32214
Maya
-
#31733 Audióhoz konyítok valamicskét. De ez tág fogalom, nem tudom mit értesz alatta. Audio CD készítést, zeneszám összerakása loopokból, vagy konkrétan a nulláról Reason-ben. Cubase-t még nem próbáltam. Fejtsd ki mire van szükséged. Részben azért valahol idepasszol, mert egy jó animhoz hangeffekt, meg zene is illendő lenne. -
danczir #31732 Sziasztok! Szeretnék elkezdeni egy játékot fejleszteni mobil platformra. A terv az, hogy először csak Androidra készülne el a játék és csak azután kezdenénk átportolni egyéb okos telefonos rendszerekre (iOS,BlackBerry,Windows Phone). Sajnos viszont rengeteg probléma akadályozza tervem megvalósítását. Mivel én csak a Unity3D-ben vagyok jártas és azon belül is inkább nevezném magam csak "Level Designer"-nek (mivel a Javascript-et csak elég felszínesen tudom alkalmazni) ezért jó pár vállalkozó emberre lenne szükségem! A játék elméletben már teljesen össze van rakva és mivel ez egy autókkal kapcsolatos játék lenne, de nem versenyzős hanem olyan ami eddig még nem volt okos telefonra ezért olyan emberekre lenne szükségem akik tudnának készíteni 3D autó modelleket (Részletes belső tér is kellene), épületeket, embereket, egyéb tereptárgyakat és ezekhez tartozó textúrákat. Nagyon örülnék olyan embernek/embereknek is akik betudnának segíteni Unity-ben és olyanoknak akik jártasak a hangeffektekben. Sajnos fizetni nem tudok nektek, mert én is csak hobbiból csinálnám, de természetesen ha lenne mondjuk a játékbeli hirdetésekből pénz akkor azt egyenlően elosztanánk egymás között. Ha úgy érzed, hogy tudsz segíteni a felsoroltak valamelyikében és lenne kedved beszállni a projektbe (és nem hagysz ott 1 hét után) akkor nyugodtan írj egy privát üzenetet vagy írj egy e-mailt erre a címre: [email protected] Ui: Természetesen minden tudnivalót leírok a játékról az érdeklődőknek. -
#31731 attól mert modo-zól még képet tehetsz fel ide is, művészetileg is elemzünk, sőt, elsősorban, technikai dolgokban leginkább maya terén tudunk tanácsot adni. -
Deviome #31730 A baj ott kezdődik, hogy előbb írtam és tettem közzé minthogy elolvastam volna a FAQ-t.
Ugyanis ott le van írva minden. Így az is, hogy nincsen sok különbség a programok között. Van ami erre jobb. Van ami arra jobb. Többnyire Én tárgyakat szeretnék készíteni. ( Kamion pótok, kamion kerekek, táblák,... egyszóval egy kamion szimulátorhoz szeretnék bizonyos elemeket kreálni. Persze szintemnek megfelelően ami egyenlőre -1 és 0 között ingadozik keményen. :D ) A FAQ-ban pedig le van írva, hogy az ilyen dolgokra a legjobb a MODO. Szóval megpróbálkozok a trial verzióval, hogy lássam tudok-e bármit csinálni a kijelölésen és a kilépésen kívül. xD
Azért köszönöm Peetmaya és Mida a válaszotokat!
Még annyit szeretnék, hogy nagyon igényes a fórumotok. Elolvastam mindent az utolsó írásjelig. ( FAQ, Rules ) Tiszta, érthető, egyszerű és vicces ( !? ) . Valamint külön jó pont, hogy nincsen teleszemetelve a fórum.
Egyszer, ha Maya-ra adnám a fejem ide még visszatérek! :) -
Midas #31729 Talan magniciusz fejtegette itt anno hogy a max jatekok fejlesztesere jo low poly, a maya meg inkabb filmeknel fut cg efektek stb :) -
#31728 Egyik se jobb, mint a másik, előnyök hátrányok mindkettőnél vannak.
Nekem maya... -
Deviome #31727 Üdv! Elnézést kérek az Off-t, de nem nagyon találtam aktív fórumot a problémámmal kapcsolatban.
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg itt van olyan ember aki ért az audio készítéshez? Vagy az is jó lenne, ha tudnátok mondani egy aktív fórumközösséget.
Meg még annyit, hogy a Maya az jobb mint a 3DSmax? :) Nagyon bejön ez a kép a fejlécben és birizgálja a fantáziámat, hogy bele kéne kóstolni a progiba. :D -
Whysper #31726 Sziasztok. megtudnátok mondani,hogy mit állíthattam el ,hogy amikor nézetet akarok váltani akkor csak egy kamerát rak be,de nem vált nézetet! -
bnd42 #31725 Lehetne still image, valami jó téma amihez mindenki csinál valamit és a végén együtt összerakjuk -
#31724 Én anim készítésben benne lennék, de sajnos az ilyen garázs projectek mindig elhalnak az elején, mert "senki nem ér rá", gyakran én sem. -
#31723 Na de látod erről a spraytrace-ről nem is tudtam. Akkor módosítjuk a nevét és odaírjuk zárójelben, hogy ez a régebbi rendítion továbbfejlesztése. Na ezért kértem, hogy mindenki szóljon azokról a programokról, amiket használ. A Melody meg az ingyenessége miatt került be. Már akinek számít ez a szempont.
kösz az infókat. -
#31722 Tekintve, hogy nekem nem megy a mari, a deep paint még megy, és tök jó. De persze, lehet, hogy van, ami már tényleg nem használható. Esetleg megemlítjük, hogy a fejlesztés leállt, vagy régen leállt. Vagy van jobb nála. Renditiont is használom néha. -
#31721 Ez sem hülyeség.
Adva van mondjuk a vízmalmos jelenet, forog a kerék, megy a víz, lengedeznek a fák. Pár madár bele, pillangó, ember és kész is. . Főleg kamera anim.
De akkor már miért ne dokumentáljuk a folyamatokat? -
#31720 #31712
Koszi a segitsegeket, ki fogom probalni :) -
sirpalee #31719 Amiket érdemes kidarálni a progik közül (főleg mert halottak, vagy leálltak vele... ne kezdjen senki se ilyet használni)
- nvidia melody
- xna
- deep paint
- brazil
- gelato
- rendition
- fx composer
- silo
Amit viszont érdemes hozzáadni
- substance designer
- spraytrace (rendition utódja)
ps.: sorry a sok hszért, így egyesével egyszerűbb volt a megválaszolt szöveget beazonosítani
-
sirpalee #31718 Jól néznek ki. :) -
sirpalee #31717 No offense, de erre tényleg szükség van? Kismillió tutorial van mindenfelé, modellezés, textúrázás, renderelés, riggelés, szinte bármilyen témában.
Nem lenne hasznosabb, ha páran inkább összefognátok és csinálnátok egy rövid (és komolytalan) animációt? Garantálom, hogy 15ször többet tanulnátok belőle, mert végigvezet minden alap munkafolyamaton. Megjegyzés, valami olyasmire gondolok, mint ami a 11 seconds versenyen mennek, szóval semmi komoly. Alap rig, alap anim, alap modellezés, alap render mellé minimális kompozit, viszont végigvezet minden munkafolyamaton. -
sirpalee #31716 Az alapban van modelling toolkit, az biztos hasznos. (nekem nem kell spec, meg amúgyis már egy meglévő plugin belerakása)
Az extension releaseben meg van xgen plugin, de az egy rémálom kezelésre még.
Röviden, összevásároltak pár cuccot, belerakták, ezt körítve pár extrával. (vagy új scene assembly rendszer, de szvsz azt se használja még senki sem) Se jobb linear workflow, se jobb renderview, semmi ilyesmi...
Bár igaz, ez azért bőven több mint ami 2012 és 2013 között volt :) -
sirpalee #31715 Alembic. :)
Bár abba a shader leírók még nem kerültek bele, az spec work in progress. Viszont, teljes átjárhatóság akkor lenne, ha a renderelők is azonos shadereket használnának. Majd ha mindenki támogat osl-t... -
#31714 Miért nem csinálnak már egy értelmes platformfüggetlen pipeline formátumot, tényleg már...
-
bnd42 #31713 Cadből mayaba a .step file szokott működni de fel kell tenni a direct connect plugint mayahoz es akkor siman beolvassa -
#31712 Akkor próbáld meg fbx-el. Archicad tudja elvileg. Mayában be kell lőnöd az fbximport, vagy valami ilyesmi plugint, és akkor menni fog. Csak tipp, én nem használok semmilyen cad programot. -
#31711 félig off kérdésem lenne
archicad-ből valamilyen módszerrel ki lehet normálisan exportálni a dolgokat úgy, hogy a maya úgy jelenítse meg, ahogyan archicad-ben volt? lehet .obj-ba exportálni, de úgy elveszít mindent, csak az üres modellt hozza át (se shaderek, se textúrák, egyben van az egész modell... stb.). -
#31710 Én a vízmalmosra szavazok, picit más kompozícióban:)
Helyes, legyen haladó tutor!:)
Más:
Valaki Maya 2014-et próbálta már? -
#31709 Hát nem ház egy plane-en lenne azért.
De pont gondoltam rá, hogy csinálok egy dombot nurbs gömb-ből, ráteszek halomban pár deszkát, meg cölöpöt, és kész egy romba dőlt viskó a domb tetején.
De viccet félretéve, amilyen házakat eddig csináltam, első rágondolásra klasszikus épületről lenne szó, vagy neoklassz, vagy csak részben az városi környezetben. Egy utcarészlet vagy valami.
Most nézegettem más típusú házakat is, és kettőt kinéztem, ami viszonylag egyszerű ház, és csak táj az egész.
Egyik: http://www.watercolourclass.co.uk/art-class/graphics/classpics/riversidefrm-04.jpg
Másik: http://www.beyonddream.com/images/product/19342436.jpg
De bármit is választok, mindenképp lenne környezete azért. És annyira nem kezdőknek szóló lenne, mert építkeznék MTS-re is. Olyasmit nem vennék át megint, ami azokban benne van, például nem beszélnék hosszú perceket, kamera mozgásról, és arról, mire kell rábökni, hogy scale tool legyen.
Hamarosan eldöntöm, mi lesz majd a téma. Két vagy három részben. Első modellezés, második textúra és render. De lehet, hogy ezt is kettőbe veszem. -
Midas #31708 lol XD haz egy plane-en ez jo -
#31707 Wwolf, én azért javasoltam azt, hogy egy kezdőnek ne rögtön a fotoreál felé menjél, hanem az eszközt tanítsd meg, és arra a cartoon style pl tök jó. Egy düledező ház pedig nagyon simán lehet ilyen, stílusában még illik is a "kidolgozatlanság" hozzá stb.
De persze ugyanez a téma feldolgozható fotoreálban. Csak arra kérlek, ne olyat csinálj, hogy ház egy plane-en és csá:D -
#31706 Jó... persze közűletek egyiktek sem újonc. :D
Kocsi: legelőször úgy próbáltam, hogy letettem egy kockát, és abból próbáltam meg, felosztás, lattice, felosztás, tologatás, lattice, split poly, meg ilyesmik segítségével, de nagyon nagyon nem volt tetszetős az egész dolog menete. Utána már szigorúan csak külön-külön, minden egyes darabot. De ezeket a végén egybe lehet tenni. És semmi spline, nurbs. Szigorúan poly.
Ház: Pontosan ezért gondoltam erre elsősorban, mert már sokat csináltam, és hiánycikk van belőle. Hát a ház igazából, külső lenne, de azért nem tervrajzból, csak amolyan gameengine minőség. Már csak azért sem, mert nincs tervrajzom, és a spec jelölésekhez nem értek. Nem biztos, hogy tudnám olvasni. Düledező viskó a domb tetején? Na majd egyszer olyat is csinálok, csak még meg kell álmodnom a kompozíciót.
Jet repcsi. Na ilyet még nem csináltam, csak egy SW Sandspeedert, de az gondolom nem számít. -
#31705 Én egy dőledező viskóra a sziklás dombtetőn:) -
#31704 mindkettő :P
viccet félretéve én kicsit elfogult vagyok, ugyanis építésznek tanulok, úgyhogy én a házra szavazok :) -
#31703 valós alakhű modern jet Repülő :)
Kocsi tutorból dunát lehet rekeszteni,viszont ott is keveset találtam olyat ami ben boxmodellinget használt volna.(talán csak a MODO Le MansC9-es nem volt az )
Ház tutorból sem találtam még olyat ami valós pontos méreteknek megfelelően mutatna be a modellezés menetét .
Szóval számomra
1.Repülő
2. ház
3 kocsi (nem boxmodelling)
Már amennyire számit egy maxos személy véleménye :) -
#31702 Egy gyors kérdés az újoncokhoz: kocsi vagy ház modellezős tutorialra vágynátok leginkább magyar nyelven: -
Whysper #31701 köszönöm
-
#31700 create polygon->poly plane options és ott 1-1-1-re rakod, majd a create menü alján van egy ilyen, hogy interactive creation, azt kikapcsolod -
Whysper #31699 Megtudnátok mondani nekem hol tudom azt beállítani ,hogyha egy polyt akarok létrehozni akkor ne méretezni kelljen hanem rögtön egy 1/1/1-es polyt rakjon a origoba? -
kenyeresdani #31698 brutál -
bnd42 #31697 mayásMandalás
-
MasterMason #31696 Ez inkább kamera projekció és maszkolás mint modellezés, annak viszont nagyon jó. Azért biztos nem véletlen, hogy nem mondjuk nuke-ban vagy valami tényleg használható programban öltött ez így testet. :D
Pedig úgy talán az erkölcsi elismerésen túl még kapásból üzletileg is megérte volna nekik...
Márpedig ez az algoritmus egy új funkcióként valamelyik nagy kompozit szofverben sokkalta nagyobbat ütött volna. -
#31695 brutál modellezési eljárás -
#31694 Nekem gtx460 van, marihoz pl picit kevésnek érzem, de kis projectekhez kiválóan alkalmas.