32214
Maya
  • youth #3363
    Persze hogy jó!!!
    Nekem meg remélem ma lesz időm és folytatom a poly tutort...
  • Penatesz
    Hat ize...

Szoval erre gondoltam.Szerintem ez egy kezdonek eleg jo,habar nem sok ujat mond egy profibbnak.

http://penatesz.uw.hu/jancsib.jpg
  • youth #3361
    Bármit csinálhatsz! Azért nem dobnál meg megint egy linkel?

Amúgy nem azért lettem... vagyis... őőőő :)) És ez nem randarílozás hanem karban tartás!!! Vagy csak nem azt akarod hogy ??? :)
  • Penatesz
    Fogadjunk,hogy csak ezert lettel hazigazda,hogy kedvedre randalirozhass az oldalon es azt torolj,amit akarsz :-)

Amugy meg ugy gondoltam,hogy valami nagyon alap nurbs tutort csinalok,meghozza azt a jackbox-ot,amit korabban mar feltettem nektek.Ha az megfelel.
    Megfelel?
  • youth #3359
    Ha tudnátok mennyire jó érzés volt... :)) Elmondhatatlan :)

VanBuuren: van egy privid.
  • VanBuuren
    Ha valakit érdekelnek gnomon dvd rip-ek (majdnem az összes megvan kb 40 cd) küldjön egy privit és írok linket..
  • Penatesz
    Ugy gondoltam,hogy lemasolom a CD-t aztan valahogy megkapod,persze ha van jobb otleted,en nyitott vagyok
  • dagon
    Hello mindenkinek!nos akár utánvéttel is jó a cd !Vagy hogyan gondoltad?
  • nenad
    probald meg booleant (egy masik formaval vagj)
  • Penatesz
    Van mondjuk egy bastyam,amit CV-Curve forgatassal hoztam letre.Viszont szeretnem bevagni a bastya tetejet.Ha trim-melek,akkor eltunik az egesz nurbs-om,mert kinyilik.Hogy tudok mintat vagni egy nurbs-ba anelkul,hogy eltunne??
  • youth #3350
    Mit nem mondhatok??? :))))
    Azt akarod talán hogy önfeledt "Penatesz-hozzászólás" törölgetésbe kezdjek?? :))))
  • Boba
    Ok... márc22 után talán már szabadabb leszek, akkor megyek nyelvvizsga. Pitman advanced...
  • Penatesz
    A hazigazda nem mondhatja :-)
  • youth #3347
    Akkor sok szerencsét!!!
    Én oxfordos 1-es meg 2-es szintű könyveket olvasok hogy növeljem a szókincsem :)) ha az megvan jöhetnek a 3-asok, 4-esek :))

Amúgy ennyi erővel mi is mondhatnánk hogy nem tudunk poly-val bánni, stb aztán nem csinálunk semmit. Jó persze megértem, most nincs időd de ha lesz próbálj meg valamit... Próbáljuk megkönnyíteni egymás tanulását...
  • Boba
    Én nemhiszem, hogy lenne akár egy olyan téma is, amit betudnék mutatni jól.:(

Időm sincs. Jelenleg házidolgozatra készülök angolból, egy könyvet kell elolvasnom (bármilyen választott könyv, regény legyen és minimum 300 oldal. persze angolul) majd azt újrafogalmazni angolul max10 oldalban. Szóval énmost ezzel bajlódom:)
  • youth #3345
    Szép eddig! Valami animáció lesz belőle vagy gyakorlat?
  • Penatesz
    Amugy most valami nagyon gonosz dologra keszulok (ket tankortarsammal)...
    Iglo Kapitany mond nektek valamit?
    Na ezt engedem ossze artatlan chatesekkel es irok rola TDK-t
  • youth #3343
    Na németül jól beszélsz??? Európa legnagyobb stúdiói németországban vannak... ha minden igaz. Szerzek német tutorokat aztán nem kímélünk :)))
  • oryon
    Sosem lehet tudni :)
    Ha mégis úgy lenne segítünk és legalább azzal is tanulsz.
  • Penatesz

Dagon: en Bp-i vagyok,ha az jo neked a CD ugyeben :-)

Youth: en lennek a legboldogabb,ha lenne olyan tudasom,amit meg tudnek osztani veletek,de minden tudasomat vagy a maya 3D-bol szedtem,vagy pedig toletek.Azon kivul ebben a temaban nem jelent sokat,hogy anyanyelvi szinten beszelek nemetul :-( De ha gondoljatok csinalok valami tutort,csak nehezen hiszem,hogy mondanek vele barmi ujat barkinek
  • oryon
    Ha nálatok is hibás a gif:
    http://www.freeweb.hu/oryon/galeria/mitvslan.gif
    címen letölthető.
  • oryon
    Hi.

Kis Sampling filter teszt:
    A bal felső sarokban látható, hogy ugyan azon beállítás mellett a Lanczos filter élesebb képet produkál, mint a Mitchell:

Ez pedig egy templom belső menyezet szerkezete kíván "lenni" (WIP):

Egy másik kamera állásból:
    Church2

Dragon: a haverom most vette meg a maya a 3d világa könyvet, és ő meg 2 db tutorial CD-t kapott!? Ezek szerint nálatok hibáztak a boritékolók :)

Maya hibám: a SPACE-val való ablak min/maximalizálásnál hibázik. Ha kirakom nagyba nem jelenít meg semmit a Panelban!!! Ötletek???
  • youth #3338
    Boba, Penatesz és aki még veszi az adást:

Nem csinálnátok egy tutort valamilyen témában?? Peet beleásta magát a ruhaszimulációba, arról ír majd... Én a poly modellezést mutatom be az elejétől a végéig, minden parancsot bemutatva...
    Nem tanulnátok meg ti is valamit hogy aztán azt bemutatva mások is tanuljanak?? Pl NURBS, vagy animáció, csontozás vagy mi szimpatikus...

Amolyan önképző szakkör, szerintem jó buli!! Lehet angol tutort fordítani :))
    Vagy valami...

Na???
  • youth #3337

Mik ki nem derülnek...
  • Boba
    Hmm Youth, majdnem itt vagy a szomszédban... Én Kaposvári vagyok
  • youth #3335
    Nos én veszprémi vagyok :)
    ftp... hmm... ahhoz lassú a netem pár nap lenne asszem.
  • dagon
    14:40 kor megyek dolgozni ,és csak holnap reggel KB 09:30 kor leszek gép elött,.........tudok ftp hozzáférést adni
  • dagon
    érd de nem gond az utazás
  • youth #3332
    Hol laksz? Pest?
  • dagon
    hello mindenkinek! akinek megvan a maya magyar könyv az irjon egy mailt nekem,!!!NEM a könyv kell////// MOST vettem meg///// hanem a cd melléklete amin az oktatomozik-egyebek vannak,mivel nekem 2 db probaverzio cd -t tettek bele és nem áll modomban visszamenni/távolság miatt/ a boltba.Akár tuánvéttel is ,vagy DC,FTP egyéb módon de szeretném ha meglenne.Köszönöm!!!!!CIMEM: [email protected]
  • Peetmaya
    Jéééézusom Penatesz, te ennyire bízol bennem?:) nem értek én annyira a NURBS-höz, csak tudom használni, mellesleg most egy hétig nem is lesz itthon a gépem, meg jómagam sem. Cloth tutort akartam csinálni, csak előbb ki kéne tapasztalni, ha az érdekel titeket! De ha nagyon nem csinál senki NURBS tutort, akkor oks majd valamikor megcsinálom, ha lesz időm, de nem video tutor lesz... nya jók legyetek!
  • Boba
    Rebuild a felület vertexeit, ispoarmjait rendezi át. Isoparmot úgy rakhatsz be, hogy megfogsz egy létező isoparmot, arébb húzod (ilyenkor elvben egy sárga vagy piros isoparmot látsz) majd a nurbs editing panelen asszem Insert isoparm. Összeillesztés meg lehet fillet,align,stich, attach tool-al.
  • youth #3328
    Remélem Peet elválalja...
    De én inkább azt mutatom be mi mire jó... már el is kezdtem :)
  • Penatesz
    Mit szolnal egy olyanhoz,hogy ugyanazt a modellezesi feladatot egyszer poly-ban,egyszer nurbs-ban.SZerintem a nurbs-os reszt Peetmayara kellene osztani,mivel nekem ugy tunik,hogy a rendszeres latogatok kozul o az aki leginkabb otthon van a dologban.
  • youth #3326
    Figyu!
    Valaki csinálhatna egy NURBS tutort mert engem is érdekel bemutatjai pár szóban a különböző opciókat, szal értitek. Ha kell én vállalom a POLY tutort...
  • Penatesz
    Ha van ket egymastol teljesen fuggetlen gorbem (CV-k) akkor hogy kotom ossze a sarkaikat,vagy hogy kotom ossze oket kozepen?(Nem a Rebuild-nek lenne ez a dolga? Mert az nekem csak lekerekiteseket csinal)
  • youth #3324
    Ez a SerWou:
    dinomedia.no-ip.org

Nekem megvolt szinte az összes, olyan 50-60 GB... De pénteken elbasztam a winyóm adatait azzal hogy haverom winyóját beraktam és felraktam rá az XP-t, de bennhagytam a racket amin a videók voltak... meg még pár dolog. Az összes mayas cucc kivéve a BMW-t. No és a telepítő nemtom hogy csinálhatta de utána azt írta ki hogy partícionálatlan az a 80 GB. Kicsit szomorú lettem. de nem lehetek gyenge ezértt úgy fogom fel hogy 1. most nincs illegális cucc a gépemen 2. van szabad 80 GB-om :)))

Amúgy a videók úgy vannak hogy az első részben úgy elmagyarázza mi micsoda és elkezd valami projectet megcsinálni hogy bemutathassa... aztán nem tudja befejezni ezért jön 2-es, 3-as, 4es cd ki... Szal érted... szedd le mindet. Amúgy majd azt csinálom hogy amikor kell a videó majd akkor szedem le, addig minek legyen a gépemen...
  • Penatesz
    Keresgeles kozben lattam olyat,hogy Gnomon NURBS modeling I
    es felmerult bennem a kerdes,hogy ezek a videok sorrendben vannak e,vagy nehezsegi szint szerint vagy minden viedo mas reszletre van kihegyezve?Megvan valakinek a teljes kollekcio,csak hogy tudjam,melyik reszeket erdemes leszedni?
  • Penatesz
    Egesz pontosan melyik az a SerWou ? Mert rakerestem,de nem dobott ki semmit?
  • youth #3321
    Oda csak regisztráltakat engednek fel... Nekem benn van a favoriteben aztán vagy beenged vagy nem, de elég ha a SerWoun vagy aza a legnagyobb...