HTML szerkesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Nem a HTML szerkesztés témába vágó kérdésem a következõ volna:

Ha a domainemhez aldomaint szeretnék, azaz www helyett mail vagy ftp.versanus.hu, akkor azt hogy kell szerezni/csinálni?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harder
Persze, ez inkább Taranovnak szólt hisz ezt írta:
Arra gondoltam, hogy még Photoshopban is lehetne akár weboldalt csinálni. 😊

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Nem is irtam én sehol, hogy komplett honlapokat lehet összerakni vele😊
Harder
Azért az Imageready szvsz nem arra való, hogy komplett honlapokat tegyél össze vele, bár tény hogy hasznos tud lenni - mint kiegészítõ. 😊

ollie
szinte bármelyik könyv jó, hiszen a html nagyon eccerû, nem is nevezném programozásnak

Taranov
Ez ígéretesen hangzik, holnap utánajárok.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Nem mondasz azért akkor hülyeséget, ugyanis ilyen célra van benne az imageready.

De ezzel tényleg csak nagyon grafika orientált (és kevésbé funkcionális) oldalakat lehet csinálni, DE LEHET, és nagyon jókat.
PSben megrajzolod az egész oldalt, majd imagereadyval feldolgozod, és máris minden gut😊
Ne kérdezd hogyan, én nem csináltam vele még, de haverom anno csak ilyenekkel foglalkozott.
Taranov
Köszi 😊

Harder
Szerintem ne akard keverni a szezont a fazonnal 😊
A photoshop egy grafikus program, amiben elkészítheted a honlap grafikáját, majd azt szétvágva összerakhatod magát a honlapot egy webszerkesztõben, szövegszerkesztõben stb.. (ki hogy szereti)

Taranov
Arra gondoltam, hogy még Photoshopban is lehetne akár weboldalt csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy linket lehet csinálni photoshopban?

Taranov
Köszi szépen, valóban alul volt, megvan.

Köszi.

Hát én már jópár éve nem használtam, de valahol az alsó menü panelen volt.
Ilyen kék kereteket lehet kijelölni a képeken, amik a linkek helyei lesznek.
Taranov
Köszi, hol kell ezt keresni? Nem találtam meg a Dreamweaver MX-ben.

ImageMap
Macromedia Dreamwaver
Taranov
Hi!

Én a Photoshop 7-tel küszködöm, elõször csináltam gombot, de késõbb felvetõdött bennem, hogy komplett menüt is lehetne csinálni a weblapomra, azonban nem tudom, hogyha egy egybefüggõ Photoshop alakzat több gombot tartalmaz, akkor a linkeket hogy tudom megfelelõen beállítani? Eddig úgy csináltam, hogy egy-egy gomb volt egy-egy fájl, azonban ez nem állt össze menüvé a HTML szerkesztõben. Ha a menü egy fájl, de több gombból áll, akkor a linkeket hogyan lehet megcsinálni rajta, hogy minden gomb egy link legyen? Eddig a linkeket a HTML szerkesztõben rendeltem a gombokhoz.

Harder
nézz szét itt: http://webmester.lap.hu/

Harder
csinálsz egy táblázatot (T1), aminek szélessége és magassága is 100%, majd beleteszel egy másik táblázatot(T2), aminek 2 oszlopa van. Ez a T2 pl. legyen 80% széles.
T2-nek ugye 2 cellája van, melyekbe beleteszel megint csak 1-1 táblázatot (T3 és T4), ezek szélességét 100%-ra teszed és kész is vagy, van egy mindig a lap közepén megjelenõ, gyakorlatilag egymás mellett lévõ 2 táblázatod.

Bár gyanítom T3 és T4-et valszeg ki is hagyhatod, a cellákban ugyanúgy tudsz dolgozni .. csak mivel így kérted, így írtam 😉

zoozoo
Hi!
Hasonló lenne a kérésem az elõttem szólóhoz, csak egy kicsit más ;-)
Szóval könyv formájában keresek HTML leírást magyarul.
Van pár választási lehetõség - bár koránt sem akkora mennyiségû, mint gondoltam volna.
Csak a tapasztalatotokra lenne szükségem; ha ismertek egy könyvet ebbõl a témából, ami szerintetek jó,akkor osszátok meg egy magamfajta elveszett báránnyal .

u.i.: tudom, van online, de nem találtam olyan részletességût, ami szimpi lett volna; és gép elõtt csak könyvbõl tudok tanulni, mert megõrjít az állandó kattintgatás. Ettõl függetlenül, ha van online nagyon részletes, kimerítõ leírás,akkor nem is kelkl könyv, hanem valahogy kinyomtatom.

Aha!Meg is van:
<script>
//change the width and height of the pop up window, if desired
newwindow=window.open("popup.htm","","width=485,height=70")
newwindow.creator=self
</script>
Ezzel lehet adott méretû popup-ot csinálni
Üdv
barret
aaa

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
aaa

Bérbe vehet? reklámfelület...

és a scroll színt is stylesheetben lehet módosítani

ollie
ja a style sheetek miatt nem tudsz betûméretet állítani, de egyszerû a megoldás: Internet Options - Genereal - Accessibility - Ignore Font Sizes Specified on Web Pages...

És utána már müxik mindenhol, de el tudja cseszni a css-s oldalakat.

ha jól tom azt javascriptben lehet megcsinálni

Hali!
Amikor egy link hivatkozásának új ablakot adok meg, lehet konkrét méretet megadni? mondjuk 800X600?
Kicsit konyha nyelven fogalmaztam 😊 ezer bocs
Taranov
Én nem tudom, de a www.gyik.com-on biztos van hozzá utasítás.

marsu
Honlapomra szeretnék számlálót készíteni, mert a régi eltünt. De hogyan kell elkészíteni???
Taranov
ööö, senki sem tudna segíteni a 366-os üzenetben leírtakban? 😊)

Taranov
Akkor jól gondoltam 😊)
Már sokat gondolkoztam, hogy milyen szerverem lesz, de nem lett 😊)

Egyébként lenne még két kérdésem.
A netszolgáltatómtól lehet havi 2500-ért egy REVERSE nevû szolgáltatást kérni, ez mire való?
Másik kérdésem pedig: a domain regisztrátorral vmit át kell iratni vagy valami, hogy a domainhez itthon tudjak létrehozni E-mail címeket?

Harder
szerintem felejtõs 😊

Taranov
Hát a Lamborghini eredetileg egy traktormárka volt, jelenleg az egyik legdrágább traktormárka, és közben persze elkezdett "szuperautó"-kat csinálni 😊)

Lamborghinit teherszállitásra? 😄D
Taranov
A MacOS alapú szerverrõl mit gondoltok?

Köszi tényleg jó hozzá.
Ha valaki olyan kezdõ mint én a webszerkesztésben és neki is megvan a Macromedia_Dreamweaver_MX de nem tudja használni tudok küldeni leírásoss anyagot eggyes részeihez akinek kell írjon emil címet és küldöm

Patesz
Acrobat Reader

SZIASZTOK LEHET HOGY NEM ITT KÉNE MEGKÉRDEZNEM DE HÁTHA TUDJÁTOK A VÁLASZT
hA VAN EGY FÁJL ÉS ANNAK A KITERJESZTÉSE PDF AKKOR AZT MIVEL TUDOM MEGNÉZNI MILYEN PROGI KELL HOZZÁ HOGY MEGNÉZHESSEM

Taranov
Ha két domaint akarok kezelni az apache-csal akkor mindkét domainhez az otthoni IP-met kell megadni?

Taranov
hello! A DNS-ekrõl vmi cikkõl nem tudtok a neten?

zoozoo
Értem! Tehát a Flash 5 és a Flash Mx, az két különbözõ generáció. A Flash MX 2004, meg már a legújabb.
Oké, köszi 😊

Taranov
Nekem sem volt gondom eddig egyikkel sem, csak azt sajnálom, hogy nem tudom kezelni 😊

Harder
nagyobb, színesebb, szagosabb 😊
kicsit többet tud, mintha kényelmesebb is lenne, bár nekem a régivel sem gondom.
a macromedia oldalán ott vannak a újdonságok

sorrend, pl.
flash - verzió 5
flash MX - verzió 6
Flash MX 2004 - verzió 7

zoozoo
Hi!

Most az MX miben különbözik a 'rendestõl'?
Volt Flash MX is tavaly és volt Flash 5. Most is van Flash MX, ebbõl gondolom a Flash 6 lesz.

Szevasztok letõltöttem a Macromedia Dreamweaver MX csak az a baj hogy nemnagyon tudok angolul és nem igazán tudom kezelni.
Nem tudnátok segíteni honnan tudnák letõlteni hozzá egy útmutatást vagy valami olyas félét?

Taranov
Köszi, most suliban vagyok, de otthon majd elolasgatom 😊)

Harder
a másik topicban írtam a argosoft progihoz egy címet, azt fusd át, a gyik.com-on meg van többféle FTP szerverhez is leírás, a phptriad amit már megtaláltál

Taranov
na, a gyik.com-on már találtam a PHP Triad bemutatását, de én az ilyen smtp meg pop3 szerverek beállításait meg hogy hogy mûködik meg minden, meg mi az az MX rekord amihez hozzá kell rendelni a hostomat (azt se tudom mi a host), ilyeneket nem tudok 😞(

Taranov
Sziasztok! Valaki nem tud valamilyen cikket, amiben le van írva az elejétõl a végéig, hogy hogy kell otthonra webszervert csinálni?
Tehát a mail szervertõl a HTML szerveren át az FTP szerverig minden? És az ajánlott programok és azok beállításai?

Köszi, Taranov

zoozoo
Nem ilyenre gondoltam, hanem a lentebbire, amit írtál. Sajnos megmarad a sáv nekem is, bár én csak egyet próbáltam. Egy darab képet szeretnék látni nagyban, ami akkora ablkaban jelenik meg, mint a kép. Nem tudok rájönni sajnos.
Azt nem értem, hogy ha pl a nexusra kattintok, akkor bejön egy popup, ami pont akkora mint a hirdetés. Ha jól láttam, akkor az php-vel van megoldva. Az meg már megint egy más tészta.

Ha már jó helyen járok (:-)), akkor megkérdezem, hogy hogyan tudom beállítani az mp3 letöltést?
Van két link egy oldalon; mindkét linkre ugyanaz az mp3 dal van irányítva. Ha rákattintok, akkor behozza a winplayert (vagy hasonlót) és elkezd pufferelni. Azt szeretném, hogy csak az egyik tegye ezt, a másik pedig felajánlja, hogy mentsem-e, vagy megnyitom a jelenlegi helyérõl. Ha pl zip-be csomagolom, akkor automatikusan az utóbbit teszi, de sajnos ezt nem tehetem, mert akkor dupla a hely foglalás.
Ötlet? 😊

Taranov
Szuper a kepregeny.net!!

Taranov
Értem, köszi. Lehetséges, hogy valóban nem érdemes, majd be lehet adni szerverfarmra.

Kérdés: A Co-Location és a serverhosting között mi a különbség?