32214
Maya
  • MuERTe
    www.turbosquid.com

Hátha nem csak én nem ismertem.
  • MuERTe
    Kapcsolódó hír.

Nem akarok itt vitát kezdeni az intel és az amd procikról, de mivel otthoni gépről van szó, ott inkább a proci nyers ereje számít, abban meg a p4 nem jeleskedik. Egy 3Dlabs WildCat II 5110 128MB AGPPro (977.500,- Ft +áfa gondolom) mellé biztos elkél a rambus meg a dual xeon, de otthonra elég nagy luxus. Oda jó az ati+amd páros. (szerintem)
  • MuERTe
    Hát erősen kétséges, mert az athlon xp is megy párban, nem csak az mp, az pedig magasabb órajelekkel is kapható relatíve alacsony áron. A mayában meg csak sse optimalizáció van, azt meg támogatja az athlon xp is, ugyhogy ezen a téren sincs előnye a p4xeonnak. Ha lenne sse2 optimalizáció akkor talán megérné a jelentős felárat.
  • fgp303
    A P4XEON proci annyira nem draga pl az 1.5-as Xeon "csak" 79.200 FT, mondjuk a PIIIXEON-ok eleg dragak azok kb 500e/db-tol indulnak (de azok 8 utasok), tehat azert elgondolkoztato alternetiva esetleg a P4XEON, marcsak azert is, mert at AMD 1.6MP proci 50e korul van es itt csak DDR-RAM van, mint opcio raadasul ennek is az ara erosen kozelitt a nagyobb teso az RDRAM fele....
    Szerintem a melohoz a P4XEON idealisabb, mert jobban optimalizalt, mint az AMD.
  • MuERTe
    Kösz, de nem foglalkozom rendermannal :) De egy általános renderkártyát akkor is elfogadnék maya alá. Kicsit kinőttem már a gépem :(( A következő egy dual amd lesz, az kitart majd egy darabig :)
  • Nagyté
    Hát ez jól jönne nekem is. Volna min gyakorolni. Sok mindent találtam a 3-mas pdf-jében. A Basics-et még le is fordíttatam, még nics begépelve de ha majd érdekel valakit, felrakom.
  • MuERTe
    Nem kimondottan arra gondoltam, inkább csak azt akartam megmutatni mennyivel több a listában a dual amd mint az intel (tehát nem not tested :). Talán azért, mert egy darab p4 xeon processzor (csak ebből lehet kétprocis gépet építeni) árából meg lehet venni egy komplett dual amd rendszert.
  • MuERTe
    Kicsit bővebben, ha lehet....
  • RenderMan
    Ismeritek a Turbo Squid kereső rendszert? Rengeteg free 3D-s modellt lehet vele találni 8)
  • RenderMan
    Láttam a tesztet és eléggé meggyőzött. Renderelési időben az AMD a 3. helyen áll közvetlenül 2 SGI gép után. Ez nekem elegendő a döntéshez. Aszem az AMD mellett döntök 8)
  • fgp303
  • MuERTe
    de ha megnézitek az árlistákat látható, hogy egy fölsökategóriás pIV árából egy teljes dual amd rendszert lehet venni ami elég jó ár/teljesítmény viszont ad!
  • MuERTe
    HÁT NEKEM RENDERELÉSRE BŐVEN ELÉG LENNE EGY DUAL AMD KONFIG IS :)
  • fgp303
    Amugy igen az amd vezeti a listat, de gondolom nezted a testet es te is eleg nevetsegesnek tartod, pusztan csak a szamolasi teljestitmenyre megy es nem kell nagyobb i/o muveletett vegezni, ramot is csak max 100MB-ot hasznal a test el, szoval nincs meg az amitol kijohetne a kulonbbseg egy mondjuk 2GB ram-os gep es egy 256MB ram-os gep kozott.... En igy latom ezt a testek es ohatatlanul vannak nem valos eredmenyek is. (Pl elnezte a srac -1 percel :), vagy akar kozden netezet meg mp3-at hallgatott, mas software kornyezet-et hasznal es meg ragozhatnam, a mas beallitasokkal hasznalja a maya-t... szoval nem igazan hiteles test...)
  • Rigley
    Nekem is AMD-m van ( csak egy regebbi Athlon 700-as... ) ,semmi bajom vele, jol mukodik Maya alatt is.
  • MuERTe
    Itt egy link a kétkedőknek, akit ez nem győz meg, annak nem tudok mit mondani!
  • fgp303
    Amit en hasznalok az rack-es es 16 procis mas kategoria, mint a Pure, de a Pure is eleg draga (4k usd), inkabb gyujts dual gepre :) jobban jarsz!
  • RenderMan
    Kinéztem magamnak egy AMD XP 1700+ procit. Az ára is jó és a PCWorld szerint felveszi aversenyt a P4-es szériával.
    Nektek mi a véleményetek az AMD-ről 3D-s alkalmazások területén?
  • RenderMan
    Én még sohasem láttam effélét. Nem is tudtam róla, hogy vannak ilyenek 8)

Tehát ez nem egy egyszerű videokártya, hanem egy több processzorral ellátott kártya, ami segíti a renderelést?

Akkor nem érdemes Dual alaplapra költenem?
    Jobb, ha egy ilyen kütyü renderel?
  • fgp303
    Amugy az elso kep amit rendereltem vele az olyan rosz lett, hogy nem hittem el....
  • fgp303
    Amugy jo par dolgot, nem supportal a RenderPipe interface (RD interface ami a maya-ba epul bele) pl. a light-nal az emit specular es az emit diffuse-t. Az is erdekes, ha ambient light-ot hasznalsz es az erteke nagyobb, mint nulla akkor a RD specular highlight-ot is ad plusba, meg a maya nem, illetve az Area Light-nal rendeleskor gomb geometryara torteno exportalasanal mindig ugyan olyan marad a world spece-ben, tehat a lokalis forgatas nem befolyasolja az illumination/shadowing -ot.
    ugyebar a depth-map shadow sem uzemel, mert itt minden ray-trace-el szamolodik (meg az is amit nem akarsz :() ebbol kovetkezoen nem ad lehetoseget a shadow colorjanak az allitasara sem...
    Nem tamogja a sub-D surface-t es a particle..., egyebb problema hogy mindent magatol dont el mi latszik mi nem, tehat az ilyenek sem mukodnek, hogy pl.: Primary Visible, Visible in Refraction, Visible in Reflection, etc...
    Na ja egy kicsit atesztem a lo tulso oldalara egy kicsit es csak fikaztam egy sort, de azert nagyon jo kis stuff olyan reszletes ray-trace-t szamol, hogy nincs verseny raadasul sokkal elesebb es kontrastosabb a render-elt image, mint maya-val.
    Amugy van neki egy aranyos web-es feluletu job maneger-e ahol van diagnostikai opcio es itt meg nezzhetem, hogy mind a 16 proci online-ban van-e, illetve mennyi ido ota van bekapcsol, last render, allrender. Ami tetszik meg, hogy IP alapjan irja ki van meg hatra a render-elesnel kire kell varni. Ja es van beepitett ftp servere is, ide fel fogom masolni az install konyvtaramat :) (na jo csak vicc volt). Egyebkent nagyon jo kis cucc csak kurva hangos, tehat kulon terembe kell tenni. Ha van kerdes vagy vmi akkor toljatok!
  • fgp303
    Ez egy Pure render kartya, annyira nem nagy extra. En kulse renderdrive-ot hasznalok permonentan, ha ki akarod probalni kuldj egy project-et es lerenderelem vele :)
  • fgp303
    En ugy erzem a folyadek szimulacio eleg fontos lesz. Ugyanis itt a 4.5-os mayaban integralt lesz es fest heted az atributomukat az artisannal. Szerintem igy korekt es nem 25 fele kulso gagyival... De igazad van lehetne benne radiosity is bar azt kb 5 evig szamolna a gep...
  • MuERTe
    Ez mennyire durva!!
  • MuERTe
    Letöltöd, bemásolod a plugins könyvtárba és a plugin managerrel elindítod. Maya4 alatt még nem néztem meg, de a 3 alatt csak spotlight-al működött. A raytrace legyen bekapcsolva. Mellesleg adnak hozzá egy egyszerű tutorialt is.
  • Rigley
    Es mivel official a dolog , valoszinuleg nagyon szajbaragos a telepitese
  • Rigley
    www.aliaswavefront.com - on a community/download/plugins -nal
  • Zocsi
    Hol lehet letölteni a Caustic-ot a Maya alá, és hogy kell telepíteni a plug-int???
  • Rigley
    nemhivatalos max 5.0 képek vannak a www.tar.hu/world3d -n.
    nincs tul sok valtozas szerintem...
  • MuERTe
    Tanulni vágyóknak találtam egy jó oldalt. Ha ismeritek bocs.
    Henrik Wann Jensen honlapja, és a oldala.

• MuERTe
    Nem hiszem, hogy a Brazil r/s túl sokáig várat magára maya alá. A fejlesztők nem titkolt célja a filmipar!(64 bites színfelbontás!!) A maxos verzió tekinthető egy széleskörű bétatesztnek a nagy ugrás előtt.
    (csak spekulálok, de remélem nekem lesz igazam)
  • RenderMan
    Lehet, hogy a Mayába a közeljövőben nem lesz teljesen integrált Global Illum eljárás. Ez az Alias/Wavefront és a Mental Images közötti baráti viszony elmélyülésétől függ. A Mental Ray for Maya, bár a lelkesedésemet rendesen letörte, kezdetnek nem rossz. A többi fejlesztő cég innentől kezdve nem fogja siettetni a saját rendermotorjuk Maya alá integrálódását, hacsak nem valami komoly érdekük fűződik az AW-hez. A Brazil-hoz hasonló programok – amelyek az önmaguk reklámozásából élnek – érthetően előnyösebb platformnak tekintik a jóval nagyobb felhasználótáborral rendelkező Max vonalat. Az egyszeri Mayás felhasználók pedig használják a jó öreg RenderMan féle motorokat, melyek beállításai nem kevesebb tanulást igényelnek mint a Maya. A Max-os felhasználók ebből a szempontból előnyös helyzetben vannak.
    De vajon meddig?
    Az AW legjobb húzása szerintem a FreeMaya kidobása volt. Ezzel jelentősen megnőhet a felhasználótábor, és persze ez a fentebb említett előnyökkel is járhat. Ez vajon a közeli, vagy a távoli jövő 8)
  • MuERTe
    Hivatalos FAQ. Lehet, hogy azóta változott a helyzet, csak nem frissítették.

"How do I make caustics?

Caustics doesn't work using pointlights (spotlight, direct, or omni). Use a self-illuminated object (with a high output value) as your lightsource. Quickshade must be off. "
  • MuERTe
    Ez a folyadékszimuláció úgy kellett már, mint egy falat kenyér . Épp csak egy féltucat ezzel foglalkozó progi van a piacon. A radiosity-t sokkal többen használnák szerintem.
  • MuERTe
    Object és sky light-ra számol causticot. Ennek ellenére nagyon jó lenne maya alá mert, nagyon gyors rendermag, legfeljebb élethű üveget nem renderel az ember, csak éjjel :)
  • ember
    azért ez a brazil még csak 0.2.26os alfa verzió, szal talán nem meglepő hogy nem minden működik tökéletesen.
    a 0.3-asban már asszem számol causticot pointlightra is.

mire mayához elkészül, kcsiit magasabb verziószámnál fognak tartani szerintem.

(egyébként mostani állapotában tényleg vannak nála sokkal jobbak)
  • fgp303
    A 4.5-os majus/junius korul lesz es meg onnan szerintem egy ev az 5.0-os, mert a Mac-est elobb fel fogjak zarkoztatni a PC/IRIX-os melle es csak ugy lesz majd 5.0-as...
  • fgp303
    Lehet, hogy az 5.0 lesz Global ill. , de elobb jon meg a 4.5-os es kitudja mikor a kovetkezo tehat meg lehet ra varni... Amugy a Maya 4.5-ben lesz vegre folyadek szimulacio!
  • MuERTe
    Én már a 4-ben is vártam, hisz a caustic plugin már ugyanazt a photon mapping technikát alkalmazza mint a Brazil vagy a MentalRay. Ha a raydiffuse-t integrálják és megoldják, hogy globális hatása legyen (ne kelljen materialokhoz kötni) akkor már kész is van.
  • MuERTe
    Ne várjátok annyira a Brazil rendert! Szép is, jó is,gyors is , de van egy óriási hibája! (lehet hogy a véglegesben már kijavították) Causticot csak object light-nál számol, ami csak magas sample rate értéknél ad elfogadható eredményt. Életem leglassabb rendereit csinálta, órákon át képes egy plane+üveggömb+1 lámpa scenét számolni!! Ráadásul semmivel nem szebb mint egy raydiffuse+caustic pluginnal előállított kép!