8396
  • machobymb
    Sziasztok!

Ha valaki leszedte a Neverwinter Aurora Toolset -et, akkor tegye fel légyszi valahova és tegye be a linket!
    Köszi!
  • Mucho
    Voltatok már az új NWN siteon? Nagyon pofásra sikeredett:)
  • Mucho
    Most néztem meg, és kissé elkámpicsorodtam attól, hogy lassan már 5000 hozzászólás van ott...De végül is amíg a játék nem jelent meg, a kutya se fogallkozott vele..Na jó ez túlzás, de azért nem annyian, mint az NWN-nel. Tényleg Marlowe, hány emberke látogatta meg eddig a honlapod?
    Ha átlépjük a 10.000-dik hozzászólást is, akkor lehetne szervezni egy NWN találkozót. Nos?
  • Mucho
    Nekem mindegy, hogy mit küldesz, csak küldjél, úgyse nekem kell fordítanom:Ö))
  • dracoon
    A toolsetrol a leiras nemnagyon erdekes, azt annyira konnyu kezelni, hogy szerintem barki rajon magatol is, viszont a scripteleshez nem artana valami magyar segedlet, hogy is kene az egeszet elkezdeni...

Akinek van turelme olvasni es forditani, az menjen ide:
    http://cgi.nwvault.com/yabb/YaBB.cgi?board=Official

En mar 2 napja egyfolytaban ezt olvasom, de ennek lehetetlen a vegere jutni.
  • dracoon
    legalabb volt mit olvasni
  • marlowe
    Nem akarom a kezed megkötni, ha felmész a hivatalos oldalra, vagy a fórumokra, van rengeteg dolog.
    Mint írtad érdekel a toolset, ezért lehet a leírásokat hozzá lehetne lefordítani.
    Vagy egy kis scriptelést ? :))
  • marlowe
    Ok, várok az eszmecserére :o)
    Mindenesetre látszik, hogy még béta, mert mikor egy téli tájat kezdtem el kreálni, illegalozott :(

Nekem nem a fikázással volt gondom, sőt először azt mondtam, hogy nem mondok semmit a mwindről, míg ki nem próbálom. Aztán dirrekt kipróbáltam, mert kiváncsivá tettek. ( és nem győzött meg, hogy jobb amásik ) De már fáraszt ez a téma, szval abbahagyom :o)

Nekem épp az eldurvulás nem tetszett.

• Mucho
    Nya, ma este megérkeztem Kerkafalváról:)) (ne kérdezzetek semmit, túl fáradt vagyok hozzá)

Elkezdtem töltögetni a szerkesztőt, de ma már nem lesz kész, így marad holnapra..:((

Amint kipróbáltam hosszabb ideig, akkor majd szívesen benne leszek egy eszmecserében.

Ricewind védelmében: Marlow, és dracoon, ő itt vendég, s a fikázást sem ő kezdte, de aztán bedurvult, na mindegy, ebbe most nem kívánok belebonyolódni.

Marlowe, küldj fordítanivalót, készen állok!
  • marlowe
    Hiányod pótolhatatlan lesz... .o))
  • dracoon
    beindithatnad a forumot az oldalon, marlowe
  • dracoon
    Hat en is ugy latom hogy qrvara semmi ertelme ezen a forumon pofazni, mert rajtunk kivul ugy tunik senkit sem erdekel, lol - es meg kerditek miert nem magyar nyelvu klant csinaltam?
  • Rincewind
    Kiforgatni? Lol, nem inkább beszélgessetek szépen ketten erröl a nagyszerű tévedésről én már rég leuninstalláltam... :P
  • marlowe
    A füstöt meg ráraktam a tűzre így úgy néz ki mintha gumit égetnének :o)
  • marlowe
    Na nekikezdtem pakolgatni a kis "placeable objecteket" Nagyon jók vannak :)
    Vízcsepegés a mennyezetről, tűzek, mágikus fények.. :o) portálok....nagyon jó :)
  • marlowe
    Most nézem, hogy lehet fáklyákat pakolni föggetlenül a területi elemektől is. Meg tüzeket, van jó sokféle ;)
  • dracoon
    Bar az, hogy vannak a tilesetek, azon belul a lepakolhato elemek, es az elemek nem modosithatoak, tenyleg emel egy korlatot a palyaszerkesztesnek, es van egy par elem, ami igencsak idegesito (ut mellett a fa, folyoso falan vagy ajto, vagy faklya -- nemtom, miert nem lehetett ezekbol "ures" verziot belepakolni), de ok, belatom, hogy egy ilyen osszetett szerepjateknal ezek a dolgok mar nem megoldhatoak, lenyelem, es tovabblepek. Egy modul megszerkesztesenel a tortenetre, az npckre, a kulonbozokeppen megoldhato feladatokra, targyakra, bekovetkezo esemenyekre, scriptelesre kell koncentralni. Vegulis lassuk be, ha valaki pnp jatszik, akkor csak az elmejeben leteznek a kepek, ehhez kepest itt valoban lathatod a tajakat :)

Rincewind, ha most ezt is kiakarod forgatni, legyszives boldogitsd inkabb a starwarsosokat, minket meg hagyjal logva, koszi.
  • marlowe
    Bár azt is megnézném, mikor megcsinálsz egy 2-3órás modult ( nem 8, vagy esetleg 60 :o), akkor lesz-e türelmed minden egyes elemet mexerkesztgetni :)) Meg a fáklyákat pakolgatni :o)
    Mikor még a quest is ott van, az NJK-k scrptelés, útvonaluk, egyenbek, mikor mennek ebédelni .)
  • marlowe
    Mondjuk az tény, hogy beletehetnének egy területi elem editort :(
  • marlowe
    Dehát már írtam... egyszrűen csinálsz magadnak új területi elemet, bele lehet vinni a modulszerkesztőbe...:o)
  • Rincewind
    Igen engem ez sajnos zavar :(
    Olyan ember vagyok, aki szereti a legapróbb részletekig kidolgozni a tájat. Aki szeretné, ha azt a fránya fáklyát akár a plafonra is rakhatná, ha neki úgy esik jól! Valahogy akkor érzem igazán az enyémnek a modult, ha tényleg bele tudok menni az apróbb részletekbe és a saját elképzeléseim szerint alakítani a környezetet! A dolgok jelenlegi állása szerint úgy érzem, hogy meg van kötve a kezem! Ezért vagyok elkeseredve :( Egyébként nem hiszem, hogy ez csak engem zavarna... :/
    Most abban reménykedem, hogy külföldön mások is úgy gondolkodnak, mint én és észbekap a fejlesztő csapat és kicsit nagyobb mozgásteret engedélyez!
    A TES construction kit-et pedig nem, mint vetéjtársat hoztam fel (nem is lehetne, hisz az single player szerkesztő!!!), hanem mint példát, ami szvsz egy mérföldekkel jobb, de egyúttal bonyolultabb szerkesztő! Abban pedig igazad van, hogy előnye egyben a hátrána is, mert az egyszerű emberfia igen nehezen boldogul el benne!
  • marlowe
    Ha meg vki mégis pepecselni vágyik a kis elemekkel: Rajta elő a 3dmaxot :o)
  • marlowe
    jaj, ebben bízom, hogy azért még bővül :o)
    De elég elolvasni amit írnak róla, milyen lesz, és aztán látszanak már ebben az alapok. :o)

MIndenester itt csatlakoznék drakocoon véleményéhez:
    Ezzel tökéletesen meg lehet szerkeszteni egy rpg modult, ha akarod 2 perc alatt, ha akarod 10 óra alatt..
    Az egy vagy két kavicsos megjegyzésem pedig megpróbálom számodra is érthetően leírni:
    Az a fontosabb szerinted egy rpg-ben, hogy minden pixelt mexerkeszthess, ha kell újra és újra minden elemre. Vagy összerakt tegyük fel egy környezetet limitáltabb elemekből, de cserébe a világ, és az NJK-on olyan összhangját, interakcióját tudod létrehozni, hogy azt hiszed egy valódi vársoban vagy?
  • marlowe
    Látod ezért ajánlottam fel neked anno, hoyg nézd meg a kriptás részt, a rural nekem sem tetszik...
    bár azzal csak pár percet foglalkoztam, szóval lehet azzal is lehet alkotni
  • marlowe
    ehh korán van még....
    Naszófal mégegyszer nekifutok :o)
    Szóval, azt nem tudom , hogy véglegesben lehet-e eltávolítani dirrekt csak a fáklyákat, egyenlőre ez a béta. Minden területi elemhez van fáklyás, meg vagy néhány másik verzió, aztán további variálásra ezek változatai.

Rince: Vhol nem is a hozzászólás tartalmával volt bajom, hanem azzal, hogy ezt azután írod, hogy leírtad többször is, hogy kijelentedd több félórát használtad....ez hogy nem tűnt fel közben?? Ha annyira kipróbáltad...

• Rincewind
    ''ez még béta.''

Ssak ebben bízom én is!!! :)
  • Rincewind
    Én a ruralt próbáltam, de szvsz az is bőven elég volt az elkeseredéshez... :/
    Rosszindulat? Nem, közel sem, inkább rossz szájíz, hogy a várakozások után ezt kellett kapnom! Még egy nyavalyás fáklyát se lehet normálisan levenni a falról. Hát ez a fenenagy minden részletre kiterjedő szerkesztő? No comment, kösz nem...
  • marlowe
    "( a véglegesben nem tudom lesz-e fáklyás verzió)"
    Ezt úgy értettem, hogy lehet lehet csak azt eltávolítani, nemtudom, ez még béta.
  • marlowe
    1. Nem, olyan 1-2 kattintás után jön egy olyan amin nincs fáklya ( a véglegesben nem tudom lesz-e fáklyás verzió)
    2. Ezekután látszik, hogy elfogult vagy és nem próbáltad ki rendesen a viewert, csak rosszindulatból beszélsz róla...

• Rincewind
    Ezt még muszály: :)

"a, A folyosónál csak kattintgatni kell, és újabb újabb elemeket rak le mindig, és azt hagyod meg, amelyiken nincs fáklya.
    b, leveszed a fáklya színét feketére :o)"

Eszerint egy nyavajás fáklyát se lehet manuálisan eltávolítani?? Nyomkodsz, mint állat, hogy hátha az 500. kattintásra az a falrészlet jön be, amire szűkséged van? És én még vitatkoztam, lol :))))))
  • hun-ter
    hehe halika mindenkinek nincs otthon netem és most havernál vagyok gondoltam írok ide valamit
    végig ugyan nem olvastam az azóta jött hozzászólásokat
    na de mindegy majd leszek még(otthonról ha visszakötik végre:\)
    de mindenesetre semmiről nem maradtam le szal nyugodt vagyok:)
  • marlowe
    Nefélj, ha kijött a játék, majd jönnek a "hOnnan tudom letölteni?" Meg "Segítség elakadtam!" megszólalások tömegével :o)

Ki tudja, talán énis jövök majd :o))
  • dracoon
    baaa lelotted a poent, igy hogy tudom meg, hogy rajtunk kivul mas is olvassa e a forumot??
  • marlowe
    Bár gondolom erre magadtól is rájöttél :o)
    Olvasod a script fórumot? Onnan sokmindent le lehetne fordítani...Lehet holnap énis kicsit több időt szánok rá, megpróbálkozom a scripteléssel...
  • marlowe
    "A kriptaban ha folyosot rakok le, hogy lehet eltuntetni a faklyakat az oldalarol? Nekem mindig vilagitanak..."

a, A folyosónál csak kattintgatni kell, és újabb újabb elemeket rak le mindig, és azt hagyod meg, amelyiken nincs fáklya.
    b, leveszed a fáklya színét feketére :o)

• marlowe
    Nszóval többieknek mi a véleménye a toolsetről?
    Próbálta már valaki?
  • marlowe
    Ok, ebben egyezzünk meg vita lezárva :)
  • Rincewind
    Akkor azt hiszem ezt itt le is zárhatjuk! Majd megnézem a teljes verziós editort, hátha az jobb lesz...
  • marlowe
    Erre egy ismerősöm a következőket mondaná:
    "Na ez az a pont, ahol kezdesz szánalmas lenni"

De vedd úgy, hogy elézést is kértem ezért a megjegyzésemért, mert semmi kedvem személyeskedni, meg magamra venni a játék kritikáit .o)

Én az érveid ellen ellenérveket tényeket hoztam fel. Aztán javasoltam egy dolgot, hogy meglásd azt amit én látok benne.....hát ez van...
  • Rincewind
    Jóval több, mint fél órát rászántam (kár volt :P).

"Amúgy meg egy rpg-ben nagyon lényeges, hogy egy vagy két kavics van a tengerparton .o)"

Látom nagyon megfeküdte a gyomrod, hogy valaki nem fakadt nyálas ömlengésbe az NWN-ről! Hát bocs, ez van! :P