32214
Maya
  • Peetmaya
    már van linux alá is? dejó, legutóbb mikor néztem még nem volt... jó amúgy ez a cucc?
  • deko
    Boba jó kondiban van:)
    Youth meg csak húnyorog, nem is depis:D

Kérdés: Használja valaki a Byron's Poly Tools v1.0 ?
    Nekem 5.0-a alatt megy is, de a 4.5 alá nem tudom feltenni, pedig azt jobban szeretem használni.
    itt azt írja:
    Maya 4.5/5.0, Win NT 4.0 / 2000 / XP and Linux
    Aztán mégsenembírom rávenni 4.5 alatt!
    Ja és itt a link is:
    http://sebastian-thiel.bei.t-online.de/BPTDocs/ByronsPolyToolsHelp.htm
  • Boba
    Ok!
    Én mostanában nagyon sokat kalimpálok a kezemmel és futok a BOBA szövegek elől... én ezért nem cserélem a képem:)))
  • youth #3646
    Valahogy most túl depis vagyok ahhoz hogy lecseréljem...

:DDDD
  • Boba
    Youth, tök depis ezen a képen Barh:D Nemgondoltál arra, hogy másik legyen?:)
  • youth #3644
    Már közben kiderült hogy OBJ tényleg jó arra hogy átvigye az UV-t...
  • Peetmaya
    Az obj file tartalmazza az UV koordinátákat, ezt tudom, mert egyszer már belelestem a fájlba, nem is olyan bonyolult, talán meg kéne tanulnom mel-t programozni:))) de hogy őszinte legyek, én az lwből régen láttam a 4-es verziót, külön volt modeller meg a munka felület és mondom ez nem nekem lett kitalálva, úgyhogy sorry de lövésem sincs
  • K.András
  • Boba
    Néztem, nemjó:(
  • youth #3640
    Hogyan lehet LW-be átrakni egy modellt UV-val együtt MAYA-ból??? Kimentem OBJ-ba mondjuk? csak akkor kéne LW-nek OBJ importerje... valaki? :))
  • Boba
    Majd elfelejtettem a lényeget... TRIAL verzióról van szó.
  • youth #3636
    Így már tiszta!!!
    Köszi!!
  • deko
    Police: a free azaz a PLE változat:
    http://www.alias.com/eng/products-services/maya/maya_ple/index.shtml
  • deko
    Orion: én tudom ki Kalos tanár úr, Rafilm volt az aki valamit félreértett. Majd alkalom adtán felhomályosítom:)))
  • Peetmaya
    Youth, ha fogsz egy egyszerű cube-ot, scaleled, rotálod és mozgatod is, akkor a channel boxban változnak a megfelelő értékek. Na, ha beállítottad egy bizonyos pozícióba, méretbe, és azt akarod, hogy az legyen ezentúl a kiinduló alap, akkor azt mondod, hogy freeze transformation, ami lenullázza a translate és rotate értékeket, a scale értékeket meg 1-re állítja, s mindezt amellett, hogy az object, locator, handle, sorolhatnám, a helyén méretében marad. Jó hosszú magyarázat volt:) remélem érthető is...
  • youth #3632
    Mire jó az hogy Freeze transformation?
  • Peetmaya
    Na én is csatlakozom a népes táborhoz, akik üdvözölték Dekot körünkben. Eredményes és termékeny fórumozást:)))))
    rögtön kezdem a reklámommal:
    Egy kis cloth tutor
  • Boba
    Walking with dinosaur egy remekül megcsinált filmsorozat. Ill nemtudom pontosan milyen film, de részekben adták le a tv-ben. Minősége nagyon ott van. Mondjuk azt inkább az XSI rovatba kéne rakni, azzal készült asszem.
  • youth #3629
    Háhá Deko ezt megkaptad :))))))))
  • oryon
    Deko: Pontosítok: Nem biztos, hogy te tévedtél. Lehet az illető értette félre egy írásodat, mert rád hivatkozva gondolta, hogy én vagyok Kalos tanárúr...
  • oryon
    Hi minden új és régi tagnak!

Elnézést mindenkitől a "nagy" eltünéseimért, de mostanában nem sok időm volt, igyekszem a közeljövőben többször megjelenni :)
    Cserébe MAJD megírom az oszlopcsarnok-templom tutort :)

Peetmaya: Még nem volt időm, de megnézem a tutorialod...
    "..., mert aki elkezdte, felét elvégezte a munkának." -idézet

Deko: Ha minden igaz az ArtistPubon (ha az ottani Deko is te vagy :) te "terjeszted", hogy Kalos tanár vagyok...egy fórumozó keresett meg ezzel :)
    Nem baj, csak szeretnék minden félreértést elkerülni: elsőéves egyetemi hallgató vagyok, és nem készülök Kalos tanár lenni :)
    Üdv a csapatban.

Egy kis érdekesség:
    Walking with dinosaurus
    "Mikor 1995-ben a BBC az Industrial Light&Magic CG-Dinoszaurusz készíto csoportjához fordult, megdöbbentoen magas ( 10.000 $ / másodperc ) árajánlatot kaptak. A BBC nem tudott annyit fizetni, hogy felkérhesse az ILM csapatát a két és fél órás film elkészítésére. A BBC tehát hozzá látott saját erejébol elkészíteni a filmet."
    -Idézet a World 3D-ról...ha valaki nem látta volna.
  • inz
    szia
    A PLE az a personal learning edition rövidítése, tehát ezt vehetjük demo verziónak :) mondjuk aki tudja használni félméteres vízjelekkel és nem kap idegbajt 5perc után annak gratulálnék, kitartó ember lehet :)
    www.alias.com a honlapuk címe innen le is töltheted ha regisztrálsz
  • Police88
    nincs neki ilyen letölthetö demo vagy trial valtozata?
    mi a hivatalos honlap címe?
  • deko
    Police:)
    Remélem vagy te a megtestesült BSA:)
    A Mayának van egy PLE verziója, azt letöltheted az Aljas Vérfont oldaláról, de ha több kell keress bártan a mélcímemen és le FTP-zzük a dolgot:)
  • Boba
    Police: Dc++
    magyar leckék vannak, de nagyon kevés. Magyar Maya könyv is van, de csak 1: Maya, a 3d világa. Amúgy jó könyv, érdemes megvenni szerintem.
  • Ryleh
    rendben tenx
  • Boba
    ajánlhatok másvalamit?
    Hwsw.hu fóruma.
    Itt menj a bolhapiacra és ott nyiss egy topicot magadnak. Talán kisebb az esélye, hogy szórakoznak veled, vagy szar terméket kapsz.
  • Ryleh
    aham...bevallom drágábbra számitottam..most megyek az apronetre...köszi
  • Boba
    Használtban elkérnek érte 15-20 környékét, ha eladják. Többért nem érdemes megvenni, max 25, afölött semmiképp.
  • Police88
    Hellósztok! Még régen láttam a maját a tv-ben (fix.tv)
    és nagyon megtetszett.
    honnan lehet megszerezni és honnan tudok valami magyar nyelvü "leckét" szerezni hozzá?
  • Ryleh
    BBA Radeon 8500.....egy ilyenért mennyi az amit érdemes kiadni/ használtba?
  • Boba
    Uv nélküli map-olt printscreen.
    Nah így néz ki uv nélkül, a különbség ami lesz, hogy a szem is fellesz festve (külön objectre mondjuk) és a lábai sötétebbek lesznek. Bumpmap lesz rajta, a bumpra pikkelyek lesznek festve, és lesz egy nagyonnagyonhalvány kékszínű selfillum map is.
    A kérdésem. Egy elég durva, sivatag szerű (de víz néhol van) környéken, ilyen textúrával élhet-e lény? Azért csináltam barnára, hogy passzoljon a terephez. Vélemény? Render kell esetleg a pontosabb textúrák, selfillum map és a bumpmap nézése miatt?

Ryleh: Ati Radeon család, Matrox család. Én BBA Radeon 8500-at használok 2 moncsival, és szép a képe, sebessége nem a legjobb mostmár de még elmegy. Ha újonan kell, és mondjuk van 50ezred akkor Ati Radeon 9600Pro/Xt. Sapphire, Connect3d, His, BBA. Ezek jók.
  • Ryleh
    dupla monitorkimenetes vga kártyát keresek elfogadhato áron/nem 3d labs vagy hasonlo mert azok baromi drágák/kommersz is jo....ha tudsz linket akkor ird ide....köszi
  • Boba
    Kilesz terítve.
    Milyen lény? Nemtudom, nem én találtam ki:) Feng Zhu a kitalálója, éncsak lemodelleztem és alakítottam rajta az izlésemhez passzolóan.
  • Nemesys
    Nagyon fasza!
    Milyen lény akar lenni?
  • youth #3612
    Nagyon klafa, csak terítsd is ki!!! :D
  • Boba
    Screenshoot

Itt még nem módosítottam az uv-ket, és planar mapping van. Majd módosítgatom, és más mappingot is fogok használni.
  • Boba
    Értem. Ha gondolod ki is fejtheted, de asszem már megvan hogyan lesz:)
    4 láb cilindrical, fej előlröl planar, minden más ami marad az oldalról planar.
    így szerinted jó?
  • youth #3609
    NE planarral vagy ilyesmivel csináld!!! Kombináld!!! érted vagy kifejtsem? :))
  • Boba
    Értem:)

Egy kérdésem lenne... egy állatot hogy érdemesebb textúrázni, planar vagy cilindrikal mappinggal? én elkezdtem uv-zni és planarral, szerintem jól haladok és egyszerű. Csak a kérdésem, hogy elrontom-e így?