32214
Maya
  • Rigley
    Nagyon jó !! Tetszik !!

Most pedig, tényleg csak, hogy építo jellegu legyen a hozzászolásom :)

-lehet, hogy csak a megvilágítás miatt , de egy kicsit vekonynak tunik nekem az alkar.

Látom nagyon tetszik a RayDiffuse :)

Moncsy : az a q... dolog nem mukodik rendesen nekem.
  • RenderMan
    Rigley: Nálam ilyen probléma még nem fordult elő. A fejmodellezési linkednek köszönhetően a most készülő képem eléggé beindult.

A kép címe gladiátor lesz, ha elkészül 8)
    A test teljesen polygonos a rajta lévő ruha NURBS.

Még van rajta mit csinálni (a textúrázáson is töröm a fejem), de jöhetnek az ötletek/kritikák 8)
  • Rigley

• Rigley
    Még most sincs a kezem ügyében Maya, de berakok 1 képet, amin elég jol lehet látni -Kovács Áginak hála- azt, hogy miről is beszéltem. A medellemen is így néz ki:

• Rigley
    Most nincs Maya a közelemben , de majd rakok fel egyet. Egyébként pont olyan , mintha a fejedre húznál egy gumibol készult uszosapkát. A tetején (a kozépvonalon , az két fél-fej rész illesztésénél) olyan "rücskök" vannak. Nem tudom , máshogy elmondani, majd berakok rola 1 képet.
  • Zocsi
    Rakj már be egy olyan "úszósapka effektus"-t is mert elképzelni sem bírom, hogy pontosan ez mit jelent!
  • Rigley
    Ja és nem önarckép...
  • Rigley
    Koszi a kritikát, azt hiszem igazad van, de nem torekedtem a teljes élethűségre, csak a tutorial elolvasása után kiprobáltam , hogy milyen. Nem is dolgoztam rajta 1.5-2 óránál tobbet. Persze direkt van oldalról renderelve ugyanis az illesztéssel még vannak gondjaim. Ha merge-lem az edke-ket,és ugy smooth-olom akkor létre jon az a bizonyos úszósapka effektus... Ha csak smootholom , mint a képen akkor pedig éles lesz a két fél találkozásánál a mesh.
    De oldalró ez nem annyira látszik szerencsére...
  • Zocsi
    RIGLEY: Szerintem király a fejed, bár én egy picit másképp csinálnám. Igaz nem modelleztem még sosem fejet, de rajzórákon és akt órákon már rajzolta elég fejet...
    Így első ránézésre én két dolgot említenék, remélem építő jellegűek lesznek.
    Először is szerintem nagyra sikeredett egy picit az agykoponya része. Szerintem elég lett volna - előlről nézve és fentről indulva a - 2., vagy az 1. és 2. kiugró részhez mérni a fej felső pontját.
    Második aprobb hiba pedig szerintem a nyak és fej találkozásánál van, hátul. Nagyon éles a határ.
    Jah egyébbként hogy érted, hogy 3szögek megszüntetésével modellezni? A modellezés azért 3szög alapú, mert ebből a legegyszerűbb formából lehet a legkönyebben felépíteni egy objektet. A másik dolog, hogy igazából csak a 3szög képes egy síkot létrehozni, mert a csúcsait akárhogy mozgatod a térben, az egész akkor is egy síkban lesz. Ha ugyanezt csinálod a négyszöggel akkor ott már lesznek gondok hiszen ha csak egy csúcsát mozdítod ki fölfelé (ha a négyzet vízszintesen van), akkor már két síkor kapsz, azaz két 3szöget. Tulajdonjképpen ez az oka, hogy 3szögekkel kell modelleznünk.

Nos, remélem azért tudtam olyan építő jellegű kritikákat adni a fejedhez, amiket majd felhasználhatsz később. Egyébbként nekem nagyon tetszik, különösen azért mert nem "50millió" polygonból áll.
  • Rigley
    na végre...
  • Rigley
  • Rigley
  • Rigley

Ez az első fej-próbálkozásom.
  • Rigley
    Nagyon jo az a modszer , ami a tutorial-ban le van irva a fej-modellezeshez. Én is csinaltam mar fejeket , csak az a bajom , hogy a smooth során a 3 oldalu poligonok miatt nagyon durva lesz a felulet. ( olyan mintha egy gumibol keszult uszosapka lenne az ember fején :)) Hogyan lehet a 3szogeket megszuntetni , illetve ugy modellezni , hogy ne jojjenek létre ?
  • Rigley
    A "szoftimázs ekszeszáj" - ban nagyon megtetszett egy dolog. A neve -Extrude Along Curve- , ha jol emlekszem... Az a lényege, hogy a poligonokat egy gorbe mentén extrudalja ki. Néha sok munkátol kimeli meg az embert. Van ilyen Maya-hoz is ?
    Kicsit más, de azert hasonlo a Lightwave-hoz a Magic Bevel. Az aztan baromi jo ! Csáp- szerusegeket lehet velekonnyen csinalni az egér mozgatásának alapján. (Az eger mutato mentén extrudalja a polygont, de kozben scale-zi, meg forgatja meg minden...

Vannak ilyesmi dolgok Maya alá is ?
  • RenderMan
    Köszi a linket! Mostanában keményen nyomom a karaktermodellezés és nagyon jól jött 8)
  • Rigley
    WOOOOW ! Vegre megtalaltam amit mar regota kerestem... Egy polygonos fej modellezo tutorialt Maya-hoz. Szerencsere nagyon reszletes...

LINK

Egyebkent tegnap vegre megkaptam a FREE Softimage 2.0 CD-t :) Erdekes , csak nagyobb monitor kell hozza...
  • RenderMan
    Nekem már kész van. Még néhány apróságot beállítok és elengedem a renderinget. 640x480-ban prewiev módban a renderidő 3:24.Még jó hogy a munkahelyemen van egy duál pIII 850-es. Az hamar ledarálja a cuccot
  • Zocsi
    Asszem én nem leszek kész a Contestes pályázatra. A fránya nyelvvizsga miatt nem volt időm hamarobb kolyan foglalkozni vele. Bár a szemüveg már megvan... Na, mind1. Azért megpróbálok valami munkát összelökni. Fő a részvétel!!!
  • Zocsi
    Szerintem király!
  • RenderMan
    Végre összedobtam a siteomat. Jöhetnek a kritikák 8) Egyenlőre csak ideiglenesen raktam fel.

www.tar.hu/renderman
  • MuERTe
    Itt egy részletesebb cikk a cuccról.
  • MuERTe
    Lesz belőle "gamer" változat is, hátha meg lehet majd bütykölni, mint az nvidia kártyákat.
  • fgp303
    Fitti cucc lesz biztos, csak nem az atlag mayazonak.... )szerintem legalabb annyi lesz mint most a wildcatII6210, ha nem 1.5* annyi)
  • MuERTe
    Kicsit offtopik:
    Mit szóltok a 3DLabs új chipjéhez? Elég igéretesnek tűnik, igaz fölvásárolta a Creative Labs, és az fogja gyártani a kártyákat, de attól még lehet jó!
    Cikk.
  • Zocsi
    Nem semmi!!!
  • fgp303
    http://www.softimage.com/Community/Xsi/Galleries/Gal_May/Realism0005lg.jpg
  • DeXoSZ
    Ha kreálok valahova egy fur-t,azt mérnem akarja lerenderelni alapbeállításokkal ?

Maya 4-em van,havernál is ugyanez,de ott elsőre ment,nem vágom nálam mi a gond.
  • Rigley
    OK. Kosz ! Már észrevettem , csak elöbb kerdeztem , minthogy kiprobaltam volna...
  • Rigley
    Már én is kezdtem gondolkozni rajta...

Eszembe jutott mégvalami :

Ha csinálok egy polygon objectet, akkor annak már nem lehet az attribute editorában állitani azt, hogy "hány szor hány" poligonbol álljon ? Tudom , hogy nem tul szakszerűen mondom , de hát végulis nem vagyok szakember..
    Azért kérdezem , mert rémlik valami , hogy mintha lehetett volna , de most nem tudom beállítani csak mielőtt megcreate-olom.
  • Rigley
    Köszi a gyors segítséget !
  • Zocsi
    De lehet centrális hullámokat is generálni a Maya-bal. Asszem a deforming alatt van (waves). Pontosan nem emléxem, hogy hol, de holnap megnézem.
  • Rigley
    Miért van az , hogy ha egy polygon object-nél egy face-t ( vagy barmi mást ) extrudalok , akkor nem jelenik meg az a nyilas valami , hanem a move-ra kell mennem , hogy kihuzzam. De ez igy nekem nem jo , mert lassabb , es nem is olyan egyszeru mindig a megfelelo iranyba a normálvektorral parhuzamosan kihuzni. Van valami megoldás erre ?
  • RenderMan
    Talajon lévő víztócsánál nem érdemes folyadékszimulációt használni (ha csak nem a víztócsa az animáció főszereplője). Erre a célra tökéletesen megfelel egy animált bump mapping is, amit akár Flash-ben is elkészíthetsz.
  • Zocsi
    Moncsy: Hanyas Maya-d van? Mert a folyadékszimuláccó csak a 4.5-ösben van. Én nem iserem, mert én 4-est használok. Ha ügyes vagy, akkor szedhetsz le innen-onnan jó folyadékszimuláló plug-ineket, bár ezekhez sosem árt egy fúzióserőmű...
  • fgp303
    keres megy a irc-n extra vagy efnet 0-24ben od vagyok...
  • fgp303
    vmit akkor rosszol csinalsz mert megneztem es nem kerte a serialt
  • RenderMan
    Nálam még soha nem volt gond az árnyékokkal (kivéve a MentaRayt). Amit leírtál, az alapján működnie kell.
  • fgp303
    samplerinfo node a megfejtes a jo tokrozodesre
  • Zocsi
    Nincs meg a highenden?
    A neved mellett a galériádban ott, hogy mayat haszn.