32214
Maya
-
már van linux alá is? dejó, legutóbb mikor néztem még nem volt... jó amúgy ez a cucc? -
Boba jó kondiban van:)
Youth meg csak húnyorog, nem is depis:D
Kérdés: Használja valaki a Byron's Poly Tools v1.0 ?
Nekem 5.0-a alatt megy is, de a 4.5 alá nem tudom feltenni, pedig azt jobban szeretem használni.
itt azt írja:
Maya 4.5/5.0, Win NT 4.0 / 2000 / XP and Linux
Aztán mégsenembírom rávenni 4.5 alatt!
Ja és itt a link is:
http://sebastian-thiel.bei.t-online.de/BPTDocs/ByronsPolyToolsHelp.htm -
Ok!
Én mostanában nagyon sokat kalimpálok a kezemmel és futok a BOBA szövegek elől... én ezért nem cserélem a képem:))) -
Valahogy most túl depis vagyok ahhoz hogy lecseréljem...
:DDDD -
Youth, tök depis ezen a képen Barh:D Nemgondoltál arra, hogy másik legyen?:) -
Már közben kiderült hogy OBJ tényleg jó arra hogy átvigye az UV-t... -
Az obj file tartalmazza az UV koordinátákat, ezt tudom, mert egyszer már belelestem a fájlba, nem is olyan bonyolult, talán meg kéne tanulnom mel-t programozni:))) de hogy őszinte legyek, én az lwből régen láttam a 4-es verziót, külön volt modeller meg a munka felület és mondom ez nem nekem lett kitalálva, úgyhogy sorry de lövésem sincs -
K.András #3642
-
Néztem, nemjó:( -
Hogyan lehet LW-be átrakni egy modellt UV-val együtt MAYA-ból??? Kimentem OBJ-ba mondjuk? csak akkor kéne LW-nek OBJ importerje... valaki? :)) -
Majd elfelejtettem a lényeget... TRIAL verzióról van szó. -
Így már tiszta!!!
Köszi!! -
Police: a free azaz a PLE változat:
http://www.alias.com/eng/products-services/maya/maya_ple/index.shtml -
Orion: én tudom ki Kalos tanár úr, Rafilm volt az aki valamit félreértett. Majd alkalom adtán felhomályosítom:))) -
Youth, ha fogsz egy egyszerű cube-ot, scaleled, rotálod és mozgatod is, akkor a channel boxban változnak a megfelelő értékek. Na, ha beállítottad egy bizonyos pozícióba, méretbe, és azt akarod, hogy az legyen ezentúl a kiinduló alap, akkor azt mondod, hogy freeze transformation, ami lenullázza a translate és rotate értékeket, a scale értékeket meg 1-re állítja, s mindezt amellett, hogy az object, locator, handle, sorolhatnám, a helyén méretében marad. Jó hosszú magyarázat volt:) remélem érthető is... -
Mire jó az hogy Freeze transformation? -
Na én is csatlakozom a népes táborhoz, akik üdvözölték Dekot körünkben. Eredményes és termékeny fórumozást:)))))
rögtön kezdem a reklámommal:
Egy kis cloth tutor -
Walking with dinosaur egy remekül megcsinált filmsorozat. Ill nemtudom pontosan milyen film, de részekben adták le a tv-ben. Minősége nagyon ott van. Mondjuk azt inkább az XSI rovatba kéne rakni, azzal készült asszem. -
Háhá Deko ezt megkaptad :)))))))) -
Deko: Pontosítok: Nem biztos, hogy te tévedtél. Lehet az illető értette félre egy írásodat, mert rád hivatkozva gondolta, hogy én vagyok Kalos tanárúr... -
Hi minden új és régi tagnak!
Elnézést mindenkitől a "nagy" eltünéseimért, de mostanában nem sok időm volt, igyekszem a közeljövőben többször megjelenni :)
Cserébe MAJD megírom az oszlopcsarnok-templom tutort :)
Peetmaya: Még nem volt időm, de megnézem a tutorialod...
"..., mert aki elkezdte, felét elvégezte a munkának." -idézet
Deko: Ha minden igaz az ArtistPubon (ha az ottani Deko is te vagy :) te "terjeszted", hogy Kalos tanár vagyok...egy fórumozó keresett meg ezzel :)
Nem baj, csak szeretnék minden félreértést elkerülni: elsőéves egyetemi hallgató vagyok, és nem készülök Kalos tanár lenni :)
Üdv a csapatban.
Egy kis érdekesség:
Walking with dinosaurus
"Mikor 1995-ben a BBC az Industrial Light&Magic CG-Dinoszaurusz készíto csoportjához fordult, megdöbbentoen magas ( 10.000 $ / másodperc ) árajánlatot kaptak. A BBC nem tudott annyit fizetni, hogy felkérhesse az ILM csapatát a két és fél órás film elkészítésére. A BBC tehát hozzá látott saját erejébol elkészíteni a filmet."
-Idézet a World 3D-ról...ha valaki nem látta volna. -
szia
A PLE az a personal learning edition rövidítése, tehát ezt vehetjük demo verziónak :) mondjuk aki tudja használni félméteres vízjelekkel és nem kap idegbajt 5perc után annak gratulálnék, kitartó ember lehet :)
www.alias.com a honlapuk címe innen le is töltheted ha regisztrálsz -
nincs neki ilyen letölthetö demo vagy trial valtozata?
mi a hivatalos honlap címe? -
Police:)
Remélem vagy te a megtestesült BSA:)
A Mayának van egy PLE verziója, azt letöltheted az Aljas Vérfont oldaláról, de ha több kell keress bártan a mélcímemen és le FTP-zzük a dolgot:) -
Police: Dc++
magyar leckék vannak, de nagyon kevés. Magyar Maya könyv is van, de csak 1: Maya, a 3d világa. Amúgy jó könyv, érdemes megvenni szerintem. -
rendben tenx -
ajánlhatok másvalamit?
Hwsw.hu fóruma.
Itt menj a bolhapiacra és ott nyiss egy topicot magadnak. Talán kisebb az esélye, hogy szórakoznak veled, vagy szar terméket kapsz. -
aham...bevallom drágábbra számitottam..most megyek az apronetre...köszi -
Használtban elkérnek érte 15-20 környékét, ha eladják. Többért nem érdemes megvenni, max 25, afölött semmiképp. -
Hellósztok! Még régen láttam a maját a tv-ben (fix.tv)
és nagyon megtetszett.
honnan lehet megszerezni és honnan tudok valami magyar nyelvü "leckét" szerezni hozzá? -
BBA Radeon 8500.....egy ilyenért mennyi az amit érdemes kiadni/ használtba? -
Uv nélküli map-olt printscreen.
Nah így néz ki uv nélkül, a különbség ami lesz, hogy a szem is fellesz festve (külön objectre mondjuk) és a lábai sötétebbek lesznek. Bumpmap lesz rajta, a bumpra pikkelyek lesznek festve, és lesz egy nagyonnagyonhalvány kékszínű selfillum map is.
A kérdésem. Egy elég durva, sivatag szerű (de víz néhol van) környéken, ilyen textúrával élhet-e lény? Azért csináltam barnára, hogy passzoljon a terephez. Vélemény? Render kell esetleg a pontosabb textúrák, selfillum map és a bumpmap nézése miatt?
Ryleh: Ati Radeon család, Matrox család. Én BBA Radeon 8500-at használok 2 moncsival, és szép a képe, sebessége nem a legjobb mostmár de még elmegy. Ha újonan kell, és mondjuk van 50ezred akkor Ati Radeon 9600Pro/Xt. Sapphire, Connect3d, His, BBA. Ezek jók. -
dupla monitorkimenetes vga kártyát keresek elfogadhato áron/nem 3d labs vagy hasonlo mert azok baromi drágák/kommersz is jo....ha tudsz linket akkor ird ide....köszi -
Kilesz terítve.
Milyen lény? Nemtudom, nem én találtam ki:) Feng Zhu a kitalálója, éncsak lemodelleztem és alakítottam rajta az izlésemhez passzolóan. -
Nagyon fasza!
Milyen lény akar lenni?
-
Nagyon klafa, csak terítsd is ki!!! :D -
Screenshoot
Itt még nem módosítottam az uv-ket, és planar mapping van. Majd módosítgatom, és más mappingot is fogok használni. -
Értem. Ha gondolod ki is fejtheted, de asszem már megvan hogyan lesz:)
4 láb cilindrical, fej előlröl planar, minden más ami marad az oldalról planar.
így szerinted jó? -
NE planarral vagy ilyesmivel csináld!!! Kombináld!!! érted vagy kifejtsem? :)) -
Értem:)
Egy kérdésem lenne... egy állatot hogy érdemesebb textúrázni, planar vagy cilindrikal mappinggal? én elkezdtem uv-zni és planarral, szerintem jól haladok és egyszerű. Csak a kérdésem, hogy elrontom-e így?