32214
Maya
  • dagon
    Uraim! Szeretnék infót a maya PLE ver.minimum hardverigényéről /a hivatalosat láttam / mert orba -szájba kilép és tartok attaól hogy karcsu a vasam.
  • Penatesz
    Inkabb nem probalkozom tovabb
    Minden kep itt talalhato:

http://penatesz.uw.hu/Csonak.htm
  • Penatesz
    A fene egye meg.
    Megegy probalkozas

• Penatesz
    Nekilattam az elso teljesen onallo munkamnak.Nem valasztottam valami nehez dolgot(az iroasztalomat),de megis meggyult vele a bajom.Igyekszem beszurni,es feltuntetni azt a reszt,ahol segitsegre szorulok,de minden kritikat szivesen fogadok,mivel addig nem akarok shaderekkel szorakozni,amig a hibak zome ki nincs javitva.Szoval minden kritika nagy segitseg.
  • youth #3192
    Semmi baj!
    De én minek válaszoljak egy olyanra ami Oryonnak van címezve? szóval csak kérdezz!!! Aztán ha tényleg nincs itt senki majd másnap... :)
    Üdv a bandában!
  • dagon
    Youth! köszönöm!
  • dagon
    mégegyszer elnézést mindenkitől.......bocs!!
  • Lekonel
    :) az utolso az Oryon:)hehe
  • Lekonel
    http://www.thegnomonworkshop.com/
    bazze ez tiszta szar ugyanazt küldi el
  • Lekonel
    http://www.gnomononline.com/
    NAh ez az :)))
    az előző is csak én erre gondoltam!
  • Lekonel
    http://www.gnomononline.com/
    Oryon ez lesz a jó:))
    bocs
  • youth #3185
    Szia!
    A final fantasyban ha minden igaz polyval modellezte a gyerek... persze van amit polyval modelleznek, de a komolyabb filmeknél gyurmából megcsinálják és azt digitalizálják be a kapott felület NURBs lesz... Na mindegy... Hagyjuk...

Jók a képek meg a rag doll-ról meg jó lenne egy kis videó...

Bye!
  • Lekonel
    Vazz...
  • oryon
    Hi.

Nurbs: Hogyan lehet tükrözni egy CV vagy EP Curve-t -1-szeres Scale ill. forgatás nélkül vagy hogyan lehet normált váltani a görbéken???

A Final Fantasy filmben lévő arcok és felületek Nurbs v. ultra-smooth-olt Sub-div???
    Youth belinkelt arc mimikája Nurbs-volt, nem?
    Bár ahogyan Boba írta, hogy minden nagyobb cég Sub-div-et használ (már amelyik nem nurbs-öt :) lehet inkább abból építek karaktert.

Kezdem érteni a felbontásfüggetlenségnek az előnyeit.
    Bár egy kissé fake a dolog, mert úgyanaz mintha nagyon részletes polygon-nal dolgoznék, csak a Nurbs-sel akár milyen kis részletességgel dolgozhatok -kímélem e világban eltöltött időmet- ha beállítok neki egy magas render tessalationt akkor a renderen rendkívül polygongazdag lesz, nem?

Két Nurbs modellezési kép: egy kerékgumi és egy izé...,ööö..., csukló : )

Készítettem egy RAG DOLL (rongy baba) szimulációt:
    Milyen ha egy rongybabát eltalál egy 1000Kg-os függő henger...nem vagyok gonosz mi : )

A karakter stúdiót hiányolom a mayából, valaki tud segíteni???

Végezetül a maya help alapján készítettem egy kis mel-t.

http://www.freeweb.hu/oryon/Myxyz.mel

Csak annyit csinál, hogy létrehoz egy külön ablakot XYZ Translate szabályzóval.
    A szépséghibája: CSAK pSphere1 nevü tárggyal müxik : )
    Innen már nem nehéz megcsinálni az XYZ Scale-t és a Rotate-t és máris van egy az egyszerűbb feladatokhoz egy csökkentett Channel Box-od : )
    Ha mégis kipróbálod, akkor másold a Dokumentumok/maya/script mappába (ha ott van a maya...)
    A mayában pedig ha elkészítetted a Poly gömbödet, akkor a Command Line-ba írd be: Myxyz

Youth: a tűzlabda kisérletezés 4-5 egérkattintás volt és alapbeállítás :) Ha kell leírom...
  • Lekonel
    Youth köszi szépen!
    jo lett(a gomb):P
    maj ujra csinálom mert eza szar hálo mindenütt gyűrődik
  • Lekonel
    na lol
    Youth ha boolean ozok eltünteti frankon a hangfalam..törli:))
  • youth #3180
    Ha valami nem tiszta kérdezz, ja amikor a Booleans rész van ott menj az Unionra és utána töröld amit kell...
  • youth #3179
    Lekonel! meg akinek kellhet:

A tutor első fele
    A tutor második fele
  • Boba
    Nekem már nem szimpi! Banyek majdnem hátraestem a hangtól ami az elején van! Nemvolt lehalkítva a hifi, így egy kicsit kellemetlenül ért! Az oldalt még nem néztem meg, most azt keresem hol elhet azt a szart kikapcsolni.
  • Lekonel
    Srácok megmondom a frankot:
    www.3d-palace.com
    ha valaki még nem ismeri
  • Boba
    Vigyázz Youth, nagy rohamra számíthatsz;)
  • youth #3175
    Délután megpróbálok felmenni ICQ-ra. A számom:
  • Boba
    Nemigazán értem mire gondolsz:( Tegyél fel egy képet és akkor sztem könyebben segíthetünk!

Loftolni én akkor szoktam, ha kettő azonos görbe közt kell felületet kihúzni. Ha kettő különböző akkor inkább birail-t alkalmazok. Maya leírásában van példa mind a 3 fajta rail leírására, nézd meg őket!
  • Penatesz
    Kosz Boba megprobalom,de meg azt az egyet mond meg,hogy min valtoztassak,ha loftolasnal nem tolti ki a teljse iv altal bezart teret a letrehozott terulet?
  • Lekonel
    youth pls abban segits meg hogy hogy csináljam meg amit kérdeztem a kis betűréseket a gombok körül...nem nagyon akarom ujra csinálni mer megin elakdok itt.
  • Boba
    Doh... most látom az alacsony részletesség miatt az apróbb részletek nem látszódnak:( Ez van.
  • Boba
    Egybe forrasztásra asszem a Stich tool való, használni kell még az align surface-t és az align curve-t is. Vágni az intersect surface, cut curve, detach curve parancsokkal lehet. Gruppolni meg inkább attach-al kéne, ha jó a felület akkor az jobb megoldást hoz talán. Bár nurbs-hoz sajna nemigazán értek, én is csak most csinálom az első modellem:)
    Ez ni:Star Wars Episode 1-ből a Gungan vízalatti hajó, a Bongo motorja.
    Jelenleg itt tartok, hasonló formát szeretnék csinálni mint amilyen az életbeli BlackBird. Tehát kettő ilyen hajtómű, közte meg egy elnyújtott, lekerekített ék alakú főtest.
  • Penatesz
    Nekilattam az elso teljesen onallo munkamnak,ami egy asztal modellezeseben merul ki.Nurbs-okat hasznalok.A fontosabb vonalakat CV-curve-al csinaltam meg sikban,aztan loftoltam es bevel-el eleket is adtam nekik.A gondom csak az,hogy az ivet nem tolti ki teljes mertekben a loftolt felulet,es tul sok az egymastol fuggetlen sik,(szoval group-olok ezerrel)A kerdesem tudom,hogy amator,de az,hogy,hogyan tudom kitolteni a teljes feluletet(loft),hogyan tudok curve-okat vagni es egybe "forrasztani"?
  • Lekonel
    Youth icq d esetleg van? és esetleg megadod?:)
  • Penatesz
    Csak ennyi? :-)

Koszonet erte
  • Lekonel
    Nah...:)
    Megjöttem színházból:P
    Peetmaya:az igazság az hogy ha tudnám már nyaggathatnátok a képemmel csak h nemtudtam feltenni:(nincs oldalam..:(
    másrészt drága youth barátunk aszonta hogy csináljam ujból:))
    Szoval gnomon videok nézése után talán felteszem...addig minek rontsam "imidzsem":PP
  • youth #3163
    Tőlem ennyi tellik:
    Fa textúrák...

Yogshot: Miért van??? Hmm... egyszerűbb ha regisztrálsz egy ingyenes tárhelyet...
  • Penatesz
    Van egy iroasztal amit szeretnek modellezni,de egy csomo eltero tipusu fat hasznalt fel az asztalos mikor csinalta, szoval szuksegem lenne par eltero fatexturara,vagy egy cimre,ahonnan tolthetnek lefele :-).
  • youth #3160
    Délutáni traccsparti :)
  • K.András
    Mi van itt...
  • Peetmaya
    jóóólvan Boba, neked van igazad, okos vagy, most erre mit mondjak?:)

Youth de!
  • youth #3156
    Programozsból tényleg semmit sem értek de a MEL nem C-re épült?
  • Boba
    "Peetmaya: mayat C++ban írták, mielőtt még valaki azt hiszi, hogy az egész MEL-ből van. Tévedés. A Plugin rendszer és az animálhatóság van MELben megírva, de a UI, a Render valamint minden egyes plugin C-ben lett megírva, ezeket script nyelvben lehetetlen lenne ilyen hatásfokúra megírni"

Most komolyan... a faszé tépem a szám?! Mit gondolsz, beírnám, hogy nem MEL-el készült mondjuk az UI ha nem így lenne? Tudod mit? Hadd idézzek kicsit a MAYA LEÍRÁSÁBÓL: MEL is a scripting language at the heart of Maya. Maya's user interface is created using MEL,
    2:Create procedures and scripts for custom modeling, animation, dynamics, and rendering tasks.

3: Tömegszimulációt ugyanúgy írták, mint a játékok AI-ját, csak több variánsal, és előre lemodellezett variánsokkal. Star Wars Ep1-nél is használták már ilyen rendszert a robotoknál. Ott sem animáltak le sokat, csak az animációs fázisokat csinálták meg, majd egy program.

4: Senki nem mondja, hogy a Maya isten. De vannak előnyei, más programnak is vannak előnyei. Valakinek erre, valakinek más program áll kézre.
  • Peetmaya
    Milyen kemény munka már megírni egy ilyen tömegszimulációt????
    aztarohadt élet!:)
    Kicsit olyan játék hatása van ennek a mayhemnek, de pl gyűrűk ura??? jesszus isten, hogy a picsába csinálták meg?:))
  • Peetmaya
    Mellesleg minden szoftver van annyira okos, hogy lehet vele szép képet csinálni, de attól, hogy a lejobb sw-t használod, még nem fogsz múzeális értékű műalkotásokat készíteni. Lehet egy emberke Blenderben szebbet csinál, mint akármelyikőnk maya+az összes other shitz-ben. Remélem ez nem így van, és nem akarok lefikázni senkit sem, csak annyit szeretnék kérni, hogy ne az legyen a téma, hogy a maya jobb a másik jobb a 3. jobb. Egyik sem jobb, csak más. Kinek mi áll kézre. Akinek maya, az írjon ide, akinek max, az írjon a max fórumra, minden program másban okos, nem kell fikázni semelyiket!
    na!:)