8396
-
#1249 ha valaki akar segiteni varost epiteni (egyenlore tervezni) akkor az dobjon mar meg egy email-el kosz :)
[email protected] -
Gabo #1247 Egy kis "party attac" és kész. Vagy DM is behozza az ítélet végrehajtóját.
Azért bízok abban, hogy a szerepjátékosok lesznek többségben. -
#1244 Mér nincs új model két hete.....?:(((( -
Gabo #1243 "A szerver lista a Gamespy megfelelő szervereiből áll fel."
"Megoldható az egész a Gamespy kihagyásával is (pl. a szerver IP címét megadva). Lesz egy közvetlen kapcsolat gomb is, s ezen belül is lehet egy szerver lista a Kedvenceken belül."
Ez utóbbit díjazom. Valahogy soha nem rajongtam a Gamespy-ért. Az UT-ban pl. nagyon szeretem azt, hogy egy korrekt saját beépített server browser van, szerencsére ezt az UT2003-ba is beteszik.
Bár szerintem a Gamespy-osdi nálunk nem lesz igazán probléma, hiszen talán a magyar szerverek címeihez mindannyian hozzá fogunk férni. -
#1241 Szóval bizonyos szempontból mégiscsak előnyös egy magyar server vault létrehozása, ( ide amúgy is el lehet küldözgetni a karaktereket ) mert aki igényli és nagyon fair akar lenni, az akkor feltölti a karakterét. pl, netes klán. És meg van oldva a klánból kizárás, ellenőrzés, meg bármi.. -
#1240 Ráadásul ugye "valódi szerepjátékban is van olyan pl., hogy gyertek 5-8 közötti karikkal. És akkor sem elsőről kezdik." -
#1237 Majd holnap kijavítgatom :o) -
#1235 "A szerver részletesebb adatait bemutató oldalon látni lehet majd, hogy a szerver használ-e valamilyen szűrőt. A fő szerver browser oldalán nincs semmilyen GUI erre a beállításra"
Ezt úgy kell értelmezni, hogy a szerver bróvzerben nem jelöli ki a szerver mellett, hogy szűrős-e vagy sem, deha nyomsz egy szerver infót, akkor megtudod. -
#1234 Kitettem, lehet olvasni a végét :o)
Még énis nekiesek, bár fáradt vagyok már énis hozzá, majd holnap reggel frissen :o)
-
#1232 GUI: grafikus felület (kb.) -
#1230 Nekem az Interplay-hez jo emlekeim fuzodnek... de sajnos nincs sok hatra neki :( -
#1229 Nagyon dolgozhatnak a bioware-nél ( szerintem is emiatt hagynak ki sokmindent (nem is olyan
sokmindent)
Mert nem frissítik a modellviewert sem :o(
Szerintem jó hatással van rájuk az Infogrames :o) Gatyába rázza -
#1228 hat azokat is lehetett neten jaccani, csak akkor kellett cd kulcs, ha a kozponti szerveren keresztul akartal jatekot talalni (ezeknel volt ilyen) -
#1226 De valami olyasmi lehet, mint a valve-nál még... -
#1225 Nos, Icecapot kérdezd , úgylátom ő tájékozottabb a témában. -
#1224 ez mi hogy kell cd key? jo kell, es ha en crack et hasznalok nem cd keyt, akkor mi van? nemtok becsatlakozni neten egy szerverre? azt kotve hiszem, hisz pont ezert lesz crack. akkor meg nem ertem. ha nincs kozponti szerver, akkor a cd kulcsnak mi ertelme? -
#1223 Na, hova lett mindenki? :o( -
#1222 Remélem, hogy az az elavult GIU alatt lévő opció működni is fog.....
Mondjuk, hogy mégis kell cd-key....khm...:o( -
#1221 ok, akkor semmi gáz. -
#1219 Ok, local karakterről tudok, de ezt is lehet védeni? Vagy a sajátt cikkünket nem olvastam el rendesen?
Nem kéne összefoglalnunk az itten ieredményünket? Aztán kiteszem az oldalra.
Ja a fórum, hamarosan beindul, nemsokárra lesz egy kis időm, és akkor megcsinálom. -
#1217 ne keseredj el, csinálunk fasza nívós magyar világot, aztán kész :o) -
#1215 Na most nem vagyok benne, hogy 100% igazam van, de én úgy értelmeztem:
Eddig:
Voltak "checked" karakterek, ezek tárolódtak a központban. És minden joinnál ellenőrizték volna aváltozást stb. Plusz a szerveren is tárolhattál karaktert (nem hivatalos szerveren)
Most:
Csak egyes szervereken lehet tárolni karit. Amik nem "áteresztőek" nincs egy központi legalizáló rendszer. Csak szerverenként...
Legalábbis én ezt vettem ki.
Bár a te verziódnak jobban örülnék :o))
-
#1212 Na igen. Vegulis ez egy DND jatek akkor meg mit akarunk? Nem MMORPG. Nincs is ezzel semmi baj.
Azert faj a szivem, hogy nem lehet sok ismeretlen vilagot osszekapcsolni. Jo, ez sem igaz, mert osszelehet, ha helyi karit is fogadnak. Csak beszeltem mar egy csomo minosegi vilaggal, aztan mindegyik sajat server vaulton akarja tarolni a karijait. Pedig csak jobb lett volna ilyen nivos vilagokhoz csatlakozni, mint a 14 eves kis johnny (USA) 2 orara beinditott szerverehez. Igy is jo lesz, ugy meg jobb lett volna. De ez van. -
#1211 Csakóellenőrzés:
Szerintem marha egyszerűen ki lehet szűrni a triviális csíteket:
Életerő: egyértelmű....szint, kaszt, egy kis osztás szorzás.
Egyéb tulajdonságok, erő, stb szintén ellenőrizhető...
Sebzés egyebek megint....
A várázstárgyak....valamennyire azok is.
Szóval e tekintetben optimista vagyok.
-
#1206 A szerver nem tudja elkuldeni a karikat masik szerverre, csak ha az engedelyezi a helyi karakterek csatlakozasat is... asszem :) -
#1204 Egyszeruen nemtok megoldast, most kuldjem el nekik emailben a karikat? Ez aztan az effektiv megoldas... Meg jo gyors is... Kozos vault? Haat ez is erdekes lenne, ugyanis a nagyobb vilagkeszitok igencsak ragaszkodnak a sajat vaultjukhoz, igy ha egyel meg sikerulne is megegyezni, a tobbibol mar ki is zartuk magunkat. Tanacstalan vagyok. -
#1203 En mar beszelgettem par kulfoldi szerveradminnal, majd megprobalok valamilyen kompromisszumot talalni a karik utaztatasara... De nem lesz konnyu az uj szabalyok :) ismereteben. -
#1202 Akkor lassan gyűjthetjük is az embereket a karakter vaulthoz .o) -
Gabo #1201 Tiszta M.A.G.U.S.. Ott egy neve sincs kolostor szerzetesei jegyzetelik minden kalandozó minden cselekedetét. Itt a progi és a karaktertár fogja ezt elvégezni, csak kicsit másképpen. -
#1200 A saját kis vaultokon be lehet majd kapcsolni az ellenőrzést, azaz ugyanazt, amit ők akartak alkalmazni.
Viszont én sem örülök annak ami lett.
Az más dolog, hogy magyarországon ezzel meg aztán nem osztják meg a játékosokat, sőt...
Ugye nem lesznek elválasztva azok akik megveszik a játékot (van cd-keyük), valamint azok akik nem veszik meg.... mivel nincs központi ellenőrzés a cd key kijátszható lesz (REMÉLEM :o)
Szóval nincs mit tenni, ki kell hirdetni a magyar "karakter adattárat". (Ami kezdetektől működik).
-
Gabo #1197 Azt kell mondjam nem ájultam be az új hírektől.
Szerintem egyszerűen az húzódik meg a háttérben, hogy lusták voltak egy battlenet szintű dolog létrehozásába és üzemeltetésébe belekezdeni. Pedig egyetlen központi szerver segítségével hihetetlen mértékben megkönnyítették volna a szerverek átjárhatóságát. Ráadásul biztosítva lett volna a karakterek egyszerű ellenőrzése is.
Ez tartok tőle, hogy a szerverek és a játékosok elszigetelődéséhez fog vezetni. Itt Magyarországon ez oda fog vezetni, hogy csak korlátozott mértékben tudunk majd játszani. A kinti szerverek pedig meglehetősen nehézkesen lesznek elérhetőek.
Nem értem, hogy gondolták azt, hogy a játékos majd előre elküldi a karakterét. Kinek küldené el? Az szerver adminnak? Az ugyan miért foglalkozna vele egyáltalán, elég dolga van a szerver felügyeletével amúgy is. Hogyan tudná a játékos a karakterét elküldeni, hiszen az a jelenlegi szerverén van tárolva? Ha pedig ígyis-úgyis hozzá tud férni, akkor hol marad az ellenőrzés lehetősége.
Ezzel nem hogy kiskaput, hanem egy egész városkaput nyitottak a csalók számára.
Azt hiszem nálunk tényleg az lenne a megoldás, ha megcsinálnánk a saját vaultunkat. Ehhez viszont mindenképpen szükséges az, hogy a szerver tulajok összetartsanak és megbízzanak egymásban. Így legalább a magyar szerverek átjárhatóságát meg lehetne oldani. Arról nem is beszélve, hogy ezzel talán egy összetartó magyar játékos közösség alakulhatna ki.
Azon is érdeme lenne elgondolkodni, hogy esetleg valamely kinti nagyobb szerver tulajdonosával is érdemes lenne felvenni majd a kapcsolatot esetleg társulni. Legalább egy kis átjáró legyen más szerverekre is...
Egyébként nem tudom, nem akarom megérteni a döntésüket. Eldobják maguktól a lehetőséget, hogy valami korszakalkotóan újat hozzanak ki.
Ennek ellenére még bizakodom. Ha megjön a teljes verzió mindenképpen ki fogom próbálni. -
#1196 Ok. -
#1194 Esetleg kommentet is küldhetsz jozzá...kiteszem aztis -
#1193 http://www.neverwinternights.hu/
Kinnt van...:o( -
#1192 Na akkor kiteszem. Szerintem sem olyan rossz, mint amilyennek elsőre kinéz. Azért jobban örültem volna, ha megvan az nwn-vault. -
#1189 A vándorlás szerverről szerverre az lesz még.
Majd csinálunk egy magyar vaultot aztán kész.
( így legalább nem oszt meg minked a cd-key kérdés) -
#1188 De fasza, se hivatalos szerver valut, se vandorlas szerverrol szerverre... Most kicsit haragszom. Mire kijon a jatek, lehet benne egyaltalan valamit csinalni, vagy minden opciot letiltanak?? -
#1187 Hát nagyon elvették a kedvemet....
Kwish, most akkor kitegyem vagy ne? Mikor jön a kiegészítés? -
#1186 Most akkor kitegyem vagy ne?
Amúgy, ha így marad, az tényleg elkeserítő dolog.... mondjuk megvenni is teljesen felesleges lezs a játékot.... -
#1184 miért, most mit találtak ki?