32214
Maya
  • RenderMan
    Én DVD rip-re használom, nagyon yó!
  • RenderMan
    Ja, és a tömörítés előtt beállíthatod, hogy a hangot milyen codec-el tömörítse 8)
  • RenderMan
    Ember gratula! qrva jó a poszter. annyira tetszik, hogy segítek neked.

A program amit keresel az a NanDub. Betöltöd az avi-t és kiköp egy divx-et.
    www.doom9.org itt megtalálod a legújabb verziót!
  • Zocsi
    Hmmm... Ez király dolog RenderMan, mert így legalább fogom tudni, hogy hogy nézel ki!!! :)
    Hogy építed fel a fejed, Loftos mdszer?
    Ki az a srác, akit említettél? Hogy, illetve hol lehet vele kapcsolatba lépni???
  • Zocsi
    Hmmm... Ez király dolog RenderMan, mert így legalább fogom tudni, hogy hogy nézel ki!!! :)
    Hogy építed fel a fejed, Loftos mdszer?
    Ki az a srác, akit említettél? Hogy, illetve hol lehet vele kapcsolatba lépni???
  • RenderMan
    Feltűnt már nektek, hogy a Raytools plugint ami a Mayával összeköti a MentalRay-t egy magyar srác fejleszti?
    Írtam is neki egy levelet, hogy mikorra várható az első próbaverzió 8)

A hétvégén elkezdtem a saját fejem modellezését. Teljesen NURBS felületeket használok és a Maya Artisan eszköztárát is segítségül hívtam. Majd holnap felteszek egy munka közben készült képet, és kérdéseim is lesznek, mert elakadtam a foltozgatásban 8)
  • Rigley
    Akkor jo
  • Zocsi
    Na, sikerült megcsinálni a Maya-t megint!
  • Zocsi
    My Maya was removed!!!
    Letöröltem a RealFlow-t uninstal helyett, és így a Maya-m nem volt hajlandó elindulni. Vigyázzatok ti is majd erre, hogy véletlenül se töröljetek ki olyan plug-in-t, ami alapértelmezetten indul a Maya-val együtt. - Most telepíthetem újra! :(
    De az miért van, hogy uninstallálom a régi Maya-t, és így meg nem tudom az újat felnyomni a gépre???
  • Rigley
    Mental Ray gyere már...
  • Zocsi
    Ez a 3dga, már sohesem fog elkészülni???
  • Zocsi
    A lens-flare valóban nem lett valami jó. Szerintem a gond az lett vele, hogy ha már fényes, akkor legyen fényes. Na meg el is csúszott, nem figyeltem az illesztésnel, csak összedobáltam. Mind1, ezt majd kiszedem belőle.
    A készítése nagyon-nagyon könyű.
    Ha a flare-t leszámítjuk, ami egy egyszerű point light, akkor csupán két dologból áll.
    -Egy fire-emitter,
    -és egy cloud-emitter.
    A lényeg, hogy jól beállítsd a két dolgot, hogy passzoljon. Ennyi az egész!

Olvastátok a hírt, hogy kijött a Maya 4 linux alá is. Goldoltam leírom...
  • Rigley
    Az elején az a lens flare dolog nem igazán passzol szerintem , nem hinném , hogy ott lenne valami ami sokkal fényesebb lenne , mint maga a tuzcsova.
  • Rigley
    Hogy csináltad ?
  • C-3PO
    A részecskék széleit nem ártana elsoftolni, mit gondoltok? Ahol még a láng van, az a rész nekem kifejezetten tetszik!
  • Rigley
    Nékém téccik
  • Zocsi
    Hmmm... valamit elrontottam!!!
  • Zocsi
    Tervezek egy animot. A lényeg, hogy sok-sok tűz és füst lesz benne... Na mind1.
    Itt van egy régebbi füst próbálkozásom. Mit javítsak rajta?
  • Zocsi
    Aqruvaéletbe...
    Begépeltem vagy egy oldal szöveget, ééés ez a kaki gép meg nem küldte L!

Megírom gyorsan az előző lényegét.
    Renderman: A MentalRay nagyon fullos anyagnak látszik. Pontosan nem tudod mikor jön??? Köszi a képeket. Most még nem tudom leszedni, mert kaptam egy férges levelet, és tönkrevágta a rendszerem, úgyhogy marad a jó öreg format c: !!!

3-CPO: Köszönöm a képeket és a plug-in-t. Nagyon yoo képek, fogom őket használni is csak most gondban vagyok.

A Brazilról nem tud senki semmit? Jah és a MentalRay, fog menni Maya 3alatt is?

És még valami!
    Bender: Neked csak ennyit:
  • RenderMan
    Felment a Mastering Maya 2. A 9 megás változat a jó. A másiknál megszakadt a feltöltés 8)
  • RenderMan
    Én is belefogtam egy komoly melóba. Egy FW180 A típusú második világháborús német vadászbombázót kell lemodelleznem. Első lépésként elmentem a legközelebbi makettboltba és beszereztem a gép 1:75 arányú élethű makettjét. Sajnos elég lassan haladok, mert naponta csak 30 percet foglalkozok a modellezéssel. A pláne a dologban az, hogy teljesen NURBS felületekből rakom össze.

Lássátok milyen jó gyerek vagyok, felrakom nektek a Mastering Maya 2-t a maya tutorials könyvtárba
  • Rigley
    Ejnye - bejnye hajlító !
    Ezt a stílust... nnna mind1.
    Láttátok a Linkin Park (egy ujabb fiucsapat..) uj videoklippjét ? Szerintem 99.99999 százalék , hogy Mayaval csinaltak. Amugy nekem nem tetszik annyira , az egészet telenyomtak a Paint Effect-el. Fű , fa meg amit akartok , repülő bálnák, óriás szobrok ...
  • RenderMan
    bender: Anyádat ne modellezzem le. Bár lehet, hogy olyan rusnya, hogy még egy profi grafikus sem tudná lerajzolni . Ebbe a fórumba nem filmes szakemberek járnak, hanem amator mukedvelok, de te egyik sem vagy

Srácok! Nem tud nekem segíteni valaki cloth ügyben?
  • C-3PO
    Hát nem volt 3December
  • C-3PO
    Bender! Ha ennyire értesz hozzá, akkor miértnem mutatod meg egy-két képedet? Vagy ne tán nem árulod el, hogy hol dolgozol? Vagy ahhoz már nincs merszed?
    Az aranymetszés meg igenis működik, és mindenki használja! Ha lenne fogalmad egy kicsit is ezekről a dolgokról, akkor tudnád te is.

Srácok ne is törődjetek vele! Biztos azt hitte, hogy jó poén lesz.
  • K.András
    1.Hát apám olyan a stilusod hogy kinyilik a bicska.....
    nézd ezt:"Gondolkodjatok el azon mi a nagyobb dolog, modellezni vagy valami pluginnal torust meg gömböt renderelni!"-gondolkoztunk és inkább modellezünk és utána nem gömböt meg ilyeneket renderelgetünk hanem amit csináltunk,egyébként te azt honnan gondolod hogy nem tudnánk egy embert modellezni?Mert ahoz értesz látom hogy ugy ugass bele dolgokba hogy vérig sérts pár embert csakhogy ez itt senkit nem érdekel!
    Van valami kérdésed is vagy tanácsod?(na nem olyan szart amit mindenki tudd még aki nem maxozik az is pl:"Egy épkézláb modellt nem tudtok építeni addig amig legalább egy embert nem tudsz lemodellezni ne is gondolkodj a képkivágáson!
    ")Te ez egy akkora tanács hogy röhej te ezt hol tanultad?vagy csak jol leugattál emberkéket és ennyi?
    Mert itt barátom tanácsot még nem kapot töled senki!De abbol amit irtál arra tudok következtetni hogy hallotál valamit (modellezni kell elöször megtanulni rendesen), és ezt mondod olyan embereknek akik foglakoznak vele lehet nem profi modon de ahoz évek kellenek!!!

• C-3PO
    Zocsi! Jók lesznek a képek?
  • RenderMan
    Köszi zocsi! Szerintem nagyon jó tanácsokat adtál. A stílusom még nagyon hajlékony. Igazából nem tudom eldönteni, hogy milyen irányzatokat, vagy szempontokat kövessek egy kép készítésénél.

Kinek kell a Mastering Maya 2? 785 oldal Maya tutorial csak a legprofibbaknak! PDF formátumban!

De nem adom ingyé! Segítséget kérek cserébe:
    Ha kreálok egy ruhát egy modelre és kicalculáltatom a Maya-val a ruha esését, hogyan tudom azt elérni, hogy a már egyszer kiszámolt ruha a következő betöltésnél ne számolódjon újra? Hogyan lehet véglegesíteni a cloth formáját?
  • Zocsi
    Hmmm...
    Renderman: Visszatérve a koponyás képedhet, és a hasonló dolgokhoz. A képkivágást szerintem jó dolog, hogy próbálgatod, de ezzel szerintem csak egy a gond. Méghozzá az, hogy amikor ránézek egy ilyen módon kivágott képre, akkor nekem rögtön hiányérzetem van. Továbbá zavaró az is, hogy a posztamens alsó része emiatt túlhangsújba kerül. Én inkább, mivel már sokszor dolgoztam kamerával is, ahol ugyanezeket a dolgokat próbálgattam. Javasolnám azt, hogy a hiányos képkivágás helyett, inkább csinálj olyanokat, amik speciális perspektívában mutatják az adott dolgot. Tulajdonképpen tisztellek emiatt. Mármint, hogy így fogod fel a dolgokat. Ez hasonló az én felfogásommal. Jah, és még valami. A kompozíciónál használd az aranymetszés szabályait. Legalábbis valamilyen mértékben. Ez majd olyan hatást kölcsölöz a képednek, hogy mikor ránéz az ember, akkor nem tudja, hogy miért, de kellemes lesz ránézni. A fény-árnyéknál, pedig ügyelj arra, hogy a fényes és árnyékos oldalak egyensújba legyenek, mert a koponyás képeden például az árnyékos rész túlsújban van olyan szinten, hogy túlságosan oda tereli a takintatat. Remélem tudtam építő jellegű tanácsokat adni.
    A shader király!!! Nagyon király!!!
    A képet köszi! Nagyon kösz!
  • RenderMan
    Már csak pár hetet kell aludnunk és kidobják a MentalRay renderprogit Maya alá is.

Találtam néhány képet a fejlesztés alatt álló projektről:

Aszem ez lesz a legszebb karácsonyi ajándékom
  • C-3PO
    Zocsi! Feltettem neked a föld texturáimat! A képek softimage pic file-ok, amit eszik a Maya és még az ACDSee is! Nézegesd meg őket, mert valamelyiknek csináltam maskot is.
    Felteszek egy Photoshop plugint, amivel képes a progi pic-eket is kezelni!
    Remélem kielégittik a képek az igényeidet!
  • RenderMan
    Zocsi: Bocs, nem néztem meg, hogy milyen is a Max-os textura, csak feltöltöttem gyorsan. Cserébe feltöltöttem egy másikat ugyanabba a könyvtárba + egy felhőrendszer textúrát is feltettem.

A VLight-et nagyon egyszerű beüzemelni, csak követni kell az installációs leírást. Arra vigyázz, hogy a monitorod 32 bites színmélységben fusson.

Köszi srácok a dícséretet, de a modell nem az én kreálmányom. Csupán egy új shader tesztelésére, használtam fel és úgy döntöttem, hogy a képet felküldöm, mert elég jól sikerült. A kamera beállítása viszont szándékosan ilyen.
    Mostanában követem az elvontabb irányzatokat, és a képem főszereplőjét szándékosan nem állítom a középpontba. Bár a koponyás képem elég egyszerű és csak egy vasárnapi próbálgatás eredménye, úgy gondolom, hogy sokkal természetesebb hatást érek el akkor, ha az alany a kép szélén van, vagy éppen nem is látszik teljesen. A 3D-s képek többségére rögtön rá lehet sütni a "mesterkélt", vagy "túlzottan beállított" szavakat. Persze ez teljesen igaz, hiszen minden kép hosszú és fáradságos beállítgatások eredményeképpen születik. De az is igaz, hogy a legtöbb 3D grafikus - köztük én is - megpróbál a tökéletes realizmusra törekedni. Ez a realizmus szerintem nem csak profi textúrákkal, és jó fényekkel érhető el, hanem egyedi kamerabeállításokkal is. Most készülő képemen is megpróbálok ezekhez a szempontokhoz igazodni.

Feltöltöttem a shaders könyvtárba a koponyán alkalmazott shadert. Tejszerű anyagokban szimulálja a fény terjedését. Nagyon jó a cucc 8)

Itt egy kép róla:

• Rigley
    akkor tobb testrendert tudsz majd csinalni
  • Rigley
    Jaja , az tenyleg kicsit el van csuszva , de gondolom , ennek az egyenlore nem tul gyors géped az oka... majd ha meglesz a p4 akkor...
  • Zocsi
    Valóban jó, én is megnéztem. Bár szerintem a képkivágás lehetett volna jobb. Úgy, hogy az egész koponya látszódjon.
  • Rigley
    Tok jo RenderMan a koponyas képed a World3d-n
    Milyen technikaval modellezted ?
  • Zocsi
    Afrancba! Még egy dolog. A virtualight-et hogy kell működésre bírni????
  • Zocsi
    Jah, mégvalami! Ez az ftp-s dolog teccik nekem! Szerintem használható lenne tapasztalat cserére olyan téren, hogy feltöltjük oda a képeket, vagy egyébb munkákat, aztán adunk egymásnak építő jellegű kritikákat. Nos?
  • Zocsi
    Renderman: Köszönöm a Föld textúrát. Egyetlen baj van csak vele! Az, hogy ez csak egy fél Föld Ha lesz időd, fel tudnád tenni a másik felét is? Előre is köszönöm!
    Leszedtem a 3dsimprtot is.

Egy aprócska kérdés!
    Én még Maya 3-mal nyomulok. A 4 mennyivel tud többet? Érdemes továbblépni a 3-ról, vagy még az is megállja a helyét?
  • C-3PO
    Soft! Igen most már megy teljesen jól, köszi a segítséget! Bocsi, hogy nem válaszoltam, elfelejtettem, meg nyakig meló! De azért kicsit furán sikerült! Nem úgy megy, ahogy te elmontad! De majd leirom részletesen mail-be!

András! Engem nem bántottál meg! Sőt egyetértek veled, a Gf biztos, hogy nem a világ, de azért jól használható.

Zocsi! Küldeni fogok neked texturákat, de most nem megy, és a hétvégén sem! Arra kérlek lágy türelemmel keddig!Azthiszem az FTP-re fogom feltenni, mert nagyon nagyok. Több 10Mb-os is van.

Az a Deep Paint nekem nagyon kéne ám!