Maya
  • Nemesys
    Ténleg nem most kezdtem a 3d-t. Hú ez nagyon menősen hangzott :). Na mindegy az a lényeg hogy kb 8 hónapja kezdtem el max-ezni (de csak polyval). Mayával meg kb 3 hete foglalkozom de marha nagy segítség ez a pár hónap max előképzés. Amit most látsz az NURBS, és ezt most tanultam meg mayában. Egyébként megnézel pár gnomon video tutort és egy kis gyakorlás (napi 8-10 óra) :)), és máris összedobhatsz nagyon szép dolgokat. Egyébként a felszeletelésről: ha NURBS-ben vágsz vonalat egy surfacebe, akkor végülis csak a NURBS-öt leíró képletet véltoztatod meg, ezért tudsz annyit belevégni amennyit akarsz. viszont a poly nem egy képlettel felírt görbékből álló surface, hanem lapokból álló felület, melybe ha bele akarsz vágni, akkor még több lap keletkezik. Szóval nem tudsz olyat csinálni mint nurbsnél.Szerintem. De mayában még én is full homály vagyok. Ajánlom neked ha engedi a sávszélességed is meg kedved is van akkor szedj le pár gnomon polytutort, és nézd meg, vagy olvasd el Youth politutorát, amit malyd a jövőben meg fog írni (de szerintem csak a szája jár :D).