32214
Maya
-
Bocs Peetmaya,de a konyv semmi tuzesetet nem targyal,legalabbis mikor legutoljara a kezemben volt,semmi ilyen reszlettel nem talalkoztam benne.Szerintem az egyetlen eselyed,ha az interneten szetnezel kicsit.Vagy ha itt nem hajalndo segiteni senki,megkerded a maxosokat,hogy naluk hogy megy az ilyen,hatha ad otletet :-(
-
olvastam még régen egy tutorban, hogy a FG az nagyon szép hatással lehet optimalizálás esetén a GI-ra, de próbálgatásaimból azt szűrtem le, hogy marha sokáig rendereli...
Szal akkor nem tud nekem tűz ügyben senki segíteni?:(((( szomorú vagyok, maya 3d világa könyvben nincs ilyesmiről szó? -
Oryon:
Bocsi hogy beleszólok de mintha a Final Gather és a Globall Illumination ugyan az lenne csak a GI sötétebb. Akkor meg minek lerenderelni mind a kettőt ha FG-ből is megoldható?
Lekonel:
Mi kéne a poly modellezésben? Küldd el becsomagolva a modellt ide:
[email protected]
Megnézem mit tehetek... -
Lekonel #3102 Oryon...hát nemtom nekem 1,2 ora volt!
AMD 2500+ 512 ddr, gefi 4 ti 4200
agyam eldobom segitsetek...ja meg ebben is pls.
bazz hogyan kell feltölteni képet??:PPPPP -
Hi.
Egy hétvégémbe került:

Egy teszt amit közbe csináltam:

Majd hülyét kaptam, mikor mindkettőt beállítottam külön, minden ok, aztán mindkettőt bekapcsolva csak úgy vakítottak a falak. Innen még eltartott egy ideig míg rájöttem, hogy a fényerőt 1-ről 0,3-ig le kell szedni, sőt még a foton energiáját is 1000-ről 400-ra, így kaptam az optimalizált képet!
Szörnyű függőségek!!! A Gi összefügg a fényerővel és az fg-vel, az fg meg a fényerővel, a shadows-al és a Gi-vel...és még mitudom én mivel.
VIGYÁZAT: a jelentetben lévű tárgyak mérete erősen befolyásolja a GI energia, a fényerősség és az FG rádiuszok értékeit!!! Ha nagyobbítod a Cornellbox-ot akkor ezek a "hatások" csökkennek. Tehát növelni kell!!!
Lekonel: A második tanulmány utolsó képe 15:29.35 (perc/mp...) alatt készült el (Duron 1000MHz, 384MBRam). Az első nem lehetett ennél hosszabb! Minden beállítást pontosan beállítottál? Milyen hardvered van?
Youth: Utólag már én is hasonló beállításokra kényszerültem, kiv.:1024x1024. Köszi a leírást.
Peetmaya: igen, de nagyon lassú. Tényleg szép & fröcsköl is, de egy szobát nem tudok megtölteni vele. -
Na, de hogy én is segítséget kérjek tőletek, valaki segítsen már nekem realisztikus tüzet készínetni mayaban, a beépített effekt az szar, PLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Leonkel mi a probléma, mi nem sikerül? küldj képet is, és akkor tudunk csak segíteni, így nem tudjuk mi a gondod.
Youth, szerintem talán egy picit lehetne nagyobb a kocsi, egy nagyon picit, és a kocsi alatti árnyék az túlzó nagyon! Sokkal világosabb árnyékot vet, ha jobban megnézed, szinte semminek nincs árnyéka a képen, a kocsinak meg átláthatatlan fekete
tegyél be egy spotlampet ami nem vet árnyékot, valamint az autó groupjával nyomsz a lámpának egy brake light link-et
miért fekete?:))))) -
Youth,ha nem a kocsi mogott allnal,hanem elotte es a szelvedo mogotti teruletet is megoldanad,akkor mar szinte el is hinnem :-)
-
Lekonel #3097 egy hangfalat modellezek(szgépét..) és már csak csinosítani kéne...:( de nem megy:) pls help -
Lekonel #3096 Srácok ha ért valaki poli modellezéshez segétkezzen már nekem pls.. -
Lekonel #3095 Youth te egy állat vagy!
hogyan a ***? árulj!:PP
-
Pénból csináltam egy képet ahol a tulajdonos (azaz én :)))) van a kocsival: Kép Elég gagyi lett... :/ de poénnak jó (remélem)! :))) -
Köszi Flego! A háttér fénykép, de a környezet a helyszínen készlt fotókból állt össze szóval azt kéne tükrözni elvileg, vagyis a színházat, a mi színházunkat :))
Lekonel:
Benne lennék metálban de mondja el má valaki hogy lehetne szép metált csinálni!
Tutor????? Őőőőő izzéééé... szóval... :)))) -
Lekonel #3092 Jah és ebből lenne érdemes ám tutorialt csinálni! -
Lekonel #3091 HM...Kedves youth...eszémletlen jó lett váza:)
Besrosálás van...de adok egy tippet: kékes ezüst metál...az frankó probald ki majd
-
Youth: gratula, franko lett a bömös! Úgy nez ki eleget veszödtél vele, és jól kidolgoztad, más nézetböl is csináljál rendert.
Egy kérdés: Nekem ugy tünik a háttér az fénykép. Vagy modellezted? Csak azért gyanus nekem a dolog mert mintha az auto motorháztatején nem ugyan azok a dolgok tükrözödnének vissza mint ami egyébként a hátérben látható. De nagyon csalóka! -
Nem találtam még el azt a színt de ha meglesz csinálok olyat is! -
K.András #3088 Szerintem ezt az autot ezüstmetálban kéne... -
szivessen=szivesen :D -
Ez engem is nagyon erdekelne, mert egyelore csak azok a videok vannak meg, amik ingyen letolthetoek es azok is nagyon tetszenek. Szivessen hozzajutnek az osszeshez. :) -
Boba, elvileg a shape node-ban a tesselatenél kéne ügyeskedned, de nem tudom, nekem még ilyen gondom nem volt, hogy MR NURBS-t nem renderelte volna normálisan. a Sub-Dvel baromkodik, ha nem olyan a polyháló, hogy minden face 4 oldalú, de ezt is ki lehet küszöbölni egy collapse with hierarchy parancsal... -
Régen volt. Spotlamp adott közre egy linket, azzal működött. Én barom akkor még nem mayáztam így csak megnéztem, mi van fent és kész. Nem töltöttem le videókat. -
A vöröses színárnyalat nekem marhára tetszik, és illik is a képbe! Nagyon jól eltalált:)
Egy kérdésem lenne... ha nurbs-t renderelek mental ray-ben és mondjuk valamit véletlenül elállítottam, és nem kerekítődik le a nurbs. Akkor hol keressem a hibát? A maya rendere jól rendereli a cuccot, a mental ray meg roszul. Látszik külön külön smooth-olatlanul minden egyes poligon:(
Amúgy most elkezdtem nurbs-el csinálni a második modellem, eddíg marhára bejön, nagyon tetszik! Más, nagyon más mint polyval de egyszer ezt is mindenkinek megéri kipróbálni! -
Van pár Gnomon videó amit még nem néztem meg... azokból is lehetne... De én nagyjából megtanultam mi mire való még maxban és azt próbálgatom majában is... Persze én is az elején vagyok még ennek..
Igen maxban renderelem le, már vagy 100x elmondtam :)) és azt is mert nem működött rendesen a MR. -
Youth na ezek már szépek, próbáld ki kékben zöldben sárgában pirosban barnában, minden színben:)))
Maxos shadereket használsz? Miért nem mayaban csinálod?
amúgy a mayaban a shaderelést te honnan tanultad, tanulod? -
Lila helyett talán vöröses... :) -
Na akkor amit ígértem:
Fekete
Narancs
Lilás :) -
Hát ja jól nyomják! Én mondhatom azt hogy tőlük tanultam meg a 3d világát, először a Maxot :) Szart se értettem hozzá és ott a max fórumba mindig segítettek, ezért hálás vagyok nekik! De ezt már ott megköszöntem egyszer-kétszer :)
Amúgy mi ez a pangás?
Délután teszek fel majd képeket! Már 3 napja csak renderelek és ma jöttem rá hogy a kocsi falloffjába szürkés árnyalatot kell tenni különben nem illik a környezetébe... :))
Bye! -
URAK,ha meg nem tettetek,akkor mindenkinek ajanlom figyelmebe a 3D MAX-osok kozul Nenadesz es SaWo munkait a
caustics temakorben. -
mon szerintem ess neki a DC++ nak es keress azzal olyat,hogy maya tutorial,vagy 3D,vagy Alias vagy Wavefront.
Azt nem tudom,hogy van e olyan Hub ami a 3D-s dolgokra van specializalodva,de azt is el tudom kepzelni. -
seniorkk #3071 Köszönöm a jótanácsot, meg fogom próbálni!
SeniorKK -
Youth más színben rendereld már a kocsit, olyan sötét, hogy nem látszik belőle semmi!:)
mon, add elő, mi a baj a NURBS modellezéssel, hátha megértjük! -
Lekonel #3069 jah és kihagytam vazz:gratula!:))
-
Lekonel #3068 Valami szivhezszolot akarsz youth?:)
Elég fincsi lett a járgány...de a szélvédőt nézd még meg...
tul séma... -
Utólag átírtam a fájl tartalmát csak hogy rossz legyen neked :))))))
Youth: Meg akartál leckéztetni vagy van egy renderfarmod?! Most a fájlra utalok. Nagyon Durva értékek voltak beállítva. Meddig számolta neked??? Küld már el azt az 1024x1024-es képet!
A "víznek" miért volt 0.381 refraction indexe???
Nekem olyan 10 percig számolta...
A vízzel akkor még nem is törődtem, az IOR nem direkt raktam annyira...
A lényeg: megnéztem és rájöttem miért látható a Caustics, úgy... -tudtam, hogy valami furcsa a képben- a fény erejét majdnem 0-ra vetted és a Gi világít, így a point-fény ereje nem veszi el a Caustics hatását. Ügyes húzás!
Hát igen, végülis a photonok generálják a causticsot semmi más...
A kocsid így már mindjárt más, látom rajta a verejtékes munkát :)
Tényleg szemetgyönyörködtető lett. Nem úgy volt, hogy Nurbs-el készül el?
Egyetlen egy kritika: az a biztronsági öv egy kicsit "low" lett!?
Nem tartozik ide, de azt az "elmosodott" árnyékot Gi-vel oldottad meg?
No meg a Wire-s rendert???
Igen kezdetben NURBSel akartam, de aztán a Rhino szarakodott így belefogtam első poly modeljének Mayaban...
Low poly??? minek dolgozzam ki ha nem látszik a renderen? Amúgy meg mindent eleve úgy dolgoztam ki hogy tudtam milyen kameraállásból lesz a kocsi, stb... Szóval a modellel meg vagyok elégedve! Most mondok ilyet életemben először, de a renderrel nem vagyok kibékülve:
http://youth.freeweb.hu/bmw/30.jpg
Szóval még van meló!
Valaki meg tudná mondani mit csinál a Gi vagy a Caustic Accuracy (Render Globals\Mental Ray) pontosan?
A Caustic Filter Kernel és Type?
Az Accuracy elsimítja a photonokat így nem lesz olyan hogy látod mind a 4000 photont hanem szép síma világítás lesz, a Kernel nemtom mit keres ott... és hogy mire való, de az valami központi szar lehet a nevéből...
Amúgy András ismer, nem vagyok egy direktbe kibe-baszós emberke :))
Bye!
Ja és a kocsihoz pár szívbetaposó kritika jöhetne! -
Oryon próbáltad már a glu3d-t? és milyen? -
K.András #3064 Megleckéztetni egészen biztos nem akart,én nem ugy ismerem öt :))) -
Youth: az utolsó 3 képednek sajna (csak nálam) a fele jön le :( -
Youth: Meg akartál leckéztetni vagy van egy renderfarmod?! Most a fájlra utalok. Nagyon Durva értékek voltak beállítva. Meddig számolta neked??? Küld már el azt az 1024x1024-es képet!
A "víznek" miért volt 0.381 refraction indexe???
A lényeg: megnéztem és rájöttem miért látható a Caustics, úgy... -tudtam, hogy valami furcsa a képben- a fény erejét majdnem 0-ra vetted és a Gi világít, így a point-fény ereje nem veszi el a Caustics hatását. Ügyes húzás!
Én meg azt hittem van kapcsolat a fény ereje és a Photon között! Vagy mégis?
A kocsid így már mindjárt más, látom rajta a verejtékes munkát :)
Tényleg szemetgyönyörködtető lett. Nem úgy volt, hogy Nurbs-el készül el?
Egyetlen egy kritika: az a biztronsági öv egy kicsit "low" lett!?
Nem tartozik ide, de azt az "elmosodott" árnyékot Gi-vel oldottad meg?
No meg a Wire-s rendert???
Valaki meg tudná mondani mit csinál a Gi vagy a Caustic Accuracy (Render Globals\Mental Ray) pontosan?
A Caustic Filter Kernel és Type?
SEGÍTSÉG:
Glu3D-vel egy erőmű kellene, hogy megtöltsön egy szobát vízzel!!! : (
Lekonel: Megnézem neked még 1x. :) -
És ugyan az maradt??? Hmmm... Lehet hogy magával a progival van a gond nem a gépeddel. Akkor viszont szedj le egy másik maya-t, amúgy pár haladóbb mayazó mondta hogy ők még maradtak a 4.5-nél, mivel azt szokták meg és hogy nincs nagy változás a 5.0-ben, valamint 5-ben pár bug is van ami 4.5-ben nincs....
Erről jut eszembe!!! tegyél fel update-ot!! Maya gold 5.0.1 a neve, olyan 125 MB körül van... lehet hogy ez megoldja a problémádat!
András: Hunkiricsiéknek lesz egy autós versenye... nameg cgtalk :)))