32214
Maya
-
Csak hogy az elozo temahoz hozzaszoljak:
Nekem XP-m van es nalam rendszeresen azt csinalja,hogy kb 5 orankent csinal a gep tok automatikusan egy resetet,ha fut a maya.
Hazigazda:-) egy kerdes: milyen kovetelmenyeknek kell megfelelni,hogy valaki fel legyen engedve a kvl.dyndns.org-ra,mert engem oda nem enged be,pedig 33GB-ot osztok meg?
(Raadasul most a dinomedia.no-ip.org-ra sem kaptam bejarast,noha tegnap meg felengedett :-(
-
Peetmaya: igen tapasztalom eppen :-)
Kerdes(mindenkinek): Nurbs modellezesben az a problemam,hogy tul keves a curve-om a Surface-ben.Probaltam novelni a szamot ugy hogy attributum editorban probaltam emelni a spans es a degree uv-ket,de nem engedi.Hogy a csudaba novelem meg a szamat?
(Mocsok egy ido van most kint.Esik az eso mint allat.Ez a legidealisabb bent ucsorogni es ilyenekkel probalkozni.)
-
OP rendszerrel kapcsolatban: nekem linuxom van, van hogy egy hétig folyamatosan megy rajta a maya, soha nem szokott majomkodni, a linux maga meg sosincs kikapcsolva, folyton szedek, és akármennyi programot feltehetek alá, nem fog gázolni miatta, normálisan használja azt a kevéske kis memóriát, ami van:) szal winfosról csak annyi, hogy szar:)
Penatesz, a gnomon videók mellesleg kurvajók, ajánlom mindenkinek, mert nem arra tanít meg, hogy hogyan csinálj autót, hanem arra, hogy hogyan modellezzél NURBS-ben pl. Vagy poly stb. Szal minden video nagyon jó, szisztematikus érthető! Még angolt is lehet vele tanulni:))) -
Thx! Sikerült ezen is túllépni. Most élesíteném le a lámpák körvonalát... ha tudnám. Mindíg megmarad az az ovális alak, nekem meg téglalap kell. Próbálkoztam már egykét módszerrel, és ha pl éleket kötök össze, majd ezeket az éleket közel húzom a csúcsban lévő élhez, akkor valamennyit élesedik, viszont elromlik a modell... össze vissza buknak a polyk meg ilyenek... -
Amúgy ha észrevettétek akkor látható hogy a házigazda youth vagyis én :)) Szóval aki ellent mer mondani nekem vagy nem ért egyet eszméimmel könyörtelenül kimoderálom :))
Persze ez csak vicc... de ismertek már ennyire szerintem. -
1. akkor megy ha polygon a tárgy :DD
2. ha object modban van és nem face, vertex, stb...
3. nézd meg mit ír ki alul a help line hibaként...
4. lehet hogy egy cleanup kő rá...
5. miért nem SubD-ba rakod át hogy ellenőrizd jó e aztán undo és megy tovább a munka polyban... Én így szoktam... Ha smootholom kiakad a gép a kevés memóriától :) -
nah mostmeg nekem a smooth proxy nemmegy a tárgyon. egy cilinderen azonos jelenetben simán megy minden, de a kocsin nem... ehh. 5let? nincs túlsok kedvem állandóan smooth-Undo -val szarakodni... -
Függ a sorrendtől a végeredmény.
Leírása a birail-nek meg jár a mayához. nézd me ga documentation-t. jobban én nemtudom leírni. -
Ez a Gnomon NURBS modeling bejon,ugyan nem tetszik az auto amit csinal,de egy csomo olyan fogast tanit,amit idaig nem tudtam. Ugyhogy kossz az otletet.
Egy kerdes: a birail-nel mitol fugg,hogy 1,2 vagy 3-asat hasznalom?Fontos a curve-ok sorrendje mikor hasznalom?(Itt most a modellezesnel baromira szepen mukodik,meg minden,de egy kicsit szeretnek jobban moge latni :-)
-
Így kell felfogni!!!! -
Értem:) Bár én próbálkozom azért egyben megcsinálni... tudom, hogy úgy nehezebb, épp ezért csinálom úgy. Valszleg nemlesz valami túl fényes, de talán a következő már jobb lesz:) -
Hmm... a kocsiról: kezdetben én is 1-be akartam megcsinálni és mit mondjak szar lett... aztán jött a Trabi ami nurbsből lett teremtve :)
Talán ebből jött hogy külön kéne megcsinálni a részleteit vagy ha nem is külön kezdem de aztán szétválasztom... szal érted... :)) -
Itt az ideje egy reinstallnak:) Én nyaranta és telente szoktam ujrarakni az Xp-t... akkor úgyis rászoktam álltalában érni:)
Amúgy itt van a kocsi kb 4-4,5 órai laza munka után... nem az igazi, most kezdek neki a lekeményítésnek a lámpáknál és az ablakoknál, majd megcsinálom a kerekeit és az egyéb kiegészítőket.
Render-Tar.hu-n. -
Már vagy 1 éves az XP azóta tövvszázmilló progi fordult meg rajta, törlődött, stb... :)) -
Milyen régi a win? Talán egy reinstall segíthet. Én mindíg megfogadom, hogy nemrakok fel rá milliónyi cuccot, de úgysme fogadom meg:) Most fentvan kb 20 játék, 20 film, és vagy 50-60 cd meg sok progi. Kapásból 6 kottázó progi:) -
Nekem meg nemtom miért van hogy egyszercsak nem működik a Z mint visszavonás, stb... ekkor tényleg restart kell :) -
Ha én mondjuk 5 óránál többet használom a mayát akkor kezd meghülyülni, mintha kifogyna a memóriából. Pl nemtudok minimalizálni ablakokat, ablakokat váltani meg ilyenek... ilyenkor egy Maya restart és kész.
Memória kifogyás nemlehet1,5 gigából nemszoktam még 1eset sem kihasználni meló alatt... -
Sziasztok!
Nekem meg néháby billentyű jól működik néhány nem... nem értem, pl Hypershadert meg Outlinert nem tudom megnyitni... -
Miért pont w2k-t választottál? Az Xp nemsokkal lasabb (Maya alatt még gyorsabb is) de jobban támogatott... -
dagon #3301 ok kosyike le kell toltenem a service 4 est es ott lehet a teruleti settingset beallitani......
-
Nekem legalábbis... Logitech cordless desktop Mx/hu. -
magyar bill-en ALTGR+F,G [] -
dagon #3298 hello nem idevalo de op rendszert csereltem english win 2000 lett de hun a billentyum. semmi gond majd veszek eng key/t de nagyon keresem a szogletes yarojelet mert nem tudok a DC re bemenni........Valaki segitsen.....k0szike -
eMule nevű program, keress rá googleban, és rakd fel, fileshare, nagyon jó, csak lassan szed, de egy idő után leszedi!
ott rengeteg gnomon videjo fenn van. -
dinomedia.no-ip.org
graffixlab.no-ip.org
gorehide.mine.nu
kvl.dyndns.org
Talán sorrendben van nagyság szerint is... -
Peetmaya: honnan tudom letolteni ezt a tutort?
Nezem nezem,de csak olyan helyet latok,ahol csengetni kell erte.A DC-n meg nem tudok olyan hubot,ahol a mayasok tulsulyban lennenek. :-( -
Nagyon jó kis tutor én még régebben olvastam aztán azt hittem megállt a gyerek, de nem!! sokat lehet tanulni ebből... csak kár hogy a képek 60%-a nem jelenik meg... :( -
HM!!
Igazából ez a tutor szar, semmi nem látszik, sűrű...
Gnomon NURBS modeling III - GTP Race car
szedd le ezt a videot, ebből megtanulod azokat a NURBS modellezési okosságokat, amik kellenek egy autóhoz, és onnantól magadtól tudod majd megcsinálni az autódat! -
Peetmaya: igazabol megtalaltam azt amit kerestem (auto modellezese Nurbs-al) Csak mar az elejen nem ertem,hogy mit magyaraz.Lehet hogy ebben az is szerepet jatszik,hogy alapvetoen nagyon gyatra az angolom :-(
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=ee7214094cab340fbcaa62bc7135ba62&threadid=103342&perpage=15&pagenumber=1 -
a Glu3D is ugyanez, az is szintén mesht csinál
komolyak ezek a ruha víz, particle meg hasonló szimulációk!
ez a fluid effects eszméletlen mikre képes, csak marha sokáig szimulál, renderel, és még a Mental se tudja használni. -
Nah... modellezem a kocsit. Hát Grrrr... most kezdem megérteni, mekkora tudás kell egy kocsi összedobásához. Elég pocsékul haladok:( -
Amúgy RealFlow jó kis móka... ha megcsináltad ott átkonvertálod meshbe a folyadékot és az animációt visszarakod mayaba... ahol tudsz rá tenni shadert, aztán mehet a render... -
Annak idején CgTalkon én is megkérdeztem hogy kéne... erre EZT a linket kaptam...
Amúgy nem szeretek tutorok után keresgélni csak megsúgom :)) De értetek mindent!! :D -
Youth ha ennyire szeretsz tutorialokat keresni, akkor keress már nekem fluid effectseset:) -
Hátbazeg!!!! Ez a Julian tud valamit:)))))
nemgyengén részletesen modellez, nagyon szép és ráadásul még a textúrái is olyanok, hogy hm!
ja amúgy Youth én támogatom a moderátor kinevezésedet! -
Penates, asszem van egy ilyen a surface menüben, hogy planar
de akkor már jobban jársz, ha négy curve-re bontod az 1 curve-odat, a két két szemközti curve-nek azonos legyen a span-ek száma, és sorban kijelölöd őket, majd a surface menüben azt mondod neki, hogy boundry, ez már 3d-ben is működik, nem kell 1 síkon lennie a körívnek. ilyenkor egy NURBS patch-t hozol létre. alapesetben, persze lehet poly sub-d is. -
És a kedvenc alkotómtól Dobby:
Dobby!!! :))) -
Maxos tutor spline-network ez téged ne zavarjon le kell modellezned polból!! :)
Ismét egy nagyon részletes turo, ez is max de a technika a lényeg nem a progi...
Ismét egy újabb... szép kocsi!!! :))
Hmm.. ez meg LW de mintha SubD lenne... nem néztem végig...
NURBS kocsi rhinoban...
Huhh hirtelen ennyi a 3dtotalról... -
Köszi!
Találtam blueprintet a kocsiről, de nekem nagyon furinak tűnik. Az életben nem ilyennek tűnik:D -
Oks keresek valamit...