9010
-
#909 Most mit mondjak erre? Biztos most 20 éves kis hülyegyerekek szavaztak, akik akkor 5 évesek voltak és nem tudták, hogy akkor egy ilyen képtrükköt még kurva nehéz volt megoldani számítógéppel. Akkoriban ez nagy szám volt. Szerintem az egyik legjobb LP borító (a Made In Heaven után) tőlük -
#908 A legborzasztóbb albumborítók szavazása
A The Miracle is szerepel (alul nézd meg, a 10-es link alatt) sztem teljes joggal. -
#907 Hát ezt:
http://www.zonicweb.net/badalbmcvrs/badalbumcoverstopten/toptenbadalbumcovers11.htm
Nézd meg, mert érdekes -
#906 Milyen oldalt??? -
#905 Azért mégis
De hát ezen nem is kell csodálkozni, mert amiben Queen, meg Freddie Mercury van, az már csak gagyi lehet. Valahogy sose szerette őket a sajtó. Kár, hogy Freddie halála kellett hozzá, hogy észrevegyék a Queent... -
#904 No comment -
#903 Megnézted az oldalt?
Az albummal semmi baj, speciel nekem nem tartozik a kedvenceim közé, az oldalon a borítót fikázzák, szerintem joggal, eccerűen csúnya :-) -
Gaborku #902 No igen a brit zenei sajtó.. Az egy külön állatfaj. :D -
#901 Egy Queen-témájú könyvből idéznék evvel a klasszikus-künnyűzene vegyítéssel kapcsolatban:
"Elton John: elképesztő nagy sztár volt Freddie és akkor (1987) tulajdonképp csak ő volt alkalmas erre, hogy egy ilyen dalt (albumot) megcsináljon. Csak az ő neve volt elég biztosíték arra, hogy nem fogják elutasítani egyöntetűen. Erre esetleg még lennon lett volna alkalmas. Persze később jó buli lett a FociVB meg a három tenor, meg a filharmonikus CD-k..."
Ugye ez mutatja, ebben mekkor úttörő volt Freddie. Egy kis történelmi adalékot mondanék még el: az angol sajtó szinte totálisan kicikizte a bemutató koncertet, Caballét testmérete miatt, Freddie-t pedig "szánalmas öltönyös" kinézete miatt. -
#900 A Barcelona 8. volt az angol listán!! Azért ez szerintem eléggé előkelő hely nem? :)
Az album nem szerepelt túl jól, tulajdonképpen egyedül a címadó dal lett ismert. -
#899 Egész nyugodtan veheted bóknak, mert így van ahogy mondtad :) -
#898 Iskolát teremtettek? Tudod az mit jelent?
Mondj már nekem egy együttest akik a Queenes hangzást alkalmazták!! -
#897 Ezt skubizzátok meg, szétröhögöm a fejem...
http://www.zonicweb.net/badalbmcvrs/badalbumcoverstopten/toptenbadalbumcovers11.htm
A Queen is szerepel, mégpedig #10 a The Miracle borítójával. Mit ne mondja, tényleg nem ez a legjobb borítójuk... -
#896 Tkp. azt, hogy nem teremtettek iskolát vehetjük bóknak, mert azt jelenti, hogy nincs igazán csapat, amely utánuk tudná csinálni ugyanezt.
Mert azt nem lehet mondani, hogy nincs kereslet erre a zenére, a 250 millió eladott album nem erről tanúskodik :-) -
#895 Na, végre Emulén leszedtem a FM Tribute-on végrehajtott Queen + Robert Plant Innuendo koprodukciót. Vegyesek az érzéseim a meghallgatás után:
Sokat hallottam már róla, hogy egy kis Kashmir utánérzést kevertek bele, nos ez szerencsés megoldás volt sztem, kár, hogy csak az elején ésé a végén, bár az is igaz, hogy a túl sok "kevergetés" elvette volna ennek a nagyszerű dalnak a karakterét.
Az viszont csalódás volt számomra, hogy a dal durranását jelentő "You can be anything you want to be" szekciót kihagyták belőle, helyette egy részlet egy másik dalból (nyilván a Kashmirból, bár nem ismerem annyira, hogy bitosra menjek. Különben most az szól, csak ajánlani tudom). Ez nekem meglehetősen csalódást okozott, nem értem, a "komoly" zenészek miért félnek a slágeres megoldástól, le merném fogadni, hogy Plant javaslatára szedték ki ezt a részt a dalból. Pedig én pont ezt szeretem a Queenben, hogy szinte minden dalában, bármennyire komoly is legyen az, teret ad a slágeres megoldásoknak.
Legalább felvételről benyomhatták volna, mint a BohRhap esetén, akkor tutti összesz*rtam volna magam a produkción. -
Gaborku #894 Igen, volt pár ilyen előadó. A Barcelona-ban az volt a nagy szenzáció, hogy egy tisztán komolyzenei mű ha nem is előkelő hejre, de fel tudott jutni a slágerlistákra. Mercury célja a lemezzel pontosan ez volt, megszerettetni a tömegekkel a komlyzenét. Aztán persze nagy divat lett operaénekessel együtt dolgozni, ott volt például Elton John meg Pavarotti, vagy Sarah Brightman aki talán a legjobban csinálja ezt a műfajt. -
#893 a barcelona nekem elso hallasra valamikor 1991 kornyeken 18 evesen eleg emeszthetetlen volt. ma mar megszokott dolog klassikusokat otvozni a pop/rockba, de akkor nekem nagyon uj volt. persze csinaltak ilyet mar azelot is, csak utan kell nezni hany bandaval szerepel szinfonikus zenekar. operaenekesrol speciel nem tudok -
Gaborku #892 Szerintem meg pont ezzel teremtettek iskolát. Nincs mégegy olyan zenekar amelyik ennyi stílust kipróbált volna (sikeresen persze), különösen igaz ez Mercuryra. A Mr Bad Guy egy csomó 'new wave'-es stílust felvonultat, a címadódal meg egy szinfónikus remekmű, a Barcelona-ról már nem is beszélve, hiszen ez volt a világ első pop-opera albuma (jóval Pavarotti meg a 3 tenor előtt vagyunk még itt) -
Gaborku #891 Ez mondjuk tényleg így van.
Hangulatfüggő hogy eppen melyik a kedvenc Queen albumom (most éppen egy '75-ös koncertet hallgatok), de ha rangsort kellene állítanom (nagyon nehéz lenne) a Hot Space előkelő helyen lenne. -
#890 Elmesélem miért nem teremtettek iskolát. Egyrészt nem lehet őket beskatulyázni egy stílusba sem, rengetegféle stílust játszottak és szinte mindet sikeresen. Azonkívül ritkán jön össze négy kivételes képességű zenész, komponista, zeneszerző (és mellesleg diplomás) ember.
A Queen hangzást ezért nem lehet "folytatni". Kellene hozzá egy Freddie is! -
#889 Így van!! -
#888 Több forrásból is tanusíthatom, hogy az inaktív együttesek között a Queen messze a legnépszerűbb -
#887 Nem annyira populáris, de attól még a Queen-rajongók körében ugyanolyan népszerű mint a többi... :) -
#886 Ez ritka nagy ökörség! A new wave 1977 környkén hódított teret és az USÁból indult!!! És pont a Queen által játszott zenének ugrott neki! -
#885 Princess of the univers!!!!-hegylakó -
#884 Aszongya... az Új Magyar Lexikon 1980-as szerkesztésú A-Z kiegészítő kötetének írása Queen cikkszó alatt:
Queen [kvín]: négytagú angol hangszeres és énekes együttes. Az 1970-es évek elején kibontakozó ún. New Wave egyik neves képviselője, a kemény rock és a több szólamú éneklés mestere. 1972-ben alakult. - Fontosabb albumok: Queen (1973); A Night at the Opera (1975); Jazz (1978).
Mondjuk abban vitáznék, hogy a new wave a 70-es éveke elején alakult ki, pont hogy a végén. A hetvenesek elején még dúlt a rock, példa erre a Zep és a Deep Purple nagy sikere. -
#883 Hát, attól még, hogy 1988-1994 közt alkotott, a Nirvana is stílust teremtett...
De mi is ez a Queen style? Azonkívül, hogy ugye rengeteg "hangszeren" játszanak, szinte minden stílust kipróbáltak? Mi az ő egyedi stílusuk?
Más: olvasom; zenekarok, amelyekre a Queen nagy hatással volt. Érdekes, hogy mindegyik vagy dolgozott fel Queen dalt, vagy részt vett a FM Tribute-on.
Ld: Metallica, George Michael, Guns N'Roses, Def Leppard stb stb
Mondjuk a fent említett Nirvana kivétel (bár lehet, hogy dolgoztak fel Queen nótát, csak én nem tudom). De mitől mondhatjuk azt egy zenekrra, hogy nagy hatással volt rájuk a Queen? -
#882 kicsit lekestek a nagy boomrol amikor stilust lehetett teremteni - az a hatvanas evek vege volt es hetvenes evek elejen voltak nagy zenekarok beloluk - Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd. Hetvenes evek eleje volt a hardrock aranykora es pont ebben az idoben meg a Queen nem letezett vagy eppen csak a szarnyait bontogatta. Queen kesobb lett hires es azon kivul hogy probalt a sajat hangzasanal maradni probalt megfelelni a kor zenei izlesenek is -
#881 minden idők -
#880 Hát igen, stílusteremtő banda volt. A zene minden fajtáját jól művelték, sokakat megihlettek. Kár, hogy nem teremtett iskolát a stílusuk, mint a Zep vagy a Deep Purple esetén...
Az bizots, hogy a 70-es 80-as évek egyik legsikeresebb zenekara. -
#879 :o -
Gaborku #878 Pontosabban az idősebb korosztály jobban ismeri, tisztelet a kivételnek. Én egyébként 20 éves vagyok, de mióta az eszemet tudom a Queen a kedvencem, legalább is a könnyűzenében. Azt hiszem fölösleges a zenekart méltatnom ezen a fórumon, már megtették előttem sokan mások, de az biztos, hogy amibe egyszer belefogtak abból remek dolgok sültek ki... -
#877 o meg 15 :) es meg nem felel a tetteiert -
#876 jah, hát én is csak 22 vagyok -
#875 az idosebb korosztalyra. valaki aki nem noveli az kor atlagunkat :) -
#874 ezt mire érted? -
#873 ne feljtkezzeunk meg azert McGradyrol se -
#872 Amúgy nálunk a helyi rádióban minden reggel van egy órás műsor, ami régi zenékkel foglalkozik. A műsorvezetőnek tuti hogy a Queen a kedvence, mert szinte minden adásban felcsendül egy daluk :) -
#871 Jóval többen vagyunk, mint a topikban az biztos, bár főleg az idősebb korosztályt érdekli. -
#870 Hát igen, meg Freddie zsennalitása is sokat számít, viszont van pár szám, ami meg épp a rögtönzés miatt nem tetszik koncertfelvételen.