32214
Maya
  • Falabu #8450
    Helllooo!
    Most kezdtem el mayazni és ez az első készülő művem segédlet alapján! Gondoltam megmutatom:)!

• Peetmaya
    Penatesz nincs mit, ezért vagyunk! De azért egy olyan megjegyzést had ejtsek már meg, "... de hisz ez a telefon még nincs is kész!":)))))))))))))))))))))))
    gratu, nagyon szép lett!
  • Penatesz
    Ja igen,es ha valaki olyan megjegyzeseket tesz,hogy: "...de hisz ez a telefon meg nincs is kesz.." azt ,nagyon jol tudom,csak elvette a kedvem a kompozittalt kep gyatra minosege,ugyhogy tartok egy kis szunetet,mielott meg barmibe belekezdenek.
  • Penatesz
    Mostanaban keveset szoltam hozza az eppen futo temakhoz,mivel a telefonom (nokia 6610) modelezesevel voltam elfoglalva,es azt terveztem,hogy majd benyomom,ha fotorealisztikus allapotba jutott a dolog.Sajnalattal kell azonban tudomasul vennem,hogy meg nem allok azon a szinten,hogy ilyen foku kepet csinaljak,igy a kinlodasaimat megunva,kozszemlere teszem oket,es ez uton szeretnem megkoszonni PEET-nek,ORYON-nak,DEKO-nak ,hogy idejuket es energiajukat nem kimelve segitettek es tanitottak meg minden olyan fogasra,ami a kep elkeszitesehez kellett.
    model elorol
    model hatulrol
    beillesztett model
  • Peetmaya
    valamit tudhat ez a Feng Zhu arc, ha ennyire alkotásra ösztönzi a társaságot:) Mondjuk láttam már munkáit, és tényleg ott vannak a szeren.
  • Mayer
    Nagyon jó. És nem is baj hogy nincs füle. Az arca se lényeg. Jól belelógatni a hajat a szeméb, és máris ki van takarva a fél feje :).Asszem én is elkezdek egy Feng Zhu concept -et, mert egyik nap láttam egy hasonló csajszit mint amit te csinálsz és nagyon megjött hozá a kedvem. :)

várom a folytatást...
  • SpotLamp
    Füle nem lesz a modellnek mert dús haja van. Felesleges.
  • dre
    figyeljetek skacok!
    ú
    fontos

mivel lehet átkonvertálni a WMV formátumot?

• FRenkie
    ez fasza!
  • Peetmaya
    Dave elvileg valami szekvenciát kell berakni a file-hoz, és a fileneveknek is sorszámozva kell lenniük.
    Oryon ötlete jó, legyen a 10k hozzászólás a small contest munkák, aztán szépen mindenki kivesézi, hogy ki mit hibázott, mitől lenne jobb satara. Azt a hangulatot választod, amelyik tetszik. A normálisok problémára meg jobb megoldást nem tudok, minthogy mindenki úgy állítsa be magának, ahogyan neki tetszik, és mindenféle képpen két render kell, 1024x768-as felbontásban, de ide persze ps-ben kicsinyített képet kell beilleszteni, de link mindenképpen a nagy képre, hogy meg lehessen nézni a részleteket is.

Spotlamp grat, nagyon szép! Mennyi munka volt vele (idő)?
  • Davidka
    jah gondoltam :)
    aminek a képében van egy szám, mint a régi filmek előtti visszaszámlálásnál :)
  • szkoryon
    Asszem igen...kell lennie a File-n kívül egy olyannak, amellyel a mozgóképfájlokat betöltöd...ez a Movie...ha ez a neve :)
  • szkoryon
    Nagyon állat...érdekes kompozició, de tetszik!
    A fülét azért hiányolom :)
  • Davidka
    aha, köszi, végül én is erre jutottam, miután csomó módon próbáltam és nem sikerült, csak még gyakorlatban nem próbáltam :) Legalább tudom, hogy hiába próbálkoznék tovább :D
    És mozgó textúrát mondjuk csinálok, akkor hogy rakom fel? Amikor kiválaszthatom a textúrákat, akkor a Movie-ra kattintok?
  • szkoryon
    Peet: - Smallcontest- Kérlek írd le, hogy mely objektumok milyen Normals - Soften/Harden beállítással vannak megcsinálva!!! Gondolom az asztal néhol soft, néhol pedig hard?!
    Tehát egy táblázat kell!
    Az outliner nevek mellett, hogy melyik mennyire (0-180) hard/soft!!!
    Amelyik objektnél még face-nként is változik, azt is írd le, hogy melyik face milyen!!!!
    Köszi és Smallcontestre fel!

Szerintem Peet Smallkontesztje legyen a 10k hozzászólás!

Egy téma, teszt, élmény, tudás....

A három bevilágítási téma közül azt amelyiket akarod...(éjjel, borús, nappal...)
    Lehet többet is...
    De ezeket Peet-el megbeszélem és ő írja ki a feltételmódosításokat!!!!
    Elvégre ez az ő dolga :P

Vélemény???

Youth: Yeeeees. Végre le tudtam szedni a skate.mov-ot és müxik is :)
    Gratula érte, full jó lett!!!!

Tényleg írhatnál egy tutort, hogy hogyan lehet ilyen mov-ot csinálni!!!
  • szkoryon
    Köszi...

De a mayában van olyan, hogy Shadow color...de hiába állítom át más színüre, az egyik shaderen (use background) nem látszik, csak szürkeárnyalatúan, míg a másikon tényleg a beálllított színű!?

Gi nélküli megoldás kéne!
  • youth #8434
    A textúra kell hogy animált legyen, pl. Gondolom van erre ezer megoldás de én úgy csinálnám, hogy flash vagy valamilyen progival megcsinálnám ezt, hogy a felirat úgy jelenjen meg mintha írná valaki és ezt húznám rá a lapra mint textura. Aztán meg a cerkát framenként odaigazítod ahol a felirat tart.
  • Davidka
    hi,

olyat hogy tudok csinálni, hogy egy szöveg folyamatosan íródik fel mondjuk egy lapra? Tehát nem hogy betűnként jelenik meg, hanem hogy a betű egyes részei folyamatosan.
  • youth #8432
    Hali!

Nagyon fasza! Egyedül a feje nem tetszik :( A homlokát előrébb kéne hozni vagy inkább az állát visszább, szerintem.

A nagy polygon számot a displacementre érted? vagy úgy ahogy van átraktad a közel millió polykat számláló testet mayab???
    Mert én eddig csak azzal próbálkoztam hogy low poly testet átnyomtam SubD-be vagy smootholtam és rá a displacementet de nekem akkor azért fagyott MR "runtime error" 99%-nál na mondom... Aztán XSI-ben is megnéztem ugyanezt és ott érdekes módon működött.

Displacement XSI-ben
  • SpotLamp
    Hali mindenkinek! Újjabb modellem készül mayában. Bizonyára sokan ismeritek a híres Feng Zhu concept artistot. Az ő egyik rajza inspirált a modellezésre.

A render def maya render. Sajnos a MentalRay érthetetlen okokból visualC++ hibával kifagyott akárhányszor próbálkoztam. Szerintem a nagy poligonszám miatt. Valaki nem tud orvosságot erre a hibára??
  • Phoenix007
    Az nekem is megvan, itt lapul a trezorban! Egyébként nem azt találtam móásnak, hogy pont Kate Beckinsale-ről van szó, hanem hogy egy humanoidról neked "tervrajz" kell...
  • Peetmaya
    Phoenix, diák munka keretein belül ujságot pakolok, és a Zitás playboyból vagy 1000db fordult meg a kezem között az egyik éjszaka. Tudok neked hozni, ha nagyon kell, de abból a képsorozatból te nem fogsz modellezni, max kielégíted férfiúi szükségleteidet, de nekem tényleg azért kell a blueprint, hoigy modellezzek!
  • Phoenix007
    Kate Beckinsale-ről blueprint!!! Ha már az Underworld-nél tartunk, nekem a Görög Zitáról kéne blueprint, meg minden részletre kiterjedő "detail shots" sorozat.
  • Peetmaya
    Skacok, ha tud valaki Kate Backinsale-ről (underworld-ben játszott) blueprintet szerezni nekem, azt nagyon megköszönném.
  • Peetmaya
    Youth ott a pont, így értettem Oryon.
  • youth #8425
    "Az árnyék attól van, hogy azon a részen a test nem kap fényt, nemde?"
    Helyesbítek:
    Az árnyék attól van, hogy azon a részen a test nem kap ELÉG fényt, attól függően mennyi fényt kap, lesz az árnyék sötét, vagy akár egész világos.
    Na mindegy erről lehetne írni eleget, mivel GI esetében az árnyék nem mindenhol ugyan olyan intenzitású, lásd falak találkozása és fal közepe.
  • youth #8424
    Gondolom úgy, hogyha egy testet csak szemből ér fény akkor az árnyék fekete, de ha ellenkező vagy akár más szögből is éri a testet fény akkor a főfény által vetett árnyék megváltozik, globális illumináció esetében látható, hogy nem lesz olyan erőteljes, hisz a falról visszaverődő photonok megvilágítják a test által vetett árnyék helyét, de nem az árnyékot! Ugyanis csak testet lehet megvilágítani, árnyékot hogyan?? Az árnyék attól van, hogy azon a részen a test nem kap fényt, nemde?
  • szkoryon
    Ezt hogy érted: "ha hátulról megvilágítod az árnyékot vörös fénnyel, akkor lesz az vöröses árnyalatú" ???
  • Phoenix007
    Elkezdődött ... kiküldök két fehérruhás bácsit ... majd rád fognak adni egy kabátot, aminek hátul összekötik az ujjait ... ne tanúsíts ellenállást, csak jót akarnak neked!
  • mookid
    nálatok nem úszkálnak ebihalak a levegőben? az én szobámban órák óta... de nem tudom elkapni őket... egy csomó van...
  • Davidka
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD LOL :))))))
    Télleg, én azóta nem csináltam semmit a modellvonattal :( Persze csak mer nincs időm... suli új tanárok, egyik kegyetlenebb, mint a másik :)
  • Phoenix007
    Mookid várd ki a végét, szerintem nem sokáig fogod köszönni az észrevételeket! Te is Gyraph sorsára fogsz jutni, naponta négy órát fogsz dilidokinál tölteni, és kislapáttal fogod szedni a nyugtatót ... szerintem egyszerűbb, ha már most beállsz hozzánk negyediknek a "Punisher-Team"-be...
  • Penatesz
    a fejlodes szemmel lathato
  • mookid
    köszönöm az észrevételeket, ma este buherálom még, de lehet, hogy újat kezdek. igazából ezek csak próbák, Ti pedig meg vagytok tisztelve azzal, hogy nyomon követhetitek mayás karrierem alakulását :) azért remélem, abban egyetértünk, hogy ez most sokkal jobb lett, mint az első "lufifejű" vagy a legutóbbi "ufóarcú" (mindkettő (c) by penatesz :), és két hónap mayázás után ez is valami.
  • Peetmaya
    ki hogy áll a small contestel?:)
  • Peetmaya
    alapból az árnyék fekete
    ha hátulról megvilágítod az árnyékot vörös fénnyel, akkor lesz az vöröses árnyalatú
  • Penatesz
    Van egy arnyekom,ami normalis esetben voroses arnyalatu,de nem vagyok kepes szurkerol vorosre varazsolni.Mar probaltam a shadow colort tok vorosre tenni,de hasztalan.

Mookid: a szemgodrok tul melyek es gyakorlatilag uraljak az egesz fejet.Az al szerintem is eles lett,de ezt mar peet () kivesezte.Viszont hogy mondjak valami pozitivumot is,a ful aranyait szerintem rohadt nehez eltalalni,viszont neked sikerult.
  • Peetmaya
    Mookid: szerintem túlságosan éles az állkapcsa, az orrlyuka is nagy, és nem elég mély, valamint a fala nagyon vékony. Az orra és a szeme közötti részt picit elsimíthatnád, és rakhatnál táskát a szeme alá. Mindenkinek van, csak kinek kisebb, kinek nagyobb.

Találkozóval kapcsolatban rágom Sanyi fülét, amint lesz valami szólok.
  • mookid
    alakul...

• szkoryon
    ---Találkozó---

Jó van! Mindenkinek máskor jó, akkor mikor legyen???

A legegyszerűbb: Megvárjuk Sanyimano mikor ér rá, és akkor lesz!!!!

Peet: Minél elöbb jelezd, hogy mikor ér rá, mert akkor úgy szervezkedek!!! És "rágd a fülét..."!!!!