1462
HTML szerkesztés
-
Ezt szinte bármely ingyenes stat rendszer tudja, csak regisztrálnod kell és elhelyezni lapodon a kódot.
én pl. ezt használom: http://www.cqcounter.com
-
Lehet hogy rossz helyen kerdezem de:
Vmi olyan dologra (talan java script vagy hasonlo)lenne szuksegem ami gyujti nekem hogy ki nezi az oldalamat es honnan.
elore is koszi -
jójó tom de azér mégiss
ezzel tisztában vagoyk, nem is az okosabb felhasználók számára csinálom, hanem a láma userek-nek...
szal scriptet plz!!! -
Így van. -
Vannak olyan scriptek, amik letiltják a jobbklikket, de olyan nincs, amit ne lehetne igen egyszerűen megkerülni (pláne ha az ember nem IE-t használ). A forrást meg mindig meg lehet nézni (Firefoxban pl akár az egyes keretek forrását illetve a css-t külön-külön is), azt nem tudod letiltani. Szerintem felesleges erre időt pazarolni, aki le akarja menteni a képeket, az le is fogja, csak a nagyon lamerekkel tudsz kitolni. -
Azért azt jó tudni, hogy a gördítősáv átszínezése csak IE-ben (és gondolom a többi IE alapú böngészőben) működik, ez ugyanis nem szabványos tulajdonság. -
lz monygátok meg mijen paranccsal lehet letiltani a JOBBKLIKKET!!
Elég az, ha bárhova kattint a user egy felirat jelenjen meg, hogy ne kattintson jobb kézzel..
Persze még jobb, ha vki azt tudja megmondani, hogy csináljam azt meg, hogy ne lehessen megnézni az oldal forráskódját..ezzel akarom ezt kikerülni.. szal' plz Help -
Ez most kicsit OFF lesz, de azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnám letölteni egy honlapon található könyvtár tartalmát?
nem honlap elemek kellenek nekem, hanem az alkönyvtárban flasek vannak,és azokat szeretném.de egyesével megkeresni az elérési utat a forrásban lassú és nincs rá időm.
Tudtok ajánlani valami programot? -
nagyon köszi!!! -
Már hogy ne működne HTML-lel. :)
vagy úgy oldod meg, hogy a html fájlba teszed a css kódot (de akkor mindegyik lapodba bele kell tenni), pl.:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title>css kód minta</title>
<style type="text/css">
<!--
BODY {
color: #FFFFFF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
scrollbar-3dlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-arrow-color : #5E5E5E;
scrollbar-base-color : #3B3B3B;
scrollbar-darkshadow-color : Black;
scrollbar-face-color : #3B3B3B;
scrollbar-highlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-shadow-color : #5E5E5E;
scrollbar-track-color : #3B3B3B;
}
-->
</style>
</head>
----------------------------------------------------------------------
vagy beteszed egy css fájlba, és a fájlra hivatkozol a <head> részben
CSS fájl tartalma (pl. neve: akarmi.css)
BODY {
color: #FFFFFF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
scrollbar-3dlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-arrow-color : #5E5E5E;
scrollbar-base-color : #3B3B3B;
scrollbar-darkshadow-color : Black;
scrollbar-face-color : #3B3B3B;
scrollbar-highlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-shadow-color : #5E5E5E;
scrollbar-track-color : #3B3B3B;
}
És a HTML fájlok <head> részébe pedig beleteszed az alábbi sort:
<link rel="stylesheet" href="fileneve.css" type="text/css">
-
köszi!
sajnos én html-ben csinálom a lapot és abban sztem ez a css kód nem működik. persze nem értek igazán hozzá...szóval van tipped hogy oldjam meg dreamweaver-ben? -
Örülnék ha erre is mondana vki vmit:
Olyan szövegméretet akarok megadni, amit nem állíthat a felhasználó (az írás akkor már nem passzol a környezetébe). Előre HTX! -
az ilyen dolgokat szvsz layerekkel lehet -
--Úgy akarom megcsinálni hogy (van függőlegesen 3 frém) s a középsőben egy scrollozható szöveg van, de alulra akarok egy olyan 'félig belógó bannert' rakni ami a szöveg felett van s nem hat rá a scroll. Ez volt az 1ik talányom. A másik:
--Ezen a félig belógó banneren egy olyan képet akarok elhelyezni ami ami gombként viselkedik s a szövegre hat. (Jó mi?)
Rájöttem hogy HTMLlel ez nem müxik, javascriptről meg nincs magyar leírás hogy mi miért példákkal, csak olyan halandzsanyelven hogy deklarált metódus üzbegisztánja meg ilyenek.. :( -
Csak négyszögletes frame-t tudsz csinálni, mást nem. A problémádra esetleg megoldás lehet az iframe.
-
Olyan frémet v mást akarok csinálni ami nem ér végig a monitoron csak egy részébe lóg bele tehát a másik frémnek L alakúnak kellene lennie. Ezt hogy csináljam? Köszi. -
A http://callofduty.hu/style.css első részében látod a kódot (scrollbar-os sorok) -
hali!
nagyon bonyolult dolog a gördítősávot átszínezni honlap készítésekor? mint pl a callofduty.hu-n nem a szokványos win szürke sáv van jobb oldalt.
ha nem bonyi hogyan kell? köszi.. -
van egy rakat ingyen is, pl: freeweb.hu, ultraweb.hu
egész jók,akár 100mb tárhellyel is. az oldalad kezdőlapja pedig meg van adva,hogy index.php, vagy index.htm legyen,vagy ilyesmi... -
Én még kezdő vagyok. Ha csinálok egy weblapot, azt hol lehet feltenni a NET-re? Nem baj ha fizetős, csak hol lehet közzétenni?
-
> Nah az örök kérdés, havonta felteszi vki. :D
Hehe! :)
Köszi a linket, majd megnézem! -
Nah az örök kérdés, havonta felteszi vki. :D
Én nem mondok programot, csak adok egy linket:
Melyik a legjobb webszerkesztő program?
-
Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem: mi a legjobb honlapszerkesztő progi és honnan lehet beszerezni?
Én most Front Page-dzsel szerkesztek, már vagy 2 éve, de állítólag az kezdőknek való... Mindenesetre egy ilyen honlapot sikerült összehoznom vele: http://maronmanga.freeweb.hu
Előre is köszi!
Maron -
UP :)
honlaphoz kellene számláló, hogy hányan nézik a lapot, meg ezt kiírni rá. ingyen van ilyen? -
Kösz a segítséget, majd próbálkozok :)
Azt a mozillás gebaszt megoldottam. -
skristof #516 izé, a width nem fontos ha csak a magasság kell ;) -
skristof #515 én bizti nem flesheznék, mert nem is tudok
de esetleg megpróbálhatnád egy táblázat segítségével...
lehet hülyeséget mondok, de egy próbát megér...
< table width="100%" height="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>
ide jön az oldal kódja..... (kivéve a body és html tag zárása)
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
talán.... -
hát én ezt flash-el oldanám meg, azzal nem olyan nagy ördöngősség, de biztos php-ban is van rá lehetőség (amihez nem értek annyira)
egyébként pofás az oldalad, grat!
csak nekem mozillában kettéválik, és két sorba kerül a fejléc :(
de ie-ben minden ok -
ricsip #513 Helló mindenkinek!
Ebbe a topicba is leírom a kérdésemet, hátha akad olyan aki tud és akar is segíteni.
Szóval. Összegyűjtöttem az utóbbi idöben rengeteg fényképet, és ezeket szeretném cd-re írni, htm-galériával együtt. Azonban így is annyi kép van, h. thumbnailekkel is éppen ráfér a cd-re. De ezek mellé még kellene .HTM is, amiben lehet az egyes alkönyvtárokra kiszortírozott kisképeket megnézni, és ha rákattintok, bejönne csak az az 1 nagyban.
Ha akarok ide ELÖZÖ ill. KÖVETKEZÖ-re mutató linket is, akkor azt meg kellene csinálni minden egyes képhez, ami rengeteg .HTM, és már nem férne el.
Javascriptben/DHTML-ben meg lehet oldani, h. az aktuális filenévböl "kitalálja", h. mi lesz az elözö és a köv. kép? Tehát a képek pl. kép0011.jpg alakban vannak, és ha ezt behozom, akkor a generált link a kép0010-re és kép0012-re fog mutatni?
Ha nem lenne nagy kérés, ezt a pár soros htm-et el tudná nekem küldeni vki mailben? (ha a legelsö/legutolsó kép detektálása bajos, egy alkönyvtáranként elhelyezett .TXT még belefér a legelsö/utolsó kép sorszámával.)
Elöre is nagyon köszönöm :) -
Sziasztok !
Van egy oldalam:
DDDSTUDiO
És van egy kérdésem is
.
Azt szeretném valahogyan megcsinálni, hogy az oldal magassága "100%" legyen, tehát mindig az adott felbontáshoz, bőngészőmérethez, ...stb. igazodjon. Hogyan lehetne ezt megoldani ? Sajnos nekem nem sikerült, pedig már elég sokat próbálgattam. Előre is kösz,
--
RiGLEY -
cyrus #511 na sekkiccsetek nekemö ! plizö ! -
tmate6 #510 Na nekem abban kéne segíteni hogy nem tom a számlálót hogy kell betenni a honlapomba mertazt úgy tom be lehet rakni html-es lapba is pls help!! -
Microsoft FrontPage Segítségével!!!!! -
Chappy #508 Csinálj egyet a Micrisift FrontPage segítségével, vagy innen szedjle: javascript.lap.hu -
SmokeDT #507 Hali!
Egy kis segítség kéne:
Olyan site search kéne ami java alapú és nem használ se cgi-t, se asp...természetesen offline-ban, nem pedig vmi oldalról átlinkelve.
Valami egyszerű kéne. Van egy könyvtár tele html-ekkel és azok között kéne valahogy keresni. Egy mező, egy keres gomb, ennyi.
Köszönöm előre is. -
Úgy tudom -1 másik kezdő- hogy az átirányítást simán +lehet csinálni. Ilyen fórumot a honlapodon is összehozhatsz, hiszen ez tök ingyenes, sok skinnel, lehetőséggel. -
hali
adott egy ingyenes tárhely: vmi.uw.hu, meg egy domain név: www.vmi.hu
mi kell ahhoz,hogy a domain név a tárhelyre irányítson? csak a tárhelyem webcíme?
ha vhol(pl itt) regisztrálok ingyenes fórumra,akkor az ugyanilyen kinézettel és webcímmel fog megjelenni,mint az sg? és nyitható több szoba? vagy hogy is működik ez?
köszönet ez kezdőtől -
Készíts egy üres index.html-t, amiben van egy 0 (nulla) idejű refresh és ami az új oldalra dob.
-
A webszerver config-jában (valszeg Apache config) kell átállítani. Ha nem saját szerver, beszélj a rendszergazdával de 0.00000000001 az esélye (vagy még ennyi sem), hogy átállítja. ;) -
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom megoldani, hogy ne az index.html-t nyissa meg elsőnek, hanem egy másik lapot....mert nem akarom az összes hivaatkozást átállítani.