32214
Maya
-
A mese szerint igen :) -
Youth, télleg deko báttya vagy?
amúgy Hi! -
Végre!!!
-
Üdvözlet mindenkinek, letellt a 24 órás várakozási időm, mától itt leszek veletek. Youth (azaz Barth bátyám jóvoltából)
Remélem segíthetek:)S ha kell segítséget kapok:)
deko
deko -
Köszi Boba!
Nem nagyon vágom még maya bevilgítást, textúrákat meg ilyenek de megpróbálom. A modellt próbáltam szépen kidolgozni és azt hiszem ez sikerült is, de mivel rendelni nem tudok nem tudom vissza adni rendesen, hogy milyen is a modell. Az uw-zést meg most kérdeztem meg Youth-tól szal a padlót is meg tudom mostmár csinálni. -
Szerintem marha jól sikerült. Bár a méretarányok furcsák nekem. Ha a textúra valami hajópadló lehet, akkor kisebb legyen a toll.
Amúgy a toll frankó, csak nagyon csillog, miközben a padló meg elég sötét. Az árnyékok meg legyenek softosak, és akkor rulz lesz! -
Na jó úgy látszik ez az SWF nem nagyon jött össz itt van még 2 kép.

-
Na itt van 1 swf +1 kép. Tudom hogy olyan az átlátszó möanyag mintha celofán lenne de ha 2 rétegűre csinálom akkor nem lesz átlátszó hanem tiszta fekete lesz.

-
Na végre hogy benéztél... De nem mondam el 20x??? Namindegy, hátha őket megérrted :))
Ja tollat had lássuk!! -
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok, olyan 3 hete Mayázom, és most csináltam egy tollat :) (hát nem mondom hogy hude jó lett). A render nem lett olyan rossz viszont nem tudom hol kell bekapcsolni a final gether-t, vagy egyáltalán hol kéne átállítani a software rendert MR-re. Tudna valaki segíteni?
Ja és még valami. Hogy kell Wire framet renderelni? Előre is köszi! -
En is kosz ezt a tutort...hasznos. -
Nemsokára új taggal bővül a fórum... Köszöntsétek sok szerettettel DEKO-tó, aki roppant kedvességével árasztja majd el a topicot :))
24 óra múlva írhat csak addig bírjátok ki!!!!! -
Lekonel #3595 NAH!
Le a Kalappal Peet előtt:)
Jo lett nagyon...
Csinálok is egy kicsi-rockert:DD -
SerWou meg ezekre elég 5...
Mindenki nevében: Köszönjük Peet! Mindjárt ki is próbálom... -
Nya, első Cloth tutor elkészült, meg lehet lesni, ne számíccsatok túl nagy dologra, első tutorom, első weblapom, első cloth próbálkozásom:))))
Cloth Tutorial I -
5GB??? honnan szedsz Youth? nekem 25gb-ot kellett megosztanom, és még így sincs fenn lófasz se:) -
Pesze, de össz legyen olyan 5 GB... -
Ok, köszi! Majd próbálkozom vele! emule-n találtam, de nemigazán jönnek le ezek a vackok. Lehet kéne felraknom dc++-t. Mondjuk megosztásom lenne. Berakok egy maya 5 isot, photoshop iso,t meg shake meg painter meg játékisók... ezek vajh elegek lesznek? -
Na
ez a wrap deformer olyan, mint egy tetszőleges lattice (polyháló). először kijelölöd a smooth obj-t, aztán a lowpolyt majd deformers/create wrap
van neki 3 tulajdonsága, envelope, max distance és weight treshold vagy mi, az uccsót nem tom mire jó, az envelope az egyes lowpoly vertexek kiterjedését jelenti, hogy mekkora területen van hatással a hipolyra, a max distance is valami hasonló, a kettőnek a kombinációjával kell kihozni hogy ha az egész low polyt mozgatod, akkor az egész hi poly 100%ig együtt mozogjon vele. nem kell vele sokat pöcsölni, ha animálni akarsz, akkor a lowpioly smooth bindjával kell szarozni sokat. amúgy érdemes megnézni a videot mert fasza nagyon -
Megnézem megvan-e emulen. Onnan elég lassan jönnek a cuccok, szóval ha pár mondatban össze tudnád foglalni nagyon örülnék:) -
Leonkel elvileg max-hoz van obj export import plugin, keress rá neten, amúgy meg lövésem sincs sajna:(
Boba gnomon deformers II - lattice, sculpt, wrap
ezen a videón rajta van. de ha nem akarod leszedni a videot kiokoskodhatom neked, hogy hogyan működik. -
Valaki betudna avatni hogy működik ez a warp/wrap funkció? PeetMaya mesélt nekem erről, hogy valami9 olyasmire használják elvben, hogy animálják a lowpoly objectet és a highpoly-t renderelik. Ezt merrefelé ajánlom, tippeket tudtok-e adni? -
Lekonel #3585 Hm.Sajna nem használt:)pont maya nincs benne:DD
azt valaki nemtudja mozgóképet pl. avit hoghy lehet beilleszteni maya ba? -
PolyTrans pl. -
Lekonel #3583 Jah srácok!
Maya 5 mb ből kéne 3ds-t csinálnom...van erre valami rogi? -
Igazabol nem jottem ra,hogy mit rontottam el,azt gyanitom,hogy rossz parameterekkel hasznaltam az open/close curve menut,de ez is csak sejtes,mivel megfogadtam Lekonel tanacsat es megismeteltem azt a reszt elorol.
Koszonet mindenkinek a hozzaszolasokert
-
Akkor azt meg biztos nem...koszi. En meg csak most tervezem, hogy leszedem az osszes gnomon videot, mert most szabadult fel sok hely a vinyomon. -
Gnomon-Nurbs II.
-
Ez melyik tutor is? Lehet hogy en is megcsinaltam mar, de most errol nem ugrik be... -
Lekonel #3578 Jah srácok!
Maya 5 mb ből kéne 3ds-t csinálnom...van erre valami rogi? -
Lekonel #3577 Hm. És nincs másik határolóvonal...én már megcsináltam ezt a tutort és nem volt ilyen.esetleg csináld ujra kabint és default on csináld trimmelést meg satöbbit... -
Tudom,hogy elegge trivialis a problemam,megis mar vagy ket napja csucsulok rajta.A gondom az,hogy egy feluletre alkalmaztam a hull-t es gorbitettem,de a felulet hatarolovonala (ez is a felulet resze,tehat nem curve,hanem a surface resze) nem gorbul.
Mi a turorol feletkeztem meg??
-
Suurland-rol szedtem en is, bar mar banom, hogy ezt az autot kezdtem, mert van nehany reszlet, ami nagyon megbosszulja magat es ebben a tutorial sincs nagy segitsegedre, mert a ficko, aki nyomja a tutort eleg soxor nincs a helyzet magaslatan es a modellje is jocskan elter az eredetitol...szoval en peldaul egesz mashogy drotoztam az autot...Ha teheted valassz masik autot! -
Suurland
Itt elég sok blueprint van, hátha találsz. Good luck! -
Lekonel #3573 Jah és a képeket honnan szerezted? mer azok nincsenek meg igy elég nehéz lenne elkezdenem?:)) -
Igen, bar mondom en teljessen mashogy csinaltam meg...egyebkent JaguarXJ220.
Most kezdem az oldalat a kicsikenek...:)
Koszonom! -
Lekonel #3571 A 3d-palacon ami fenn van az is ez nem?
Szép nagyon!
Jaguár...?! -
De azert ezek nem teljessen az en iveim, mert tutor alapjan csinalom, de azert sok mindent maskepp csinaltam, szoval megis...egyekent mostmar szinte ra se nezek a tutorra... Egesz jol haladok, bar a Youth altal keszitett BMW model-t meg se fogom kozeliteni, de mindent megteszek, amit egy kezdo megtehet :). -
Ez poly es at van nyomatva subdiv-be, aztan mindig vissza z-zek:) es ugy folytatom a poly-t...nem nurbs. Egyebkent koszi! -
Gyraph ez nurbs vagy poli?
Ha nurbs akkor melyik tutorial alapjan haladsz?
Amugy szerintem szepek az iveid