32214
Maya
-
Hmm... újabb rendermanod lenne? Nekem még valami 11.3.1 vagy milyen van és abban nemlehet "kapcsolgatni" az árnyékot kibe... hanem hozzá lehet konnektálni a depthmap generátort vagy a raytraced shadows-t.
Renderman-al készült kép. Kis -Ward- Balázs, Lightning Study.
Nekem nincs olyan képem, amit lehetne mutogatni. shadereket próbálgattam csak, de arra jutottam, hogy én béna vagyok ehhez, és MentalRay paszentosabb. Könyebb beállítgatni, és könyebben kap az ember jó eredményt. Renderman amiben nagyot üt, az a nurbs/subd teszelláció minősége, sebessége, anti-aliasing és a motion blur. (Egyik oldalon, ahol renderereket hasonlítottak össze, azt mondták, hogy egyedül a RenderMan-ban van elfogadható sebességű valódi, 3d-s motion blur, MentalRay-ben már kissé lasabb, a többieké meg nemigazán használható. Ezt persze animációra mondták, ahol fontos a gyorsaság.) -
potyek #6100 a lámpa attribnál bekacsoltam a raytrace shadow -t -
potyek #6099 Boba tudsz amugy mutatni renderman nel renderelt képet? -
a lámpánál az árnyéknál raytrace-t kötöttél be, vagy raytraced shadows-t? -
potyek #6097 Thnx Boba, bekapcsoltam a raytrace-t, a rays fülön van, semmi, csak akkor renderel árnyékot, ha deth map re van a vényforrás árnyékvetése állitva, nem tudom mi lehet a gáz, amugy mindent alapon hagytam a render attribnál -
szép jó estét!
Tud valaki nekem olyan linket mondnai ahol régi autóknak a játékautó válozataik vannak lefényképezve több nézetből azért hogy lemodellezhessem ? :) Gondolok itt mos egy 1920-as évekbeli maffiakocsi játékautó változatára vagy ilyesmire. Vagy ha esetleg valakinek van ilyene buragoban és csinálna nekem pár képet róla referenciának, akor azt megköszönném. -
potyek... renderman globals-ban is bekell kapcsolni a raytrace-inget. talán a reyes fül, nembiztos. Asszeem 4-5 van, a legtetején lesz valamelyiknek. Amúgy raytrace-t nem ajánlom, marha lassan renderel olyan árnyékot Pr-man... viszont a depthmap-et nagyon gyorsan. Ráadásul a deep-depthmap shadows transparency számításokat is végez. Hajrá! -
Lehet nem segít, de google...
Beírtam, hogy horse.obj v. horse.mb és kiadott nekem egy párat.
-
Skacok, nem tud valaki egy olyan tárhelyet, weblapot ahonnan egy lovat, ló modellt lehetne letölteni?
nagyon fontos volna, köszi előre! -
potyek #6092 Sziasztok
Több, lábon kihordott infarktus és ujratelepités után végre sikerült felpakolni a rendermant :o))) probálgatom, de sehogy sem renderel árnyékot, a saját attrib editorjában beállitottam a raytrace -t, de semmi , mi lehet a gáz?
Köszi -
2 óra? uhhhh... very impressive dude!:)
Egyedüli amit furcsállok az az a rész, ahol a deltaizom és a görgetegizom összeér. Lehet, mondjuk hogy így is kell kinéznie, valszleg ígykell. -
A hajat mivel készítetted??? -
Kb 2 óra volt textúrázni. Fotókat használtam hozzá.
Itt van felső nélkül:
-
WOW
-
Klassz! -
Nagyon jóó!
Az izmok kidolgozása nagyon tetszik, meg ez a keleti hangulat is ottvan a szeren! Cool
Textúrázni mennyi idő volt eddíg? -
Hali!
Egy kis update :)

Szeme csak egy gömb ramp-al még nincs kész -
Nem, Boba majdnem olyan mint az elefánt, csak teljesen más. De nem felejt!:P
-
Penatesz nagyon thx! esetleg a modellt nem lehet leszedni valahonnan?:))) -
Ok akkor felteszem.
Boba,ugye nem felejtettel el?
-
Azt nem tudom,hogy lo van e benne,de egy csomo ingyenes modell igen.
http://www.zoorender.com/
Itt pedig a blueprint-ed a ferrari-rol:
http://www.3dm-mc.com/tutorials/ferrari/
-
Esetleg aki tud és néha ide bekukkant:
maya help topic az AP-on
Örülnék ha tudna a (bár ritkán) feltett kérdésekre válaszolni.
1000 köszönet.
-
sampler info vagy micsoda.... -
ezt valahol a shadernél kell beállítani a reflection mapnél?
a reflectivitihez hozzá egy ramp, vagy hogy? -
Nem tudom, pontosan MR alatt hogy hívják a dolgot, (vanni gondolom van... )
A dolog lényege, hogy a pixelek fényértékének (a "shadelés") "megjelenítése" nem lineárisan, hanem exponenciálisan történik. Ez sokkal közelebb áll ahhoz, ahogyan az ember érzékeli a fényt... -
Hmm, roszul küldte el... szóval az előző üzenetem Penatesz egyik kérdésre ment válaszként. -
Telepítheted nyugodtan... kinőtte azokat a hibáit ami miatt Maya6 CG-t nemvoltam hajlandó használni. Tedd fel, megéri. -
mi az az exponenciális color mappolás?
nem tudtok nekem egy olyan oldalt mondani, ahonnan le lehetne tölteni ingyen modelleket, pl egy lovat, vagy egy ferrari forma 1-es autót?
vagy az autóhoz egy blueprintben tud valaki segíteni? -
A renderelés maga nem a 8-bites "255,255,255"... :o) síkon történik... hanem lebegőpontosan, ahol a fehir biza 1.0,1.0,1.0... ez szinte minden renderelőrendszerben így van.
Ha a környzeted lemodellezed, pikk-pakk úgy, fényértékek alapján is, mint a valóságban, akkor még jobb is lesz, mint egy HDRI kép használata, persze, ehhez kell pár apróság, pl. Exponenciális color mappolás, meg ilyenek... -
Gratulálok!! Írtam neked CgTalkon :)
Na én meg megyek AP meetingre 10 perc és indul a buszom a vonathoz...
Bye -
Na skacok egész osztály jövő héten én meg most kisérettségiztem. Na? És hányas lett? Naná hogy 5-ös :). 1 tételt tudtam, ki is húztam :). Na ennyi.
Peet: köszi még dolgozon rajta :). -
és olyan nincs bene, hogy reflectionként használok valamit, és hdri minőséget ad? -
nem tudom, hogy a MR-nek van-e HDR outputja... :)
Az biztos, hogy gyak. minen renderelés HDR szinten történik, azaz nem 8-biten csatornánként. Az más kérdés, hogy a program biztosít-e HDR mentési lehetőséget.
Ha més nem, renderelsz egy rakatt képet különböző exponálási idővel (hehe... :)) és azokat HDRShopban összefűzöd... :)
Én idáig normális HDRI frame buffert csak LW-ben láttam... :/ -
HDRI-t csak Final Gatherrel tudod használni:
Írtam is erről egy tutort...
Hogy lehet e fényképezni?? Nos alapból tuti nem, legalábbis nem találkoztam még ilyennel, pedig én is kerestem. -
nekem csak a régi smájlik vannak:(
hdri-r milyen gyorsan renderel az mr?
lehet hdri képet fényképezni a sceene-ből? -
Még hogy nincs...
-
Pixar RenderMan Pro Server R12
2004.06.04 Péntek
A Pixar bejelentette a PRMan következő, beta változatát.
http://209.61.233.95/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C2%2C1%2C2315&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0 -
ICQ-ban SINCS darth Vader szmájliiii!!!!!! -
ICQ drága barátom! :) -
Huh, ez már aztán döfi! Nagyon kellemesek lettek azek a színek! :) Mondom én, kicsit még dolgozl rajta, és van még 1 CGTalk choice awardod...