32214
Maya
  • Culram #8410
    Seth-é jó avatar. Magaar beszélni.
  • Phoenix007
    > Ja és királyos az awatoarod. Nagyon tetszik.

Ez most konkrétan micsoda is, és hol lehet megnézni?
  • nenad
    ez a 2.0as brazil lesz...
  • Mayer
    Ja és királyos az awatoarod. Nagyon tetszik.
  • Mayer
    Hát szóval az MR batch render beállításaiban beállítod hogy hány procit használjon és akkor mennie kell. Persze MR-nem álltaában több virtuális memória kell mint softwarenak főleg ha animációról van szó. Szóval ha nincs elég memóriád, akkor lehet hogy azért hal meg. Illetve ha lehetetlent kérsz MR-től akkoris előfordulhat hogy úgy dönt hogy nem renderel.

Van hogy ha olyan a renderbeállításod, hogy képtelenség leszámolni, akkor MR úgy dönt hogy megadja magát. Akkor aztán indítsd újra a mayát mert külömben nem fog menni. Vagy töltsd be újra az MR-t.

Remélem segíthettem. Ha nem akkor írjál még aztán csak megoldjuk valahogy.
  • Seth
    halió mindenkinek!
    tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell renderelni
    képek sorozatát mental ray-el?
    a sima szoftveres beállításos képsorozat renderelés megy, ahogy jim lammers könyvében meg van írva, de ugyanez a beállítás mental ray alatt kifekszik...
    vagy csak én vagyok... ? :)
    köszi a válaszokat előre is..
  • maroon
    Sajna nem érek rá megint... Még mindig az angol (meg a suli is...). Ha leteszem a középfokút (vagy legalább is megírom a tesztet), akkor lehet róla szó. Ez olyan októbertől lesz.
  • Peetmaya
    Sanyimanóval még nem sikerült sajnos semmit egyeztetnem, hogy mikor ér rá, de rágom a fülét...
  • Peetmaya
    hát nemtom, én inkább vrayre vagyok kíváncsi...
  • youth #8401
    Yeah :)
  • nenad
    ugy tunik lesz brazilotok is mayasok :)
    "...The partnership aims to further strengthen the efficiency of Brazil r/s as a large scale production tool in the most demanding pipelines, and to expand Brazil r/s's compatibility with a variety of 3D software packages, including Maya® software from Alias®"
    Happy?
  • Peetmaya
    nadejó, nekem meg a péntek du a szimpatikus, mert akkor lehet maradni sokáig. Amúgy meg most fogok ma találkozni Sanyimanóval suliban, úgyhogy konzultálok vele, hogy ő mikor érne rá, és akkor a szerver dolog végére végre pontot tehetnék, úgyhogy du jelentkezem infóval.
  • Phoenix007
    Hétközben sehogy sem jó? Mondjuk négytől nyolcig. Akkor még emberi időben haza is érhet mindenki. Na mindegy, én ráérek bármikor péntek délig. Utána már nem az igazi.
  • Lekonel
    Na elkezdődöt hőn vágyott iskola szezonunk:))
    Jövőhéten egy szombati 3 oras kezdes este 8 9 ig nekem belefér:)
  • szkoryon
    ----Találkozó----

Jövőhéten ki és mikor ér rá???
  • Lekonel
    Srácok mental ray t hair renderelésre h lehet rábirni?
  • Phoenix007
    Thx ... közben én is rájöttem, hogy nem a vége ... Azt hallottam, hogy először a seeker-eket kell kiirtani, de a többit már nem értettem, mert közbe' karmolászott a guardian. Aztán meg láttam, hogy mindig jönnek helyette újak, akkor kezdtem valahogy nem érteni a dolgot. Mennyi van még onnan a végéig?

-bocsazoffért-
  • Aldaryn
    U.I.: Jó öreg ID softos húzás, hogy az igazán nagy szörnyekkel sosem brute force kell végezni. :) ú

BOCS AZ OFFÉRT.
  • Aldaryn
    Nem a jáék vége. ;) De ha jól figyelsz a hangokra, akkor mondja, hogyan kell kicsinálni. Bár, ígysem valami könnyű. ;) A Guardien körül repkednek un. (asszem) seekerek, s ahang azt suttogja, hogy őket pusztísd el előbb, hogy a szörny sebezhetővé váljon. Ha lelövöd az összes repkedő seekert, akkor a guardian hátából előtörő fénygömböt tudod sebezni, s enm is kell neki oylan sok.
  • Phoenix007
    Lekonel az a görbét meg a kört nem is kell összilleszteni, működik anélkül is. Csak az options boxban kell valamit beállítani. Nem tudom már, hogy mit, de kreatív vagy, megoldod.

Offtopic: Valaki itt Doomozott a csapatpól, csak már nem tudom, hogy ki. Hozzá szólna a kérdés: a játék legvégén az erős csávóval mi a túrót kell csinálni? (Úgynevezett "Guardian" vagy mi a szösz.) Miután az aknavetőre nemigazán úgy reagál, ahogy elvárnám tőle...
  • szkoryon
    Youth: most megint letöltöm a skate-t, de ha megint hibát ír ki a quicktime és még mindig nem láthatom a műved én kiszaladok a világból!!! :)
  • Mayer
    Először azt akartam írni hogy nem értem, de leesett :). Hát ezt aztán megfogalmaztad :)). Na figyelj. Ha nem a kőr közepén lenne a forgásközéppont akkor nyomd meg a "shift"-et aztán modifi/center privot aztán nyomd meg a "C" betűt és ezzel már rá tudod snappelni a vonalra. Utána már úgy forgatod ás nagyítod a kört ahogy akatod. Eztán extrude. Azt hiszem az extrudeot tube ra kell állítani, de ez nem biztos.
  • Lekonel
    Ja még abban pls segétkezzetek h van egy görbém és ahhoz merőlegesen akarok hozzá adni egy kört az extrudhoz hogy lehet beállitani?:)
    küszi:D
  • Lekonel
    elbaszta:(
  • Lekonel
    és akkor hogy lehetne igy néz ki a görbe:

......
    :
    :.........
    :
    ......
  • youth #8385
    Hehe
  • Peetmaya
    Lekonel nem. Ha nem síkot akarsz csinálni, akkor bontsd szét 4 curve-re a görbédet, a két két szemközti görbéknek ugyanannyi legyen a span száma, és nyomj rá egy boundry parancsot, asszem így hívják.
  • Aldaryn
    (...) (...) (...) (...) (...) (...) (...)
  • Lekonel
    Pít hát ez nem sík...:D
    ha eselteg sikká tezsem és utána hajtom meg követni fogja a planar?
  • Peetmaya
    Youth ez nagyon durva, marha jó. Koridhoz meg annyit, hogy nem kurvajó látni azt "mozgásban", jelen esetben a kamera mozgásában, azt, amit 3d-ben megcsinált az ember?:)) én nagyon anim mániás vagyok, mindent meg akarok mozgatni:)

Lekonel zárt görbére és csak síkban lévő zárt görbére működik a planar parancs. Amúgy tulképpen azt csinálja, hogy a görbe síkjára tesz egy plane-t, aztán trim toolal a görbén kívül lévő részt levágja.
  • Lekonel
    Srácok van egy curve görbém monjuk egy íves kampó, azt hogy tudomplanarra birni?:)
  • gyraph
    Nagyon koszonom! Nagyon jo, ez eleg lesz.
  • youth #8378
    Hali!
    Apple QuickTime VR Authoring Studio ezt használtam a korihoz
    És itt a panoráma kép készítése nézd végig a topicot, egy mini tutort írt erről a gyerek, igaz maxban csinálta de mayaban is el tudod készíteni csak úgy kell beállítani a kamerát hogy 90 fokot zárjon be, így 6 képből meg tudod oldani a rendert aztán írt egy progit amivel össze tudod fűzni, ha meg nem jönne össze, akkor csinálj sok fotót egy pontból kiindulva majd Stitcherben vagy bármely panoráma készítő progiban össze tudod illeszteni ezeket és ki tudod menteni MOV-ba...
  • Phoenix007
    Ez a korcsolya nem szép! Ez besz*rás!!! Pláne így forgathatóban. Nem nyalni akarok, hidd el, de ami jár, az jár. Minden elismerésem!
  • gyraph
    Ez a korcsolya meg mindig nagyon szep ...
    Esetleg valamikor ossze tudnal dobni egy kis tutort, hogyan is kell ezt megcsinalni? Akarmikor, ha van egy kis szabadidod. Vagy ha nincs kedved, akkor esetleg egy link ahol szo van rola?
  • youth #8375
    Igen én annak idején beleástam magam... A korcsolyát is így rendereltem. Persze nem csak a kamera mozoghat egy test körül hanem egy rögzített pontban 360 fokban így mondjuk egy szoba belsejében körbefordulhatsz, ehhez elegendő mindössze 6 renderelt kép, míg ahhoz amit te mutattál meg a korihoz már jóval több kell, hogy folytonosnak tűnjön a körbeforgás.
    Kori
    És a wire
  • gyraph
    Egyre tobb helyen tunnek fel az ilyen 3D quicktime "kepek" mov. formatumban.
    Tudja valaki ilyet hogyan s mivel?
  • mookid
    Phoenix, a vendettás hsz-eden nagyot röhögtem :)
    it az én figurám, hátha hűti kicsit a hangulatot... (nem feka.)
    lenne még rajta dolgoznivaló, de ez most már így marad, legközelebb valami sokkal jobbat, sokkal céltudatosabban.
    különben sem lett egy felhasználóbarát modell.. látnátok csak a wire-t...
  • gyraph
    Referenciat nem tudok mutatni.... max ezt: kep.... :)
    Itthon rajzoltam egy sketch-et, de szkennerem nincs, meg sok boxolo fejet neztem.
  • gyraph
    Nem vagy te rosszfiu....en nem bztattam senkit semmire...csak ez nem lesz "feka repper kosárlabda disco guru"... :)