32214
Maya
-
Lekonel #3444 Dagon tedd ujra maya t és semmit ne telepits fel akkor hozzá...vagy nemtom:))
mindenesetre a licencelés is sokszor megoldja a hülyeségeket... -
Konfigod? Driverek? Installálási sorrend? -
dagon #3442 Üzenet mindenkinek!A 4.5 PLE is ugyanott fagy!Na ez mi a .....lehet? -
dagon #3441 most jön a PLE! Ha annál is gáz van akkor ÉN vagyok GÁZ vagy a vasam. -
dagon #3440 fel mertem tenni 1-2 progit arra a rendszerre is amit külön a maya-nak szenteltem és......ulra ugyanott fexik meg...Őrület!Lehet ez VGA gond?Mert a szinválasztásnál fagy be!24 bitesre tettem a felbontást,800x600 ban.teljes hardvergyorsitással....vagy tényleg nem tűr meg más progit maga mellett?nem tudom! -
Youth, azért mozgott a kivágás mert a vágást folyamatosan számolja a Maya. Tehát ha kiválasztod a vágottat, akkor azt nem látod, hogy mozgatod csak azt látod, hogy a lyuk mozog. Erre lehet talán megoldás az attach vagy delete history.
Dagon, Xp-vel szerintem jól jártál, Maya alatt pl nekem gyorsabb. -
Ja köszi :))) -
nálam (17") pont az EditNurbs fül alatt van a "Select by object type: Surfaces" gomb szval esélyes h te is azt nyomtad meg úgy meg nehéz kijelölni :F -
namost megint jó... új jelenetet csináltam és most megy.. mi lehetett? van olyan opció hogy letiltja a nurbs kijelölését? -
dagon #3435 köszi a választ!XP+sp1 és idáig nem blokkolt le a korábban emlitett dolognál.....habár ez itt a saját gondom ,de ha más is jár majd igy lehet hogy ez az info segithet neki is.....THANX!!! -
hmm... amúgy se tudom kijelölni a nurbs felületet :( mi lehet? -
töröltem a historyt, most nem tudom kijelölni a surfacet :( -
DeleteHistory ? :) vagy nemértem :F -
Meg annyit,hogy az Intersect Surface-nel fontos,hogy milyen sorrendbe jelolod ki a feluleteket,mert amelyiket elosszor kijelolod,abba a feluletbe fogja huzni a csikot.Persze elotte az options box-ban allitsd at first surface-re.A trim tool-nal meg tokmindegy,hogy melyikre klikkelsz,ugyanis az options box-ban azt is kivalaszthatod,hogy amelyiket kijelolod eltunjon vagy az maradjon meg. Boccs a szorszalhasogatasert,csak emlekszem,hogy en sokat szivtam vele :-) -
Na trimelte de nem akaródzik eltűnni az a bizonyos rész... vagyis ha mozgatom a cilindert, mozog a lyuk is... hogy lehet véglegesíteni a formát vagy hogy mondjam? :) -
Intersect Surfaces... ezt akartam írni. nah még két szót sem tudok leírni rendesen:) -
"Itersect surfaces" parancs a trimmelés előtt! Így már mennifog frankón a trimmelés. -
Nekem is eltűnik amikor kiadom a parancsot, ill csak akkor látni valamennyire amikor forgatom a nézetet (biztos videok probléma). Lényeg az hogy arra a részre kell kattintani amit meg akarsz hagyni, utána enter. -
De a maya tutorjában az van hogy egy planet egy cilinderrel trimmeli vagy fordítva... de nekem nem reagál amikor ki akarnám jelölni... :( -
2 testet egyszerre nemlehet. az csak egy modellen működik én legalábbis úgy tudom. -
Szasztok!
2 testet hogy lehet TRIM-elni??? persze nurbsről van szó... -
Nemtudom mayával van-e gond, de Studio maxnál pl kifejezetten ellenzik az Sp4-et. Próbáld meg a WinXp-t vagy csak a 2000et Sp3-al. Egy 5let, hátha... -
Üdv srácok, volt egy hetes bulitúra, azért maradtam ki. Sajnos a túrán elbasztam a linuxomat, de nem vészes a helyzet, csak nem tom, hogy kell megcsinálni, úgyhogy egy picit elhúzódik a cloth tutorial gyártás:) addig is mindenki alkosson és folyamatosan mutogassatok wipet, mert úgy fejlődik az ember, ha van kritika! -
Írd be ezt a script editorba:
undo;
undo;
undo;
undo;
És akkor meg van oldva...
Írd lécci a scriptet le. A forráskódot vagy hogyan mondják... -
Szép kép. -
Ha kell írok tutort róla! -
Hi. Imádom ezt a MEL-t.
A lenti arcnál percenként át kell raknom a poly-t Subdiv-be...
Tehát írtam egy egyszerű scriptet, hogy megkönnyítsem a dolgom...ez látható a jobb alsó sarokban.
Egy gondom van vele: Hogyan oldható meg, hogy egy gomb lenyomására több parancsot hajtson végre???
Aki tud segítsen, mert mindig végig kell nyomnom 4 gombot, majd az undo-t 4-szer, és jó volna "automatizálni".
-
Csak annyi,hogy nem mental ray-el csinaltam.
Amugy szerintem ha akarsz moderalni,akkor az elmult 4-5 hozzaszolast kiszedheted.(Felhatalmazlak ertekes gondolataim torlesere :-)
-
DE! Így rövidítik a Mental Ray-t, miért mire gondoltál? :) -
NEM
-
MR = Mental Ray -
Render Globals-ban beallitottam amit ugy ereztem es utana lerendereltem.Az hogy ez MR volt e azt nem tudom,mert nem vagyok tisztaban az MR fogalmaval. :-( -
Mivel renderelted? MR? -
Talaltam egy igenyes uveg shadert a neten es gondoltam,hogy kontarkodom vele egy keveset.
http://penatesz.uw.hu/kortyviz.jpg
-
Megnyitod a Render Globals-t és a főoldalon ott lesz a Z-Depth vagy Depth channel néven... be kell csak pipálni... Ott ahol állítod hogy milyen kiterjesztésű legyen a kép és a kép felbontás aközött félúton... :))) -
Noh igen, de a render passes közt nemtaláltam a zdepth-et:( Valamit nagyon elszúrhatok... -
Na igen ezt én is próbáltam, de többen is mondták hogy nemigazán működik ez mayaban olyan jól, render passal csináld meg... lehet hogy nem MR-el kéne, nemtudom hogy működik együtt a Batch renderrel... naszóval kimenti .IFF-be és kész... -
Z depth-et hogyan lehet mentalray-el rendereltetni? Azzal szeretném inkább megcsinálni egy jelenetbe a DOF-t... -
Lekonel #3405 http://www.zoorender.com/
Ezt mindenkinek!
a galerry szakaszban... -
Lekonel #3404 Kinek kell mind a 72 tutor?
2 őt kivéve...:))))))))