32214
Maya
-
MasterMason #31773 Nehogy azt akard már mondani, hogy kétszáz darab könyv random színezéséhez erőmű kell? Meg, hogy a windows memory reportálása borzalmasan rossz és azért.
Hány poligon egy könyv 100? De legyen ezer, na és kétszáz 1000 poligonos könyv? Még az is csak 200 ezer poligon lenne, még azt is bírnia kéne lazán mindenféle swap nélkül.
Szerintem inkább a triple switch node a tré, ha szimpla kétszáz objektumot nem lehet vele átszínezni. Persze van a mayánál szarabb program is, pl a 3d max. :) -
sirpalee #31772 Ok, első körben a windows memory reportolása borzalmasan rossz. Ha kiírja 500 megád van, nem azt jelenti, hogy minden program a memóriában van, és van még 500 megád. Itt már a cuccok fele valszeg swap fileból működik. Az pedig magyarázza az ilyen szintű lelassulást.
Hány magos procid van? 2? -
#31771 Ha gyenge lenne,akkor nem 100-on menne a proci és az utolsó bájt a memóriából is arra lenne fordítva, hogy számolja a cuccot, nem hagyva, hogy akármi mást csináljak? Volt 500 szabad ramja,nem kellett neki, a fél proci ott volt még, nem kellett neki. Miért gyenge, ha azt se használja ki,ami van? -
sirpalee #31770 8ból 8at?
Szimplán csak gyenge a géped hozzá. -
razorback #31769 Mert egyébként melyik vga kártya az, ami már jól lehet dolgozni?
-
#31768 nekem 460GTX-el is ment a mari, egész jól, komolyabb projectekhez persze kevés -
#31767 A szakmában kb hány órát töltenek munkával az emberek? Kb. 200 könyvet próbálnék különböző színűre festeni, egy triple switchcsel tutor alapján megcsináltam, de a rampokat kb 3 percig kötötte hozzá, zoomolni kb 8 percig tart "5"-ös módban, át kellett tennem wireframebe, most meg "6"-os módba próbálnám tenni,de már vagy 10 perce csinálja. Ez aztán a tempó. És még így is csak 50%-on megy a proci és Ram is van még vagy 500MB. (a 2GB-ból). -
MasterMason #31766 Nem akarlak elkeseríteni, de marihoz sajnos GTX 480 az alja, kb innentől használható. -
#31765 Sikerült beszerválnom egy msi9400GT kártyát.Ha nem is egy csúcsmodell, de ezzel már mennie kell a marinak. Meg persze végre két monitorral is működhetek. 5-ért szerintem megérte. Pöccre működött win7-tel, de azért majd felteszek valami forceware-t hozzá. -
sirpalee #31764 Ah, ok, visszaolvasva kicsit félreértettem.
Igen, az a bug nagyon gyanús, hogy az a problémád forrása. :) -
razorback #31763 Igen! Tudom! Nem akartam felrakni a maya 2013 Extension-re. :)
De ez egy bug lesz, most már 80%-ban hajlok rá.
Teganp egy total új legális win7-et tettem fel , és feltelepítettem a mayat.
A legális vray demo is ugyanezt a hibát produkálta.
Közben találtam egy ilyet is a vray news oldalan:
V-Ray: Fixed issue causing random crashes when updating material swatches with VRayCarPaintMtl material or bitmap textures;
-
sirpalee #31762 Ne feledd, 2013-ból két verzió van. A sima és az extension. A két verzió nem binary compatible egymással, szóval ha 2013as plugint szedtél le, az 2013ext alatt nem fog menni. Mi is sokat szopunk ezzel, mert két verziót kell fordítani a pluginből... -
razorback #31761 Rendben!
-
#31760 razorback ne emlegessünk semmilyen illegális szoftvert pls...
ki most a házigazda? tudja törölni a hozzászólást? -
razorback #31759 Szia!
Köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal! :)
Vasárnap egész nap ezzel foglalkoztam, hogy kiderítsem, hogy mi a probléma.
Tehát, hogy pontosítsam a dolgot. Kimondottam ezzel jelentkezett a probléma maya 2013 alatt:
V-Ray 2.30.01 for Maya 2013_x64.exe
De ugyanezt csinálta a V-Ray 2.20.01 for Maya 2012_x64.exe is.
Letöltöttem a demo verziót ezekből a chaosgroup oldalról, de azok is ugyanezt a hibát produkálták.
Mert egyébként a crack-re gyanakodtam, hogy az okozza ezt.
Ez viszont tökéletesen működött: vray_adv_20004_maya2012_x64.exe
-
bnd42 #31758 az elmúlt hetekben volt szerencsém a compressorhead zenekarnak dolgozni :)) amúgy is robotmániás vagyok szóval imádtam
3 plakát készült a zenekar new yorki koncertjéhez amik most NY city utcáit díszítik
p1, p2, p3,
-
bnd42 #31757 Helo, kipróbáltam, nálam nem fagy ki, kb 20 percig állítgattam egy modellen és rendereltem is, próbáld meg újratelepíteni a vrayt hátha segít... -
razorback #31756 Sziasztok!
Lenne egy problémám, amit nem tudok megoldani.
Maya 2013 SP2 x64 alatt jelentkezett, hogy a vray carpaint material-nál a coat colort ha állítgatom, akkor pár másodpercen belül kilép, vagy lefagy a maya.
De ugyanez akkor is előjön, ha a carpaint material flake color színt állítgatom.
Ha valaki aki maya 2013-at használ vray-el, és kipróbálná, az jó lenne hogy másnál is adódik-e ilyen.
Van amikor egy perc is kell, hogy kiakadjon a maya, de van, hogy 10-15 másodperc állítgatás után fagy ki.
A segítséget előre is köszönöm!
-
#31755 "Nem mondhatom, ha pl tegyük fel, h ezzel foglalkozok majd,felvesznek vhova és modellezni kell vmit, ahol nem tudom elkerülni azt,h sík felületre kerüljenek az amúgy problémás smoothot okozó részek.* "
*, hogy bocsi ez így nem fog menni, mert pinchelni fog mindenhol, mondjad csávókámnak aki ezt csinálta, hogy rajzoljon egy másikat," -
#31754 Én feladom. Mi van akkor, ha nincs sík felület?
Nem mondhatom, ha pl tegyük fel, h ezzel foglalkozok majd,felvesznek vhova és modellezni kell vmit, ahol nem tudom elkerülni azt,h sík felületre kerüljenek az amúgy problémás smoothot okozó részek.
Itt ez a kép, nem is tudom hány órája ezt nézem... Egyszerűen akárhány módszert kipróbálok, szar.
Persp
Front
Vízszintes és függőleges tengely mentén bendelt geo, lényeg az lenne hogy úgy nézzen ki control edgekkel együtt, mint a front view, no pinch. 1X sikerült vmit kihoznom,ahol nem látszott a pinch, viszont a fény rosszul tört meg rajta. Pedig viewportban nagyon minimális volt a hiba. Főleg azokkal a szélekkel van bajom, amik a balo oldalt vannak, ahogy ott bemegy a cucc. A függőleges élesség meg van, de a vízszintes lehetetlen. Nincs megoldás. Ötlet? Hátha okosabb leszek, aztán többé nem kell ezekkel szarakodni. Ennyit,. Talán. -
#31753 én betennék még egy loopot a kör köré, és ahhoz kötném akkor már inkább az alulról jövő edge flowkat, úgy a kör nem fog pinchelődni. A pinchelődő felületeket mindig érdemes sík részre tenni, ott nem tűnik fel, hard surfacenél ez elég nagy előny... -
MasterMason #31752 Fúj? Mi fúj? :D A szél? Egyébként teljesen mindegy hova teszed, az edge slide tool-al bármikor tudsz változtatni ha szükség van rá. Csak select edge loop - edge slide és eltolod. -
#31751 Fúj. De végülis működik, kössz. A control edgeket hova tennéd? Amik függőlegesen creaselik a széleket?
És van egy jó tutorial arra, ami segít abban, hogy ha görbe felületre kerülnek edgek szorosan egymás mellé és kevés a hely, hogy odébtologassam őket, hogy oldjam meg a pincheket? Ami tutorialokat megnéztem, vagy csak 1 control edget használnak mert nem kell nekik olyan éles sarok, v egyenes felületen dolgoznak, ahol nem számít az edgek közelsége. -
MasterMason #31750 Illetve, mivel a perspektíves képet utána néztem meg, a középső piros vonal nem játszik. Ez -
MasterMason #31749 Mondjuk így. :) -
#31748 H all!
Egy kérdés: Ti ezt hogy oldanátok meg?
Front view
Persp.
A lényeg az lenne,hogy a cucc alján lévő, itt különlevő téglatest díszelemek a főmodell részét képezzék. Tehát ne csak rá legyen dobálva,mint most, hanem belőle jöjjön ki, mert a) így kérik b) Én akarom "pro szinten" megcsinálni és úgy terveztem, hogy látni, ahogy egy enyhe ív van dísz és a modell közt,mint átmenet.
A kérdés, hogy hogy tegyem egybe őket úgy, hogy nem rontja el a lyukat meg az extrudeokat, ami felette van. Tegyük fel a bonyolultság kedvéért, hogy olyan megoldás kéne,ami mondjuk 3x ennyi díszelemmel is működik,mind megámogatva support edgekkel, hogy a függőlegesen futó szélek szép élesek legyenek, de a lyukat ne tegyék tönkre.
+ kérdés, az 1. kép jobb oldali változatához. Mennyire baj, ha akarok bele egy kis ívet és beleteszek oda 2 edget?
Jó helyen vannak egyáltalán? a lyukat tönkrevágják smooth previewben, ahhoz hogy jó legyen feljebb kellene tolnom azt a 2 vertexet. Toljam feljebb? Akkor meg nem lesz szabályos 8 szög. :C (Igen, ilyen dolgokon vagyok felakadva).
Amúgy a modell kis kaksi 10mp-es baromkodás,tehát semmit nem akarok kihozni belőle, csak ha legközelebb belefutok olyan problémába, ahol a modell olyan bonyolult és nem darabokból van összerakva / a darab maga is kurva bonyolult, és ilyen egyszerű mintákat kellene beleilleszteni, akkor hogy oldom meg a topológiát,support edgestül meg mindenel együtt. -
aqa #31747 Hát, egyelőre itt tartok(lábakat még nem javítottam teljesen, ráuntam a modell bökdösésére, inkább anyagoztam)..
-
aqa #31746 A feje tetejére lehet, hogy megpróbálok olyasmi vonalvezetést, domborulatot átvinni, mint ami a hátán van)az a szuper-aerodinamikus háromsávos taréj-szerű kiemelkedés. Aztán meglátjuk.:)
-
bnd42 #31745 szerintem is szép lesz, tegyél még valamit a feje tetejére is :)) csápokat, amit észrevettem a szárnyaknál a gyűrűk furán állnak itt-ott de amúgy tényleg jó, olyan mesefilmes -
aqa #31744 Hát köszönöm az észrevételt. :)
Nézd és tényleg! Úgy emlékeztem, csak az első pár lábuk hajlik előre. De majd még nézek pár referenciát. Nekem sem tetszett a lábak "működése", de valahogy nem tudtam kitalálni, hogy hogy is kéne összerakni.
A fejjel nekem nincs nagy bajom, de remélem a többiek is hozzászólnak, aztán ha szerintük is úgy van, ahogy mondod, akkor átdolgozom.
(na, meg még ott a textil anyaga, ami túl vastag, meg a motorja mögötti része, az a lemez, ami körbefut... hát az nagyon kiugrik, vagy nem is tudom..)
Szóval van még rajta javítanivaló, köszi, hogy felhívtad párra a figyelmem. -
#31743 Jól alakul. Nekem a lábai nagyon nem tetszenek, nagyon eltér az alap designtól. A rovarok lába első ízület után visszahajlik felfele, és onnan le a földre. Ezen kívül igazából lehetne alaphelyzetben a földön, mert így már kezd egy gombostűvel kitűzött rovar hangulatot sugallni.
A fejét is módosítanám talán, kicsit tojásosabb formára, az is eléggé eltérőnek tűnik a számomra. Amúgy ügyes munka, jó lesz ez! :) -
aqa #31742 Ejj, rég mutatkoztam itt, de azért olvasgatlak titeket folyamatosan. Én ezzel igyekeztem ma, barátnőmnek készülget..
-
bnd42 #31741 szerintem amit keresel az a hard surface modeling lesz, próbálj meg ilyen tutorialokat keresni -
#31740 És a karikásról van szó, a papíros nem tűnik annyira vészesnek. -
#31739 Létezik vmi jó tutor arra, hogy lehet a kész modellt korrekten "megedgeloopolni"? Van ennek vmi neve egyáltalán?
Mikor a széleket support edgekkel aggatom tele, hogy subdivnél szép "feszes" legyen. Kipróbáltam egy szelektív hulladékgyűjtőn, de valami borzalom volt megcsinálni is.
Itt vannak. . Ezeket használtam alapnak,szépen meg is oldottam az egészet,de azok a hosszúkás kidomborodások nagyon betettek.
Pont alatta vannak a bedobónyílásnak,ha belevezetemvezetem az edgeket akkor az a baj, ha elvezetem mellette az a baj, mert egyszer belelóg és összeb*sz mindent, másszor meg túl sűrű lesz,ha mellette vezetem el. És még a support edgek rajta sincsenek. Minden egyes edge loop amit betettem, úgy éreztem, hogy egyre szarabb lesz. És a végén elég hányadék jött ki. Úgy néz ki, ahogy kell, kb 90%-ban, de égis úgy érzem, nem "produkciókész". Nincs vmi tutorial, ami segít ilyen helyzetekben? -
bnd42 #31738 Köszi :)) azért még van vele munka, sok a finomítani való apróság, pár nap alatt raktam össze, ez amúgy meló, egy kis stúdiónál dolgozom ahol az volt most a kérés hogy legyen egy kolibri szerű madár óra alkatrészekből, kaptam rá keretet hogy vegyek pár óra modelt, azokat kibeleztem és hajrá, legózás -
Deviome #31737 Őőőő.....wáááóóóó. Ez király!! Ez személyes dolog, de nekem textúra nélkül jobban bejön. :) -
#31736 Elképesztő. Most komolyan mennyi idő alatt hoztad össze? -
bnd42 #31735 és egy korábbi render még kevés alkatrésszel, maxwell renderrel készült
-
bnd42 #31734 egy készülő mechanikus madár, főleg óra alkatrészekből legózom össze