32214
Maya
-
Midas #31573 ááá nem merek én olyat :D annak aki ekkora pro -
#31572 render ügyekben mindig Peet volt a megmondóember :) -
#31571 beszóltá'??? :D -
Midas #31570 pedig már azt hittük te mindent tudsz -
#31569 renderelésben nem vagyok otthon :) Világ életemben modelleztem :) -
sirpalee #31568 Most kipróbáltam (jópár éve nem mray-eztem hálistennek), és alap beállításokkal, ráraksz egy surface-t az objektumra akkor az out glow működni fog. Lehet valamit kikapcsolsz a mental ray-ben. (featuresben az output shaders legyen bekapcsolva)
Kompozit, ott könnyebben tudod állítani a glow-ot a teljes jelenet újrarenderelése nélkül. Nézz utána mondjuk egy nuke-nak, kimentesz egy mask pass-t maya-ban, és arra már lehet nuke-ban glow-ot generálni. Anélkül, hogy újra kéne renderelgetni, és az gyors. (ha ismeretlenek ezek a kifejezések, akkor keress rá)
A GPU-nak meg ehhez semmi köze sincs, mental ray teljesen cpu-s renderelő. (a maya software is)
No meg arról nem beszélve, hogy normális renderelők, mint arnold és v-ray nem támogatják ezt a glow featuret... -
Maggi4 #31567 Bocsánat, nem értem :) Mit jelent az hogy rakjam rá kompozitba? És nekem miért nem csinálja? Gyenge lehet a GPU? -
sirpalee #31566 Ne használd a maya glow-ot. Rakd rá kompozitban inkább. -
Maggi4 #31565 Köszönöm!
Másik kérdés: Surface Shadernek az "Out Glow Color" színét változtatgatom, és nézem IPR Renderben, de nekem kb semmit nem változik, nem hogy szépen elkezdjen ragyogni.
http://www.youtube.com/watch?v=XxKGTPCJXXc&t=2m56s -
#31564 erre is van a menüben egy utasítás, grow selection... a select alatt lesz ha jól emlékszem -
Maggi4 #31563 http://www.youtube.com/watch?v=XxKGTPCJXXc&t=1m57s
Egész pontosan ezt szeretném -
#31562 néz meg a menüben, szerintem a select edge loop tool-ra vagy a select edge ring toolra gondolsz -
Maggi4 #31561 Ha face -ben, egy kör belső cikkelyeit kijelöltem, és az szeretném hogy a külső cikkelyeket is hozzávegye, erre mi a hotkey? Oktató videó shift+periodot mond, de nem igazán akar működni. (Kijelöléssel a mögötte lévő dolgokat is kijelölöm, meg jó lenne minnél több ilyen trükköt tudni). -
#31560 nem, ez 3ds max... játékokhoz általában azt használják többet... -
Maggi4 #31559 Ez a műszerfal Mayában készült? (jobb felső sarok ami nekem erre utal, vagy kb az összes 3d progiban ilyen?)
http://www.pcpilot.hu/images/stories/2013/1307/130706_dcs_fw190//22.jpg -
#31558 a poly és a subdiv nagyon közeli kapcsolatban vannak, így textúrázni is hasonlóan lehet őket bizonyos szempontból (csak subdiv esetén planar és automatic mapping van csak ha jól emlékszem), onnantól meg már festhetik is rá az objektre amit csak akarnak. látványterveknél (pl eszközök látványtervei) vagy animációs filmeknél (nézd csak meg a pixar vagy disney meséket, tudtommal mind subdiv objektek) is sokat vannak használva. Kétlem hogy a Pixar ennyire szeretné ha sehol se használná és nem lehetne textúrázni őket normálisan :)
itt van egy tutor pl a subdiv-ekről
szóval a subdiv használatát nem úgy kell elképzelni hogy mindent csak és kizárólag végig subdiv-ben csinálod. ugyanúgy oda-vissza ugrálgatsz. A textúrázásáról túl sokat nem tudok mondani mert nincs benne tapasztalatom, de kétlem hogy ne lenne megoldva, ha már ennyi helyen látni...
-
#31557 Az mit jelent, hogy subdivet használnak? Vmi erről szóló friss anyag valahol, mit hogy? 100000001 tutorial bemutatót néztem meg, mind polival dolgozott, ezért el nem tudom képzelni a subdivvel való munkát. Hogy lehet azt textúrázni? Hogy néz ki a textúra, ha edge loopok helyett creaselek?
Ja, meg ha elkészültem egy modellel, azt hogy kell véglegesíteni? Smooth previewben olyan,amilyennek akarom, hogy legyen, akkor dobjak rá tényleges smoothot? -
#31556 kijelölsz egy pontot a vonalon (select point talán, de lényeg hogy nem CV-kre gondolok, hanem aktuálisan a vonalon lévő egy pontra) és insert knot -
Maggi4 #31555 Köszönöm
Az insert knot (egy új vertex pontot szeretnék a curve ra rakni) hogy is működik? -
#31554 az új görbéd első vonalát snap-eled az előző vonalad végéhez, és folytatod a görbe rajzolását. majd ha ezzel megvagy, attach-olod a két görbét (ha az eső vonal végénél kezdted az újat, akkor nem lesz gond, ha mégis a túloldallal akarná összekötni, meg kell fordítani a görbe irányát (valami reverse menüpont), és úgy már menni fog (ugyanúgy mint ahogy a poly-knak is van normal vektora, a görbéknek is van iránya, ezáltal eleje és vége, és nem ugyanaz) -
Maggi4 #31553 CV Curve toollal lenne probléma: Hogyan tudok folytatni egy vonalat? -
#31552 ez attól függ milyen felületen használod (pl poly) és hogy hogy határozod meg a lattice-ek felosztását. De mint mondtam, nem is biztos hogy jól értettem a problémádat. -
Maggi4 #31551 Köszönöm! (Jó látni hogy pörög a topic) -
Maggi4 #31550 Megvan *facepalm*...a shownál kerestem a grid melletti négyzetet aztán kétségbeestem.... -
#31549 Maggi4: Display / Grid (katt a kis négyzetre mellette)
Magnificat: köszi, megpróbálom, bár ha jól emlékszem azzal csak összenyomni tudom, ergo torzulni fog nem?! -
Maggi4 #31548 Köszönöm, de ezt az ablakot hol találom?
(egyébként él valaki ebből?) -
#31547 Jó lesz. Nem tudom hogy pontosan mit milyen módszerrel csináltál végül, és mit használsz (poly, subdiv, nurbs), de a lattice módosítóval általánosságban lehet viszonylag egyszerűen több polyt arányosan mozgatni (tehát pl ha van egy 30 000 polys gömböd, annak a "derekát" lattice módosítóval egyszerűen lehet szélesíteni, míg a többi rész marad fix). de lehet hogy félreértem a problémát... -
#31546 Alakul ez....de még nincsen kész :)
-
#31545 Bocsánat, kicsit csapongok :)
Csináljam meg több darabból és combine? -
#31544 Már csak azt nem tudom, hogy azt hogyan lehetne megoldani, hogy a rugó két végein tömörebb legyen a rugó. Valaki? (Wearwolfff is...) :) -
#31543 Magnificat: köszönöm!
Wearwolfff: igazából pont azért tettem fel a kérdésemet, hogy aki tud segítsen...de azért köszi :)
...és igen, valóban van PolyHelix, annak adtam egy bendet és ennyi. Még kell rajta alakítani, de nagyon közel vagyok már ahhoz, amit akartam csinálni. Köszi annak, aki segített :) -
#31542 ki használ subdiv-et? játékokon kívül mindenki (de még játékokban is van hogy előfordul, illetve a tesszelációs eljárások is nagyban építenek az elméletére). Crease-t konkrétan én is viszonylag ritkán használtam, de rendes produkciós környezetben szerintem biztos több megy, főként mert sokkal egyszerűbb néha mint edge loopokat beszúrogatni mindenhova. Szóval a subdiv remek dolog ha relatíve kis gépigényből akarsz szép íveket, felületeket létrehozni, ami még könnyen szerkeszthető is, mivel a subdiv pontjaihoz tökéletes a poly cage, ugyanakkor jóval egyszerűbb a felületeivel dolgozni mint nurbs-el (gondolok itt a különböző felületek összeépítésére). legalábbis számomra sokkal egyszerűbb, bár nekem a nurbs mindig is valami nehezen használható és kevésbé kényelmes de biztos jó világ volt :) -
Van itt ez a kép Illustratorból.
Ott a 2 vonal, tol rá egy blendet és a cucc megcsinálja a két vonal közt az átmenetet,annyi lépésben,amennyi meg van adva neki. Mayában lehet ilyet csinálni? Legalább annyit,h ugyanazt az alakzatot tükrözöm és aközé az átmenetet v vmi.
A másik meg, hogy itt van egy az Opensubdiv a Pixartól. Nem értem. Ki használ subdivet?Mindenki polyban tolja,nem? Akkor minek? Miért fejlesztik ezt is? Néztem egy 40 perces videót is, a vége felé volt szó a creaseről. Mire jó, ha csak subdivben megy? Fasza lenne ha nem kellene edge loopokat fosni a sarkokra, de mégse láttam/hallottam, hogy a crease el lenne terjedve és az edge loop fosás menne ki a divatból, tehát minek van az is, ha a kutya se használja? -
#31540 http://www.iktrix.com/support/tutorials/changing_maya_grid_options/grid_options_dialog.png -
#31539 a gridnek is van settingse, ahol állíthatod... -
Maggi4 #31538 Folyamatosan jönnének még amatőr kérdések :)
Grid be van kapcsolva, és azt szeretném ha 5 kockánként lenne egy vastagabb vonal, hogy átláthatóbb legyen. -
Maggi4 #31537 Természetesen nem voltak. Nagyon szépen köszönöm! -
#31536 a görbe pontjai egy síkban vannak? planar felület csak olyan görbe által határolt területen hozható létre, aminek a pontjai egy síkba esnek (pontosan) -
Maggi4 #31535 Sziasztok!
Rettentő kezdő vagyok, és volna egy problémám: Adott egy NURBS cyrcle (amin azért faragtam már picit), szeretném "planarizálni", de nem megy. Pivot a koordináta rszr közepére ugrik, és ha kihúzom, kinyújtom hogy megnézzem mi az, láthatatlan.
Hogy jobban érthető legyen a nyűgöm csináltam róla egy videót:
http://www.youtube.com/watch?v=J8PTSWQkqK4&feature=youtu.be
Köszönök minden segítséget
-
#31534 De egyébként van poly rugó primitív.
Csak szólok. :D