32214
Maya
-
Na gndoltam megírom búcsúbeszédemet!
Mikor ezt olvassátok már nem leszek. Elraadott magával a biosztábor szörnyű velejáróival együtt (nincs gép egy hétig). Nézhetem a szürkemarhákat 1 álló hétig miközben lehugyozzák a sátramat meg ilyenek :). Szóval nem leszek 1 hétig. Remélem kibírjátok :) -
hm, utána fogok nézni úgy csütörtöktőlkezdődően ennek a rendermannak, kezd érdekelni a dolog:) -
potyek #6141 Kiprobáltam igy is, ugyan az, viewportban semmi változás, csak rendernél látszik -
hopsza, most olvasom...
maya blint jelöltél ki?
magát a tárgyat jelöld ki és a SLIM beli blinnt... majd jobb klikk a blinn-re, és ott attach. Így is jó? A mayabeli tárgyon lehet akár lambert is, az mind1... az a lényeg, hogy alapból egy világoskék tárgyat kapjál, lehetőleg fehér csíkok nélkül:) -
Ha télleg szép, akkor hajrá, PrMan-ra fel! Úgylátszik potyek verziója nem hibás... nah akkor mégiscsak kikéne küszködni azt a prmant, de nagy kár, hogy maya6 alatt nemmegy:( -
potyek #6137 Kijelöltem a maya blinnt és a slim blinnt és attach oltam -
Slimből rakd ne Hypershaderbő -
potyek #6135 Kiprobáltam, sima szines blint huztam rá, maya viewpotban abszolut nem látszik a különbség, csak rendernél, ott nem csikos , hanem sima egyszinü, mint amit beállitottam neki (ha hülyeséget irtam, nem nevetni, most kezdtem csak a probálkozást a renderman el :O) ) -
Youth, ha hiszed, hanem ennek valamennyire örülök! Ez azt jelenti valszleg, hogy maga a renderman a hibás:)
potyek, megnéznél nekem valamit? Slim-ből beraknál egy Blinn-t egy tárgyra, és megnéznéd csíkos-e? Ha nem az, akkor vesződök tovább a rendermannal:) Ha csíkos akkor passz... -
Boba:
Jeee nekem is csíkosak a shaderek a rendermanod alatt :) -
melyik verziót érdemes feltenni? -
Azt próbálom majd meg, hogy az új prman+régi rat+régi licence... hátha úgy elmegy, nagyon remélem! A régi prman-al is csak az a bajom, hogy bármit csinálok, hibás a blinn shader:/ -
potyek #6130 Megmondom öszintén, én azon csodálkozok, hogy nekem elindul, már eddig nem tudom hogy hány verziot és hányszor probáltam telepiteni, és ez az elsö ,ami müxik -
Énis, de mégsem megy... Nemértem.:/ -
potyek #6128 Én azt irtam be, amit a maya lmtools ir ki , mint computer/hostname et. -
Az első rúgás nem az igazi, de a facial-expression animációja nagyon jóra sikerült szerintem -
Nemsemmi ez a videó... hát végülis hja, eddíg is tudtam, hogy nem a program fog vissza egy jó grafikust. Ezt egy jó grafikus csinálta:) -
ja igen, már láttam régebben ezt a videot, de eléggé furán mozog szerintem.... -
bruce lee temahoz,talan meg valaki emlekszik ra:
http://panic.naplopok.hu/stuff/Bruce%20Lee%20-%20Computer%20Animation%20Demo.mpg
(13 mega)
Alias Powermodeller & Maya 1.0
-
a server nevét mire kell átírni? Én próbálkoztam több névvel is, amit szerver névnek gondoltam, de nemmegy... -
potyek #6122 Install, a sorrend mindegy, exe csere, a licence file ban a server nevet átirni, bemásolni a licence 2.0 mappába, én a c:/flexlm mappába is bemásoltam , reboot és müxik, legalábbis én igy csináltam és nekem jo -
potyek, te a Rat6-ot hogy raktad fel? Én ahogy felraktam a Rat 5.5-öt, azzal a módszerrel nemlehet licenselni a PrMan-t:/ Amikor tölteném be a mayában (amúgy maya6 fel sem ismeri:( / mondja,hogy valami bibi van és nemkapcsolja be a Renderman-t. -
Emberpalánta, hol vizilabdázol??? Én úsztam és vizilabdáztam, Kaposvár, Nova-Vizcoop ifi és serdülő csapatában!:) -
SpotLamp: nekem nagyon tetszik Bruce,de a vallat tenyleg elrontottad.Remelem nem veszed szemelyes sertesnek a dolgot (tenyleg nem annak szanom),tudom,hogy toled es a tobbiektol meg baromi sokat fogok tanulni,de mivel 18 eve vizilbadazom,ezert azt hiszem mondhatom,mindenfele testfelepitesu emberkevel talalkoztam mar az uszodaban,illetve egy idoben jartam egy medikaval,aki gyakran mutogatta nekem az anatomiaatlaszat.Mivel ez egy nagyon leszalkasitott test,ezert tunhet ugy,hogy a valla osztott.De a vall az egy izomcsoportbol van es nincs benne barazda.Persze az is lehet,hogy te se tettel bele,csak nekem tunik ugy.Ha valoban igy van akkor meginkabb bocs.(Amugy ilyen has es nyak letezik es pillangoizmokban is lattam mar hasonlot.) -
Peugeot 403c elvben... -
Valaki tudja mijen autója volt Calambonak? Szeretném lemodellezni a jóöreg hadnagy autóját... :)) Az ötletet nem ellopni!!
-
Nekem az izmoknál egyedül a deltaizom-görgetegizom részt furcsálltam, de látom, a fényképen is ugyan olyan mint a modellen! Az emberke furi, nem a modell:)
Amúgy aki nekem ilyen téren a példaképem az Wesley Snipes, neki tökéletes a mell-hasizom triója, nagyon szép! -
Igen, mostmár fogtam az adást, de ezért kérdeztem rá, milyen referencia képekről dolgoztál.
Első ránézésre baromi furcsának találtam a modelledet, megvallom nem tetszett, mert tényleg deformáltnak láttam, de a referencia képek megyőztek. -
Az izmok helyzete és kidolgozottsága nagyon bonyolult dolog mert pl ha két napot pihent vele akkor kisimulnak, kevésbé látszanak. Ha ráedzett vagy 2 órát akkor teljesen másképp néz ki a teste. Sokkal kontúrosabbak lesznek az izmai. Az bizony tény hogy az edzett izom edzés közben akát 10-15 centit is képes növekedni és ezt az állapotát órákon át megtartja edzés után is. Én próbáltam valahogy a két állapot között lavírozni. Elég nehéz feladat... -
Aszem az utolsó mondatoddal leírtad mit akartam válaszolni
Ha jól megfigyeled az általam feltett képeket akkor láthatod hogy bizony a hasizma enyire mély vágással van elválasztva. A modellemen talán még kicsit enyhítettem is ezen. A harmadik képen ha megfigyeled a jobb vállát láthatod hogy a piros vonalakat ugyan úgy be lehet rajzolni rajta ahogy az én képemmel tetted. A nyaknál igazad lehet!
-
Spotlamp, valóban túlzásba estem, sajnálom, nem az volt a szándékom, hogy lehurrogjam, mert valóban állati jó, de mikor rápillantottam a képre azonnal szembe ötlöttek az alábbi furcsaságok:

Az izmok mintha nem a helyükön lennének, felefelé kifordultak, a nyaki biccentő izom nem a fül mögé megy, hanem valahova az áll alá tart, a hasi izmoknál küzépen olyan mintha összelenne varrva, irreálisan mély a hosszan futó bemélyedés a hasfalon. Igazából csak ezekre gondoltam, remélem nem bántottalak meg.
Amúgy bruce lee-nek meg alapból "elmebeteg" izomfelépítése van, mindíg is csodálkoztam rajta. -
Culram #6110 Hogy ennek az "istennek" milyen izmai voltak!?. -
Skacok, nem tud valaki egy olyan tárhelyet, weblapot ahonnan egy lovat, ló modellt lehetne letölteni?
nagyon fontos volna, köszi előre! -
potyek #6108 Köszi Boba müxik :O)
Most már csak a szép finom árnyék beállitásaira kell rájönnöm :O) a samples t feljebb vittem, de nem sok változás volt :o( -
Szia Deko :)
Aszem kicsit túlzás azt állítani hogy a modellem majd 100%-osan eltér az emberi test anatómiájától. Ez azt jelentené hogy enyi erővel akár egy nagy zöld kocka is lehetne
Referenciának fotókat használtam, ezért biztos vagyok abban is hogy nem "csúsztam" el sehol. Anatómiai képeket csak a hátán lévő izmok kialakításánál használtam. Nem szívesen használok anat képeket. Jobb szeretek fotók alapján modellezni hisz nem az anatómiai karaktert akarom elkészíteni hanem a fotón szereplő személyt :) Másrészt az anatómiai tökéletességre törekedni legalább olyan vétek mint a szimetrikus modellezés. Olyan tökéletes test az életben csak ritkán fordul elő :) Fülek túl nagyok, hosszabbak az újjak, meganyi egyéni jellegzetesség ami az embert egyedivé teszi. Anatómiailag minden izom ugyan ott van az tény, de pl bicepsz izom sokféle formában létezik...
Bár a modell tényleg nem hasonlít 100%-ig Jackie Chan-ra hisz Bruce Lee-ről készült. Neki elég sajátos arányai voltak de hogy érveimet alátámasszam csatolok is pár referenciának használt képet.

-
Hát a Slimből! Renderman menü, Slim, Create New Palette... Itt Create>Lights>Spotlights... utána kijelölöd ezt a fényt is, meg a jelenetbeli spot-ot is, majd jobb klikk a Slim-ben a light-ra és Attach... most van hozzákapcsolva a node a lámpához. Duplaklikk a node-ra, és előjön az az ablak ami van a screenshoot-on.
Amúgy Slim maga a PrMan hypershader változata... kicsit puritánabb kinézetű, de lényegesen több mindent lehet állítgatni. Amúgy télleg nagyon hasonlít a kezelése a Hypershade-hez... a kapcsolatokat is itt lehet beállítgatni, shadereket, kamerát, fogot... -
potyek #6105 Ez hol jön be neked, mert nekem a fényforrásra nem jön elö semmi attrib editor a renderman böl :( -
RenderMan_ Screenshoot
1: Connection-ra állítani a típusát.
2: Lenyitni a menüt, és megkeresni a RaytraceShadows-t
3: beállítgatni.
Nálam így működik. De gondolom ez amiatt lehet, mert régebbi rendermanom van. 11.3 asszem. -
potyek #6103 11.5.3 van nekem
ezt a hozzá konnektálást hogy érted? én a renderman ben csak a ray trace opciot találtam meg , az árnyék ki be kapcsolását és váltogatását a fényforrás attributumainál állitgattam -
Spotlamp: szerintem ez a figura torz, főleg az izmoknál vannak hihetetlen elcsúszások, mintha úgy varrták volna össze a fickót. 99%-ban anatómiailag sehol sem stimmel és félelmetesen látszik ez. Nem tudom milyen refencia alapján dolgoztál de dzsekitcsán kicsit másképp mutat. A vörös mellbimbók felettébb vonzák a tekintetet:)
És kérlek bocsáss meg, de pont a szemével van a legkevesebb bajom. Nem tudom hova készül a figura, milyen apropóból, de közel sem 100-as. Bocsánat Robi a kritikáért, mert látom másoknak tetszik, de a szívem úgy diktálta írjam ide a való gondolataim.