30108
  • jozing
    tredort ma láttam játszani és nekem nem tűnt fel, h laggolt volna. amúgy source-ba be van építva vmi anti lag, ami kiszűri, h ha beadod csipával a fejest, és a másik lag miatt elugrik általában megadja. persze nagy laggoknál meg amúgy se atombiztos módszer ez, de néha működik. ha érdekel vkit előkeresem erről a cikket.

hát egen, nekem a monitorm 1440x900-as (19") és úgy ment crysis 30 FPS-sel 8amúgy krízis nagyon optimalizálatlan sztem), TF2 meg minden highon (ahol lehet very high) , 8xaf meg 2xmssa-val 120-150FPS. sztem multiba jobban lehet érzékelni ha kevesebb az FPS-sed.

amúgy szerintem ma már akinek TF2 20-30 FPS-sel megy annak megéri egy új kártyát vennie, HD3450/70 meg HD3650/70 nagyon olcsó, de HD2400pro/XT is már 5-6ért van, hazsnáltan még ennyi se. vagy egy használt 86GT. ezek olcsóbbak mint maga a játék, szerintem sokaknak megérné.
    ha meg AGP akkor egy 2600pro, 10k-ért. a változás tényleg észlelhető.

nem akarok snekit bántani vagy megsérteni, de 15FPS-sel tényleg hogy lehet élvezni egy multis gémet?
  • Rage47
    3 napig
  • chooselee
    Amúgy ez a guest pass-t ha elküldöm akkor az illető mennyi ideig játszhat vele??Egyik ismerősöm hajlik a megvételre. :D +1 Rágom a fülét miatta vagy fél éve.
  • JackMeadow
    értem, akor lehet h ezért szopom én a csipázást:) 640*480 nyomom vagy 800-600 atol fug melyik a legkiseb :) ócskavas :P
  • Ability
    Nekem is feltűnt, először a 30FPS is irritáló volt. De hamar meg lehet szokni, és amikor bele vagy merülve a játékba, akkor egy idő után már nem tűnik fel. Persze egyébként én is legalább 60 FPS-t követelek, de hát mégiscsak végig akartam vinni a Crysis-t. :P
  • Narxis
    Nekem még a 30fps is "feltűnt" , hiába, úgy látszik ahány ember annyi féle érzékelés. Persze ha élveztem volna a játékot mint az elején lehet jobban belemerülök és nem veszem észre. Szerencsére TF2 mérföldekkel jobban optimalizált, de az is igaz, hogy itt a rajzos grafika kicsit könnyebbé teszi.
  • Ability
    Hát mondjuk egy Soldiernek ez nem is probléma, alá tudja lőni a rakétát és el van intézve. Egy Sniper jobban szív velük, mert ott pontosan kell lőni, és hát nem mindig adja be a fejest, de valamikor még a testi lövést sem. A játék alapesetben másodpercenként 66 alkalommal küldi el a szervernek az éppen aktuális poziciódat. Ha az FPS nem éri el ezt a számot, akkor a kommunikáció is annyira lassul, amennyi az éppen aktuális FPS. Ha valaki 15 FPS-sel játszik, akkor az már igen-igen észrevehető. Bár ebben a játékban többek között ezt is szerencsésen oldották meg, mert a fegyverek többségénél nem fontos a pontos célzás. De egy csében ez a belassulás nagyon észrevehető, és ott mennek is az anyázások.
  • JackMeadow
    én egyaltaln nem különböztetk me gilyeneket, észre se veszem csak azt ha annyira szaggat h métereket ugrál akép :P
  • Ability
    Én sem vettem észre különösebben, de amikor cséztem, akkor ott igen-igen láttam ilyen jellegű beszólásokat.

Narxis: természetes a játékot élveztem :) Nálam egyébként a norma az 60FPS, de pl. a Crysisben alapból van ilyen Motion Blur effekt, amitől valamennyire elmosott lesz a kép mozgásnál, ergó nem tűnt fel annyira a darabos mozgás.
  • Narxis
    20fpst élvezted? ehh
  • TreDoR
    Én 15 fps-el játszom (ha flamet látok akkor annyival se) és eddig sose szólt senki, hogy laggolnék.
  • Ability
    De ez single, multiba fontos lenne, hogy ne legyen utánhúzása az egérnek stb. Tehát aki a TF2-t játsza 25FPS-sel, annak nincs könnyű dolga. Illetve sokan szidják az ilyen játékosokat, mert laggolnak is, nem csak a gépük lassú, hanem ilyenkor a szerverrel való kommunikáció is lelassul az FPS miatt.
  • Ability
    Hozzászokik az ember szeme. Nekem olyan monitorom van, hogy muszáj volt a Crysist 1680-as felbontáson játszani. Gondolhatod, hogy ott sem láttam 30FPS-nél többet, és először nagyon irritáló volt, de utána alkalmazkodik a szemed hozzá, és megszokod. A végén a hajón örültem a 20 FPS-nek is, mert ott nagyon leesett, és mégis tudtam vele játszani, és élveztem is.
  • Twetr0x
    Én 25-35 FPS-el játszom és tökéletesen megy, mások meg már 60 fps miatt sírnak (nem itt). Hol az igazság? :D
  • jozing
    hogy pontosak legyünk, az ember 23.96-tól látja folyamatosnak a képet, de amir dzsani mondott igaz. a filmek sokkal természetesebben hatnak mint a gémek. én pl észreveszem, mikor a crysis futot 30FPS-sel, meg mikor HL2 230-cal. de ez ember függő is, sokaknak elég 25FPS, valakinek az szaggatás. személy szerint én 40-50 fölött már nem érzem a különbséget.

tredor: amit mondasz az érdekes, mert pocoknak egy 2400pro-ja van, gyengébb mint a 66GT és neki 1280x1024-ben highon simán megy, ha jól tudom.
  • Ability
    Hülyeség, lazán kiszűröd a 60 FPS alatti értékeket. 60 felett már-már folyamatos. Tudod amikor egy filmet nézel, akkor nem tűnik fel, hogy max. 30 FPS, mert a képek között átmenet van, folyamatossá teszi. A játékok pillanatképeket generálnak, és lökik mindig a frisset. Egy kép teljesen különálló a többitől, nincs benne átmenet, egy tökéletes renderelt kép. Pont ezért teszi 25FPS-nél darabossá a játékmenetet. Észre lehet venni. Arról nem beszélve, hogy 25FPS-nél a gép már igencsak erölködik, és ilyenkor nagyon ingazodik az FPS, random megakadások jönnek, az egér utánhúz, mert a gép nem tudja időben kiszámolni az útvonalat.
  • TreDoR
    HL2-t rengetegszer updatelték. Én először egy GeForce mx440-el játszottam vele max. beállításokon lagg nélkül, legutoljára meg egy 6600GT-n és minimum felbontáson is laggolt (frissen húzott winnél). Azóta meg sem merem nézni mi van vele. A többi gammel is ugyanezt eljátsza a valve, de érdekes lenne, ha az update news-ba beleírnák, hogy "megemeltük a gépigényt"...
  • TreDoR
    Az emberi szem 25 fps-nél nem lát többet.
  • jozing
    tredor: ezt nem értem. a HL2-nek ma se kell nagy gépigény, akkor mért nem azt updatelték? ellenben a TF2 megkövetelte a DX8.1-et, de inkább a DX9-cet. és nem emelheti folyamatosan, nem csökkentheti "mesterségesen" a frameratet, mert vki anno megvette, és akkor az volt a min sepc, most nem megy neki? anno elég volt neki egy GF5 (vagy Gf-FX), neki az volt, most meg GF7 kell neki? WTF, akkor anno átverték mert nem szólatk, h az idő múlásával egyre nagyobb gép kell? meg hova emeli? felmegy a gépigény 2009-re a crysis felé? de a játék nem lesz szebb, szóval ennek nincs értelme. meg a VALVe-ot mióta érdekli h a hardver gyártók mit akarnak (max egy kissebb-nagyobb öszegért cserébe változtat).
  • jozing
    krissz: lehet hogy voltak finomítások a motoron. amúgy egy átlah monitor max 60-80fps-t tud megjeleníteni (herz), ezért nekem hiába van 160fps-em, abból max 80-nat látok :)
  • TreDoR
    Mert a hl2 kiadása után balhé volt, hogy túl kicsi volt a gépigénye és nem érte meg a VGA kari gyártóknak, azóta a valve folyamatosan emeli a gépigényt az updatekben.
  • Nkrissz
    F*aszomat má a valveba.Nem értem hogy miért csökken az a qrva fps minden egyes updatenél...
  • csokalaci
    ja a végén elküldtem a jó k. annyába.
    Amúgy a honlap már be se jön rendesen :P
  • csokalaci
    Sziasztok !
    Nekem is el akarta lopni az accom egy nyomorék..
    ez a neve: Mezmacko. írt nekem egy üzenetet:

UNLOCK ALL GAME ACHIEVEMENTS HERE http://steamachievement.bplaced.net

CHECK OUT MY TF2 STATS!!! http://steamcommunity.com/profiles/76561197992477952/stats/TF2

Én írtam,hogy
    -Mi a bajod ?-erre megszólal hogy
    -English please...

megnéztem hogy milyen groupokban van benne: magyar steam group...
    És még ezt is kiírta:
    Mariann Somogyi
    Budapest, Budapest, Hungary
    (Szóval minek angolul?)

Megnyitottam a honlapot és be kell írni az accot meg a jelszavad...
    ja és megnéztem a tf2 statját és 0 órát játszott ezen a 2 héten de megvan az összes achievementje.
    Jelenteni kéne a valvenek.
  • TreDoR
    Semmit sem ér vele, ha egy regelt cd kulcsot ellop, mégegyszer nem tudja felhasználni.
  • chooselee
    "tudja kap az ember 1 cd-kulcsot amikor meg vesszi a felhazsnálót" Ezt a részt olyan írta, aki még egy darab játékot sem vett steamen. Szerintem...Mi az, hogy megveszi a felhasználót?Online rabszolgakereskedelem vagy mi? :D Besz*rás...Azt hitte hogy a magázással hivatalosabb lesz. Az account lopás bejáratott duma, most jön a key lopás?Hátha ebbe még beleesnek páran....és lehet.
  • chooselee
    Meg mi az hogy a cd-key kell neki??Steamről letöltött játékhoz nem is adnak!Ekkora barmot.Itt Sg-n steam topikban valaki accountot venne,lehet az is átbaszás...
  • Fenrir
    Nem tud helyesen írni sem a gyökere, kit akart ezzel átvágni?
  • Aquir
    vagy hülyére kérdezni aztán ki unja meg előbb =)
  • motyodlee
    szééééép :D
    ha az ember tudja hogy be akarják csapni annál jobb hitegetni az ilyesfajta férgeket
  • jozing
    én azzzal kezdtem volna, h igazolja magát, h admin! ha nem sikerül, viszlát! sztem csak ami admijaik vannak, és nemhiszem h leszólítana... max emailt kapok.
  • buba23
    Figyelem!!!
    Egy HungarySteam nevű felhasználó acclopással probálkozik (próbálkozott nálam) .

Buba23: hi
    H u n g a r y S t e a m jó estét kivánok
    H u n g a r y S t e a m bejelentést kaptunk hogy lopot az ön accountja
    Buba23: ?
    Buba23: Mit kell ilyenkor tennem?
    Buba23: O.o
    H u n g a r y S t e a m törölve lesz a felhasználó ha nem tudja bizonyitani hogy az öné
    Buba23: persze hogy tudom
    Buba23: hogyan lehet?
    Buba23: ezt megtenni
    H u n g a r y S t e a m hogyan hát ugy hogy magyar országon is vannak steam adminok szám szerint 6
    H u n g a r y S t e a m ha ön nem tudja bizonyitani hogy öné az account sajna törölnöm kell:S
    Buba23: és most ezzel én mit kezdjek?
    H u n g a r y S t e a m cd kulcs ha meg lenne még önnek ha ténylegesen öné az account akkor nem lesz törölve
    Buba23: és milyen cd kulcsot kellene nekem megadnom, hogy ne törölje az accom?
    H u n g a r y S t e a m tudja kap az ember 1 cd-kulcsot amikor meg vesszi a felhazsnálót
    Buba23: jaa, értem, a steam-es jelszavamra gondol?
    H u n g a r y S t e a m nem a jelszavára
    H u n g a r y S t e a m cd-key! nem ugyana az
    Buba23: jó, de melyik játéké? merthogy maga a steamnak nincs ""cd-kulcsa" :S
    H u n g a r y S t e a m inkább addok magának 1 email-cimet vegye fel a kapcsolatot a kollégámal
    H u n g a r y S t e a m [email protected]
    Buba23: és mit kellene neki írnom?
    Buba23: vagy most, hogy is működik ez?
    H u n g a r y S t e a m hogy mikor vette a játékokat meg a többit majd meg mondja a kollégám
    Buba23: és küldjek akkor neki egy e-mailt?
    H u n g a r y S t e a m igen
    Buba23: okés
    Buba23: thx
    Buba23: lenne még valami?
    H u n g a r y S t e a m semmi más viszlát további szép napot
    Buba23: neked is, és elmész a picsbe, ilyennel rabolni az ember idejét ^.^
    H u n g a r y S t e a m is now Offline.

Ekkor azonnal törölt is a friendslistájából ^.^
  • Twetr0x
    Szerintem továbbra is a spy. [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=989138606&no=4456]#4456[/URL]
  • chooselee
    Remélem nagy update lesz megint több mappal, nem csak achik meg fegyók...ha már ilyen jó lett a heavy update nem szabad rosszabbat csinálniuk,felrakták a lécet maguknak! :D
  • motyodlee
    hát nem valószínű, hogy egy update után egy-két nappal már közlik a következőt. vagy legalábbis sejtetik
  • Loufee
    amúgy nem lehet sejteni mi lesz a következő update?
  • chooselee
    Mindig a fekete megy be elsőnek! :)
  • chooselee
    Ő csak nem iszik munka közben! :)
  • Rage47
    tegnap estig
  • TSL16b
    Hurrá!!!