32214
Maya
  • fgp303
    A maya fusion megszunt... Eyeon Digital Fusion 3.12a -at kerjel az majd nem ugyan olyan
  • Zocsi
    Nem tudna valaki feltenni valahova egy Maya Fusion-t? Kellene, mert nyáron dolgozni akarok, de nincs semmi jó composer progi otthon.
  • versio
    a Majic12 csapat keres ps2-es Fantasy játék fejlesztéséhez :

-2d grafikust
    -3d grafikust
    -szervezöt,net designert
    -pc-s c,c++ programozot

jelentkezni mailon: [email protected]
    vagy icq-n :114874817
  • Rigley
    fém shaderek...
  • Rigley

www.pixho.com
  • RenderMan
    elsőre nem ment 8)
    bocs 8)
  • RenderMan
  • RenderMan
    nekem csak Mastering maya 2 van meg:
    ftp.supergamez.hu/upload/potyek

van ott egy pár finomság 8)

Ste-one: Nagyon tetszik 8) Csak nem te is olvasod a render.hu community project fórumot?

Én is gőzerővel tanulok 8)
    már van némi eredmény is:

• Rigley
    OK, megvan, megprobálom...
  • Rigley
    Az mi ?
  • Rigley
    Van valakinek Photoshop 7.0-ja ?
    Esetleg ftp cím ?
    Előre is köszi...
  • fgp303
    Csak ugy van hozzu....
  • Rigley
    FGP303 ----> Mit jelent a nick-neved ?

Már rég óta gondolkozom rajta, de a legjobb ami az eszembe jutott, az, hogy ez a kocsid rendszámtáblája...
  • fgp303
    A render progi mayahoz ehhez anyit hogy szerintem eleg jo a maya rendeloj, de mint mindent ezt is meg kell tanulni szerintem nem feltetlenul van szukseget vmi kulso render progira ha csak nem akarsz vmi nagyon extrat...
  • Rigley
    Egy kis angol nyelvu segitseg, azoknak , akik egy új videokártya vásárlását tervezgetik...

http://www.extremetech.com/print_article/0,3428,a=27268,00.asp
  • Rigley
    én is úgy értettem, azt hiszem arra jo az amit írtam...
  • PaniC-
    Szerintem az lenne neki a lényeg, hogy csak az egyik felét modellezi de közbe folyamatosan látja az egészet, tüközve... legalább is én igy értelmeztem a kérdést.
  • Rigley
    Hát én nem igen vágom kívülrőr a Maya menu-it, de azt hiszem arra a "trükkös tükrös" dologra az is jo, ha kiválasztod a fél poly. objectet, és rámész az edit/duplicate -ra. Ott beállítod, hogy instance, és azt, hogy merre csinálja a duplicateot. ( -1-et kell irni valahova, azt hiszem a scale-hez ).
  • PaniC-
    Maya Bonus Game Menu (update for v4.0)

The Maya Bonus Game Menu adds a pull down menu to the standard Maya UI. It contains a variety of tools for daily use and should be useful to more than gamers.
    These scripts are unsupported. Most, if not all of these scripts were developed on personal time by a number of people. Problems and suggestions are encouraged and can be addessed to [email protected].

Feel free to modify these scripts and share them. Any such work can be sent back for inclusion in updates to this package.

These scripts have been tested on Maya 4.0 with Windows NT. Some have been tested on Maya 3.0 but should all work properly. The Select Contained Components and Geometry Utilities are plugins that have been compiled for 4.0 on NT. If you are using a different operating system or version of maya, you can download the source from www.aliaswavefront.com/games and recompile.

What's new in the v4.0 update?

New Tools
    Window Builder
    Show/Hide Faces
    Draw Split Tool
    Adjust Vertex Normals
    Geometry Transmogrifier
    Connect Border Edges
    UV Precision
    Clamp UVs
    Copy UVs between UV Sets
    Automatic Track Map
    Select Poly Projection Node Faces
    Select Face Shader
    Generate Light Maps
    Isometric Render
    Software Render Color Per Vertex
    Vertex Color Display
    Current Frame Display
    Blend Channels
    New UI
    UV Texture Editor Toolbar

Improved Tools
    Create Curve from Edges: Create Curve from Edges and Create Curve on Poly Mesh have been combined into one tool. There is now an option to fit the curve CVs to the edge vertices which makes a smoother curve.
    Chamfer Vertex: an option has been added so inserted edges will be the same length and an option exists to create an expression to adjust the edge length with construction history.
    Extrude Vertex: an option has been added so inserted edges will be the same and an option exists to create an expression to adjust the edge length with construction history.
    Grid UVs: settings will now be remembered between sessions.

New Scripts
    bgLayeredBlendMode: changes the blend mode to the specified mode for selected layered textures.
    bgPolyColorWin: changes the color of active poly meshes for working in the texture editor.
    bgSelectClusterMembers: converts selected clusters to cluster's members.
    bgTextureResolution: changes the texture resolution on selected file texture nodes for hw display.
    bgToggleManips: toggles manipulators on and off.

http://www.aliaswavefront.com/en/Tmpl/Maya/html/index.jhtml?page=/en/Community/Download/plug_ins/maya_nt/bonus_game/bonus_game.html

elsősorban lowpoly modellezéshez de általában is elég használható csomagocska.
  • PaniC-
    moncsy:
    1. A Highend3d-rol lekapod a Dirk Bialluch féle connectPolyShape nevü scriptet.
    És rányomod a fél objektumodra,mirror bekapcs. és kikapcsolod a smoothot és kész.
    2. hat ha 4 egyenlő részre akkorod akkor a polygon menüben van valahol egy subdivide.
    ha csak kettőre akkor vagy at előző és torlőd masik edgeket és a vertexeket.
    Vagy asszem erre is van script a highend3d-n.
  • fgp303
    Pedig meg se :)
  • ember
    "1280*1024 normal moncsin van a 1280*960 pedig 16:10-es moncsin"

érdekes, mert az 1280*960-nak pont 4:3 az aránya,
    tehát elvileg az lenne a szabványos felbontás.
  • fgp303
    ha nyomsz egy shutdown nem lesz cucc :)
  • RenderMan
    Kellenek a tapasztalt emberek
  • PaniC-
    Hi mindenki!
    Beköszönésképpen egy kis bemutatkozás:
    Maya 1.0 óta , szóval a kezdetek óta játszadozom ezzel a nagyszerű programmal. A forumra a múlt héten akadtam, a hétvégén végigolvastam az eddigi termést, és gondoltam becsatlakozok.

Majd feldobok pár képet valahova.
  • fgp303
    Meg sokat kell tapasztalnod :). Szoval eloszor is nem a video kartya elmeleti/gyakorlati sebessege a legfontosabb hanem a stabilitas es a bug mentesseg. (es hogy azokat a feature-oket tamogassa amit az adott cg progiban van es ne a 3dmark2001-et gyorsitsa).
    Pl.: Matrox Video kartyak g400/450/55, hogy dolgozz ugy hogy a nurbs feluleten isop-t akarsz vagni es lezerezik ossze vissza mutat olyan span-eket amit soha nem voltak, a geforcenel remeg a pfx ablak rajz kozben, az overlay es az alpha nem muxik rendesen a HW renderben eleg nehez vele golgozni marcsak azert is mert a texturakat sem fesziti rendesen. A kep minuseguk es eleg tre.
    Igen szamit a renderben! Abban az esetben ha HW rendert csinalsz, illetve barmi olyan compositing suite ami HW gyorsitott ott szamit milyen cucrol csinalod. Raadasul az uj Mental Ray HW gyorsitott lesz szerinted mire fogjak optimalizalni? hat nem a gamer kartyakra hanem a profikra amit nem csinalnak annyi bug-ot...
    az 1280*1024 normal moncsin van a 1280*960 pedig 16:10-es moncsin (hivatalosan, persze ettol meg szet torzithatod a kepedet).
  • Rigley
    Mind szép és jo, de MIÉRT van szükség rá ? OK, persze biztos, hogy az extra nagy Scene-ekhez kell, hogy jo gyorsan legyenek megjelenitve a viewportokban, de az olyan lelkes amatőröknek, mint pl. én, és még szerintem itt sokan mások, felesleges. Vagy nem ? A megjelenítés minoségén is változtat esetleg ? A renderelés sebességét gondolom nem befolyásolja.

Más:

Eléggé hadilábon állok a felbontasokkal, szóval:
    Melyik a "jobb" felbontás 1280*1024 vagy 1280*960
  • fgp303
    En 3DLabs-ot vennek pl GVX1/vagy meg nagyobbat amire van keret. (itt nincsenek meglepetesek nincsenek gondok a HW alpha-val az overlay-el valami rejtejes modom). Pl. a Ramirisban arulnak VX1-et a kis tesot 20e ft-ert akcioban, de azt nem ajanlom az eleg lassu.
    Ami meg a gvx1 mellet szol az a multi-thread geometria feldolg. (forgat tobb procival, konfiguralhato DMA engine es buffer size, yeah:), tud meg 3d texturat es quad-buffert is.
  • Rigley
    Én áthegesztettem a Geforce-omat Quadro-vá.
  • RenderMan
    Van valami konkrét javaslatod?
    Most akarok kártyát venni. Az ATI Radeon 8500 az jó?
  • fgp303
    Nem kell wildcat-et venni egy geforce3/4 arabol mar kapst profi kartyat ami sokkal kevesebb buggal rendelkezik mint az nvidia vacak (es ide ertem a quadro-t is ami egy toltozott foltozott jatek karta rohadt dragan...), persze a soft quadro driver-el mar sokkal jobb a GF2 mint a sima driverrel...
  • RenderMan
    Az tény, hogy jópénzért a legjobbat kapod. De én mint otthoni maya felhasználó megelégszek egy GF3 TI-vel is. Ha lenne pénzem egy Wildacat kártyára és egy hozzá való monitorra, akkor már rég nem a netről töltögetném a Maya-t sem. És nyitnék egy ILM szintű filmstúdiót.

Hallottatok már a SoftQuadro-ról? Állítólag a GF2 kártyákat szoftveresen átállítja quadro-ra. link:
    http://www.nvworld.ru/docs/sqe.html
  • fgp303
    Nagy mertekben lassitja a felbontas noveles a videokatya teljesitmenyet. Amugy en 1600*1200-ot hasznalok ott mar el lehet ferni (bar ez a minimum szerintem) compositalasnal is. Nehez olyan video kartyat talalni ami jo teljesitmenyt ad 1600 es a felett.
    A WildacatII5110-es 1880*1440-ben 85Hz-el eleg jol megy es nem szamottevo a lassulas, persze ez az atlag embernek nem elerheto. A Geforce4-et probaltam 1920-ban de botranyos volt 7-8fps egy primitive scene-ben (ja es mondanom se kell se textura se light-ot nem volt).
    Leginkabb azt latatom paranak a gamer kartyakkal, hogy nagyon bugosak es semmilyen iranyu optimalizalas nincs a prodfi dolgok fele, az a baj hogy ti (persze csak gondolom) jatekra is hasznaljatok, tehat hiaba ajanlok egy elfogadhato ara profi kartyat azt fogjatok mondani, hogy nem jo nekem, mert nem megy rajta a GTA3 :)
    Hogy a monitoros dolgokhoz is hozza szoljak szerintem minimum a 21" es vmi bitang jo moncsi legyen. Nem az ar a lenyeg hanem a minoseg, mert valoszinuleg nem felevre veszed es ezen fogsz dolgozni. Fontosnak tartom, hogy minel tobb geometria allito legyen a monitorom, lehesszen allitani horizontalis es vertikalis convergenciat (es persze ezt a monitor kolonbozo rehelyein kulun kulon), a landing zone allitas is sokat segithet, illetve az is jo ha a rgb komponenseknek allithatjuk az erosegget es a kuszobb erteket. A jo monitor aranyat er. Persze jo monitorhoz jo kepu video kartya is jar (es akkor megint egy kicsit vacak a gforce, no mindegy de azert fut a gta3 rajta).
    Nekem van Maya 4.5-om ha nagyon kell. Illetve ha gondoljatok toljatok a kerdeseket es akar ossze hasonlitok egy-ket videokartyat amit probaltam maya alatt vagy barmi :)
  • Rigley
    De az bizony elég durva !
    Én egy Samsung Syncmasteren gondolkozok 17 inches DFX

Még régebben fellobbant itt a forumon a hír, hogy van valakinek 4.5-ös Maya-ja. Honnan lehet megszerezni ? Az official Homepage-n nincs még fenn , és sehol sem olvastam még rola , csak egy rovid Feature-list-et. Mikorra várhato , hogy kijon az 5.0 ?
  • RenderMan
    Nálunk a munkahelyen van egy 19' EIZO F77S. 1280x1240-en fut 100Hz mellett és csak 65 rugó volt. Durva nem?
  • Zocsi
    Szerintem a felbontás nem lassítja a gépet! Egy olyan kártyának már rezzenéstelenül kell vinnie 1600*1200-ban is. A gond ált. a monitorral van, mert azok nem nagyon bírják a nagy felbontást. Mondjuk egy 19"-sel már jól el lehet szórakozni!!!
  • Rigley
    Azon töröm a fejemet, hogy jo lenne venni egy nagyobb monitort. Jelenleg 1024 X 768 - ban Maya-zok, de szeretnék eggyel feljebb lépni 1260 X 1024 vagy valami ilyesmi... Pl. a Softimage csak igy indul el. A kérdésem az lenne, hogy a nagyobb felbontás mennyivel rontja ( ha rontja ) le a videokartya teljesitményét ? A viewportokra gondolok. 64 megás DDR Geforce-om van.
  • RenderMan
    Kb. egy hete csinálom
  • Zocsi
    Moncsy: Pontosan mire gondolsz? Shader gyűjteményre, vagy textúrázási tutorialra?
    Gyűjteményre itt egy példa: http://www.highend3d.com
    Az Alias|Wavefront oldalán a Maya shaderjei alatt le van írva, hogy azt a shadert pontosan hogyan készítették, mit mihez kapcsoltak ...stb. Amolyan tutorialnak akár meg is felelhet.

Rigley: Talán próbáld meg azt, hogy a fél fej peremét, az illeszkedénél levő poligonokat subdividdel oszd fel több részre és úgy tükrözd.

Renderman: Nekem is tetszik a képed. Mennyi idő alatt csináltad?
  • RenderMan
    Az alkarja elég vastag, csak a megvilágítás miatt nem látszik. Ez csak egy próbarendering. A test sincs teljesen smootolva még, és még dolgozgatom egy kicsit az izmokon 8)