32214
Maya
  • FREAK
    HI

Tegnap leszedtem a blackmolly féle MAYA-t. Win XP pro ENG alatt fut, és bizonyos műveletknél dob egy hátast. Rakjam fel WinME alá, vagy nem az XP-vel van baja? Ha mégis, van hozzá 2000/XP patch?

Köszi a segítséget!
  • C-3PO
    Más szavakkal, és nem ilyen részletesen, de én is ugyanezt mondtam!
    Sok sikert RenderMan! Hogy állsz a melóval?
  • K.András
    megnéztem ezt a vertex weightelést és a karakter studioban is van a bones proban is és ezt egy kicsit böveben leirom könyv alapján tehát ami oda van irva azt mondom:itt lehet felülbirálni a plugin által automatikusan pontokra kiosztott sulyértékeit. Természetesen legalább egy csontnak és legalább egy pontnak kiválasztva kell lenni,igy a kiválasztott csontokra vonatkozoan változnak meg a kiválasztott pontok súlyértékei. Egy kicsit bövebben kifejtve :minden pontra több csont is hat-hat, ennek a hatásnak három fajtáját különböztetjük meg:
    a)A csont hatása alol kizárt pontok,vagyis egyáltalán nincs hatása a csontnak ezen pontok felett.
    b)az alap hozzárendelés, amit a plugin a csontok befoglalokeretének méretéböl(vagy bones rendszer esetében az options ablakban beállitott értékböl)számol ki.
    a)felülbirált érték, melyet mi állithatunk be. Ez az érték %-ban értendö az osztoszkodo csontok között. tehát például ha a csont1 30%felülbirált erövel hat egy pontra,a csont2 ugyszintén 30%felülbirált erövel és nincs más csont,amelyik felülbirált erövel hatna erre a pontra, akkor a csont1 és csont2 30%30%százalékban hat a pontra mig az összes többi olyan csont,meyl hatása alol nem zártuk ki a kérdéses pontot,a maradék 40% on osztozkodik a (b)nél meghatározottak szerint.
    habár például ha csont1 60%os felülbirált értékkel hat a pontra, a csont2 pedig 90%ossal egyböl látszik,hogy ez több mint 100%-ék igy a(b)-ben emlitett modszerel egy csont sem hat erre a pontra.
    ha szeretnénk,hogy más csont is hasson erre, akkor ott is be kell állitani a felülbirált értéket.

Nagyjábol ennyi remélem tudtam segiteni és remélem érthetö valamenyire amit irtam.
  • FREAK
    Köszi, már megvan, majd kérdezek, ha nem tiszta valami....
  • FREAK
    Hi srácok!!!

Sok jót hallottam erről a progiról, és szívesen kipróbálnám, főleg absztrakt videoklipes témában érdekelne......

Tud valaki ISO lelőhelyet????
  • K.András
    Nekem tracball-om van logitech és nagyon super szerintem trackball-t vegyél a legjobb!!!!
  • Rigley
    Ismeri valaki kozuletek a Logitech Dual Optical MouseMan egerét ? Arra gondoltam , hogy karácsonyra meglepem magamat egyel , de nem tudom biztosan , hogy jo-e , persze , az is igaz , hogy a kulonbozo internetes oldalakon csak jot irnak rola... Valoszinuleg a Maya - hoz is szuper lenne , hiszen , mig egy atlagos egérnek kb. 300-400-as a felbontasa , addig ennek 800. Azert ez nem semmi. Ráadásul , még tisztitgatni sem kell folyton. Az azert hozzatartozik , hogy nem a Maya miatt vennem meg , hanem a Quake miatt , mert elég sokat nyomom multiba , és már kezdem erezni a jelenlegi egerem korlátait...

Itt megnézhetitek :
    http://www.logitech.com/cf/products/productoverview.cfm/3441
  • Zocsi
    Félreértettél. Arra gondoltam, hogy a Maya-ban nincs köze csontozáshoz, legalábbis azok alapján, amit a PDF-ekben találtam. Ez még em jelenti azt, hogy a Caracter Studioban, vagy máshol nem lehet valami csontozásos trükk. Mind1.

Én is szeretnék mindenkinek aki megfordul itt Kellemes Karácsonyt és csodálatos élményekben gazdag Boldog Új Évet kívánni!
  • C-3PO
    Zocsi! Kicsit nem értelek. Azt mondod, hogy szerinted nincs köze a csontozáshoz , de ugyanakkor egyetértesz velem? Huh, na mindegy.

A meteorit egyébként jobb mint az előző, de én még mindig azt mondom, hogy a végét softold el !!
    Igy nem olyan mintha füst lenne.

Minden 3D-vel foglalkozó kolegának Kellemes ünnepeket, és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kivánok!
    Üdv: C-3PO
  • Zocsi
    Hmmm... Utána néztem a vertex weight-nek. Találtam ezt-azt a Maya PDF-jeiben.
    A CharSetup-nál tesznek rá említést (94. oldal). Valami olyasféle technika, hogy ecsettel emelhetsz ki, ill. nyomhatsz le vertexeket a felületből. Ez Clusteres deformálás.
    Végignéztem a főbb PDF-eket, de nem találtam sehol máshol említést róla. Egyébbként fogalmam sincs, hogy ez összefügg-e a Caracter Studioban levő dologgal; és szerintem semmmi köze sincs a csontozáshoz...
    A neve alapján nekem is valami olyasmi jutott eszembe, mint amit 3-CPO említ a XSI-vel kapcsolatban.

Most már én is XP Pro alól nyomulok, kb. 3-4 napja. Egész jó, nekem tetszik az új desing, csak kár, hogy nem lehet részleteiben is belenyúlni. Mind1. Így, hogy még em volt időm XP-s drivereket leszedni még a sebessége nem tűnik túl meggyőzőnek, de azt hallottam, hogy akkor király. Mind1.

Megpróbáltam a Meteoritos képemet kicsit továbbdolgozni, meg kijavítani a hibáit.
    Itt az eredmény:

Véleményeket és kritikákat várok... (Remélem sikerül beilleszteni.)
  • Zocsi
    Nem semmi meló lesz! A hétvégén megpróbálok ennek a vertexes cuccnak utánna járni... Bár szerintem az ipse álla rosszul van festve... Mind1.
  • C-3PO
    Ratkor! Jó helyen kapizsgálsz! A subdiv modelleket is lehet sulyozni, különben elég nehezen lehetne egy éles letörést csinálni benne! E nélkül csak úgy tudod megoldani, ha egymás mellé sok osztást teszel, ez egyrészt nagyon macerás tud lenni, másrészt fölösleges pontok halmazát eredményezi!
    De mint Renderman mondta ezt a csontozásnál találta! Ezért nén arra gondolok, hogy a vertexeket sulyozni lehet vele, hogy melyik csont milyen mértékben hasson rá! De szerintem nem csak vertexekre lebontva lehet ezt megadni, sokkal szerencsésebb szerintem, ha pontokra adod ezt meg. Kérdés az, nogy lehet e ilyet! XSI-ben pontokhoz lehet súlyozást megadni, illetve meg lehet festeni, e miatt gondolom én ezt!
    Szerintem nagy valószinüséggel ez lesz a megoldás.
    Ratkor! A 3D Bibliát mire érted?
  • RenderMan
    A kép egy könyv illusztrációja. Csak a próbamelóra kaptam. Nem hiszem, hogy gond lenne belőle.

A vertex weightelést a csontozásnál említették nekem. A Caracter Studio-ban lehet valami trükk.
  • C-3PO
    Renderman! Ez a vertex weight hol jelenik meg? Subdiv modellezésnél? Vagy esetleg csontozásnál?
    Az biztos, hogy valamiféle súlyozás!
  • K.András
    nem lesz könnyü feladat az biztos egyébként van olyan konverter amivel áttudod konvertálni 3ds-be amit mayában csinálsz!
  • RenderMan
    Itt van amit le kell modelleznem:

Egyenlőre Maya-ban építem a modelt, aztán valahogy átemelem Max-ba.

Egy kérdés?
    Mi az a vertex weightelés?
  • RenderMan
    Megkaptam a próbamelómat!
    Ha 6 nap alatt megcsinálom 30 rugót kaszálok vele. Egy Elf karaktert kell modelleznem, textúráznom és csontoznom. Max 3500 face-ből. Eddig minden ok, csak az egészet Max-ban kell megcsinálni, csontozni meg a Caracter Studio-ban kell.

Ez nem fog menni!

raktor: nem ismerem a csapat nevét, csak mailban tartjuk a kapcsolatot. Azt viszont tudom, hogy a játék forgatókönyvén befutott magyar Fantasy írók dolgoznak. A próbamelóm képét is egy profi Fantasy festő festette. A játék meg egy Heavy Metal-hoz hasonló kaland fantasy lesz.

Jó kis referencia lenne
  • RenderMan
    Azé az Entropy sem rossz.

A most készülő képem Enropy-val renderelve:

kb. 30 percig számolta ezt a kis flekket 8)

Mondom! Még nincs kész a kép!
  • Rigley
    Kérlek , rogton szoljatok / irjatok ide be a forumba , ha megjelenik a Mental Ray for Maya.
    thnx. Már nagyon jo lenne
  • Rigley
    Nekem mar jo par hete XP van a gépemen , és jol megy rajta a Maya , szoval szerintem probald ki te is. Egyetlen egy baj van az XP-vel , hogy qrva szar a design-ja (szerintem) , de ezen szerencsére lehet segíteni , vissza lehet allitani olyanra mint a 2000. Az is előnye sztem az XP-nek , hogy valamivel talan gyorsabb lett mint az elodjei. Persze csak ha jo géped van... Egy probat mindenképpen megér.
  • RenderMan
    Végre megvan a WinXP Pro eng. Remélem megy rajta korrektül a Maya. Van valakinek XP-s tapasztalata?
  • Zocsi
    Hmmm... Hol lehet megtekinteni őket???

Szerintem a 3DGA-s srácok meghaltak!!!
  • Rigley
    K. András , te véletlenül nem Ketzer András , alias Warpig vagy ? Mert ha igen akkor minden elismerésem... most láttam a képeidet.
  • Zocsi
    Megnéztem én is! Szerintem is király! Mennyi ideig tertott amíg kiszámoltattad?
    Egyébbként nekem is tetszik ez az egyszerű stílus, mely gondolom a gépednek is köszönhető...
  • K.András
    Te tudod hogy mit akarsz én csak elmondtam hogy mit raktam volna bele nem kell feltétlen csillogo villogo hátére gondolni hanem ami illik a jelenethez és mivel az Jedy-röl van szo ezért gondoltam menne hozzá a kupola csillagokal...
  • C-3PO
    Talán mintha egy kicsit ki lenne égve egy-két helyen, de nekem nagyon tetszik. Nem lehetett semmi a renderideje már csak a motionblur miatt sem ahogy néztem minden azzal van számolva
  • RenderMan
    Szerintem steone szerintem több okból nem színezte ki az animot. Az egyik lehet az időtakarékosság. Az látszik , hogy rengeteg időt ölt a mozgásokba de a filmben a jelenet komikuma a meghatározó és nem a környezet, amiben játszódik. Olyan, mint a régi burleszk filmek. Ha jól megfigyeljük a karakter teljesen beleillik a környezetébe. Nem túl részletes a kidolgozása, csakúgy, mint a környezetéé. Nincs éles kontraszt. Sematikus figura sematikus világban. Szerintem pont ez teszi nagyszerűvé steone alkotását.
    Ez az én véleményem 8)
  • K.András
    de igazábol arra gondolok hogy megcsináltál egy jo kis animáciot csak nem "szinezted" ki....
    Anyira tetszik hogy tényleg elmondom amit gondolok a padlot nem ártot volna valami jo texturával elátni, magyarul csak egy világot kell köré épiteni amit könnyeb megcsinálni mint magát az animáciot nagyon tetszik ,hogy van hang
    és maga az egész tetszik csak ha ezeket megcsinálnád akkor volna az igazi szerintem de ez az én véleményem és ne kövezetek meg érte......
  • C-3PO
    Steone! Nagyon jó az anim!
    A tükrődés nagyon tetszik! Elárulod hogyan csináltad, hogy ilyen jó lett?
    Amúgy mennyi ideig csináltad az egészet?

Renderman! Köszi a linket
  • RenderMan
    C-3PO: Itt a cím a MentalRay-hoz:

http://www.uberschmuck.com/raytools/index.html
  • K.András
    Arra gondoltam hogy nincs hátér egyedül azt hiányolom lehet hogy egy átlátszo kupola feldobta volna nagyon! Mögöte a csillagokal esetleg egy bolygo amugy nagyon tetszik látszik hogy dolgoztál vele sokat...
  • Ebola
    Tudnatok valami oldalt ajanlani ahonnan lehetne sci-fi modelleket leszedni?
    Koszi!
  • C-3PO
    Steone! Nézd meg jobban! Ez egy Flask Plugin valóban, de Premiere alá! Nem kell installálni, csak másolgatni!
    Egyébként mindenkinek R2 a kedvence
    Renderman! hol lehet utolérni a MentalRay fejlesztő csapatot?
  • RenderMan
    steone: Letöltöttem az animodat. Minden elismerésem. Ha szükségem lesz animációs segítségre, remélem számíthatok rád? A zenét te keverted így rá?

C3PO: Köszönöm a tanácsokat, de nem fogom animálni a modellt. Már így is éppen eléggé kihasználtam a gépem erőforrásait. A fejet körbeforgatni a scennében sem kis feladat. Egyenlőre a szem és a fülek megformálása okoz gondot, de intenzíven bújom a tutorialokat.

Örömmel jelentem be, hogy már van saját weblapom (már épp ideje). Még fejlesztés alatt van, de ha érdekel titeket akkor a renderman.3dup.net címen megfigyelhetitek 8)
  • K.András
    tetszik a video bár van még egy két hiba de alakulsz az biztos....Jo!!!
  • C-3PO
    Renderman! Gondolom modellezés után mozgatni is akarod majd a modellt, mert ha igy van, akkor nem árt egy kis hangsúlyt fektetni a szájra!
    Pl. Gondolkoztál már azon, hogy hogyan fogod kinyitni? A Trim erre nem jó, hogy elvágd vele ugye tudod!
    Szerintem az a legjobb megoldás, hogy beszivsz egy nagy felületet, mintha egy szájüreg lenne.

Egyébként nekem tetszik!
    Innen nézve jóképü srác lehetsz
  • RenderMan
    Sziasztok!

Mint tegnap említettem hogy nagyerőkkel elkezdtem modellezni a saját arcom 8)

Teljesen nurbs felületekkel dolgozok. Egy kicsit hiányos még, mert néhány fogást még nem ismerek a nurbs modellezésben. Pl: gondot okoz a szemgolyó körüli rész megformálása. A fül is nehéz diónak tűnik, ezért modellezés közben tutoriallokat is olvasgatok a témában így egy kicsit lassan haladok.

Ennek ellenére egész jól néz ki nem?

Véleményeket és segítséget is várok!
  • K.András
    Hát nem tudom milyen géped van,de készülj fel egy féléves rendere ha füstöt meg tüzet akarsz animba föleg ha jo sokat.....
    A képen a füstel van bajom,valahogy nem az igazi olyan mintha textura lenne ráhuzva valamire,a flare-t azt nem is értem minek akartad odarakni!?
    Egyébként egy barátomnál látam füstöt animba ugy 10 másodperc,ami látszik belöle,és kb nyolc ora volt egy dual gépen oxigen-el mig kiszámolta ugyhogy nem hiszem hogy érdemes lenne fáradozni komolyabb füst v tüz animálásával
  • C-3PO
    Steone! Elkültem mail-ben a megfelelő premiere plugint!
    Remélem menni fog ezzel!
    Írj, hogy sikerült e!
  • C-3PO
    Premiere is tud mp3 hangot fűzni a dvix-be, csak megfelelő plugint kell használni!