32214
Maya
  • gyraph
    Hi All!
    Reg nem jartam erre..., de most belefogtam egy autoba, amilyen hulye vagyok :). Nem tudtam, hogy mennyi munka ez.
    1-2 het es tuljutok ezen a krizisen :D
    Addig is...WIP.

ne fikazzatok..kezdo vagyok!
  • Boba
    Ok, én IS bocs:)
  • Lekonel
    Bocs BOBA én IS félreértettelek
  • Boba
    Hmm... Nemkezel NTFS-t. Kivan csukva úgynéz ki:(
  • Boba
    Fedora Core... nah rákeresek az FSN-en, talán letudom szedni. Ha igen akkor megindítom a letöltést és holnap nekiesek a telepítésnek. Linuxos mayát merrefelé találok? csak dc-n? az kellemetlen:(
  • Peetmaya
    Red Hat már megszűnt, a 9.xxxxx volt az utolsó verzió amit kiadtak, most helyette Fedora Core van, ezt használom, de ez nagyon jó. Dettó ugyan az, mint Red Hat, de sokkal jobb, kijavítottak egy rakat hibát!
  • Boba
    Peet, Redhatot használsz nem? Csakmert azom van, és azon gondolkodom más linuxot kéne-e leszedjek. Redhat 9.
  • Wolfsnack
    Ok, köszi megpróbálom :)))
  • Peetmaya
    tulképpen meghamisítod a fényvisszaverődést:)
  • Peetmaya
    persze hogy nem, de ezt két módon küszöbölheted ki
    1 bonyolultan és macerásan: GI, FG
    2 egyszerűen, beraksz egy spotlampet amivel magasról világítod meg a kívánt felületet, light linkeled a felülethez, a többi testel meg brake light link, és beállítod a spotlampnél, hogy no shadowcasting és ne legyen specular casting se
  • Wolfsnack
    Pontfényt használok pl csillár gyanánt, bár a csillár még nincs kész, dehát nincs is a képen...és a gondom, hogy pl. ha adott egy sík ami a pontból kilépő fénysugárral kicsi szöget zár be (azaz majdnem alatta van), akkor a sík felülete nagyon sötét lesz, természetellenesen. Azért pl. egy 100-as égő mellett egy kis szobában sem lesznek fekete felületek még az árnyékos részeken sem...(ha a felület persze nem fekete:D )
    És pl. egy csempézett fürdőben a csempék elvileg visszaverik a fénysugarakat, azaz mintegy derítik a felületeket sok-sok irányból...
  • Boba
    Akkor szólj hozzám, ha tudsz olvasni. Köszöntem:)
  • Lekonel
    Hm.Boba:)
    A driver támogatás következtében a liveshade meg hasonlo tulajdonságok jobbak és se a processzort se a memoriat nem zabalja...nem ad nagyobb teljesitményt...hülyének nenézz!
  • Peetmaya
    hát, pontfényeket inkább csak ilyen gyertya meg csillár stb fényeknél használj, amúgy meg az árnyék kontrasztjára gondolsz vagy a tárgyak szélére vagy mire?

spot lamp kifizetődőbb!

Linuxal kapcsolatban meg annyit, hogy az én kezem alatt se fagy a win, de még így is gyakrabban, mint linux. win szokott úgy szétfagyni, hogy reset kell, mert más nincs, jópárszor előfordult már gondolom mindenkivel. linuxot is ki lehet fagyasztani, de az nehezebb 1 fokkal. nekem linux 1x fagyott ki úgy, hogy reset kellett, de amúgy SOHA semmi más fagyás nem volt, csak a taskok szálltak el, de az fél ms alatt ki lett lőve, winben meg fél perc míg lelő egy progit. namind1
  • Wolfsnack
    Sajna bizony előgfordulhat hogy egy task elszáll és közben megeszi a procit, mármint xp alatt. És akkor tényleg nehéz szegényt lelőni. Viszont nálam pl. írtó ritkán fagyizik az xp, a taskhülyülés is gyakran a saját marhaságom miatt következik be.

Egyébként anno 1-2 éve fent volt nálam a debian, de semmi perc alatt tudtam azt is csonttá fagyasztani. Na akkor foszlott szét az illúzióm a csontstabil linux-ot illetően:))) Azaz: jól configurált xp is stabil eléggé.

Egy kérdés: nem lehet valahol állítani azt pl. a pontszerű fényforrásnál, hogy "jobban terüljön" azaz, nem tetszik, hogy természetellenesen kontrasztos a kép:(((

Üdv!
    W.
  • Boba
    Hatékonyabbá, mert valamivel jobb a memória használása... 2: winben is simán kitudom lőni a lefagyott dolgokat, és nem tart egy évig. Mondjuk 5 másodperc és akkor lassú voltam.
  • Peetmaya
    Boba ez a tény sokkal hatékonyabbá teszi a linuxot.
    Winben amúgy ha fagy egy progi, akkor fagy az egész, és amíg le nem lövöd, addig gázol.
    Linuxban ha fagy egy progi, félreteszed és foglalkozol a többivel, és semmi gond, maximális procikihasználtság.
    ja igen, és ha kilősz egy programot, mert fagyott, akkor az kb 1sec alatt megvan, nem kell rá éveket várni:)
  • Boba
    és Maya is gyorsabban renderel...
    :D

Akkor ezekszerint más programot használunk:) Nemhiszem, hogy EGY és UGYANAZ a program renderelhet UGYANAZON a gépen lényegesen gyorsabban. Max annyi lehet a különbség, hogy roszul volt beállítva a windows és sok memcsit evett meg, a linux meg kevesebbet.
  • K.András
    Felejthetö,aki ért hozzá az tényleg tud vele szépeket csinálni.De aki nem ért hozzá az inkább ps-ben probáljon meg kihozni valamit, nagyobb sikere lesz :)))
  • K.András
    Ezt inkább nevezném shaderkészitönek mint texturakészitö prg-nek,igazábol texturákhoz nem sok köze van...
  • Boba
    elírtam ehh... Deeppaint, meshpaint.
  • Boba
    Deeppaing, meshpaint.

Darktree meg nem a photoshop ellenfele, ez kifejezetten CSAK textúrák készítésére képes. Viszont mental-al elég szorosan össze tud dolgozni. Pl procedúrális mapot kapásból rápakol, nemkell ilesztgetni, elvégzi azt, hogy kapásból tilleable textúrát készít meg egyben menti ki a textúrát ami tartalmazza a bumpot specular diffuse meg ilyeneket... Szóval jónak tünik. Azt még nemtaláltam meg, hogy hogyan is kell festeni vele. Bár láttam már azt is, hogy arra Painter-t ajánlanak. Kitudja...én nem, így próbálgatom a dolgokat.
  • Peetmaya
    hát ez a dark tree kicsit másnak tűniik, mint amit egy ps alatt ért az ember.
    hallottam 3dben rajzoló programról, hogy a felületre rajzol az ember, meg azt effekteli meg satöbbi. tud valaki ilyet?
    a gimp meg egy szar koppintás, ami kurvára nincs kiforrva még...
  • Boba
    Gimp nemigazán melóképes...

András: Darktree akkor csak, ha textúrákat akarsz készíteni. Azért elég sok helyen alkalmazták igen jó minőségben, olyan gázos nem lehet. Főleg, ha egy cég direkt textúrakészítésre inkább ezt veszi meg mint a Ps-t.
  • youth #3542
    Und warum?

Én nem ismerem egyiket se csak a PS-t, mik vannak benne mik nincsenek?
  • K.András
    Darktree nem tudja kiváltani ps-t...
  • youth #3540
    Én is váltanék linuxra ha tudnám kezelni... de nem olyan felhasználóbarát mint azt hinné az ember :( Tesóm eleget szopik, kernelt fordít meg minden szart... Játszani nem lehet rajta CS-t :)))))

Amúgy linuxra van egy úgynevezett Gimp ami olyan mint a PS, csak állítólag 32 bitet támogat vagy mennyit...
  • Boba
    Khmm... ezt lehet beszoptam de rendesen... demót találtam az oldalon, de az csak Winhez jó, linuxot itt nem említik. 2: csak mental-t támogat, nemtudom mayát támogatja-e. Most szedem a demót és meglesem majd angolóra után.
  • Boba
    Heje huja... váltok linuxra!

Ajánlott egyik ismerősöm Photoshop helyett textúra készítő programot. Eddíg egyedül ez tartott vissza, hogy ne váltsak linuxra. Bárkit akit érdekel, itt a progi oldala:
    DarkTree 2.5
    Elvben jópár játékban, filmben is használták. Ahol ismerősöm használja az orvosi vizualizáció, és nemkisiskolás szinten. Szóval lehet egyel több linuxos lesz itt:)
  • youth #3537
    Jaja, de NURBS patchekből. nagyon klafa lehet...
  • Lekonel
    Organic..ismerős...mikor egy fejet modelleznek?!
  • youth #3535
    Oké le van zsírozva :)))
  • Peetmaya
    Youth nekem megvan DVD rip
  • youth #3533
    Miért moderálnálak ki??? Most jókedvem van majd ha nem lesz akkor nyúlok a törlés gomb után :DDD

Megvan valakinek a Gnomontól az Organic modelling 1-2??
  • Peetmaya
    szedtem cloth videot, 16 perceset, azt most meglestem, és tesztelgetem az ott tanult okosságokat, hát ügyes dolog ez a cloth. Csak ne fagyna ki folyton a maya:))) nya mind1, majd kaptok jó kis tutort, csak össze kell szednem a dolgot, hogy jó legyen.
  • Peetmaya
    Nyah skacz, végre van linuxom, végre tudok mayazni, és bár az 5.01-es frissítés a világ legnagyobb baszása volt, és akkora szar, hogy Youth ki fog moderálni, de nem baj:) Szóval
  • youth #3530
    1. Install Shake
    2. Put our new key.dat and nrcc.dll in your shake dir.
    3. Edit key.dat and set your hostid to your real one.
    4. Run

Magyarul:

1. Felinstalálod a Shaket (ez már gondolom megvan)
    2. Másold a Shake könyvtárába a key.dat-ot és a nrcc.dll-t
    3. Nyisd meg a key.dat-ot és szerkezd át hogy a hostid helyett az enthernet számod legyen
    4. Indítsd el a Shaket

Ennél többet már nem tudok segíteni... ugyanúgy bemásolod a histid-t mint maya esetében...
  • Lekonel
    Nah akkor én ezennel kérnék szépen egy kreket a shake hez mer itt lo*** sincs..:( irva
  • Peetmaya
    gratu egész jó képek!
    Szerintem amúgy megrajzolni mindent érdemes, és modellezéshez meg side/front skiccet érdemes rajzolni, az alapján lehet jól modellezni, de kell perspektivikus is, hogy legyen egy elképzelés, de a végeredményt úgyis 3dben kell csiszolgatni.
  • Wolfsnack
    Hüü, köszi :DD...bár még ezer tennivaló van vele, most szereztem króm shadereket, és normális porcelán-fehéret, és a világitás...elvileg a radiátor szemben fehér:((

Ha gondoljátok, csinálok az objektekről tutorialt is, ha kész lesz..

Üdv!
    W.