9010

• 0ppika
    5. Bohemian Rhapsody
    6. Good Old Fashioned Lover Boy
  • qwertrt
    Ó, én is mondig works után szavazok, 18:10-kor érek haza. Nekem különben egy eredeti anyagom sincs, az egész Queen diszkográfiát torrenten töltöttem le. Amit ti zenei nevelésnek neveztek, az nálunk kimerült a Lagzi Lajcsi keretein belül. Se apám, se anyám, se nővérem nem hallgat zenét koncepció szerint, amitől a falra tudok mászni.
    A nővéremnek kb. fél éve írtam le a Queen zenéket, szerintem egy dalra nem emlékszik, ennyit erről. Öcsém már a mai zenei társadalom aktív tagja, de ő főleg a metált szereti. Azért mikor megmutattam neki a Stone Cold Crazyt a Metallica előadásában, és elárultam neki, hogy ez eredetileg Queen, nagyot nézett.
    Neki is az a hülyéje, mint nagyon sok embernek: nem tudják elképzelni, hogy a Queen igényes zenét tud írni. Ismereteik kimerülnek a Kind Of Magic és a The Miracle dalokon. Ha úgy adtam volna elő: van egy jó kis metal zeném a Queentől, csak legyintett volna. Így viszont, hogy nem tudta, mit is hallgat, egyből tetszett is neki.
  • vasmacs
    Azt megköszönöm! :-)

I Wan't It All......................9

Ride The Wild Wind..................8

'39.................................8

I Want It All.......................8

He? Ezt így hogy? :-))
  • pipeppers
    Majdnem mindig én vagyok az utolsó, aki szavaz. Holnap ha nem felejtem el, munka előtt leadom a voksomat.

A Budapesti koncertfilm nincs meg, de benn van az "ötéves" költségvetésembe. Mint már említettem pont akkor hurcolásztam a pocikámban a fiacskámat, amikor a történés volt, de a moziban megnéztem.
  • pipeppers
    5. My baby does me
    6. The shaw must go on

Nekem a Hot space, a The game és a Jazz van meg bakeliten, ez utóbbit jó atyámtól kaptam, valószínűleg a címe miatt; jazz-mániás az öreg. De ifjonti koromban sem a Queen volt az, amit nem szeretet. A Hobo-val ki tudtam volna kergetni a világból. Sajnos az egyik költözésem alkalmával az összes kazim eltűnt (volt egy halom Rolling Stones-om is), de a Queen-eket pótoltam CD-n.
  • CodeRed
    Akkor azért látom Te is jó nevelést kaptál!
  • B0B0
    Az is ereklye! :)
  • 0ppika
    Nekem az Opera van meg bakeliten, Fateromtól "örököltem" :P
  • CodeRed
    Amúgy kazin nekem az összes QUEEN megvan, mert még olyan 93-94 körül a Pharlophone (remélem jól írtam) kiadta az addig megjelenteket újból és onnantól megvettem mind, csak a MIH az alábbi történet miatt kincs a számomra. Egyébként csak, hogy ebben a nagy digitális forradalomban a régi technika mivel is bírt: Megvan jópár QUEEN DVD- és többek között a 86 Wembley is DTS hanggal meg minden de, hogy össze sem lehet hasonlítani a bakelit hangjával az tuti...Egyébként a Budapesti koncertfilm megvan valakinek? Mert ha nincs ne hagyja ki....nagyon irigylem aki ott lehetett azon a koncerten...nem semmi volt.
  • B0B0
    Nekem mege Greatest Hits II és III eredeti kazin és Kind Of Magic eredeti CD és eredeti LP-n :P :)))
  • CodeRed
    A Made in Heaven is QUEEN. Erről jut eszembe mikor 95 telén katona voltam és már javában mondogatták valamelyik akkori kereskedelmi rádióban, hogy a megjelenő új albumról a világon mindenhol egy időben leadják a címadó dalt éjfélkor. Sohasem felejtem el, hogy milyen nehézségek árán tudtam kicsempészni többek segítségével az őrtoronyba egy kisrádiót és vártam az éjfélt mint a messiást. 2 órás váltásban voltunk és pont úgy voltam kint, hogy 23:00-01:00-ig. Aztán pontban éjfélkor bemondták, hogy következik a szám, majd pár másodperc csend és megszólalt a Made in Heaven....hát azt sosem fogom elfelejteni. Aztán pár hét elteltével a körlet társaimtól karácsonyi ajándékként megkaptam a gyári kazettát. Mai napi az egyik legféltettebb kincsem. A másik kincs a 86-os Wembley koncert bakeliton ami egyszer volt életében lemezjátszóban, mikor 1x meghallgattam és elég kalandos úton került hozzám Varga Miklós testvérétől személyesen. Relikvia :-)
  • qwertrt
    Csak kérdem, mintha derengene, hogy lett volna erről szó... bár tényleg nem tűnik ésszerűnek.
  • B0B0
    Télleg Brian írta, de tudjuk mindannyian kinek az apropójából :(
  • B0B0
    Miért???
  • qwertrt
    B0B0, nem volt olyan megkötés, hogy a Made In Heaven számaira nem lehet szavazni?
  • qwertrt
    Tudjátok mitől olyan izgalmas ez a szavazás?

Pl. én most nézem a listát, és látom, hogy a kedvenceim rosszabb-jobb helyeken vanank. Azon izgulok, vajona kedvencemre senki sem fog szavazni, vagy épp ellenkezőleg, az élbolyban fog robbantani...
  • qwertrt
    Szavazgatunk itten, meg albumokat elemzgetünk... ez eszembe juttatja, mikor egy játék fórumán magam is hasonló prókátor szerepet vállaltam, mint BoBo. Persze nem ilyen részletesen.

A reakció siralmas volt, jó ha egy ember tudta miről írok, még a We Will Rock You-t sem ismerték. Azt hittem csak viccelnek, de idővedl rájöttem, hogy nem. Az átlagéletkor 16 év volt. Próbáltam rávezetni őket: WWRY - a pepsi reklám. WATC - focimeccsek végén, vagy egyéb győzelmek alkalmából bárhol. TSMGO - temetések alkalmával. És nem...

Ez annak a kpcsán is érdekes, mert akkor még szt írtam (kb. 1 -1,5 éve), hogy a TSMGO-t Freddie írta, tht vehetjük kvázi üzenetnek a tagokhoz: folytassátok.
    De utóbb megtudtam, hogy Brian írta a dalt.
  • B0B0
    Annyira nem emlegetik
  • qwertrt
    Hát, a queen sem erre gondolt sztem, miközben ezt a dalt írta. Sztem a Vasmadarak egy B. kategóriás film, nem értem miért emlegetik örökké a Queen kapcsán, annyira nem nagy dicsőség.
  • qwertrt
    a csúnya oroszbarát ország lelővi a hős amerikai vadászpilótát és a fia megy érte kiszabadítani az öreg róka segítségével + pár lelkes ifjoncal, no meg két darab megfújt F-16-ossal

:-D

tipikus

jó, hogy nem írtad le a forgatóönyvet :-P
  • CodeRed
    Mondjuk az tényleg jó mikor zúznak az F-16-osokkal és közben szól a One Vision mint az állat :-)
  • CodeRed
    Nem láttad??? Pedig vannak benne még olyan zenék, hogy ihajjj :-) Egyébként hamarosan meglesz mindkét része DVD-n remélem, és ha addig nem szereznéd meg akkor jelzem. Egyébként nem nagy szám film (bár nekem tetszik még mindíg)..olyan tipikusan 80'-as évekbeli "a csúnya oroszbarát ország lelővi a hős amerikai vadászpilótát és a fia megy érte kiszabadítani az öreg róka segítségével + pár lelkes ifjoncal, no meg két darab megfújt F-16-ossal" film
  • B0B0
    Megvan neked ez a film? Kíváncsi lennék rá
  • CodeRed
    Jaja..inkább oda...de ami érdekesebb, hogy szinte az összes VASMADARAK-ban elhangzó szám szerepelt a HEGYLAKÓBAN ami 1 évvel később készült és bemutatott film volt, de a számok debütálását sokan mégis a HEGYLAKÓ-nak tulajdonítják. pl: Kind Of Magic, One Vision...A VASMADARAK-ban, vagy 7-8 alkalommal szólt a Kind of Magic :-)
  • B0B0
    Nem véletlen. Látod, írtam, hogy heavy stílus, meg 80-as évek. Hát nem véletlen. Akkor írták amikor a Gimme The Prize-t meg a Don't Lose Your Head-et. A stílus szempontjából odavaló
  • B0B0
    Jogos. Köszi
  • CodeRed
    A The Hitman-hez hozzáfűzném, hogy az 1985-ös VASMADARAK című filmben pár másodperc erejéig hallható volt a szám. Ha minden igaz, még talán a stáblista végén sem tüntették fel a nótát. Mindíg és furcsállottam, hogy csak az 1991-es INNUENDO-ra került fel, mert számomra mindíg is ez a szám volt a kakukktojás az albumon.
  • 0ppika
    hm, az I want it all tuti hogy nem jó, csak 1 pontja van, pedig vasmacs és én is szavaztunk rá ...
  • B0B0
    Itt lehet nézni a teljes listát
  • B0B0
    Kicsit megváltozott az állás :)
  • B0B0
    Az Innuendo album:

A The Miracle után egyre sűrűsödtek a Mercury betegségéről szóló hírek, amelyeket a kompetensek rendre cáfoltak. Freddie úgy gondolta, a legnagyobb cáfolat az újabb sikerek prezentálása lenne. Emellett egyre rosszabbodó állapota ellenére a betegsége elől teljes erővel a munkába vonult.
    A The Miracle után eléggé bizonytalan volt, mit is lehet várni az új albumtól. Bár a médiában folyamatosan hallható volt, hogy készül, az elsőszámú téma még mindig Freddie volt. Egészen 1991 január 14-ig, amikor az Innuendo kislemezként kijött és szinte azonnal angol number one lett! Egy hónapra rá kijött az album is ami szintén rögtön number one lett, ez utoljára a Bohemian Rhapsody-val és az A Night At The Opera-val érték el. A Queen sikereitől volt hangos Európa, a címadó dal több országban is listavezető lett, ám az USÁ-ban épphogy csak befért a top 20-ba. Mindenesetre a Queen ott is újra tündökölt, és egy pillanatra meg is szűntek az AIDS-es rémhírek. Egészen az Innuendo videoklipjéig amiben nem jelent meg Freddie és ez újabb találgatásokra adott okot. Az album sikeresebb számai szépen lassan jöttek ki kislemezen 91-ben. Amikor az I'm Going Slightly Mad-en volt a sor, Freddie vissza akart vágni. Mindenképpen szerepelni akart a videoklipben. Rendkívül ötletes sminkes bolondozós fekete-fehér klip lett belőle ami remekül elrejti a betegséget.
    Az Innuendo ontotta sikereket, nem csoda! A Queen ezúttal olyan módon nyúlt vissza a gyökerekhez, ahogy még soha. Mintha csak egy 70-es évek beli album lenne az Innuendo, csak új hangszereléssel, de még ez sem teljesen igaz, hiszen a komponálásnál is meglehetősen klasszikus szemléletet alkalmaztak. Az eredmény egy barokkos Queen lett, amit a borítótervek hűen tükröznek. Ismét csakúgy hemzsegnek a stílusirányzatok az albumon és Freddie hangja messzemenően kiforrott éneket produkál. Bízvást állíthatjuk, hogy az Innuendo, mint a Queen utolsó "valódi" stúdióalbuma, ezzel a lépéssel gyönyörűen búcsúzott, továbbemelve ezzel az együttes amúgy is hatalmas tiszteletét és eredményeit.
    Az első dal stilszerűen az címadó Innuendo lett, mely afféle modern Bohemian Rhapsody. Nem csak 6 és fél perces hosszával érdemli ki eme címet, hanem stílusváltásaival és sikerével is. A spanyol betét talán a legmegfogóbb és legeredetibb benne, szokatlan is, hogy nem Brian játsza fel. Az Innuendoban Freddie nagyot énekel, újra a magas, virtuóz hangjait használja, amit a 80-as években mellőzött. Ez az egész albumra kihatott, talán az opera tette vele.
    Az I'm Going Slightly Mad bárhogy is fogalmazunk, egy ökörködés. Egy bolond hitvallása, újra megjelenik Freddie bohémiája, bolondossága.
    A Headlong egy dinamikus lüktető dal, amit Brian gitárjátéka emel a slágerlistákra.
    Az I Can't Live With You a legtradícionálisabb szerzemény az albumon. Szinte majdnemhogy beleolvadna valamelyik 70-es évek beli albumuk repertoárjában, csak a hangzás feljődése érezhető rajta. A vokál, a gitár, a rythm and blues elemek, mind mind a régi.
    A Don't Try So Hard ismét folytatja a líra-vonalat, talán a legkiforrottabb, legmegrázóbb és legtökéletesebb Queen-líra. Freddie énekteljesítménye lélegzetelállító benne. Végig szopránban énekel benne, de cseppet sem hallható benne semmi mímeltség és erölködés.
    A Ride The Wild Wind-et a Breakthru folytatásaként is aposztrofálhatnánk, de sajnos nem lett akkora siker. Az érdekessége, hogy a rendkívül dinamikus ritmus mellett az ének mejdhogynem nyomasztó, ezek után a Don't Lose Your Head-et idézi.
    Az All God's People Freddie hírdetése a szeretetre és békére, melyre betegsége ébresztette rá.
    A These Are The Days Of Our Lives kissé hálátlan szepet kapott. Ez csodálatosan szép, megható kidolgozott dal jelent meg az újra kiadott Bohemian Rhapsodyval egy kislemezen ami ugyen 5 hétig vezette a listákat, és így sohasem tudhatjuk meg, hogy a rendkívül népszerű dal hova jutott volna "egyedül". A dal videoklipje volt Freddie búcsúja a rajongóktól, alig bírt már állni a forgatáskor és az elmúlásról szóló dal végén meghatóan súgja a kamerába mielőtt végleg búcsút venne a színpadról: Még mindig szeretlek! Szívbemarkoló élmény.
    A Delilah-t Freddie kedvenc macskájának írta aki meghalt. Bohókás, cica-effektekkel tarkított szerzemény, ilyen szempontból akár a régi primadonnás dalokat is idézhetné.
    A The Hitman egy újabb heavy-dal, bár ezúttal talán nem kellett volna belenyúlni ebbe a stílusba, mert kicsit laposra sikeredett és a 80-as évek céltalan hatásvadász zenekarait idézi.
    A Bijou, tényleg egy ékszer. A majdhogynem instrumentális illúzió-áradatban Freddie csak pár másodpercig énekel, az egész dalt Brian uralja a gitárjával. Ez a dal a Flash Gordon albumra emlékeztet.
    Zárásnak maradt az album másik nagyon szomorú dala, a The Show Must Go On, mely Freddie halála után lett világraszóló sláger. A shownak, vagyis az életnek mennie kell tovább. A szöveg tulajdonképp Freddie utolsó hónapjainak hitvallása, rendkívül szomorú, amellett magávalragadó fülbemászó dallamú szerzemény. A végén elnyúló és fokozatosan elhalkuló Go On mi mást jelentene, mint egy csillag lassú elhalványulását. Nyugodj békében Freddie Mercury!
  • zakika
    a tegnapim elmaradt

5. Was it all worth it
    6. Show must go on
    7. Innuendo
    8. Princes of the universe
  • CodeRed
    5. The Show Must Go On
    6. We Are The Champions
  • McGrady
    5.I'm in love with my car
    6.Now I'm here
  • B0B0
    Egy éve jöttem ide először, akkor a hsz-ek száma 166 volt! Nagyot fordult a világ azóta! :)
  • B0B0
    Péntek este feljövök és kihirdetem :)
  • B0B0
    5. Seaside Rendezvous
    6. Bohemian Rhapsody
  • vasmacs
    Nekem sincs Boh Rhap benne, és én is jobban szeretem a Prophetet.

5. These Are The Days Of Our Lives
    6. The Prophet's Song

Utsó négyet télleg ne egyenként írjuk, mert én szombattól kb. 10 napig (hétfőig nem leszek itthon). Hm. Csak az a gond, hogy így a végeredményt sem fogom megtudni egy ideig, mert ahogy észre vettem, mindig eltelik egy nap a frissítéséig. Na mind1, vhogy csak kibírom... :-)
    OFF
    Jó meccs volt.
    ON
  • qwertrt
    OFF

Váááá, mekkora két gól a végén!!!
    Portugália készülhet az aranyra!

ON
  • qwertrt
    Ez offtopik!
    Különben is, nyerjenek az olaszok, hogy a portugáloknak könnyeb legyen a döntőben!