32214
Maya
-
Oryon marha jó lesz! Cool! Gonolkodtál már a környezeten, vagy kompozit?
Amúgy Maya aránylag sok memóriával is betud halni... vagy csak nálam? Itt 1,5 giga ram van, mégis nagyon aludni a progi rendereléskor, ill közvetlen utána még egy kicsít. -
Szia! Nálam kb. 5-10 ms míg feláll a maya...elösször, nekem is csak kockák jelennek meg az ikonok helyett és csak nagy nehezen jön be...
Mennyi memóriád van??? -
Majd elfelejtettem, akit érdekel:
Részletgazdagabbá tettem a Mustang(om) hátulját. -
Bocsi a múltkoriért...peszimizmus...már nagyon fáradt voltam :) -
szintén nem találkoztam ilyen problémával
mégkorábbi maya verzióval próbálkoztál esetleg? -
Lekonel #5483 Hm...:) netom mi lehet -
szjozsef #5482 Csak fel akartam rakni, de nagyon megharagudott, mert ugye már 1 jó ideje hanyagoltam :-( -
Lekonel #5481 Hát üdv. néked:))
Nekem még nem csinált ilyet de lehet hofgy rossz memória parancsokat osztogat aza szar:P
Mit csináltál vele hogy mostmeg nem megy?? -
szjozsef #5480 1700 cerka/geforce 4 mx420 -
milyen videokartya/konfigon probalkozol velve? -
szjozsef #5478 Szasztok!Lenne egy olyan gondom, hogy a maya 6 ill. a maya 5 is nem indul.Az ablak félig töltődik be csak, és megfagy.Az ikonok helyén csak üres négyzetek lesznek.Annyi lenne a kérdésem találkozott e valaki ilyennel.Ha valaki tapasztalt légyszi írjon. Köszi! -
Na megint elővettem a tornyos képet:

Maxban rendereltem, v-rayel, nagyon rákattantam, csak tudnám használni... :/
Na mindegy majd Józsit meg Frenkiet faggatom a MTD rejtelmeiről...
Mondjuk növényzetet kicsit macerás lesz átvinni na mindegy majd megoldom. -
"African Savannah"
Ismét jó kis téma
Aldaryn, egy újabb közös koprodukció? Hm?
-
Ha már verseny: http://www.3dm-mc.com/forum/showthread.php?&threadid=3576 -
Rakjak? :) -
A Maya használata sarokkő? :) Mert ha nem, akkor én már... -
Cricket #5472 Köszönom! Úgy tûnik mûxik! Lehet, hogy ezentúl csak ai formátumban nyomatok minden "szöveget" és abba nem fog belekötni a bevel plus.
-
csak szolok:
uj contest a 3Dluvr-on
http://contest.3dluvr.com/assignment/current.php
tema: afrikai szavanna -
Boba konvertálj polyba, mert nurbs az szar render szempontjából... én is meszívtam ezt.
vers hehe:)))
Youth majd teszek fel képet ha lesz rá időm, ma vizsgázom:((
Mayer a majd az nem ly-al írandó:) -
Ilyet 'hozzánk' már be se mersz tenni, csak a mayások szemét szúrod vele:) -
Lekonel #5468 Boba mesélj és akkor hogyan mennek át a testen az árnyékok?
Caustic ban? -
Ja és render. Hááááát FATAL ERRROR volt :). Szal már nem renderelek :) -
Még kitalálom. Remélem otthon vagy a leszboszi dalköltészetben :). Szaphó?? :) Megfelel? Na jó én is megyek. Ez jó volt. Na bye -
Holnap melyik verset boncoljuk ? :D -
Te is renderelsz és közben az SG-t nézegeted???
Na én mára végeztem, megyek fürdeni... Minden jót! -
És addig??? Addig nincs megnyugvás, addig folyvást renderelni kell.
Talán majd a CG-élet képeinkért nem fog fizetni semmivel
Majd a Fatal error (AZ!!!) maya ablakainkat szelid lágy csókkal zárja be.
S édes, jó Mayankat ereszti a memória süllyesztőjébe...
Köszi MaYer ez jólesett!!! :))
Nemrég tanultuk mi Petőfit, szal nemvolt nehéz felidézni. Már ő is keményen nyomta a dolgokat... Ő találta fel a GI-t, tudtad? :))))) -
..... Ha malyd a siker weblapjáról mindenki egyránt tölthet le ingyenes videótutorakat, ha malyd a CG asztalánál mindenki egyaránt irhat scriptet, ha mayd a maya napvilága ragyog minden PC ablakában (és nem a fatal error) Akkor mondhatjuk hogy megálljunk mert itt van már a KÁNAÁN!! -
:)))
Átok reá ki gyávaságból vagy memóriatúlterheltség miatt elmarad, hogy míg a gép fárad, számol, ég, pehenjen ő fotelszék alatt...
Vannak hamis CG artisták akik azt hirdetik nagy gonoszan hogy már kikapcsolhatod mert itten a renderelés vége van.
hazugság, szemtelen hazugság mit millió polygonok cáfolnak meg. Mik GI hevében HDRI-től, causticstól szenvednek...
:))) -
Miből áll ma egy grafikus élete? Próbál olyan scenet csinálni ami rendereléskor nem idéz elő fatal errort, se vicual c++ errort, és még a kép is élvezhető lesz :). A labda fel van adva, ahogy Youth mondaná. Előre hát mind aki artist, a mayával tűzön vízen át. Átok reá, ki elhajítja kezéből a fatalerror hibaüzenetét. Aki először megcsinálja pirospont :). -
Ha van ilyen állás én betölteném :DD Odamegyek, "fatal error??? Egy restart biztos segít... Megint??? Új gép kell..." hamar megoldanám a dolgokat. :) -
Na csak hogy ne unatkozzatok:
-
:D Ez tetszik:D Error elhárító munkaposzt is van vajon a Pixar-nál?:) -
Pont erre céloztam: bekapcsolom ezt+azt és nem müxik...
"Persze rajtad is múlik, mert hát miért nem tudtad helyből, hogy azt+ezt be kell állítani ahhoz, hogy error nélkül mennyen..." - gondolja a készítő.
Az animátor már nem csak a CG-vel foglakozik hanem, hogy kikerülje az error-okat :) -
A Mayát nem vettem meg:P Amúgy hiába a jó hardware, én vagyok a szűk keresztmetszet. Egy képet nemtudok összehozni, nemhogy animációt:/ Most is amiatt szívok, mert nemtudom lerenderelni a jelenetemet. Befagy a maya de nagyon... Scanline is meg MentalRay is:/ Ill ez még megy, de ha bump vagy displacement map kerül a talajra, az már a halála... -
Köszönöm a képpel kapcsolatos észrevételeket...
Boba: Egyre jobban haladsz a dongó-s témával...
Én nem értem ezt a "fejlödő" világot, hogy 1móFt-os hw+sw-ekkel miért ilyen nehéz egy-egy összetett jelenet...mire szánják a készítők: csinálsz egy box-ot és az animálod!?
-Bocsi csak a pesszimizmus szólt belőlem. :) -
üdv
6os mayában is van párkattintásos bevilágítás végre :) mondjuk most próbáltam ki az egyik régebbi jelenetemen és fatal errorral fagyott :) mind1 úgyse láttam még ilyen errormessaget (_azokon a napokon_ eddig mindig csak szó nélkül kirobbant :P) -
Nincs itt veszekedés. Minden a legnagyobb rendben, csak mindenki elmondta a véleményét... ennyi. -
Mi ez a veszekedés? :|
Lassan átmegyunk max fórumba :).
Milyen verést kapok én most a maxesektől :). (bocsi fiúk én nem ám úgy gondoltam :)) -
Hehe látom most olvasod a fórumot :))
Ja semmi, csak olyan vékonkának tűnt... -
Látom megy a fórum... jóvanakkor, örülök :)
Peet: Mi hálátlanok??? Szerintem ne menjünk bele ebbe mi csak tervezgetjük a jövőnket, mit szeretnék... Én legszívesebben itt dolgoznék ebben az új létesítményben mint grafikus, más kérdés hogy nem vagyok ehhez jelenleg elég, tehát esélyem se lenne bekerülni ha már meglenne és már a gimin, egyetemen meg mindenen túl lennék... De ha bekerülnék se hinném hogy úgy megfizetnének mint mondjuk külföldön egy játékfejlesztő cégnél. Na mindegy ebbe ne menjünk bele. Én csak az álmaimat írogattam, nem kell ebbe belekötni. Lehet hogy 1 év múlva már más fog érdekelni, ki tudja... Persze remélem nem. Na szóval csak semmi harag! Szent a béke! :)
Mostanság mivel foglalkozol?
Ja meg varázsló arcáról lécci dobj fel egy wire-t hagy tanulmányozzam kicsit... Köszi!