32214
Maya
-
Hali!
Kicsit próbálgattam a V-rayt unalmamban...

GI ami causticsot eredményez... Hmm... Mikor lesz ilyen Mayaban????? Wááááá :)) na mindegy, a lecke megint fel va nadva, aki megcsinálja akár FG-vel a causticsot piros pont :) -
Nyomsz egy Z betűt ami az Undo, ez mozgatásnál, stb hasznos, de ha vagdosol polykat akkor a DEL gombbal tudod visszavonni ezeket a vágásokat mert ha Z-t nyomnál akkor előlről kezdené. Jobbat nem tudok -
Szasztok!
Lenne egy láma kérdésem...
Szóval hogy lehet maya-ban cancel-ezni egy műveletet (arra gondolok ami max-nál a jobbegérgomb).
Azaz ha mondjuk mozgatás közben az object mozgatását 'cancel-ezem', akkor az visszaugrik az eredeti helyére (az undo ui. tanya megoldás sztem :) ).
Előre is thx a válasz(oka)t! -
mayer: probald meg parancssorbol...
gui-n beallitod a render globals-t elmented, kilepsz
a mayabol.
mayabatch.exe parameterekek filenev -
Nekem sem teszik... se a wire, se a forma, na majd valamit kezdek vele. Köszi.
Bye -
Oryon gratu az autóért, nagyon jó lesz!
Youth azzal a fejjel az a baj szerintem, hogy egyrészt nincsen női karaktere szegénynek, másrészt emberi is kevés:) Technikai tanács, próbáld meg mindenhol majdnem olyan részletességgel kidolgozni, mint amennyire az orrát megcsináltad, az nagyon jó lett. Nekem kicsit pufókásnak tűnik az arca, egy vékony arc inkább nőies, valamint a szemöldökcsontjai nagyon kiugranak, azon kicsit javítanék... Túl sokat nézted egyfolytában, menj ki a térre és skubázz meg pár picsát:))))
fényekkel kapcsolatban. Aldaryn egyről beszélünk, leírtad azt amit én mégegyszer, de ismétlés a tudás anyja:)) -

Bazz, megnéztem V-rayel, hátha máhogy rendereli le de ugyanaz... Itt a mayaban van valami ami nem teszi lehetővé hogy így rendereljünk... :/ Hmm... -
Na mindegy akkor majd szólj ha ráérsz aztán felnézek...
A kocsi nagyon baba!!! Azoknak a szellőztetőknek van mélységük? :)) -
Igen, a szerverüket újítják. -
Youth, neked sem jó a vipmail? (úgy emlékszem te is ezt használod. Ha nem bocsi :)) -
Mire gondolsz? Mit kéne csinálni a fórummal??? Jó ez!!! :)
Oryon: mindjárt fellépek ICQ-ra, remélem leszel... -
Lekonel #5395 hm akkor mailben le tudnád irni vagy ide?:)))
köszi! youth te meg csinalj valamit forummal:DD -
Lekonel #5394 ő nem vágom mire irod ezt:))) -
Igen orion az a lúd már annyira kövér, hogy gépem nem bírja :). Lehet hogy az elemek se lesznek, mert szerintem csúnyán mutatnak mellette. De még malyd meglássuk. Ha sikerül renderelnem végre fatal error nélkül akkor rakok fel képeket.
Magyon fasza a shelby. Imádom ezt az autót. A tolvajtempó óta ilyet akarok lopatni magamnak :). -
Pár apró változtatás mellett kicseréltem a motorháztetőn lévő igénytelen "szellőztetőt":

Még egy-két simitás és jöhetnek a króm-felületek... -
Youth: Köszi a ZBrush...-ot még átolvasgatom... -
Na még ezt is kidolgoztad??? Jó ötlet volt.
SD vagy egyéb memóriakártyát is rakhatnál mellé, hamár lúd legyen...:) -
Mennymá...szvsz jó. Bár, ahogyan itt is írták, már az elején részletesebben dolgozz...rosszabb úgy, de késöbb jobb :). Én pl. már az elejétől kezdve részletessebben dolgoztam ki a szemét. Gondolom te utólag akartad megtenni... -
Endorphin Virtual Motion Capture 1.1-el készült...de ezt már anno írtam. -
Az összetettség/sok renderidő az FG-nek tudható be: lévén a kamerából elindulva - felületi visszaverődések után - "keresi meg" a fényforrásokat és a fénykibocsájtó felületeket. Így minél több van belőlük, annyival nőhet a renderidőd...
Egyébként miért nem állítod egyszerűen fekete árnyékról szürkére és nem kell FG!!!!!!!!!!!!!!! -
Privi ment és nem szórakoztam, tényleg renderelt...
Ki az a ***** aki olyan elvetemült, hogy ennyi line-t megrajzoljon PS-ben?! -
Lekonel én már válaszoltam erre az üzenetre. Legalább 36 soros szövegben kifejtettem, hogy hogy csinálnám :). Valamelyikünknél rohadt nagy gáz van :). Még e-mailt se tudok küllden, mert vipmail se jön be :). -
Lekonel #5384 Nah ment megint az üzi..:) -
Köszi, nagyjából értem. De a lényeg az kogy a render jó legyen.
Lekonel: egy szál üzit se kaptam. Nem tom mi van. -
The maximum number of levels in the BSP tree. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger tree depths reduce rendering time but increase memory consumption, and also slightly increase preprocessing time. The default is 40.
The maximum number of levels in the BSP tree. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger tree depths reduce rendering time but increase memory consumption, and also slightly increase preprocessing time. The default is 40.
-------------------------
A jelenetet voxelekre osztja. Mintha kockákba foglalád a jelenetet. Ezeknek a kockáknak a nagyságát mondja meg a size (hogy X vagy X*50 poligonnal kelljen dolgoznia.) a depth pedíg azt teszi, hogy a poligonokat meddíg bontogassa, amíg bele nem férnek ezekbe a kockákba. Mintha egy polit kettévágnál, és eldöntöd, ez itt van a másik rész meg máshol.
Bocsánat, énsem igazán értem a dolgot, szóval elmagyarázni méginkább nemtudom:( -
Lekonel #5381 Mayer küldtem privit...pls olvasd már el... -
Köszi kipróbálom. Ez mire használatos egyébként ha nemidegesítelek még nagyon :)? -
Mental Ray globals, Memory and performance fülecske. -
Köszi de mi az a BSP settings?? -
BSP settings, 10/40-ről próbáld meg 5/20-al vagy 20/80-al. Nemtudom melyik a jó, valamelyik talán megoldja a problémádat. Nagy scenéknél is előjöhet ez a hiba, ez a megoldás elvben orvosolja. -
Jól néz ki mindkét kép. Nekem a Woman head egy kicsit sűrűnek tűnik, de ettől még nagyon szép szerintem.
Inz: Nekem csak csóró elemem van :).
Srácok valaki segítsen má mivan, miután MR leszámolja a fotonokat, kiírja maya hogy fatal error. De csak akkor ha nagy felbontású kép meg sok a foton, meg nagy AA szal értitek. De ilyenkor mindig. Nem volt még senkivel iylen? -
Eh,... ez így nem jó... én már kötözködtem... most az anyázásnak kell jönnie... :| Hmm... itt semmi nem oylan, mint a MAX fórumon. Ott egy rossz ékezetért egymásnak esnének az emberek. Ti meg itt csupa rendes higgadt ember vagytok.
Youth: Nagyon jó fej lesz. :) Jaja... Befejezhetnéd a Z4-et... igazán. -
Szerintem nem rossz, az orrnyeregnél túl sok a polygon. -
Marha jó! Hogy lett a fehérből fekete? Nagyon királyul néz ki:) Én lefényképezném az enyémet feketéből fehér lenne vajh?:) -
Jajj ezt hagy rakjam be:

A billentyűzetem :) Amikor kaptam azt a 4 Mpixeles gépet akkor csináltam. Amúgy a klaviatúrám fehér csak a képen úgy hat mintha fekete lenne... na midnegy. Gondoltam hagy legyen tele a fórum képekkel... Ha nem teszik vagy zavar titeket szóljatok, törlöm... -
Lekonel #5371 Uristen...ennyi elvont szellemet:))))))))))))) -
Hehh :) Olcsó elemmel nem bírod tovább 10 percnél :) -
:)) jó ötlet csak kéne valami ami akár 3x tovább bírja :P -
Hali!
Kis WIP a fejről:

Az igazság az hogy nagyon nem vagyok megelégedve vele :( Lehet megint újrakezdem... f***ommá beléjje :/ -
Max kompozitálni, mert azt tuti nem tudnám textúrázni :).