8396
-
#1360 Szerintem amúgy érdemes rászánni az nwn-re egy félórát, csak egy szobát csinálj meg a kriptában :o)
Amúgy meg egy rpg-ben nagyon lényeges, hogy egy vagy két kavics van a tengerparton .o) -
#1359 Hát, ha nem őróbáltam volna ki valszeg nem is tudnám mondani :PPP -
#1358 "de nekem ez a béta inkább hasonlított a StarCraft pályaszerkesztőjére, mint arra, amit egy ilyen komplexitású játéktól elvárna az ember"
Erre meg csak így tudok válaszolni:
Ha kipróbálnád nem mondanád, mind1... -
#1357 Új elemek szerkesztéséhez 3D modellezési tudás kell, 2D-s, mikor textúrázni akarod és megfelelő prodramok! Ezt azért manapság elég kevés emner tudja kivitelezni, bár kétségkívül szépen hangzik... :)
Egyébként úgy legyen ahogy mondtad, én leszek a legboldogabb, de nekem ez a béta inkább hasonlított a StarCraft pályaszerkesztőjére, mint arra, amit egy ilyen komplexitású játéktól elvárna az ember... :P -
#1356 Na skacok, kicsit elrugaszkodva ettol a vitatematol, a kovetkezo reszt azok olvassak, akiket tenyleg erdekel a szerkesztes...
Aki probalgatta az editort, mi a velemenye, tapasztalata? Es itt most nem a "kiraly" vagy a "gagyi" -ra volnek kivancsi, hanem a reszletekre. Pl engem bosszant az a fa az ut szelen, titeket nem? Vagy ko, vagy fa? Miert nem lehet eltuntetni azt? A kriptaban ha folyosot rakok le, hogy lehet eltuntetni a faklyakat az oldalarol? Nekem mindig vilagitanak...
Aki a scriptelest probalgatja, az segitsen mar nekem. Bar kiprobalni nem tudjuk, mukodik e, de azert ha van vkinek epkezlab scriptje vagy otlete, majd kuldje mar el. Pl 2 waypoint kozott akarom, hogy mozogjon a karakter, akkor mit kell hova irni? Erre valszinuleg en is rajovok, csak azert kerdeztem, erdekel e itt valakit ez a resz, mert foloslegesen nem pofazok itt magamban scriptelesrol, nwn fuggvenyekrol.
Koszi -
#1355 "itt senki nem fog egy óra alatt összedobni egy kalandot, mert egy ház normális megszerkesztése és berendezése is több órát vesz igénybe."
Ez meg a morrowind ellen szól :o( -
#1354 "Ha az NWN editora is ennyire komplex lenne, akkor esetleg kevesebben adnák szerkesztésre a fejüket, de csodákat lehetne vele művelni hozzáértő kezekben, így viszont nem biztos, bár nincs kizárva..."
Namost, az NWN sokkal komplexebb dolog átlátható formában, és kezelhetően. (pl. Rengetek scriptelési esemény, hartbeat, stb....csapdák tehetőek az ajtókba, rengeteg dologra vannak előregyártott opciók, ha ezek meg nem elegendőek az "ember fantáziájának" kiélésére, még mindig ihet be egyedi területi elemeket, és tárgyakat, és megoldhatja scripteléssel.
-
#1353 Na akkor úgylátom, itt csak a grafikára tértél ki.
Erre akkor reagálnék, ha nem haragszol tőled veszem az idézeteket :o)
NWN pozitívumok:
"halál egyszerű, mert csak lepakolod az elemeket"
Igen, lehet egyszerűen is kezelni, gyorsan összedobni egy területet, de ugyanúgy van rengeteg elem ( nem számoltam össze, de csak a bétában csak a kriptákhoz 30-40 (vannak group elmek is) ezeknek véletlenszerűen sok változata van. Pl a folyosókból nagyon ritkán jön i két egyforma szakasz, lehet variálni, teljes 3d szerkeszthetsz)
Azonkívül lehet nagyon aprólékos munkát is végezni.
Mindeg egyes területelemet megvariálni stb.
NWN negatívumok:
"Szvsz ez az elemes megoldás a legrosszabb, amit csak el lehet képzelni, nemcsak azért mert sablonossá, egyhangúvá teszi a terepet, de jelntősen meg is köti a tervező kezét!"
Ez így ebben a formában nem igaz:
Bármikor szerkeszthetsz saját területi elemeket, ezt mind a játék, mind a modulszerkesztő dinamikussága megengedi. És itt már a lehető legjobb megint a területi elemes dolog, mert ugye van egy vagon alap, plusz ezekre tehetsz tereptárgyakat is(nwn), de ha ez sem elég csinálsz magadnak egyet. Azaz mind a gyorsaságra, mind az igényes munkára van lehetőséged.
-
#1352 Ha kipróbálnád nem kérdeznéd, mind1...
Ez az NWN editor arra megy rá, hogy a 4 éves kiscsákó is tudja normálisan kezelni. Ezáltal halál egyszerű, mert csak lepakolod az elemeket. Szvsz ez az elemes megoldás a legrosszabb, amit csak el lehet képzelni, nemcsak azért mert sablonossá, egyhangúvá teszi a terepet, de jelntősen meg is köti a tervező kezét! Nem változtathatod igazán a saját fantáziád szerint a dolgokat, mert csak az elemeket használhatod fel... :PP
A Morrowind editor egy sokkal komplexebb nagyobb szabadságot nyújtó pályaszerkesztő. A legapróbb dolgokat is kidolgozhatod. Kezdve akár a tenyérnyien apró dombozati viszonyokkal, egészen addig, hogy hány kavics legyen a tengerparton. A lényeg, hogy tényleg a saját elképzeléseidet tudod megvalósítani. Ennek következtében sokkal bonyolultabb a kezelése és sokkal aprólékosabb munkát is igényel. Itt senki nem fog egy óra alatt összedobni egy kalandot, mert egy ház normális megszerkesztése és berendezése is több órát vesz igénybe. Cserébe viszont az eredmény az, amit a tervező megálmodott!
Ezért tartom jobbnak! Ha az NWN editora is ennyire komplex lenne, akkor esetleg kevesebben adnák szerkesztésre a fejüket, de csodákat lehetne vele művelni hozzáértő kezekben, így viszont nem biztos, bár nincs kizárva... -
#1351 Már én is éppen kérdezni akartam :o)) -
#1349 Na meg az sem egy utolsó érzés,hogy auroraval palyat szerkesztesz, es tudod, hogy akár 64 ember fog rajta jatszani, mikozben figyeled oket... :)))
-
#1348 megnéztem a morrowind editorát...
1. Nehezen kezelhető, nehezen átlátható....
2. Nemigazán tud többet mint az nwn, ahogy elnéztem.
2-2 órát foglalkoztam mkettővel. Az nwn-ben megkreáltam egy szép kis sírboltot szörnyekkel, fényviszonyokkal. Itt meg jóformán épp kitapasztaltam :o( -
#1347 Nem mondom, hogy az nwn isten, azt sem mondom, hogy olyan nagy szam ez az editor, talan van egy csomo hibaja, talan sokmindent kihagytak belole, talan mar elavult a grafikaja... DE kozel es tavol ez az egyetlen jatek, ami vegre osszehozza a szerepjatekosokat, es valora valtja a dungeons and dragons pnp jatekosok nagy almat, szamitogepre viszi sok millio ember kedvenc idotoltesenek targyat. Nem varom el senkitol, akiket nem varazsoltak el a dnd szerepjatekok vilagai, hogy megertse ezt, de az nwn a maga nemeben egyedulallo jatek. -
#1346 Na ez kb. ki is fejezi az értemi szintet ebben a topicban...
-
#1345 -
#1344 -
#1343 Olvasd már el azt a hozzászólást amire reagáltál.....A válaszodnak csak ahhoz nincs köze :o)
Részemről én befejeztem a reagálásokat erre... -
#1342 Na itt álljunk meg egy picit!
Senki nem szidta az NWN-t!!! Csak megállapítottam, hogy ennél a gagyi editornál, amit kiadtak hozzá, van száz milliószor jobb is! Ez nem tetszett valakinek és légből kapott vádakkal ilette az említett progit, nyilvánvaló valótlanságot állítva, csakmert valaki nem azt mondta, hogy az NWN az Isten! Azért, bocs, de ne arról szóljon már egy topic, hogy aki ömleng a játékról az jó arc, aki meg valamit beszól az menjen a picsába!!!
Másik meg nem érzem, hogy személyeskedtem volna, sőt egy nyilvánvaló provokatív és ami fontosabb valótlan állításra reagáltam szvsz elég normálisan, semmi személyeskedő nem volt benne!
Végül pedig, hol nem voltam objektív??? -
#1341 Felőlem lehet szídni az NWN-t nem kell mindenkinek tetszen, csak a személyeskedést hagyjuk, és maradjunk objektívek..:o)) -
#1340 Tévedsz! Én nem az NWN ellen beszélek (hisz én is várom), csak leírtam mit gondolok! -
#1339 Plz a flémelést egy morrowind vs. nwn topicban beszéljétek meg, ne itt :))
-
#1338 Szerintem kicsit szűklátókörű vagy! Máris ezrek szerkesztenek Morro editorral és adják ki a jobbnál jobb plugineket. -
#1337 jo, csak a morrowind editoraval senki nem fog palyat szerkeszteni, ezzel meg igen -
#1336 +nézem már maganak ezt a morrowind editort :))
De ha nem lesz jobb mint az NWN-é, akkor jaj nektek :O))) -
#1335 Letöltöttem és megnézteztem ezt a pályaszerkesztőt és hááát... :/
Nekem Morrowind editora sokkal szimpibb volt, mert ezerszer több mindent tehetsz meg benne, sokkal nagyobb a szabadságod. Igaz kissé kompleszebb, de szerintem annyival jobb is!
Igaz ez még csak béta és persze változhat, mindenesetre eddig szvsz elég gagyee. :( -
#1334 nem nagy durranas? asszem te sem dndztel meg soha... darabonként rakhatsz össze páncélokat és fegyvereket? hmm... hat buvolom mar egy ideje, latod, ez meg fel sem tunt... :) szerintem mas a hozzaallasunk a jatekhoz.
morrowind: jo, hogy van palyaszerkesztoje, csak szamomra semmi ertelme... szerintem alig akad olyan elszant jatekos, aki elovenne, miutan vegigvitte a morrot. -
#1333 Pedig tiszta MMORPG feelingje van. Egyszerűen hatalmas a játéktér (igaz, kicsit sokat tölt, de ez ekkora területnél és grafikánál megbocsátható). -
#1332 Majd megnézem azt a morrowindet is, ha meá ennyire nem tartod ezt nagy durranásnak :)
Nekem annak a játék része nem igazán jött be..:(( -
#1331 Naszóval: Sokféle területi elem építhető be, ezeknél egységenként kétféle fényforrás megadható, plusz két fáklyafény, ha épp vannak ott. (mindegykinek kiválasztható a szine)
A ajtókra csapdák szerelhetőek, beállítható, hogy mire nyíljanak, stb. ( azt is, hogy nyitás után újra záródjanak, vagy ne és megsemmisítsék a kulcsot)
Vannak több területet is elfoglaló nagyobb területe elemeg, egy egész föld alatti palotát lehet összerakni, oszlopcsarnokokkal.
Szörnyek... szintén rengeteg, mindnet lehet testreszabni, cuccokat elhelyezni náluk, azt is be lehet állítani melyik tárgyát dobja, szinte végtelen mennyiségű dolgot lehet rajtuk állítani.
NJK-k szintén ugyanez, de ha lehet mégtöbb opció.
Ezenkívül ott a scriptelés mindenhez plusszban.
És még rengetegmindent kihagytam...pl. tárgykészítést, és egyebeket.
Ráadásul ez csak egy béta :o)
-
#1330 Megnéztem. Az egyetlen jó dolog, amit észrevettem, az az, hogy darabonként rakhatsz össze páncélokat és fegyvereket. Amúgy nem egy nagy durranás. De ez mint tudjuk csak béta. -
#1329 Mindjárt jön a leírás is csak dolgom akadt :)) -
#1328 Most kezdem el. Majd írok. : ))) -
#1327 Nemtudom azt nem próbáltam, de így látatlanba IGEN :o)
Na jó leírom miket tud, aztán döntsd el
-
#1326 Van olyan jó mint a Morrowind Construction Tool Set? -
#1325 Szerintem érdemes lenne :o)
Bár én minden re azt mondanám :))
Majd ránézek.
Másik:
Kipróbálgattam ezt a toolsetet, hát MARHA JÓÓÓÓ!!!
Igaz, hogy egy komolyabb modul mexerkesztése nem két perc lesz - ha ez ember tényleg komolyan ki akarja dolgozni - , de gyorsan is össze lehet csapni egy dungeont, szóval lehet gyorsan is. A kedvenc NJK-inkat, szörnyeinket meg el lehet tárolni, szóval aki benne van annak gyorsan fog menni.
Ha lehet értékelnem: Ilyen még nem volt! Azaz ez így ebben a formában nem... (a starcrafthoz is elég jó pályaszerkesztő volt) de eddig ez a legjobb, amivel találkoztam.
A grafika szintén nagyon jó, szépek a textúrák.
Szóval eddig azt adták amit igértek!
Egy másik észrevételem is lenne: Sajnos ez a toolet alkalmas lesz arra, hogy a cheat-es tárgyakat létrehozhassuk :((
Remélem a beépített ellenőrzés ezt kiszűri. (persze ez is kijátszható lesz :( ) -
#1323 Kinnt van az oldalunkon is!
http://www.neverwinternights.hu -
#1322 remelem mar mindenkinek megvan a beta toolset, aki meg nem toltotte le, az a bioware foruman talal egy csomo mirror siteot ahonnan lelehet tolteni... NAGY JO LETT AM !!! :)
na nesztek par mirror
http://130.237.161.56/NWN_Tools_BETA.EXE
http://flinx.com/NWN
http://jibe.biz/NWN
http://sol.olymp.org/NWN
http://130.237.68.4/~yann/NWN_Tools_BETA.EXE
www.3dgamers.com/dl/games/neverwinternights/Thirdparty/nwn_tools_beta.exe.html
http://130.237.161.56/NWN_Tools_BETA.EXE
http://bbnk.dhs.org/~rrodgers/nwn_tools_beta.exe
ugyancsak menjetek el az nwn.bioware.com ra es olvasgassatok az ujdonsagokat... -
#1321 Kis szerencsével reggelre fennt lesz az oldalon a Toolset béta.. -
#1320 Aki meg fórumot akar olvasgatni:
66.244.193.147
-
#1319 Nos, akinek a név beírásával nem jön be:
Az ip-je a szervernek:
http://66.244.193.146/games/neverwinter_nights
(csináltam gonosz módon egy saját dns szervert, az meg látja :))
De az is lehet mostanra megjavult