes elemekre amik nekem mint Queen ismeronek de nem notorikus halgatonak nem tunnek fel. MOndjuk nekem mas zenekar az abszolut kedvenc es en mas fullel halgatom azt a zenet (bar mar regen nem halgattam) -
#843 Ezt most nem mondod komolyan? -
#842 nekedkoszonhetoen maskent halgathatom a zenejuket -
#841 Köszönöm az elismerést :)) -
#840 -
#839 A Jazz album:
Az 1978-ban megjelent új stúdióalbum több szempontból is fontos mérföldkő volt a zenekar történetében. Először is ha ugyan, ha "titokban" is, de megjelent a szintetizátor, mint szükséges hangszer. Az albumra már nem írták ki, hogy "szintetizátor nélkül csináltuk", de nem is hangoztatták az újítást.
A második nagy változás, hogy ezt az albumot iskolában tanítandó kampánnyal harangozták be. Nagy felhajtást rendeztek, amely a későbbi ritkább (kétévente) megjelenést hivatott orvosolni. A várakozók és rajongók legtöbbje a cím alaján valamiféle dzsesszes lemezt vártak, de tudjuk, hogy csalódniuk kellett és ezt a kor zenei újságírói igencsak magukra vették. A legtöbbjük sértődött hangvételű cikkben közölte, hogy az albumna zenéjének semmi köze a címéhez. Erre Freddie csípős válasza volt a gyógyír:
"Manapság számára a jazz egyszerűen zenét jelent, de nem akartuk, hogy az album címe 'Zene' legyen, mert akkor talán azt mondtátok volna, hogy ez nem is zene, drágám!"
Tovább tetézte a média és a banda amúgy is rossz viszonyát az, hogy Freddie a Jazz lemezbemutató bulijára - amely kétségkívül a legvadabb, legerotikusabb és legbotrányosabb volt a Queen történetében - egy-két újságírót is meghívott akik természetesen lehúzták a megjelent társaságot és emellett újabb alkalmat találtak arra, hogy az albumot mégjobban lehúzzák. Sokkal fontosabbnak tartották leközölni azt a képet például a címlapon, ahol Freddie a csilláron hintázik, vagy épp egy sráccal smárol, minthogy az estén megjelent és borzasztóan magát leivó Rod Stewartot ki kellett dobni. Természetesen az újságírók cikkei fordítva sültek el (nyilván ez volt vele Freddie célja) és óriási reklámot adtak.
A harmadik - és egyben legfontosabb - változás: a zene, ami ugye nem jazz. Itt ugyanis a Queen zenéje változik. Átmenet a 70-es évek és a 80-as évek Queenje között. Több számban is fellelhető az egyszerűbb pop-hangzás, de még megvannak a régi jól bevált fogások is. A változás fő oka a szintetizátor alkalmazása, hiszen a Queennek is fejlődnie kellett, különösen az akkor éppen támadó amerikai punk new-hullám miatt.
Az album a Mustaphaval nyit. Erős nyitás! Rendkívül jól áll Mercurynak keleti folk becsempészése a zenébe, amit May torzítói emelnek még élvezetesebbé. Ismét belenyúlt valamibe a banda, ami szuper lett. Ha egy mai zenei piacra dobták volna ki ezt a dal, inden bizonnyal sláger lett volna ez a ma igencsak divatos irányzat, amit ugye ők már a 70-es évek végén megcsináltak.
A következő dal viszont már sláger lett, a Fat Bottomed Girls. Ez a dal (a neygedikkel egyetemben) már önmagában is botrányt szolgáltatott. A borítója egy meztelen seggű lányt ábrázolt kerékpározás közben, ami az akkor sokkal prűdebb közmédiában eléggé durvának hatott. Az USA-beli biblia-övben be is tiltották és csak azután jelenhetett meg ott, hogy rásatíroztak egy bugyit.
A Jelaousy egy szerelmi líra, az említett vonulat folytatása. Nagyon szép és kiforrott zongorakísérettel és tökéletes Mercury énekkel.
A Bicycle Race a Fat Bottomed Girls "cimborája", egy kislemezen jelent meg vele. A dal eléggé pop-osra sikerült, és még biciklicsengők is felszólalnak benne. A videoklip további botrányokat szült, mivel többtucat modell-lányt kértek fel arra, hogy meztelenül biciklizzen a Wembley stadion gyepén. Mondani sem kell, hogy a klipet rengetegen cenzúrázták és egy másikat kellett csinálni.
Az If You Can't Beat Them egy vérbeli pop dal, akár a korabeli tánc-lokálok slágere is lehetett volna.
A Let Me Entertain You talán a koncertekre készült, benne sarkallja a banda a publikumot a buli megkezdésére.
In Only Seven Days. Az együttes talán legeltaláltabb szövegű szerelmes dala. Pár szóban tökéletes képet adunk egy kibontakozó szerelem hajtásairól ami a hét napjain keresztül megy végbe. Megtalálható benne mind a hét nap.
A Dreamaer's Ball a Queen századelői érzetű zenéjének utolsó reprezentánsa. Az álmodozók bálja szintén egy a régebbi zenék közül.
Eléggé kontrasztos, hogy ezután a Fun It következik. Egy markánsan progresszív próbálkozás, akár a '82-es albumon is rajta lehetne. Taylor jegyzi, aki ilenkor már foglalkozik szólópróbálkozással is.
A Leaving Home Ain't Easy Brian énekével kissé altaltó jellegű, de kellemes.
A Don't Stop Me Now az album legnagyobb slágere. Rendkívül dinamikus, lüktető zene, igazi Mercury dal, borzasztó jól összemosva a rock és pop benne. John gitárjának hangja is dominál a dalban, így töltik ki teljesen a zenét.
Zárásképp a More Of Than Jazz (még több a Jazzből) ismét egy progresszív zene, belekeverve bár darab az album dalaiból -
#838 énse nagyon szoktam tévézni, barátokközt az alap, azt kész :D -
#837 Queen-zene hallgatásra elsősorban! :))) -
#836 TVt ugy is csak ritkan nezek, neha filmeket, tehat nem fog hianyozni -
#835 mi szoktunk vinni pl. síelésre laptopot, egyrészt a képek miatt, másrészt meg tudunk nézni este pár koncertet, vagy irigyhónaljmirigyet :) -
#834 akkor igen, de nekem sajna nincs laptopom. majd gunyeralok valakitol gepet es viszek CDrwt vagy rateszem az USB kulcsomra. csak lessz a hotelnak gepe, ma mar mindenki igy jar szabira, hogy nem hord magaval 3 db gigas kartyat hanem valahol letolti rola es kezdi ujbol -
#833 A laptop mindenképp kell, ha az ember 700 képet csinál közben, nem a laptop függvénye a hangulat -
#832 ha mar laptopot vittel akkor nem volt az olyan felhotlen nyaralas. en azon gondolkodok, hogy maximum 512 megat viszek az USB kulcsomon es kesz -
#831 Ha nem is vittem CD-ket, de azért a laptopon vittem 4 Queen albumot! Nem élet az élet Queen-zene nélkül! :) -
#830 Na most, hogy így visszajöttem el tudom mondani, hogy Korfun! :)