32214
Maya
-
Szerezz egy 3gombosat. Valamint nem árt ha értesz egy kicsit angolul. Legalább olvasási szinten. Magyar Maya könyveket nem találsz. -
ez csak 2 gombos:) nagy baj? -
köszi! már tépem le:-) -
NNNNNEEEEEEMMMMMMM !!! Ez a poén az egészben... teljes, csak nincsenek benne a baromságok : help,materialok...stb. Irány a letöltés ! :)) -
ez csak update. nem? -
http://www.3danim.de/files/maya2lw_100.zip
a fenti letoltes elég erdekes , lehet, hogy megoldja a maya vagy lightwave problémámat ??? Most toltottem le, majd kiprobálom otthon.
Ams: az is jo, ha minden kotél szakad , de miért választanád a kisöcsit, ha ott van a nagy igazi szuper hiper mega full Maya is ??? Jaaaa , hogy te olyan törvényes, jogtiszta vagy ? Akkor válaszd a learninget -
a maya 4 learning edition is jó? -
maya könnyebb a 3ds max-nál? ugye? maya 4 full-hoz ftp/vmi. gyors hely van?
[email protected] -
Benyo #1481 Köszi szépen hogy beraktad! -
háhááááá, most látom , hogy mégis sikerult beraknom a képet... na itt az ideje lefekudnom , ugy látszik almos vagyok mááár. -
egyre jobban tetszik ez a qrva LW , csak aztán mindig visszatérek a Maya-hoz , mert azt sokkal egyszerubb használni... -
Valaki tudna segíteni egy kicsit Lightwave ugyben ? Ha extrudalok egy poly-t , akkor utána megnyomom a TAB -ot hogy elsimítva megnézzem a mesh-t, es ekkor nem lesz jo az eredmény , hanem lukacsos széttoredezett valamit kapok..., hogy lehet megoldani ? -
de akép akkoris ÁLLAT -
:))))))))))))))))))))))
hát Benyo most vagy mindaketten sík hülyék vagyunk ehhez , vagy valami nincs rendben...
:)))))))))))))))))))))) -
Berakom ide Benyo képét ! Remélem nem baj... :)) De ezt muszály mindenkinek látnia. Nagyon jol sikerult:

-
www.sns.hu -------> itt azt hiszem van oktatás... -
Benyo #1471
valami nem jo... upload/benyo/forumba.jpg ott van.
-
Benyo #1470 Hi!Köszi a helpeket!Már megy a Maya ha netezek.
Ezen dolgoztam mostanában.Léci véleményt de azért érzéssel.
-
logo-t a forum folapjan... van ott olyan , hogy felhasználoi info vagy mi , es ott tudsz feltolteni , csak az a lényeg , hogy a gif <= 4k legyen... ajánlom az Ulead GIF Studio-t a tömörítéshez...
az ftp-t meg gondolom törölték, sajnos gyakran megesik az ilyen. Nekem lejött szép lassan. Kiprobáltam , de semmi különös. Van benne fluid.. szép nagy oceánok meg minden :)) de nekem ez speciel tok folosleges. A legszembetünőbb változás nekem az elején a töltésnél a kép : Itt már nem mindenféle buzi-bohócok ugrálnak , hanem kis szivecskék vannak mindenutt... huha -
Benyo #1467 Rigley a linkek nem jok!Nincs fent az ftp-n -
Benyo #1466 Hello!Köszi a helpet mindkettöknek.Felraktam az Ms loopbacket és most mit csináljak?A másik kérdésem hogy álltalam készitett logot hogy tudok berakni a nevem helyére? -
system -> add hardware -> network adapters -> microsoft loopback adapter -
, hol lehet savazni ???
-
Benyo #1461 hogy lehet ide barakni képet amit én csináltam?felrakom az ftp-re és utána? -
Benyo #1460 mi az a ms loopback? itt az 167012001 icq számom.Ha tudsz írj ide léci és akkor könyebben eltudnánk intézni a dolgot -
Telepítsd az ms loopback-et és arra reggeld. -
ftp://shockunion.com:2011/updata/lanyao/maya4.5%20b2.rar
leszedtem a maya 4.5 beta 2 -t a fenti cimrol. probaljatok meg ti is , ha erdekel...
-
Benyo #1454 kösz a krekket de ez nekem is meg van!Figy a maya megy ,elindul meg minden.Csak ha netre lépek az ethernet adres megváltozik és onnantol kezdve nem megy.Erre kéne valami válasz. -
Itt van Benyo az a krekk, amiről a chat-en beszéltem, hátha ezzel menni fog: KREKK
Nem kell mást tenned, csak az általa generált file-al felülírni az LMTools (asszem) könyvtárban levő aw1.dat -ot. És ha minden jol megy , akkor elvileg menni fog a Maya.
-
Szerintem nagyon jó! Ha adhatok egy tanácsot: a kijelzőt még élethűbbé teszi ha Photoshopban készítesz hozzá egy selfillum. mappot. Amivel szimulálhatod a kijelzőt megvilágító kis ledeket. Lehet hogy egy árnyalatnyit lejjebb kéne venni a tükröződését is. -
Itt a legújabb képem:

Véleményeket, hogyan tovább. Jah, persze ez a telcsi csak egy kellék lesz a készülő képemhez, csak gondoltam már ezt is kiszedem... -
Moncsy: A Maya szerintem a részecskék saját középpontját veszi alapul, nem pedig a külső határát, ezért ha nagyobb részecskékkel dolgozol mindig bele fog lógni a testbe.
Arra, hogy hogyan old meg a hegy és a szárny ütközésének viszonyát, most nincs ötletem.
Benyo: Megvannak a Maya-hoz a PDF-eid? Ha igen nézd meg ott a Rendering reference szekcióban. Ha nincs, akkor holnap lefordítom neked és adok pár tanácsot is, ha azt találok. Azért írj erre valami reakciót. :)
(Ha neten vagy asszem 8db f-nek kell lenie.) -
Nem tudom, hogy tudok-e segíteni, de megpróbálom!
Benyo:
Displacement Material:
1. Create a material in Hypershade and MMB-drag the material swatch onto the object in the view.
2. Select the material swatch in Hypershade and click the Show Up and Downstream Connection icon to display it’s shading group swatch.
3. Double-click the shading group swatch to open the Attribute Editor.
4. Click the box beside Displacement Mat. to open the displacement shader’s Attribute Editor and click the box next to Displacement to map a texture.
Ezt a PDF-ek közül másoltam ide. Remélem tud segíteni. Egyébbként ha nem tudsz valamit, érdemes előbb a PDF-ekben szétnézni! :)
Bump-Map:
Hogy érted azt, hogy fekete fehéret, hogy kell csinálni? Ha ezt elmagyarázod konkrétabban, akkor megpróbálok segíteni.
Moncsy:
Tűz: Dynamics>Effects>Create Fire , asszem, de lehet, hogy az elérési út nem pontos, rég használtam már. Füsttel kapcsolatban nem nagyon tudok segíteni, mert én is próbáltam a részeckékkel (particle) babrálni, de nem volt túl meggyőző.
Itt egy ultra-gagyi képem ezzel kapcs.:

"Ha egy particle-höz collideolok egy testet, az a bajom, hogy részecskék belemennek a testbe..." Szerintem próbáld meg úgy, hogy a particle-t collideolod a testhez, azaz pont fordítva ahogy te csináltad. Ezzel is próbálékoztam még, vagy egy éve, de a gépem kevés hozzá... Ha nem megy, megnézem pontosabban! -
Húúúúúúúúúúúú !!!!
Kipróbáltam a Shave and Haircut for Maya-t, és leesett az állam. Még most is keresem... :) Szóval az a helyzet, hogy nagyon kevésnek ígérkezik ez a 15 nap próbaidő, kiváncsi vagyok, hogy a jó öreg "system time" visszaállítós trükk itt fog-e működni. Na mind1, még van 14 & 1/2 napom... Egyébként ez még csak egy beta-test verzió, de mint olyan, full, tehát mindent lehet benne használni. Még régebben csináltam egy poly. fejet Maya-val. Gondoltam, milyen jó lenne egy kis haj rá. Azt hittem, hogy nem fog sikerülni, mert elég béna vagyok, de az eredmény több mint lenyűgöző lett szerintem. Most nincsen itt a kép, nem tudom belinkelni, de higgyétek csak el... :) Hogy mennyiből áll pl. egy hajszerűség létrehozása ? Hát pofátlanul 1szerű: Meg kell adni, hogy hol legyen a haj, CLICK, hogy nézzen ki, CLICK, CLICK, CLICK, :), és renderelni. Ennyi. Na OK, persze lehet vele, sőt kell is kicsit babrálgatni, hogy minnél jobban nézzen ki, de tényleg élvezet vele dolgozni. Mit is dolgozni, inkább játszani ! A hajat szó szerint fésülni kell. Akár egyenként is lehet mozgatni őket, de együtt is. Állítólag elég gyors is, bár én ezt nem igazán vettem eddig észre, de ez biztosan a High End-nek nem igazán nevezhető gépem miatt van. A renderelés lassúsága megérthető, ha arra gondolok, hogy több ezer, százezer, sőt akár millió hajszálat kell kiszámolni. És az egész elég jól bele van integrálva a Maya-ba, a Lightwave-snél sokkal jobban szerintem. Ja tényleg a Lightwave-es Shave and Haircut FULL megvan nékem, ha kell valakinek, megpróbálom feltölteni valahova. Persze ígérgetek itt össze-vissza, mert most lett ADSL-em :) de fingom sincs mennyi idő lehet feltölteni azt a 2 megát. Nekem a Maya-s kellene, de nagyon... Na megyek vissza hajakat, meg mindenféle szőrzeteket gyártani.. A végén még fodrász lesz belőlem... ki tudja... -
ja a plugin itt van : www.joealter.com -
Sajna én sem! -
Csak azért írok, hogy ne legyen akkora a pangás...: én nem tudok :) -
Ha valaki meg nem tette volna meg, akkor annak mondom, hogy az aliaswavefront site-jan a gallery-nel (http://www.aliaswavefront.com/en/products/maya/customerwork/gallery.shtml) baromi jo videok vannak... tenyleg nagyon jok. Nekem szerencsem van, mert most ahol nyaralok , szinte real-time tudom nezni oket , de lassabb kapcsolattal is erdemes varni egy kicsi talan. A 2002 costumer reel a legjobb... hihetetlen miket tudnak a nagyok...