Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen! Tudom! Nem akartam felrakni a maya 2013 Extension-re. :)
De ez egy bug lesz, most már 80%-ban hajlok rá.
Teganp egy total új legális win7-et tettem fel , és feltelepítettem a mayat.
A legális vray demo is ugyanezt a hibát produkálta.

Közben találtam egy ilyet is a vray news oldalan:
V-Ray: Fixed issue causing random crashes when updating material swatches with VRayCarPaintMtl material or bitmap textures;

Pc: i7 7700K, 32GB, Nvidia 2080RTX PS4, PS3, PSP, C64

Ne feledd, 2013-ból két verzió van. A sima és az extension. A két verzió nem binary compatible egymással, szóval ha 2013as plugint szedtél le, az 2013ext alatt nem fog menni. Mi is sokat szopunk ezzel, mert két verziót kell fordítani a pluginbõl...

shaken, not stirred

Rendben!

Peetmaya
razorback ne emlegessünk semmilyen illegális szoftvert pls...
ki most a házigazda? tudja törölni a hozzászólást?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Szia!

Köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal! :)
Vasárnap egész nap ezzel foglalkoztam, hogy kiderítsem, hogy mi a probléma.
Tehát, hogy pontosítsam a dolgot. Kimondottam ezzel jelentkezett a probléma maya 2013 alatt:
V-Ray 2.30.01 for Maya 2013_x64.exe
De ugyanezt csinálta a V-Ray 2.20.01 for Maya 2012_x64.exe is.
Letöltöttem a demo verziót ezekbõl a chaosgroup oldalról, de azok is ugyanezt a hibát produkálták.
Mert egyébként a crack-re gyanakodtam, hogy az okozza ezt.

Ez viszont tökéletesen mûködött: vray_adv_20004_maya2012_x64.exe

az elmúlt hetekben volt szerencsém a compressorhead zenekarnak dolgozni :)) amúgy is robotmániás vagyok szóval imádtam

3 plakát készült a zenekar new yorki koncertjéhez amik most NY city utcáit díszítik
p1, p2, p3,

http://www.youtube.com/plastwerk

Helo, kipróbáltam, nálam nem fagy ki, kb 20 percig állítgattam egy modellen és rendereltem is, próbáld meg újratelepíteni a vrayt hátha segít...

Sziasztok!

Lenne egy problémám, amit nem tudok megoldani.
Maya 2013 SP2 x64 alatt jelentkezett, hogy a vray carpaint material-nál a coat colort ha állítgatom, akkor pár másodpercen belül kilép, vagy lefagy a maya.
De ugyanez akkor is elõjön, ha a carpaint material flake color színt állítgatom.
Ha valaki aki maya 2013-at használ vray-el, és kipróbálná, az jó lenne hogy másnál is adódik-e ilyen.
Van amikor egy perc is kell, hogy kiakadjon a maya, de van, hogy 10-15 másodperc állítgatás után fagy ki.

A segítséget elõre is köszönöm!

berlinboy6329
"Nem mondhatom, ha pl tegyük fel, h ezzel foglalkozok majd,felvesznek vhova és modellezni kell vmit, ahol nem tudom elkerülni azt,h sík felületre kerüljenek az amúgy problémás smoothot okozó részek.* "

*, hogy bocsi ez így nem fog menni, mert pinchelni fog mindenhol, mondjad csávókámnak aki ezt csinálta, hogy rajzoljon egy másikat,"

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Én feladom. Mi van akkor, ha nincs sík felület?

Nem mondhatom, ha pl tegyük fel, h ezzel foglalkozok majd,felvesznek vhova és modellezni kell vmit, ahol nem tudom elkerülni azt,h sík felületre kerüljenek az amúgy problémás smoothot okozó részek.

Itt ez a kép, nem is tudom hány órája ezt nézem... Egyszerûen akárhány módszert kipróbálok, szar.

Persp

Front

Vízszintes és függõleges tengely mentén bendelt geo, lényeg az lenne hogy úgy nézzen ki control edgekkel együtt, mint a front view, no pinch. 1X sikerült vmit kihoznom,ahol nem látszott a pinch, viszont a fény rosszul tört meg rajta. Pedig viewportban nagyon minimális volt a hiba. Fõleg azokkal a szélekkel van bajom, amik a balo oldalt vannak, ahogy ott bemegy a cucc. A függõleges élesség meg van, de a vízszintes lehetetlen. Nincs megoldás. Ötlet? Hátha okosabb leszek, aztán többé nem kell ezekkel szarakodni. Ennyit,. Talán.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Peetmaya
én betennék még egy loopot a kör köré, és ahhoz kötném akkor már inkább az alulról jövõ edge flowkat, úgy a kör nem fog pinchelõdni. A pinchelõdõ felületeket mindig érdemes sík részre tenni, ott nem tûnik fel, hard surfacenél ez elég nagy elõny...

Fúj? Mi fúj? :D A szél? Egyébként teljesen mindegy hova teszed, az edge slide tool-al bármikor tudsz változtatni ha szükség van rá. Csak select edge loop - edge slide és eltolod.

https://fxmason.blogspot.com/

berlinboy6329
Fúj. De végülis mûködik, kössz. A control edgeket hova tennéd? Amik függõlegesen creaselik a széleket?

És van egy jó tutorial arra, ami segít abban, hogy ha görbe felületre kerülnek edgek szorosan egymás mellé és kevés a hely, hogy odébtologassam õket, hogy oldjam meg a pincheket? Ami tutorialokat megnéztem, vagy csak 1 control edget használnak mert nem kell nekik olyan éles sarok, v egyenes felületen dolgoznak, ahol nem számít az edgek közelsége.

Illetve, mivel a perspektíves képet utána néztem meg, a középsõ piros vonal nem játszik. Ez

berlinboy6329
H all!

Egy kérdés: Ti ezt hogy oldanátok meg?

Front view

Persp.

A lényeg az lenne,hogy a cucc alján lévõ, itt különlevõ téglatest díszelemek a fõmodell részét képezzék. Tehát ne csak rá legyen dobálva,mint most, hanem belõle jöjjön ki, mert a) így kérik b) Én akarom "pro szinten" megcsinálni és úgy terveztem, hogy látni, ahogy egy enyhe ív van dísz és a modell közt,mint átmenet.

A kérdés, hogy hogy tegyem egybe õket úgy, hogy nem rontja el a lyukat meg az extrudeokat, ami felette van. Tegyük fel a bonyolultság kedvéért, hogy olyan megoldás kéne,ami mondjuk 3x ennyi díszelemmel is mûködik,mind megámogatva support edgekkel, hogy a függõlegesen futó szélek szép élesek legyenek, de a lyukat ne tegyék tönkre.

+ kérdés, az 1. kép jobb oldali változatához. Mennyire baj, ha akarok bele egy kis ívet és beleteszek oda 2 edget?
Jó helyen vannak egyáltalán? a lyukat tönkrevágják smooth previewben, ahhoz hogy jó legyen feljebb kellene tolnom azt a 2 vertexet. Toljam feljebb? Akkor meg nem lesz szabályos 8 szög. :C (Igen, ilyen dolgokon vagyok felakadva).

Amúgy a modell kis kaksi 10mp-es baromkodás,tehát semmit nem akarok kihozni belõle, csak ha legközelebb belefutok olyan problémába, ahol a modell olyan bonyolult és nem darabokból van összerakva / a darab maga is kurva bonyolult, és ilyen egyszerû mintákat kellene beleilleszteni, akkor hogy oldom meg a topológiát,support edgestül meg mindenel együtt.

Hát, egyelõre itt tartok(lábakat még nem javítottam teljesen, ráuntam a modell bökdösésére, inkább anyagoztam)..

A feje tetejére lehet, hogy megpróbálok olyasmi vonalvezetést, domborulatot átvinni, mint ami a hátán van)az a szuper-aerodinamikus háromsávos taréj-szerû kiemelkedés. Aztán meglátjuk.:)
szerintem is szép lesz, tegyél még valamit a feje tetejére is :)) csápokat, amit észrevettem a szárnyaknál a gyûrûk furán állnak itt-ott de amúgy tényleg jó, olyan mesefilmes

Hát köszönöm az észrevételt. :)

Nézd és tényleg! Úgy emlékeztem, csak az elsõ pár lábuk hajlik elõre. De majd még nézek pár referenciát. Nekem sem tetszett a lábak "mûködése", de valahogy nem tudtam kitalálni, hogy hogy is kéne összerakni.
A fejjel nekem nincs nagy bajom, de remélem a többiek is hozzászólnak, aztán ha szerintük is úgy van, ahogy mondod, akkor átdolgozom.
(na, meg még ott a textil anyaga, ami túl vastag, meg a motorja mögötti része, az a lemez, ami körbefut... hát az nagyon kiugrik, vagy nem is tudom..)

Szóval van még rajta javítanivaló, köszi, hogy felhívtad párra a figyelmem.
Peetmaya
Jól alakul. Nekem a lábai nagyon nem tetszenek, nagyon eltér az alap designtól. A rovarok lába elsõ ízület után visszahajlik felfele, és onnan le a földre. Ezen kívül igazából lehetne alaphelyzetben a földön, mert így már kezd egy gombostûvel kitûzött rovar hangulatot sugallni.
A fejét is módosítanám talán, kicsit tojásosabb formára, az is eléggé eltérõnek tûnik a számomra. Amúgy ügyes munka, jó lesz ez! :)

Ejj, rég mutatkoztam itt, de azért olvasgatlak titeket folyamatosan. Én ezzel igyekeztem ma, barátnõmnek készülget..

szerintem amit keresel az a hard surface modeling lesz, próbálj meg ilyen tutorialokat keresni

berlinboy6329
És a karikásról van szó, a papíros nem tûnik annyira vészesnek.

berlinboy6329
Létezik vmi jó tutor arra, hogy lehet a kész modellt korrekten "megedgeloopolni"? Van ennek vmi neve egyáltalán?

Mikor a széleket support edgekkel aggatom tele, hogy subdivnél szép "feszes" legyen. Kipróbáltam egy szelektív hulladékgyûjtõn, de valami borzalom volt megcsinálni is.

Itt vannak. . Ezeket használtam alapnak,szépen meg is oldottam az egészet,de azok a hosszúkás kidomborodások nagyon betettek.

Pont alatta vannak a bedobónyílásnak,ha belevezetemvezetem az edgeket akkor az a baj, ha elvezetem mellette az a baj, mert egyszer belelóg és összeb*sz mindent, másszor meg túl sûrû lesz,ha mellette vezetem el. És még a support edgek rajta sincsenek. Minden egyes edge loop amit betettem, úgy éreztem, hogy egyre szarabb lesz. És a végén elég hányadék jött ki. Úgy néz ki, ahogy kell, kb 90%-ban, de égis úgy érzem, nem "produkciókész". Nincs vmi tutorial, ami segít ilyen helyzetekben?

Köszi :)) azért még van vele munka, sok a finomítani való apróság, pár nap alatt raktam össze, ez amúgy meló, egy kis stúdiónál dolgozom ahol az volt most a kérés hogy legyen egy kolibri szerû madár óra alkatrészekbõl, kaptam rá keretet hogy vegyek pár óra modelt, azokat kibeleztem és hajrá, legózás

Õõõõ.....wáááóóóó. Ez király!! Ez személyes dolog, de nekem textúra nélkül jobban bejön. :)
Wearwolfff
Elképesztõ. Most komolyan mennyi idõ alatt hoztad össze?

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

és egy korábbi render még kevés alkatrésszel, maxwell renderrel készült

egy készülõ mechanikus madár, fõleg óra alkatrészekbõl legózom össze

Wearwolfff
Audióhoz konyítok valamicskét. De ez tág fogalom, nem tudom mit értesz alatta. Audio CD készítést, zeneszám összerakása loopokból, vagy konkrétan a nulláról Reason-ben. Cubase-t még nem próbáltam. Fejtsd ki mire van szükséged. Részben azért valahol idepasszol, mert egy jó animhoz hangeffekt, meg zene is illendõ lenne.

Sziasztok! Szeretnék elkezdeni egy játékot fejleszteni mobil platformra. A terv az, hogy elõször csak Androidra készülne el a játék és csak azután kezdenénk átportolni egyéb okos telefonos rendszerekre (iOS,BlackBerry,Windows Phone). Sajnos viszont rengeteg probléma akadályozza tervem megvalósítását. Mivel én csak a Unity3D-ben vagyok jártas és azon belül is inkább nevezném magam csak "Level Designer"-nek (mivel a Javascript-et csak elég felszínesen tudom alkalmazni) ezért jó pár vállalkozó emberre lenne szükségem! A játék elméletben már teljesen össze van rakva és mivel ez egy autókkal kapcsolatos játék lenne, de nem versenyzõs hanem olyan ami eddig még nem volt okos telefonra ezért olyan emberekre lenne szükségem akik tudnának készíteni 3D autó modelleket (Részletes belsõ tér is kellene), épületeket, embereket, egyéb tereptárgyakat és ezekhez tartozó textúrákat. Nagyon örülnék olyan embernek/embereknek is akik betudnának segíteni Unity-ben és olyanoknak akik jártasak a hangeffektekben. Sajnos fizetni nem tudok nektek, mert én is csak hobbiból csinálnám, de természetesen ha lenne mondjuk a játékbeli hirdetésekbõl pénz akkor azt egyenlõen elosztanánk egymás között. Ha úgy érzed, hogy tudsz segíteni a felsoroltak valamelyikében és lenne kedved beszállni a projektbe (és nem hagysz ott 1 hét után) akkor nyugodtan írj egy privát üzenetet vagy írj egy e-mailt erre a címre: [email protected] Ui: Természetesen minden tudnivalót leírok a játékról az érdeklõdõknek.
Peetmaya
attól mert modo-zól még képet tehetsz fel ide is, mûvészetileg is elemzünk, sõt, elsõsorban, technikai dolgokban leginkább maya terén tudunk tanácsot adni.

A baj ott kezdõdik, hogy elõbb írtam és tettem közzé minthogy elolvastam volna a FAQ-t.
Ugyanis ott le van írva minden. Így az is, hogy nincsen sok különbség a programok között. Van ami erre jobb. Van ami arra jobb. Többnyire Én tárgyakat szeretnék készíteni. ( Kamion pótok, kamion kerekek, táblák,... egyszóval egy kamion szimulátorhoz szeretnék bizonyos elemeket kreálni. Persze szintemnek megfelelõen ami egyenlõre -1 és 0 között ingadozik keményen. :D ) A FAQ-ban pedig le van írva, hogy az ilyen dolgokra a legjobb a MODO. Szóval megpróbálkozok a trial verzióval, hogy lássam tudok-e bármit csinálni a kijelölésen és a kilépésen kívül. xD

Azért köszönöm Peetmaya és Mida a válaszotokat!

Még annyit szeretnék, hogy nagyon igényes a fórumotok. Elolvastam mindent az utolsó írásjelig. ( FAQ, Rules ) Tiszta, érthetõ, egyszerû és vicces ( !? ) . Valamint külön jó pont, hogy nincsen teleszemetelve a fórum.
Egyszer, ha Maya-ra adnám a fejem ide még visszatérek! :)
Talan magniciusz fejtegette itt anno hogy a max jatekok fejlesztesere jo low poly, a maya meg inkabb filmeknel fut cg efektek stb :)

the world is mine

Peetmaya
Egyik se jobb, mint a másik, elõnyök hátrányok mindkettõnél vannak.
Nekem maya...

Üdv! Elnézést kérek az Off-t, de nem nagyon találtam aktív fórumot a problémámmal kapcsolatban.

Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg itt van olyan ember aki ért az audio készítéshez? Vagy az is jó lenne, ha tudnátok mondani egy aktív fórumközösséget.

Meg még annyit, hogy a Maya az jobb mint a 3DSmax? :) Nagyon bejön ez a kép a fejlécben és birizgálja a fantáziámat, hogy bele kéne kóstolni a progiba. :D
Sziasztok. megtudnátok mondani,hogy mit állíthattam el ,hogy amikor nézetet akarok váltani akkor csak egy kamerát rak be,de nem vált nézetet!
Lehetne still image, valami jó téma amihez mindenki csinál valamit és a végén együtt összerakjuk

Peetmaya
Én anim készítésben benne lennék, de sajnos az ilyen garázs projectek mindig elhalnak az elején, mert "senki nem ér rá", gyakran én sem.

Wearwolfff
Na de látod errõl a spraytrace-rõl nem is tudtam. Akkor módosítjuk a nevét és odaírjuk zárójelben, hogy ez a régebbi rendítion továbbfejlesztése. Na ezért kértem, hogy mindenki szóljon azokról a programokról, amiket használ. A Melody meg az ingyenessége miatt került be. Már akinek számít ez a szempont.
kösz az infókat.

Wearwolfff
Tekintve, hogy nekem nem megy a mari, a deep paint még megy, és tök jó. De persze, lehet, hogy van, ami már tényleg nem használható. Esetleg megemlítjük, hogy a fejlesztés leállt, vagy régen leállt. Vagy van jobb nála. Renditiont is használom néha.

Wearwolfff
Ez sem hülyeség.
Adva van mondjuk a vízmalmos jelenet, forog a kerék, megy a víz, lengedeznek a fák. Pár madár bele, pillangó, ember és kész is. . Fõleg kamera anim.

De akkor már miért ne dokumentáljuk a folyamatokat?

rooney8

Koszi a segitsegeket, ki fogom probalni :)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Amiket érdemes kidarálni a progik közül (fõleg mert halottak, vagy leálltak vele... ne kezdjen senki se ilyet használni)
- nvidia melody
- xna
- deep paint
- brazil
- gelato
- rendition
- fx composer
- silo

Amit viszont érdemes hozzáadni
- substance designer
- spraytrace (rendition utódja)

ps.: sorry a sok hszért, így egyesével egyszerûbb volt a megválaszolt szöveget beazonosítani

shaken, not stirred

Jól néznek ki. :)

shaken, not stirred

No offense, de erre tényleg szükség van? Kismillió tutorial van mindenfelé, modellezés, textúrázás, renderelés, riggelés, szinte bármilyen témában.

Nem lenne hasznosabb, ha páran inkább összefognátok és csinálnátok egy rövid (és komolytalan) animációt? Garantálom, hogy 15ször többet tanulnátok belõle, mert végigvezet minden alap munkafolyamaton. Megjegyzés, valami olyasmire gondolok, mint ami a 11 seconds versenyen mennek, szóval semmi komoly. Alap rig, alap anim, alap modellezés, alap render mellé minimális kompozit, viszont végigvezet minden munkafolyamaton.

shaken, not stirred

Az alapban van modelling toolkit, az biztos hasznos. (nekem nem kell spec, meg amúgyis már egy meglévõ plugin belerakása)

Az extension releaseben meg van xgen plugin, de az egy rémálom kezelésre még.

Röviden, összevásároltak pár cuccot, belerakták, ezt körítve pár extrával. (vagy új scene assembly rendszer, de szvsz azt se használja még senki sem) Se jobb linear workflow, se jobb renderview, semmi ilyesmi...

Bár igaz, ez azért bõven több mint ami 2012 és 2013 között volt :)

shaken, not stirred

Alembic. :)

Bár abba a shader leírók még nem kerültek bele, az spec work in progress. Viszont, teljes átjárhatóság akkor lenne, ha a renderelõk is azonos shadereket használnának. Majd ha mindenki támogat osl-t...

shaken, not stirred

Wearwolfff
Miért nem csinálnak már egy értelmes platformfüggetlen pipeline formátumot, tényleg már...