32214
Maya
-
dagon #3196 Uraim! Szeretnék infót a maya PLE ver.minimum hardverigényéről /a hivatalosat láttam / mert orba -szájba kilép és tartok attaól hogy karcsu a vasam.
-
Inkabb nem probalkozom tovabb 
Minden kep itt talalhato:
http://penatesz.uw.hu/Csonak.htm -
A fene egye meg.
Megegy probalkozas
-
Nekilattam az elso teljesen onallo munkamnak.Nem valasztottam valami nehez dolgot(az iroasztalomat),de megis meggyult vele a bajom.Igyekszem beszurni,es feltuntetni azt a reszt,ahol segitsegre szorulok,de minden kritikat szivesen fogadok,mivel addig nem akarok shaderekkel szorakozni,amig a hibak zome ki nincs javitva.Szoval minden kritika nagy segitseg. -
Semmi baj!
De én minek válaszoljak egy olyanra ami Oryonnak van címezve? szóval csak kérdezz!!! Aztán ha tényleg nincs itt senki majd másnap... :)
Üdv a bandában! -
dagon #3191 Youth! köszönöm! -
dagon #3190 mégegyszer elnézést mindenkitől.......bocs!! -
Lekonel #3189 :) az utolso az Oryon:)hehe -
Lekonel #3188 http://www.thegnomonworkshop.com/
bazze ez tiszta szar ugyanazt küldi el -
Lekonel #3187 http://www.gnomononline.com/
NAh ez az :)))
az előző is csak én erre gondoltam! -
Lekonel #3186 http://www.gnomononline.com/
Oryon ez lesz a jó:))
bocs -
Szia!
A final fantasyban ha minden igaz polyval modellezte a gyerek... persze van amit polyval modelleznek, de a komolyabb filmeknél gyurmából megcsinálják és azt digitalizálják be a kapott felület NURBs lesz... Na mindegy... Hagyjuk...
Jók a képek meg a rag doll-ról meg jó lenne egy kis videó...
Bye! -
Lekonel #3184 Vazz... -
Hi.
Nurbs: Hogyan lehet tükrözni egy CV vagy EP Curve-t -1-szeres Scale ill. forgatás nélkül vagy hogyan lehet normált váltani a görbéken???
A Final Fantasy filmben lévő arcok és felületek Nurbs v. ultra-smooth-olt Sub-div???
Youth belinkelt arc mimikája Nurbs-volt, nem?
Bár ahogyan Boba írta, hogy minden nagyobb cég Sub-div-et használ (már amelyik nem nurbs-öt :) lehet inkább abból építek karaktert.
Kezdem érteni a felbontásfüggetlenségnek az előnyeit.
Bár egy kissé fake a dolog, mert úgyanaz mintha nagyon részletes polygon-nal dolgoznék, csak a Nurbs-sel akár milyen kis részletességgel dolgozhatok -kímélem e világban eltöltött időmet- ha beállítok neki egy magas render tessalationt akkor a renderen rendkívül polygongazdag lesz, nem?
Két Nurbs modellezési kép: egy kerékgumi és egy izé...,ööö..., csukló : )

Készítettem egy RAG DOLL (rongy baba) szimulációt:
Milyen ha egy rongybabát eltalál egy 1000Kg-os függő henger...nem vagyok gonosz mi : )

A karakter stúdiót hiányolom a mayából, valaki tud segíteni???
Végezetül a maya help alapján készítettem egy kis mel-t.
http://www.freeweb.hu/oryon/Myxyz.mel
Csak annyit csinál, hogy létrehoz egy külön ablakot XYZ Translate szabályzóval.
A szépséghibája: CSAK pSphere1 nevü tárggyal müxik : )
Innen már nem nehéz megcsinálni az XYZ Scale-t és a Rotate-t és máris van egy az egyszerűbb feladatokhoz egy csökkentett Channel Box-od : )
Ha mégis kipróbálod, akkor másold a Dokumentumok/maya/script mappába (ha ott van a maya...)
A mayában pedig ha elkészítetted a Poly gömbödet, akkor a Command Line-ba írd be: Myxyz
Youth: a tűzlabda kisérletezés 4-5 egérkattintás volt és alapbeállítás :) Ha kell leírom... -
Lekonel #3182 Youth köszi szépen!
jo lett(a gomb):P
maj ujra csinálom mert eza szar hálo mindenütt gyűrődik
-
Lekonel #3181 na lol
Youth ha boolean ozok eltünteti frankon a hangfalam..törli:)) -
Ha valami nem tiszta kérdezz, ja amikor a Booleans rész van ott menj az Unionra és utána töröld amit kell... -
Lekonel! meg akinek kellhet:
A tutor első fele
A tutor második fele -
Nekem már nem szimpi! Banyek majdnem hátraestem a hangtól ami az elején van! Nemvolt lehalkítva a hifi, így egy kicsit kellemetlenül ért! Az oldalt még nem néztem meg, most azt keresem hol elhet azt a szart kikapcsolni. -
Lekonel #3177 Srácok megmondom a frankot:
www.3d-palace.com
ha valaki még nem ismeri
-
Vigyázz Youth, nagy rohamra számíthatsz;) -
Délután megpróbálok felmenni ICQ-ra. A számom:
#177535378 -
Nemigazán értem mire gondolsz:( Tegyél fel egy képet és akkor sztem könyebben segíthetünk!
Loftolni én akkor szoktam, ha kettő azonos görbe közt kell felületet kihúzni. Ha kettő különböző akkor inkább birail-t alkalmazok. Maya leírásában van példa mind a 3 fajta rail leírására, nézd meg őket! -
Kosz Boba megprobalom,de meg azt az egyet mond meg,hogy min valtoztassak,ha loftolasnal nem tolti ki a teljse iv altal bezart teret a letrehozott terulet?
-
Lekonel #3172 youth pls abban segits meg hogy hogy csináljam meg amit kérdeztem a kis betűréseket a gombok körül...nem nagyon akarom ujra csinálni mer megin elakdok itt. -
Doh... most látom az alacsony részletesség miatt az apróbb részletek nem látszódnak:( Ez van.
-
Egybe forrasztásra asszem a Stich tool való, használni kell még az align surface-t és az align curve-t is. Vágni az intersect surface, cut curve, detach curve parancsokkal lehet. Gruppolni meg inkább attach-al kéne, ha jó a felület akkor az jobb megoldást hoz talán. Bár nurbs-hoz sajna nemigazán értek, én is csak most csinálom az első modellem:)
Ez ni:Star Wars Episode 1-ből a Gungan vízalatti hajó, a Bongo motorja.
Jelenleg itt tartok, hasonló formát szeretnék csinálni mint amilyen az életbeli BlackBird. Tehát kettő ilyen hajtómű, közte meg egy elnyújtott, lekerekített ék alakú főtest. -
Nekilattam az elso teljesen onallo munkamnak,ami egy asztal modellezeseben merul ki.Nurbs-okat hasznalok.A fontosabb vonalakat CV-curve-al csinaltam meg sikban,aztan loftoltam es bevel-el eleket is adtam nekik.A gondom csak az,hogy az ivet nem tolti ki teljes mertekben a loftolt felulet,es tul sok az egymastol fuggetlen sik,(szoval group-olok ezerrel)A kerdesem tudom,hogy amator,de az,hogy,hogyan tudom kitolteni a teljes feluletet(loft),hogyan tudok curve-okat vagni es egybe "forrasztani"?
-
Lekonel #3168 Youth icq d esetleg van? és esetleg megadod?:) -
Csak ennyi? :-)
Koszonet erte
-
Lekonel #3166 Nah...:)
Megjöttem színházból:P
Peetmaya:az igazság az hogy ha tudnám már nyaggathatnátok a képemmel csak h nemtudtam feltenni:(nincs oldalam..:(
másrészt drága youth barátunk aszonta hogy csináljam ujból:))
Szoval gnomon videok nézése után talán felteszem...addig minek rontsam "imidzsem":PP -
Tőlem ennyi tellik:
Fa textúrák...
Yogshot: Miért van??? Hmm... egyszerűbb ha regisztrálsz egy ingyenes tárhelyet... -
Van egy iroasztal amit szeretnek modellezni,de egy csomo eltero tipusu fat hasznalt fel az asztalos mikor csinalta, szoval szuksegem lenne par eltero fatexturara,vagy egy cimre,ahonnan tolthetnek lefele :-). -
Délutáni traccsparti :) -
K.András #3159 Mi van itt... -
jóóólvan Boba, neked van igazad, okos vagy, most erre mit mondjak?:)
Youth de! -
Programozsból tényleg semmit sem értek de a MEL nem C-re épült? -
"Peetmaya: mayat C++ban írták, mielőtt még valaki azt hiszi, hogy az egész MEL-ből van. Tévedés. A Plugin rendszer és az animálhatóság van MELben megírva, de a UI, a Render valamint minden egyes plugin C-ben lett megírva, ezeket script nyelvben lehetetlen lenne ilyen hatásfokúra megírni"
Most komolyan... a faszé tépem a szám?! Mit gondolsz, beírnám, hogy nem MEL-el készült mondjuk az UI ha nem így lenne? Tudod mit? Hadd idézzek kicsit a MAYA LEÍRÁSÁBÓL: MEL is a scripting language at the heart of Maya. Maya's user interface is created using MEL,
2:Create procedures and scripts for custom modeling, animation, dynamics, and rendering tasks.
3: Tömegszimulációt ugyanúgy írták, mint a játékok AI-ját, csak több variánsal, és előre lemodellezett variánsokkal. Star Wars Ep1-nél is használták már ilyen rendszert a robotoknál. Ott sem animáltak le sokat, csak az animációs fázisokat csinálták meg, majd egy program.
4: Senki nem mondja, hogy a Maya isten. De vannak előnyei, más programnak is vannak előnyei. Valakinek erre, valakinek más program áll kézre. -
Milyen kemény munka már megírni egy ilyen tömegszimulációt????
aztarohadt élet!:)
Kicsit olyan játék hatása van ennek a mayhemnek, de pl gyűrűk ura??? jesszus isten, hogy a picsába csinálták meg?:)) -
Mellesleg minden szoftver van annyira okos, hogy lehet vele szép képet csinálni, de attól, hogy a lejobb sw-t használod, még nem fogsz múzeális értékű műalkotásokat készíteni. Lehet egy emberke Blenderben szebbet csinál, mint akármelyikőnk maya+az összes other shitz-ben. Remélem ez nem így van, és nem akarok lefikázni senkit sem, csak annyit szeretnék kérni, hogy ne az legyen a téma, hogy a maya jobb a másik jobb a 3. jobb. Egyik sem jobb, csak más. Kinek mi áll kézre. Akinek maya, az írjon ide, akinek max, az írjon a max fórumra, minden program másban okos, nem kell fikázni semelyiket!
na!:)