32214
Maya
  • Lekonel
    Hihetetlen...egyedül csinálta?!
  • deko
    hááát no comment, nézzétek végig a filmet:
    This Wonderful Life
  • youth #4467
    Megnézem, köszi bár már semmit nem renderel le a MR, de már nagyon ért az a fomázás :))

A kocsi nagyon frankó továbbra is...
  • oryon

Hi. Na itt egy kis update:

ByronPolyTools érdekesség: Ha pl. egy ív 100 Edge-ből áll és nem akarom mindet kiválasztani, akkor ha kijelölöm az általam kijelölendő EDGE-k közül az elsőt és az utolsót, akkor a LOOP kijelöli a köztes EDGE-ket és nem mind a 100-at :)

Nenadesz: Azt az SSs-es képet a LightWaves oldalról vagy a http://test.jzinfo.com/bssrdf.htm-ról letöltött shaderrel csináltad???
    Leírnád pontosan mit hova kötögettél, és mindent részletesen...

Youth: Nem tudom meg tudtad-e oldani a LightWave3D oldalról letöltött shadert:
    Nálam is kiírta, hogy Mayatomr ABORT...de csak mert elnéztem...a maya.rayrc fájlba ezt szúrtam be:
    link "{MAYABASE}/lib/[shader name].{DSO}"
    mi "{MAYABASE}/include/[shader name].mi"

De ott szerepel: SHADER NAME :) tehát csak be kell helyettesíteni:
    link "{MAYABASE}/lib/md_subScatter.{DSO}"
    mi "{MAYABASE}/include/md_subScatter.mi"

Ez a jó megoldás (ha nem írtam el :), hátha te is elnézted.

Nálam így lerenderelte és hatása is volt a tárgyakra, de nagyon csúnya lett (no SSS).
    Pedig egy Tutorban Max 6 alatt ugyan ezen a plugin mindent megcsinált!
    Nézd meg hátha te többre mész vele!!!

Penatesz: Én is megcsináltam ezt a tutort. A készítő nagyon jó dolgokat csinált még...azokat is csináld meg!!! KÖTELEZŐ!!! :)

Boba: Szvsz csak azért szögletes, mert nem nyomta le a 3-as gombot...
  • youth #4465
    Nagyon király!!! Csináld csak jólesz!!!
  • Boba
    Jól haladsz nagyon! Ismerem a tutort... Bár egy két helyen nem mondanám meg, hogy ez nurbs (a tutorban elvben az) mivel eléggé szögletes...
  • Penatesz
    Tul a 3. szivrohamomon,ugy dontottem,hogy most egy idore felfuggesztem a modellem kesziteset es egy konnyed tutoriallal fogom elutni az idot.
    Texturazas elotti allapot:

• youth #4462
    Az lesz :(
    Shave and Haircut se ment... nemtudom mi van de nagyon profi lehetek ha egy egyszerű plugint se tudok felrakni :D
  • nenad
    de akkor torold le csutkara.
  • nenad
    youth ha felrakod megint a mayat menni fog.
    a script azt irta ki hogy hianyzik egy ket file, fel volt teve a shave and haircut is? amiatt is rinyal szerintem.
  • Boba
    Nekem mental ray alatt a shadowmap nem az igazi:/... nem működik a dmap focus, mintha nem reagálna a változtatására...
  • youth #4458
    Passz, nemtom mi lehet :(

Én meg valamit felülírhattam de nagyon, mert a Mental ray már semmitse renderel le :) Király!! nemsokára úgyis lesz format c: újrarakom és akkor minden jó lesz :))
  • Boba
    Eredmény:

Megmarad. És még pár materiálnál is megmarad, eddíg kb 10et próbáltam ki, azok közül 3al ezt csinálja. Ha mayás blinnt használok, akkor azzal adok egy pofont a szarnak, mert csak a színt tudja átvinni, pl azt már nem, hogy tükröződnie is kellene.
  • youth #4456
    Kössél be valamit, sima szürkét aztán kész. nem?
  • Boba
    Nincs bekötve semmisem, a képen a kék izé az alapblinn.
  • youth #4454
    Hát igen felpezsdül tőle a fórum :))

Amúgy meg csinálj valami szépet nekünk!!! Jó nézni a képeidet! Úgyhog tessék dolgozni!!! És ne suxozzál :)))
  • Boba
    Nah, kipróbáltam több material félét is (eddíg 4-et.) és ezeknél ez nem jelentkezik, csak a blinn materiálnál! Ez meg hogy lehet??
  • youth #4452
    Hehh, fura...

Color csatornába bevan kötve valami?
  • Boba
    Nekem is lenne egy kérdésem... Igaz, ez nem SSS és nem is Mental-Ray. Renderman-ban ha egy sima blinn-t rakok a tárgyra ezt kapom:

Tehát csíkos lesz a trágy, nemtudom miért. Bármilyen objectre rakom, mindíg ezt kapom. 5letek?
  • Aldaryn
    Nenad felbukkan, és 1 nap alatt 100 hozzászólás? :) Cool.

SSS szintén cool.

Aldaryn meg mostanában sux. Az nem cool. Jó ssszést.
  • youth #4449
    Hali!
    Na felraktam megint ugyanúgy. Mindent megcsináltam, de bármilyen sss-es fájlt megnyitok ezt írja a script editor:

// Warning: Errors have occurred while reading this scene that may result in data loss.
    Please check the Script Editor for details. //
    // Error: Cannot find procedure "shaveSceneLoaded". //
    // Error: Error reading file. //
    // Warning: File not found: render_tranvol201.xpm //

Basszus nemlehetek ekkora szar :(
  • youth #4448
    Namégegyszer megcsinálom!!
  • youth #4447
    Nem rendereli eztse le, akkor úgy néz ki valamit nagyon elbasztam...
    Pedig tegnap mégegyszer átvettem az instalt megcsináltam mégegyszer és ugyanaz. :/
  • nenad
    szerintem inkabb magadban keresd a hibat eloszor, nekem megy, neked miert ne menne?
    Mert nem jol tetted fel, illetve legutolso esetben megserult valami, de mivel gondolom mentalod renderel eleg valoszinutlen.
    itt a scene
  • youth #4445
    Tedd fel a scenet, és ha azt se rendereli le akkor a MR van a gáz...
  • nenad
    az installacios doksit olvasd el alaposan bele kell inrni a konfig fileokba is. Na leptem keso delutan leszek, vagy lehet majd meg be bekukkantok.
    (remelem maya6-ban az ablakok megjegyzik a meretuket, milyen dolog az ha minimalizalom, aztan amikor visszalonem marad az ablak minimalizalva es csak scallel lehet visszaloni, vagy maximalizalom... ejnye :))
  • youth #4443
    Ezt csináltam! De a Mental nem rendereli le :((
  • nenad
    boba az alatta levot kell letolteni a shader packot..
  • nenad
    majd leirom hogyan kell feltenni, mert tuti valamit elsumalkoltal, a masik dolg a hasznalata, kijelolod a targyat jobbra klikk az initial shading groupon a surfaceban a lambert van alaphelyzetben, ide becsempeszed a mr_subscatter-t aztan a lightot azt hozza kell adni a connected lightsnal (maxnal nem kell) a fenyoforras, (pl point)-nal pedig allitsd be a raytraced shadowst es kb ennyi.
  • Boba
    Nekem az nem tetszik, hogy amit letölthetek a demó:(
  • youth #4439
    Napsütéses jóreggelt!!
    Nenad: hogy jött össze a mentallal az sss?
    Nem raknád fel a shadert, kielemzem :)) Mert 2 év múlva se találom meg...
    bssrdf meg igazi sss vagy csak beégeti a testet ahol több fény éri?? mert nekem úgy tűnik.
  • Boba
    Thx! Meglesem...
  • nenad
    lejebb vannak a linkek, egyebkent mar ahogy elneztem a dolgaitokat ezek a shaderek messze tobbre kepesek, es ami meglepo marha gyorsak is. Mindketto, de foleg a bsssrdf
    a mentalos is hasit, samplingtol fuggoen.

http://test.jzinfo.com/bssrdf.htm
    mentalos : http://www.lightengine3d.com

eh megnyomtam a kicsinyites gombot a browserben :)
  • nenad
    erdekes... mitol lettek ilyen szar minoseguek a kepek hirtelen? Az elobb meg jo volt.
  • Boba
    Ez bejépített shader, vagy ezt is úgy kell leszedni valahonnan? Amúgy szépen néz ki, bár sztem egy ideíg még maradni fognak a fake technikák.
  • nenad
    mental ray sss shader. YOUTH az eszed hol volt tegnap? :))

• nenad
    mukodik a mentalos scatter is...
  • nenad
    itt egy csinosabb
  • nenad
    kep
  • nenad
    na belottem a bssrdf-et. :)
    A masikat meg nem probaltam ki, mindenesetre igy max utan maya elegge korulmenyes... :)