32214
Maya
-
Én radeonnal nyomom és SEMMI problémát nem szenvedtem amikor GF után erre váltottam. Persze gyorsabb lett és szebb is lett a képe. Aki akar Gf-ezni hát hajrá, de Gf4-nél álljon meg, afölött a GF család egy hulladék.
Amúgymeg khmm... FireGl-ekkel szerelnek workstationokat is, és azok nemtúl sokban különböznek a gamer radeonoktól. A 8800as firegl pl semmiben sem különbözik a 8500as radeontól. a FireGl X1 és Z1 sem. Az x2 különbözik már egykét dologban.
ps.: Akinek fagy a mayája és Radeon kártyája van akkor az előbb nézze meg hogy rendesen rakta e fel a cuccokat, nem szúrt-e el valamit mert hogy amiatt nem fagyhat normális esetben az tuti. -
Mindegy arra elég hogy dolgozzam rajta, ha meg migint el kezd fagyogatni friisítés és kész... de azért elég zavaró tud ám ez lenni :/
Na mindegy!
Köszi, nem is tudtam hogy nem ajánlják... -
tudomasom szerint mayahoz egyaltalan nem javasolt a Rodeon kartya, maga a kartya okozza a fagyasokat, valami hianyzik belole ami a GeForce kartyakban megvan. -
Kosz inz, noha ismertem az oldalt,mindig elsiklottam a dvd felirat folott,ugyhogy azt hiszem,nagyjabol most kerultem helyre.
-
Unatkoztam úgyhogy mindet leszedtem de képtelenség végignézni ilyen gyorsan :) Fenntartom a véleményem hogy hiba lenne bármelyiket kihagyni, a rendering 1 ben is mutatott olyanokat hogy csak néztem ki magamból :)
Te tudod hogy mit akarsz megtanulni, azt szedd le hát :P
A hivatalos oldalon (www.thegnomonworkshop.com) egyébként fennt van a dvdk tartalma képekkel.
Sajnos belenéztem asszem a dynamics13-ba is és rádöbbentem hogy erre egy élet nem elég :) -
Jogos, de azért az az Nvidia Ti4200 a mai napig ott van a szeren...(nem Highend, de...) -
A gnomon tutorialok kozul letoltottem a nurbs es poly tutorialokat,de nem tudom,hogy meg melyiket volna erdemes leszedni.Mik azok a tutorialok,amikbol meg sokat lehet tanulni es jo ha megvan?
ertem ez alatt,hogy pl rendering-bol IV fejezetet csinaltak,vagy hogy a skinning-bol is IV van.Az organic megint nem tudom,hogy mire jo nekem.
Szoval ha van valakinek infoja ezekrol,az meseljen mar par szot ezekrol,hogy mert jo,ha megvan nekem
-
Csak nyugodtan 
Nem mutatsz képeket amiket csináltál csak hogy felmérhessük a helyzetet?
-
Wolfsnack #3477 Oki, lesz tutor, sőt úgy tünik jó sok tárhely is, szóval nekiállok alkotni...:))))
Üdv! W. -
Kiderült csak a RACK halt meg. Ezúton is köszönöm Aldarynnak!! Jegyezzétek meg ezt a nevet!!!!! -
Figyu!!
Én is elkezdtem írni Poly-tutort és írás közben olyanokra bukkantam hogy azt hittem nincs is... tehát ezzel nem csak másoknak segítessz hanem magadnak!!!!
Nem kell ám olyan hű de nagy tutor... ha akarod ne is mutasd meg, de ha foglalkozol a témával már fejlődsz!!! -
Wolfsnack #3474 Lehet láma a kérdés: milyen egy ilyen tutor? Olyan mint a külföldi szép nagy tutorialok? Hát írok én, ezen ne múljon, csak még magam is tanulom a dolgot, lehet simán vakvágányra viszek valakit ha belőlem akar tanulni. :DDDD
Üdv! W. -
dagon #3473 Norton Ghost...sokan esküsznek rá -
Ez így van :DDDD
Lehet a pótvinyóm örökre meghallt :(( Hogy lehet adatot menteni? hátha még lehet valamit... -
Es termeszetesen irjal magyar tutort is,mert csak azok lehetnek itt tagok,akik minimum irtak,rosszabb esetben irnak tutort.(Szivesen rendelkezesedre bocsatanam az enyemet,de sajna,meg nincs kesz)
-
Jöhet!
-
Wolfsnack #3469 Köszi...
Majd lehet valahova megpróbálok felrakni képeket, hogy jól meg lehessen kritizálni, hisz csak úgy tanul az ember...
-
Üdv it is!
-
Persze, azért megy ez a topic!
Ürülök, újabb tag! :)) -
Wolfsnack #3466 Sziasztok!
Boba invitált ide a hwsw fórumról, ott senki nem maya-zik legalábbis nem a fórumon..míg itt úgy látom van élet. Szóval én csak kb 4 hónapja gyüröm a dolgot, könyvből (ama bizonyos "Maya a 3d világa", ráadásul előtte nem használtam semmit, szóval most tanulom a szgépes modellezést...), netes tutorialokból, és 1-2 dologot már tudok készíteni, de remélem ha picit elakadok valamivel, ide fordulhatok segítségért :) És tervezem, hogy jól végigolvasom a topicot, biztos találok benne hasznos dolgokat...
Üdv! -
Most azt mondom, hogyha van pénz akkor Ati 9500 és e fölötti kártyát. Nvidiát elkell jelenleg felejteni, nincs versenyképes kártyájuk. Sajnos, jólenne a piaci verseny. -
Meg ugye a jó gép az senkinek sem árt:)) De amúgy a videokártya kizárólag a view portokhoz kell. A renderelés softwares, ami proci kőkeményen.
Az integrált vidikártyáknál szarabbak meg nincsenek a világon... -
Szerintem a legszarabb gépen is elfut... csak nem mindegy hogy 1 percig renderel vagy 40, nem mindegy hogy hogy tudsz dolgozni a nézetablakokban az meg a videókártyától függ, én RivaTNT 2-essel is vígan maxoztam anno persze pár ezer poly felett erősen szaggatott :) Szal mindig azt mondom ha van pénzed rá akkor próbálj minnél jobbat venni. -
Szerintetek mi az a minimalis videokartya,amin elpofekel meg a maya es renderelni is lehet? (laptop-ba) -
Hmm... Nekem is Ati kártyán van, moddolt FireGL és 5-6 óra aktív mayázást simán kibír, 24 órás lanpartyt szintén... -
OKs
Nekem meg a Radeon 9000 mindig fagy, ezért feltettem egy új drivert és azóta jó... de hihetetlen hogy rhino, max, maya minden kifagy alatta a legváratlanabb időpontban :) -
DE: a gombokhoz így nem lehet "hozzárendelni"!!!!!!!!!
Majd elküldöm a scriptet.
Figyelem: a legújabb nvidia driverrel nem igazán kezeli jól a Viewportokat...most töltöttem le egy régit. -
K.András #3458 Integrált VGA az nem elég mayahoz sajnos. -
dagon #3457
Intel(R) 810/810E/815/815E/815EM Chipset Graphics Driver Ez a driver ehhez a vga-hoz,van erre valami más driver?Nem tudom hogy nVidia !De hogy nem ATI az biztos -
dagon #3456 Ez egy Compaq vas /P3/amire a 80 Gb vinyot ugy lehetett csak "feleröszakolni "hogy 20 gb-os darabokba kellett szedni mert nem kezelte.Amugy a lehetö legfrissebb driverek vannak hozzá.A VGA szerintem a systemmemorit használja egy idö után....Amig a gyári 10 gb-os volt benne addig stabilabb volt,de a maya-val akkor még nem jutottam el idáig.....Lehet hogy a vinyokezelés miatt reccen egy ilyen komolyabb progináél? Amiota ez a nagy vinyo van benne Csinál olyanokat hogy eltünik balöle ez/az artán install ujra/PL: hálokari,codec Stb/ -
Lekonel #3455 A legujabb detonatort rakd fel nvidi a hoz!
az talan... -
Lekonel #3454 Dagon én 8 megás s3 savage4 el is maya ztam...csak nem rendereltem:)
-
dagon #3453 a VGA integrált de már az elején röfögnie kellett volna ha karcsunak találja a gépet,nem?Annyit teszek hogy egy ismerös gépén kiprobálom,.Kérdezem,hogy mi az a minimum vga ami már kompatibilis a maya-val?nem akarok most feleslegesen beruházni!köszi -
K.András #3452 "Win 2000/SP4 a renszer.a maya unlim. idáig ok volt."
Azt irtad müködött,ha védelem lenne akkor soha nem müködött volna.Ha jol sejtem Nvidia TNT-d van.Egyébként szerintem probálj meg drivert cserélni mert azzal lehet a gond.Ha ez a baj akkor hiába rakod ujra a rendszert föleg ha ugyanazt a drivert rakod vissza.Más ötletem nincsen. -
dagon #3451 Mostmár eljutottam abba a paradox helyzetbe hogy már nem is kell semmit sem kreálnom a progiban,semmit se kijelölni,csak ugy rákattintok a rétegszerk-re és finis!Bitztos hogy ez nem egyfajta védelem a szoftveren?Mert ez a müvelet nem hinném hogy radeon 100.000-rest kivánna vagy egy Atomerőmüvet? -
dagon #3450 csak másodszorra...ugyanavval az eredménnyel...........ahogy a layert elmenteném /még szint sem választok!/csak átnevezem,és GAME OVER....tök steril xp-n -
A mai mondatunk "tegyük fel a rendszert ötvenedszerre is" :)) -
dagon #3448 felteszem ujra a rendszert...... -
Milyen VGA kari? Milyen alaplap és milyen drivert raktál hozzá? Winreinstall során mi volt az install sorrend?
Sp1>chipset driver>Dx>Vga driver majd ezek után minden szar...
Nyiss egy új projectet, és azalatt csináld meg azt amitől fagy a gép. Hátha ott nem fagy. Volt már olyan, hogy elszaródott egy fileom. -
dagon #3445 P3 Pentium 733/32 MB vga/256 ram/Intel chipset driver,Ace codecs/Daemon tools/MCaffe/...amikor az elöbb örültem akkor csak a layer ablakot nyitottam es ok oltam le.de most "élö"project alatt van gáz