32214
Maya
  • Garou
    Hehe, jellegzetes Schorby-design! :) Hajrá!
    A régi projektekkel mi lett? Volt egy órás kép amit húzott egy kéz nélküli manus, meg csináltál egy szitakötőt is,ha jól emlékszem!

Én még mindig a germánoknál vagyok, csak a Mercitől átkerültem a Porschéhoz concept hard surface-elni, meg azóta jött még az anyacéghez két ex-Digic Picture-ös srác is. Időm nem sok van otthon modellezni, meg egyszerre 6 féle dolgot csinálok, úgyhogy lassan haladok. Most ez van éppen terítéken, de még eléggé wip: a világítást, meg néhol az anyagokat csak próbálgatom, szóval nem végleges.

• Garou
    Welcome back! Elég ütős lett a Bacteria!

Elnézve, hol tart most a ZB, lehet át kéne állnom Mudboxról...
  • ibor90
    Kész lett.

Valamint egy rövid videó a készítésről:
  • schorby
    Sziasztok!

Ha már a nagy öregek visszatérnek... :)

1000 éve nem szóltam hozzá :) BME-ne végeztem géptervező gépészmérnökként. Egy éve vagyok fejlesztő mérnök az Electrolux-nál. Nemrég vettem végre egy normális gépet. Időnként elkap újra a Maya vágy, és magával is ragad.

Dobjon magáról pár szót, aki még emlékszik ránk. Mi történt azóta veletek?

Köszöntem a lehetőséget!

( + egy kis teaser a mostani projektemről...)
  • Midas
    hajra
  • ibor90
    Sziasztok!

1000 éve nem jártam itt, de örülök, hogy azért még többen most is itt vagytok a régi csapatból :)

Igazából közel 4 éve, hogy a 3D grafikát feltettem a polcra ideiglenesen. Azóta, lassan 3 éve egy amerikai cég debreceni leányvállalatánál dolgozok a C&E Team (Communication &Events Team) tagjaként, mint Design Representative. Főleg vállalati arculatot érintő dolgokkal, kiadványszerkesztéssel, szórólap/plakát készítéssel, a különböző csoportok grafikai igényeinek kielégítésével, külső/belső rendezvényekhez kapcsolódó grafikai munkákkal, toborzási szóróanyagokkal, CSR programokhoz kapcsolódó különböző vizuális anyagokkal és elvétve fotózással/videózással kapcsolatos projektjeim, feladataim vannak.
    Közben elvégeztem egy Kereskedelem és marketing BSc szakot a Debreceni Egyetemen (nappalin, államin :D ).

Röviden nagyjából ennyi történt velem, gondoltam megosztom, hátha valaki kíváncsi. Plusz úgy tűnik most már kicsivel több szabadidőm lesz a következő időszakban, és már napokban molyolgattam is ZBrushban egy karakterrel, ha kész lesz feltöltöm majd :)
  • bnd42
    egy kis freebie - http://www.ronenbekerman.com/freebies/
  • bnd42
    aha ezt már láttam, ez az alapja http://www.groboto.com/v3/index.html
  • razorback
    Érdemes megnézni a 3ds max fórumba linkelt MeshFusion for MODO linket. Nagyon állat!
    60397. hsz.

• razorback
    Na megvan a megoldás! Ha pl. a kockát két lépésből csinálom interactive creation-nal, tehát az alapot megadom, és utána adom meg a magasságot, akkor amint elkészül már el is tűnik. De ha nyomva tartom a shift-et, akkor egy szabályos kocka készül, és már nem is tűnik el. Ami egy kattintással készül az nem tűnik el. Pl Sphere, vagy Plane.
  • Malakai
    Én bugnak nézem, az interactive creational akad össze, ha csak gyors leraksz egy primitívet az nem tűnik el. Persze lehet nem bug, hanem feature. :)
  • bnd42
    megnéztem 2014-ben ott is működik rendesen, View selected is be van kapcsolva, bár bevallom nem nagyon használtam még ezt az eszközt, inkább rengeteg layert használok amiket ki-be kapcsolgatok
  • razorback
    Vagy ez akkor működik jól, ha nincs bekapcsolva a View selected, csak az Auto load new objects?
  • razorback
    Maya 2014 SP3 x64

• bnd42
    melyik maya verziót használod? mert nálam rendesen működik (maya 2013)
  • razorback
    Az "isolate select" menüben ha kipipálom az "Auto load new object"-et, akkor miért tűnik el az object, miután megcsináltam? Az "interactive creation" be van kapcsolva.
  • razorback
    Valakinek sikerült már a Peregrine labs Yeti plugin-jével valamit csinálni, ill. renderelni?
    Nagyon kevés tutoriált találtam a neten.
  • razorback
    Köszi! Működik! :)
  • Malakai
    Detach Component.
  • razorback
    Ilyet hogy tudok maya-ban megcsinálni?
    Itt egy blender videó amiben 15:11-nél van.

http://www.youtube.com/watch?v=3fEYh9UYTOE

Tehát a két edgeloop ki van választva és azok mentén el van vágva az object.

• sirpalee
    Pl ilyeneken dolgoznak : bifröst .

Lassan jönnek majd a tech preview videók.
  • MasterMason
    Érdemleges fejlesztés úgy sem lesz, a maya ahogy a többi prg is csak a "keretet" és az alap csomagot adják, amire a stúdiók saját bejáratú fejlesztői és programozói megírhatják a tool-kat.

Szóval semmi eget rengető dolgot nem érdemes várni.
  • razorback
    Valaki talált már valami érdemleges infót, hogy mi várható a Maya 2015-ben?
  • MasterMason
    Az az igazság, nem is tagadom, hogy velem is probléma van. Tehát sokszor már hirtelen indulatból vagyok képes olyan megnyilvánulást tenni, ami után még szégyellhetem is magam.

Sajnálom, hogy így alakult ez a dolog. Higgyétek el mindenkivel próbáltam tisztességes módon kapcsolatba kerülni, a Palival való kapcsolatom az valamiért teljesen kisiklott. Nem mondom, hogy csak az ő hibájából történt mindez, mindkettőnk hibája szerepet játszhatott ebben.

Talán vegyi okai vannak ennek, vannak olyan vegyi anyagok is amelyeket ha összekeversz akkor beindul egy reakció és kész a robbanás. Ilyenek vagyunk mi is:

Pali+Mason=Robbanás. :D

• sirpalee
    Ezt gyönyörűen fogalmaztad meg.
  • Garou
    Nem, csak bizonyos régebbi dolgok okán Pali nem bír magával, ha megtalálja Masont, és gyakorlott trollként lengeti be nála a vörös posztót, előre tudván a reakciót.
  • aqa
    Na, ezt a helyet is megette a fene. :(
  • sirpalee
    Jaj, csak poénkodtam, mi ez már?
  • MasterMason
    Elnézést kérnék mindenkitől, kivéve ettől a tapló gyerektől.
  • MasterMason
    Na, elmész akkor a kurva anyádba te tetűláda! Te aljadék féreg, te mocsok , te szarházi. Mégis mi a kurva anyádat képzelsz magadról te kis szarházi?
  • sirpalee
    Btw, nem blenderezel mostanában? Ha jól rémlik beleszerettél a csodás cycles-be. :)
  • sirpalee
    Te még egy game engine-t sem tudnál kipörgetni, szóval tökmindegy.

Van hudinnyó demó, csak az egyelőre zárt, meghívásos beta. Csak a legjobbaknak, szóval ezen is elbuktál.
  • MasterMason

Houdini-hez demo sincs?
  • sirpalee
    Nah, végre publikus lett a weboldalunk. (igen, eddig ez sem volt.. dehát jó bornak nem kell cégér )

Akinek van kedve maya alá kipróbálni a plugint (hivatalos forrásból), az itt megteheti, meg lehet 15 napos licenszet is igényelni. (anélkül vízjeles a render - de funkcionalitásban teljes)

http://www.solidangle.com/
  • bnd42
    Köszi, a kamerát én is utálom de ebben meg volt kötve a kezem sajnos
  • aqa
    Grat a publikáláshoz!

(nekem személy szerint a kameraállás nem jön annyira be, de szép, részletes modell, szép anyagokkal :) )
  • bnd42
    elkészültem a madárral, ma publikálták

http://www.ba-reps.com/news/bose-collins-builds-steampunk-bird-for-harpercollins
  • MANOWAR
    Amikor meg lattam ez a forum jutott eszembe pedig nagyon reg jartam erre, megis a kedvencek kozott maradt :) Remelem segit valamiben, szivesen. BUEK mindenkinek!
  • Magnificat
    Egyrészt buék mindenkinek, másrészt meg jézusmária, ezt végig kell hogy nézzem amíg szabin vagyok :D köszi :D
  • Wearwolfff
    BUÉK minenkinek!

Igyekeztem volna az új FAQ-ot újévre összehozni, de nem igen sikerült. Viszont úgy néz ki, hogy Februárban mindenképpen, de az is lehet, hogy már Januárban lesz itthon végre internetem, és akkor majd gőzerővel ráállok, és megcsinálom komplettre az egészet.