32214
Maya
-
bnd42 #31693 Azért kell vagy javasolt nvidia mert CUDA támogatás van mindenre ( viewport 2, particle, physx, pluginek stb...)
minél több cuda mag van a kártyádon annál könnyebb dolgod lesz mayában, drágább kicsit persze de megéri ha sokat mayázol...
más progikhoz sem árt, mudbox pl el se indult nekem olyan laptopon amiben nem ez volt, egyből írja hogy nvidia kell neki, de támogatják a kompozitáló, videó vágó programok is...
nekem most egy gtx650em van otthon, ez nem is drága, kb 30ért vettem és nagyon bírja a mayát, a meló helyen van olyan gép amiben gtx460 van az is bírja, mondjuk nem olyan erős de azért megy... -
Whysper #31692 Sziasztok.
Kérdésem lenne ,hogy Maya 3D-hez Nvidiat ajánlanak . viszont ár/értékben az ATI-k jobbak és ki tudja az 9-es szériával mi lesz a helyzet! Mármint azért egy 760--as kártyánál amikor egy 7950 erősebb ugyan azon az értéken. viszont egy 770 meg jóval drágább mint egy 7970.. Tanácstalan vagyok sajnos ebben a témában! -
MasterMason #31691 3D Coatot ismered? Legjobb workflow. Voxel sculpt, retopo, textura, bakelés stbstbstb.
A live clay olyan nagyon menő, hogy döbbenet. ;) Úgy sculptolhatsz egy felületet, hogy azokon a részeken ahol finom részletek kellenek, ott nagyobb lesz a felbontása a felületednek. Aztán retopozod és kiszámitja a normal mapot és máris használhatod akár mayában akár más prg-ben. Nem kell 5 program egy modellhez, csak egy:
A legjobb. -
bnd42 #31690 ez talán segíthet Zbrush to Maya workflow
de mayán belül is van erre eszköz, a Transfer Maps -
kenyeresdani #31689 sziasztok
van az a folyamat amikor mayaban csinálnak egy low poly modelt , hozzá zbrushban high polyt .
ezutan zbrushban a highpoly modelből texturát csinálnak amit mayaban rátesznek a lowpolyra.
Mayaban ezt a Tessalation beállításoknál csinálják ha jól emlékszem.
Betudna nekem valaki linkelni egy free tutorialt amiben ez az egész végig van vezetve ?
vagy esetleg egy digital tutor,simpy maya , gnomon video címet
köszi
-
#31688 Akkor jó, ha jó. Ezen az irányon haladok tovább. Lassan feltöltöm infóval, és nemsokára mehet is élesbe a dolog. -
bnd42 #31687 Lenne itt egy kisebb munka ha valakit érdekel, egy autót kellene textúrázni egy kisfilmhez, a címe: PreFace
az autó animálva van, kinyílik 2 szárny és hajtómű meg néhány kisebb alkatrész...
a film facebook oldala
ide lehet írni akit érdekel: [email protected], Besnyő Dánielt kell keresni, ő mondja el a határidőt és az anyagi dolgokat -
bnd42 #31686 Baromi jó szerintem, támogatom :)) -
#31685 http://www.uvlayout.com/ -
#31684 Na srácok, lassan elkészül az új faq. Csináltam róla egy kis videót, hogy hogyan tervezem. Már csak az adatokat meg szövegeket kell rávinni, és képeket vadászni, de nagyjából így fog kinézni.
Bárminemű véleményt szívesen fogadok ezügyben, valamint várnék pár soros kis leírásokat 3d vagy ahhoz kapcsolódó programokról, rendermotorokról, meg mindenféléről, amiket majd fel tudok vinni.
például alattam levő bnd42 bejegyzése is ilyen.
faq mp4 video (x264 codec kell hozzá
-
bnd42 #31683 Maya kistestvér született! Neve: Maya LT, Súlya: $795
Megjelent az Autodesk gondozásában, az indie és mobil játékfejlesztésre szakosodott Maya LT alkalmazás,
amely tartalmazza a következő eszközöket:
- modellezés és textúrázás,
- NEX retopo eszközök,
- Animációs eszközök,
- Új! ShaderFX shader fejlesztőeszköz,
- MLT formátumot ment
ÉS ami kimaradt!!!!
- nincs mental ray, csak playblast
- nincs dinamika és szimuláció
- nem ment maya MA MB formátumot
- nincs scripting
- FBX fájl csak max 25e polyt ment
trial:
http://www.autodesk.com/products/maya-lt/overview
video:
Forrás: Autodesk -
#31682 normal mapot high polyról low polyra hogy kell csinálni? Ha kiUVzom mindkettőt, akkor kurvára máshogy fognak kinézni és akkor hogy passzol rá a normal map?Mert hiába csinálom meg a high polyra,ha a low polynak kevesebb a poligonja és nem pontosan fedik egymást az élek, nem figja befedni rendesen a normal map.
Pl. :A triangle limit miatt a lod1-es cuccomon nincs extrude,a lod0-áson meg van. Kiextrudoltam a széleket, hogy kapjon egy kis részletet a cucc,de a limit miatt a lod1-esen nem tudtam megcsinálni. Hogy fogom én azt úgy kiUVzni, hogy fedjék egymást a lapok? -
sirpalee #31681 Maya LT : http://news.autodesk.com/press-release/media-and-entertainment/autodesk-unveils-maya-lt-indie-and-mobile-game-developers-star . -
Maggi4 #31680 Ismertem, de chrome ot használtam (nem talált chrome xe file-t valamely specifikus mappában, és nem működött), de nemrég visszaálltam FF-ra, és ezzel jó. Köszi! -
MasterMason #31679 Egyébként maya helpet ismered? Nem azért kérdezem, vagy mondom, mert hogy másoknak esetleg terhes lenne, hogy sokat kérdezel. Hanem azért mert a maya help, és úgy általában a google kereső is kapásból tartalmazza a probléma megoldását. Nagyon fontos, pláne ha sokat foglalkozik az ember grafikával, hogy jó probléma megoldó készsége legyen, ennek első fázisa, hogy mindig tudja, hogy az adott problémára hol találhatja meg leghamarabb a választ. Nyilván ha mayázol akkor első körben maya help, második körben pedig jól irányzott célzott keresés a google.-vel, és csak végső megoldásként kérdezni fórumon.
A fórum rész az, amelyik általában a legbizonytalanabb, abból a szempontból, hogy nem tudni mikor veszi észre és válaszol egy olyan személy, aki találkozott már hasonló problémával. -
Maggi4 #31678 Köszi a hozzászólást! Tegnap oldódott meg, a hyperschade/create/2d textures nél 2d projection volt 2d normal helyett, ez okozta a galibát (tudom, fészpalm). -
#31677 A textúra a rávetítés miatt torzul. Mikor tologatod a vertexeket, akkor az uv nem változik. Illetve ha a textúrád és egy alap plane is amire rá akarod tenni, szabályos négyszögű, akkor a textúra simán jól jelenik meg. De ha téglalap alakú, akkor torzul, hogy ez miért van így passz..
Ha a textúra csálé, akkor jelöld ki a face.t, és csinálj egy új planar mappingot rá. Ugye a megfelelő tengely mentén. Ha elsőre nem találtad el, akkor semmi gond, mert a projectálás kitörli az előzőt.
Ezután már arányos lesz a textúrád. -
MasterMason #31676 Őőő, hááát, izééé.
Nem is tudom mit mondjak. Ezért inkább csak nevetek. De ha úgy fognak széthullani a kamera beállítástól a meshek mayában a többi srácnál is, mint egy papírsárkány , akkor azért én nem fogadnék túl nagy összegekkel a helyedben, nehogy kár érjen. -
sirpalee #31675 Ilyen pletykák sose voltak. Ne tettesd a tudatlant, te is tudod, hogy a softimage-ről beszéltem. :) -
MasterMason #31674 Miért megszűnik a maya? :D
Már voltak régebben is ilyen pletykák. -
#31673 Csináltam patkányfejet, tesztként. Undorító milyen kevés használható referencia képet találtam,mind más volt, máshogy volt a kép beállítva, máshogy nézett ki a fej, részletes szögeket se találtam, úgyhogy 3-ból összeraktam egyet, hiányosan kidolgozva (lényeg a forma volt csak). 1. saját modell jó régóta, pár hete néztem meg egy intro tutort, annyi tudásom van csak.
Patkány 1.
Patkány 2 -
sirpalee #31672 Tök felesleges egy kifutóban lévő eszközt tanulni hosszútávon. -
MasterMason #31671 Mindegyikkel lehet szépet és gyönyörűt alkotni, szóval nem a programon fog múlni. :) Csak egy rossz oltás volt... :D
"de ha komolyan gondolja az ember akkor Maya"
De ha komolyan gondolja az ember, akkor xsi, ezért:
ICE
De még egyszer leírom, hogy csak oltás volt: Hát hogy ha nem működnek az tool-ok a mayában, akkor használj xsi-t mert abban meg működnek. :)
-
Maggi4 #31670 Erre a problémámra nem tudnátok valamit? El kezdtem nézni Magnificat felni tutorját, ő is fogja a plane-t, Lambert1 colorhoz hozzáad egy file-t, file hoz berakja a felni képét sourceimages-ből, öröm bódottá, nekem meg úgy néz ki ahogy ott van pasteboardon, elszabott felbontás + kapok egy bónusz 'place3dtexture1'-t. (Ami minden tutorban place2dtexture és én is elégedett lennék azzal).
Abbahagyom a topic floodolását mostmár, elnézést. -
Maggi4 #31669 :)) Köszi, bár azt hiszem maradok a Mayánál. (Beütöttem azért hogy Maya vs XSI, mintha az lett volna a konklúzió hogy XSI felhasználó barátabb, de ha komolyan gondolja az ember akkor Maya) -
Maggi4 #31668 Köszi a segítséget! Közben újra kezdtem :) Van egy olyan érzésem, hogy illúzió volt azt gondolni hogy egy relatíve szögletes autót 'könnyebb' lemodellezni; épp ellenkezőleg, ugyanis avatatlan szem számára láthatatlanok az élei, formái? -
MasterMason #31667 Ne lepődjön meg mi? :D Hát de mi az ha nem meglepő, ha még az egyszerű modellező tool-ok sem működnek? :)
Maggi4: Ajánlani tudom XSI-t, talán az egyetlen program amiben tényleg minden úgy működik ahogy kell, ha valamire rá van írva, hogy ez vagy az a funkció ezt és vagy azt csinálja, akkor az úgy is van. ;) -
#31666 Néha majd a sima cut faces tool is bugos lesz, azon ne lepődj meg, normális a Maya-nál. Ahol lehet helyettesíteni (pl két vertexet akarsz összekötni), ott használd az új modelling toolkitet, van benne erre eszköz. Néha az is beint, és nem csinálja meg, de azért jobban működik. -
#31665 Innen látom, hogy van benne egy plusz vertex a végén. Ha nem quad, akkor nem fog rajta végigfutni. -
Maggi4 #31664 Köszönöm Urak mindenkinek a hozzászólásait, ami a grafikai 'bugommal' kapcsolatos volt, camera near clip volt csúnyán elállítva.
Kövi probléma: Edge Loop Tool nem úgy működik ahogy én szeretném. Az alsó face re nem akar rávetülni.
http://pbrd.co/16q7kdL
(A poli aljáról töröltem a face-t még az elején, tehát alja nincs) -
BlueDragon88 #31663 Most vettem észre:)
Az oszlopon nem ugyanilyen oszlop van, hanem az a rés, amit tegnap belinkeltem:) -
BlueDragon88 #31662 Igen, csak az a gond, hogy 4 oszlop van és mindegyik máshogy néz ki. És egy oszlopon kb. 30 ugyanilyen oszlop van, amit el kéne helyezni. Esetleg Más ötlet, vagy tipp? Nurbs-szel meg lehet csinálni? Ha igen, akkor leírnád hogyan?
Köszi! -
bnd42 #31661 Ha àtkapcsolsz viewport 2.0ra az segíthet vagy a material beállítások aljàn talàlsz olyat hogy hardware texturing -
bnd42 #31660 De elég egyszerű a forma, lehet hogy az is jó ha beszúrsz pàr edge loopot és törlöd a faceket...próbàlkozni kell :)) -
bnd42 #31659 Polygonból macerás kivàgni, probàlkozhatsz boolean eszközzel de akkor a görbéből először poly geometriát kell csinàlni a bevel plus eszközzel, vagy nurbs felületből trim toolal kivàgni és utàna konvertálni polygonná -
Maggi4 #31658 Következő bénázásom:
Poly Plane-re szeretnék egy textúrát, de nem igazán akar össze jönni (Add new material, Lambert, Colorhoz adtam hozzá a file-t): http://pbrd.co/1d3RjuV
Hogy lehetne neki resolutiont állítani? Van a nyűgömre befolyással hogy gömb alakú a sample-ém?
(Egyébként egy 3 nézeti rajz lenne, az lett volna a terv hogy itt vagdalom fel Mayában, nem paint ezem. Ez butaság? -
Maggi4 #31657 Köszi, kicsit nagy méretekkel dolgoztam, ez nem tetszett neki. -
BlueDragon88 #31656 Üdv!
Lenne egy problémám. Nem régen kezdtem el a Maya modellezést és lenne egy kisebb problémám, amin nem tudok tovább jutni. Van egy oszlop, amin vannak kisebb lyukak. (nem ablakok) A probléma az, hogy elkészítettem CV curve-vel az lyuk alakzatát, de nem tudom, hogyan lehetne ezt kivágni az oszlopból. Gondoltam használom a Project Curve On Mesh-t. Rá is vetítette az alakzatot az oszlopra. De innentől hogyan tovább? Hiába próbálom, nem tudom azt a részt kiszedni onnan. Hogyan lehet azt a curve-öt edgé alakítani az oszlopon?
Remélem valaki érti, hogy mit szeretnék:) Itt egy kép róla. Ezt a curve-öt szeretném kivágni az oszlopból.
-
MasterMason #31655 Vagy esetleg egy új videokártya drivert is megpróbálhat feltenni, illetve kikapcsolni az ao-t a kártya beállításnál a winfosban. -
sirpalee #31654 Sima viewportban is ezt csinálja? Ezek a hibák már gpu nyűgnek tűnnek. Esetleg próbálj meg nem több száz, ezer egység méretű jelenettel dolgozni, hanem csak 20-30-al. (ie 1 egység 1 méter) Illetve a camerán lévő far clip plane se legyen túl nagyra állítva a jelenethez képest.