Maya
-
Szia Deko :)
Aszem kicsit túlzás azt állítani hogy a modellem majd 100%-osan eltér az emberi test anatómiájától. Ez azt jelentené hogy enyi erővel akár egy nagy zöld kocka is lehetne
Referenciának fotókat használtam, ezért biztos vagyok abban is hogy nem "csúsztam" el sehol. Anatómiai képeket csak a hátán lévő izmok kialakításánál használtam. Nem szívesen használok anat képeket. Jobb szeretek fotók alapján modellezni hisz nem az anatómiai karaktert akarom elkészíteni hanem a fotón szereplő személyt :) Másrészt az anatómiai tökéletességre törekedni legalább olyan vétek mint a szimetrikus modellezés. Olyan tökéletes test az életben csak ritkán fordul elő :) Fülek túl nagyok, hosszabbak az újjak, meganyi egyéni jellegzetesség ami az embert egyedivé teszi. Anatómiailag minden izom ugyan ott van az tény, de pl bicepsz izom sokféle formában létezik...
Bár a modell tényleg nem hasonlít 100%-ig Jackie Chan-ra hisz Bruce Lee-ről készült. Neki elég sajátos arányai voltak de hogy érveimet alátámasszam csatolok is pár referenciának használt képet.