HTML szerkesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a domainemhez aldomaint szeretnék, azaz www helyett mail vagy ftp.versanus.hu, akkor azt hogy kell szerezni/csinálni?
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Arra gondoltam, hogy még Photoshopban is lehetne akár weboldalt csinálni. 😊
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
De ezzel tényleg csak nagyon grafika orientált (és kevésbé funkcionális) oldalakat lehet csinálni, DE LEHET, és nagyon jókat.
PSben megrajzolod az egész oldalt, majd imagereadyval feldolgozod, és máris minden gut😊
Ne kérdezd hogyan, én nem csináltam vele még, de haverom anno csak ilyenekkel foglalkozott.
A photoshop egy grafikus program, amiben elkészítheted a honlap grafikáját, majd azt szétvágva összerakhatod magát a honlapot egy webszerkesztõben, szövegszerkesztõben stb.. (ki hogy szereti)
Az lenne a kérdésem, hogy linket lehet csinálni photoshopban?
Köszi.
Ilyen kék kereteket lehet kijelölni a képeken, amik a linkek helyei lesznek.
Macromedia Dreamwaver
Én a Photoshop 7-tel küszködöm, elõször csináltam gombot, de késõbb felvetõdött bennem, hogy komplett menüt is lehetne csinálni a weblapomra, azonban nem tudom, hogyha egy egybefüggõ Photoshop alakzat több gombot tartalmaz, akkor a linkeket hogy tudom megfelelõen beállítani? Eddig úgy csináltam, hogy egy-egy gomb volt egy-egy fájl, azonban ez nem állt össze menüvé a HTML szerkesztõben. Ha a menü egy fájl, de több gombból áll, akkor a linkeket hogyan lehet megcsinálni rajta, hogy minden gomb egy link legyen? Eddig a linkeket a HTML szerkesztõben rendeltem a gombokhoz.
T2-nek ugye 2 cellája van, melyekbe beleteszel megint csak 1-1 táblázatot (T3 és T4), ezek szélességét 100%-ra teszed és kész is vagy, van egy mindig a lap közepén megjelenõ, gyakorlatilag egymás mellett lévõ 2 táblázatod.
Bár gyanítom T3 és T4-et valszeg ki is hagyhatod, a cellákban ugyanúgy tudsz dolgozni .. csak mivel így kérted, így írtam 😉
Hasonló lenne a kérésem az elõttem szólóhoz, csak egy kicsit más ;-)
Szóval könyv formájában keresek HTML leírást magyarul.
Van pár választási lehetõség - bár koránt sem akkora mennyiségû, mint gondoltam volna.
Csak a tapasztalatotokra lenne szükségem; ha ismertek egy könyvet ebbõl a témából, ami szerintetek jó,akkor osszátok meg egy magamfajta elveszett báránnyal
.
u.i.: tudom, van online, de nem találtam olyan részletességût, ami szimpi lett volna; és gép elõtt csak könyvbõl tudok tanulni, mert megõrjít az állandó kattintgatás. Ettõl függetlenül, ha van online nagyon részletes, kimerítõ leírás,akkor nem is kelkl könyv, hanem valahogy kinyomtatom.

<script>
//change the width and height of the pop up window, if desired
newwindow=window.open("popup.htm","","width=485,height=70")
newwindow.creator=self
</script>
Ezzel lehet adott méretû popup-ot csinálni
Üdv
És utána már müxik mindenhol, de el tudja cseszni a css-s oldalakat.
Amikor egy link hivatkozásának új ablakot adok meg, lehet konkrét méretet megadni? mondjuk 800X600?
Kicsit konyha nyelven fogalmaztam 😊 ezer bocs
Már sokat gondolkoztam, hogy milyen szerverem lesz, de nem lett 😊)
Egyébként lenne még két kérdésem.
A netszolgáltatómtól lehet havi 2500-ért egy REVERSE nevû szolgáltatást kérni, ez mire való?
Másik kérdésem pedig: a domain regisztrátorral vmit át kell iratni vagy valami, hogy a domainhez itthon tudjak létrehozni E-mail címeket?
Ha valaki olyan kezdõ mint én a webszerkesztésben és neki is megvan a Macromedia_Dreamweaver_MX de nem tudja használni tudok küldeni leírásoss anyagot eggyes részeihez akinek kell írjon emil címet és küldöm
hA VAN EGY FÁJL ÉS ANNAK A KITERJESZTÉSE PDF AKKOR AZT MIVEL TUDOM MEGNÉZNI MILYEN PROGI KELL HOZZÁ HOGY MEGNÉZHESSEM
Oké, köszi 😊
kicsit többet tud, mintha kényelmesebb is lenne, bár nekem a régivel sem gondom.
a macromedia oldalán ott vannak a újdonságok
sorrend, pl.
flash - verzió 5
flash MX - verzió 6
Flash MX 2004 - verzió 7
Most az MX miben különbözik a 'rendestõl'?
Volt Flash MX is tavaly és volt Flash 5. Most is van Flash MX, ebbõl gondolom a Flash 6 lesz.
Nem tudnátok segíteni honnan tudnák letõlteni hozzá egy útmutatást vagy valami olyas félét?
Tehát a mail szervertõl a HTML szerveren át az FTP szerverig minden? És az ajánlott programok és azok beállításai?
Köszi, Taranov
Azt nem értem, hogy ha pl a nexusra kattintok, akkor bejön egy popup, ami pont akkora mint a hirdetés. Ha jól láttam, akkor az php-vel van megoldva. Az meg már megint egy más tészta.
Ha már jó helyen járok (:-)), akkor megkérdezem, hogy hogyan tudom beállítani az mp3 letöltést?
Van két link egy oldalon; mindkét linkre ugyanaz az mp3 dal van irányítva. Ha rákattintok, akkor behozza a winplayert (vagy hasonlót) és elkezd pufferelni. Azt szeretném, hogy csak az egyik tegye ezt, a másik pedig felajánlja, hogy mentsem-e, vagy megnyitom a jelenlegi helyérõl. Ha pl zip-be csomagolom, akkor automatikusan az utóbbit teszi, de sajnos ezt nem tehetem, mert akkor dupla a hely foglalás.
Ötlet? 😊