8396
  • dracoon
    tenyleg nem jon be az oldaluk... kiraly... hogy fogom igy megtudni, honnan kell a beta toolsetet letolteni?? :)
  • dracoon
    a maximum amit egy jatekfejleszto ceg elerhet masolatvedelem teren, hogy nem aznap, hanem masnap lesz tort verzio, es kloncdvel kell atmasolni...
  • marlowe
    +van
  • marlowe
    "Lesz mindkettő fajta védelem, CD kulcs és másolás ellenes rendszer is. 5 év fejlesztői munka után igazán nem akarom megkönnyíteni a tolvajok dolgát..."

Igaza van, de sajnos manapság nem nehezítik meg nagyon a dolgot :))

• marlowe
    Valószínűleg az lesz, hogy új IP-ket kapnak a szerverek, és a DNS beállítás nem fogja mindenhol rendesen követni.

Azaz pl. a www.neverwinternights.com --> 1.2.3.4
    átköltözik az 1.2.3.4 -re. És valószínűleg az egyes szolgáltatók DNS szerverei nem követik ezt elég dinamikusan.
  • dracoon
    es remelem a "shortly thereafter" nem napokat jelent
  • dracoon
    nem ertem ezt az ip-s dolgot, miert allna le attol, hogy megvaltoztatjak az ip-ket? meg mi koze az internet szolgaltatomnak hozza?? na mind1.

vedelem: a cd kulcs oke, de a masolatvedelem... szerintem tovabb tartott szegeny biowarenek megcsinalni, mint majd a kalozoknak feltorni... ennyit errol...

tok8, hogy most regisztralod magad, vagy a megjelenes utan azon a forumon. nem is muszaj regisztralnod, csak opcionalis, a jatekbol is lehet majd account-ot kerni. ez az egesz csak a cd kulcsos mokarol szol, szoval aki nem veszi meg es tort szervereken fog jatszani, annak felesleges is.
  • marlowe
    javítva
  • marlowe
    Na jó nyomom itt a reklámot is:
    ITT olvashatóak a hírek
  • marlowe
    Na, kihíreztem mindent :)
  • Mucho
    Én nem akarok fanyalogni, de júni 25-ig szűk két hónapjuk van hátra... Hát ehez képest ez a kommentár nem túl bíztató... Oh, bárcsak megjelenne!!!!!!!
  • Mucho
    Kint lesz a Bioware az E3-on?
  • marlowe
    Így legyen...
  • marlowe
    :o))))
  • marlowe
    fel, fel topic!
  • marlowe
    Részemről én is elég szemét dolognak tartom ezt a matáv lépést, de egy adsl havi 7e huf körül már elérhető, így ár/teljesítményben jobb is mint a modem, az itt a baj, hogy marha kevés helyen elérhető a dolog. :o(
  • marlowe
    Naszóval Kwish megint küldött pár újdonságot, az hátha meghozza a kedveteket :o)
  • dracoon
    ja
  • marlowe
    Hé süllyedünk!
  • marlowe
    Na jövök a védőbeszéddel:
    1. A Bioware a megjelenéssel:
    "Hagyjatok már békén, ha kész kiadjuk. Időben megtudjátok, egyenlőre annyi, hogy nyáron"
    Egységesen ezt nyilatkozzák. Szóval gondolj augustrusra, és akkor nem csalódsz...mások 1.5éve várják...:o)

2. A mai fórumszemle fordításban pedig kiderül, hogy jáccanak vele rendesen bennt. Szóval eléggé előrehaladott állapotban van. A Gamemeca, vagy miahalál videóban is elég jól játszható már.

3. találgatás: Mivel mostanában sok "nyilatkozat" a multiról jött ezért valószínű már annál tartanak. Azt farigcsálják.
    Az Infogrames meg nem ezért fizetett egy kisebb vagyont az interplaynek, hogy csússzon vele megint.

Konklúzió:
    Várj türelemmel, ne bántsd őket, ha csak fele bejön annak, amit igértek,már egy nagyon jó játékot kapunk....amire nagyon rég nem volt példa.. :o))
  • dracoon
    Bosszantjak az embert ezek a Biowaresek, nem kepesek semmi konkretat mondani a "Beta toolset mikor jelenik meg?" kerdesre. Ugyanugy osszevissza dumalnak, mint a jatekmegjelenesrol. Egyszeruen mar idegesit, hogy meg csak honapra se tudom behatarolni a megjeleneseket. Nem tudja az ember, hogy meg sehogy se allnak, vagy mar keszen vannak. Szerintem az elobbi...

Most ne jojjon senki vedobeszeddel, kosz.
  • marlowe
    nwn.hu updated
  • marlowe
    Szó ami szó elég súlyos szöveg
  • marlowe
    azt vedd el...őre :o) Nem hosszú
  • marlowe
    Amit most küldtem mailban, azt vedd el
  • marlowe
    A chello-s címre küldtem.
    Egy kis sürgős fordítani valót :o)
    De végülis ráér.
  • marlowe
    A modellviewer hozzá megtalálható az oldalon.
  • marlowe
    Addig is:

HelmHorror

Iron Golem

Spell Effekt 4
  • marlowe
    Ment mail! Sürgős
  • marlowe
    Na, felébredtem :o)
    http://www.neverwinternights.hu
    Olvassátok mit fordított nektek kwish
  • dracoon
    mi jatszottuk egy ideig a high level campaign is, a 2. kiadasban. A 3.ban meg nem jutottam el 16 os szint fole... :(
  • Gabo
    marlowe:
    A beépített modulokat nem tartom rossz ötletnek. Szerintem apránként érdemes lesz majd bővíteni a magyar világ játékterét néhány önálló, felügyeletet nem igazán igénylő modullal. Így akkor is lesz lehetőség kalandozni, ha éppen nincs egy aktív DM a közelben.
    Azt hiszem a nagyobb DM-i felügyeletet igénylő modulokat érdemes lenne egy-egy kampány részeként felépíteni.
    Persze ez egyenlőre csak egy kis filozofálgatás, konkréttá majd csak a játék megjelenése után válik a dolog. (Vegyétek úgy, hogy hangosan gondolkodtam.) Egyben viszont biztos vagyok. Annak ellenére, hogy eddig csak egyszer próbálkoztam map készítéssel, ráadásul az is a HL-hez volt, az NWN-nél valószínűleg meg fogok próbálkozni egy-két kisebb modul elkészítésével.
  • Gabo
    dracoon:
    Azért a magas szintű játékoknak is megvan a maga stílusa, hangulata. Általában ilyenkor már a karakterek nem kevés felelősséggel járó pozíciókat töltenek be, döntéseik birodalmak életét befolyásolhatják. A személyes hatalmuk, legyen az harci tudás, mágia vagy papi hatalom is óriási. Az ilyen hatalommal rendelkező figurákat a legtöbb esetben már az égi hatalmak is figyelemmel kísérik. Ez pedig mind felelősséggel jár. Egy ilyen szintű karakternek (és az őt irányító játékosnak) illik kellő önmérsékletet tanúsítani. Bármily meglepő szerintem a szerepjátszásnak itt néha még nagyobb szerep jut, mint egyébként.
    Persze ehhez az szükséges, hogy a kalandmester is kellő képen felnőtt legyen a feladatához. Meg az is, hogy a játékos tényleg végig élje a karaktere fejlődését a kezdetektől egészen hatalmának a csúcsáig. Ha valaki csak "csinál" egy 20. szintű karit, valódi értékét soha nem fogja átélni, megérteni. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg csak egy eszetlen gyilkológépet fog látni benne.

Mondom mindezt úgy, hogy soha nem volt igazán magas szintű karim és nem is meséltem még ilyen társaságnak.
  • dracoon
    elirtam mind1
  • dracoon
    A TOB-ban az a CEL hogy szintet lepj, itt csak egy lehetoseg...
  • dracoon
    Olyan ez mint ha leulsz dnd-zni. Ott is csak masodlagos a szintlepes... Az meg nagyon ritka, hogy egy karival 1. rol eljuss 20. szintre. Vagy uj karaktert inditasz, vagy mondjuk 8-as szintrol kezditek. Egyebkent szerintem alacsonyabb szintu karikkal sokkal elvezetesebb jatszani. Meselni nekik meg meginkabb. A 20-as szint, az mar csak amolyan plusz, nesze elvezkedj egy kicsit, mielott ujrakezded. Aki meg azt elvezi, hogy van egy 20-as szintu karija, es kesz, arra mar nemtok mit mondani.
  • marlowe
    Ok, de már csak "reggelre" igérem...
  • marlowe
    a csítes, felért karikra gondolt
  • marlowe
    Így jórész már eleve meg vannak szűrve a játékosok...
  • marlowe
    Én mondjuk úgy képzelem el a "kalandokat", hogy megbeszéljük irc, fórum, ki mikor ér rá egy modul lejátszására...
    Aztán a karakterek találkoznak a megadott időben a kocsmában, és egy kis felkészülés után elindulnak kalandozni egy portálon át. Vagy egyszerűen a Magyar világ pár beépített modulját csinálják meg.