HTML szerkesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Hát figyu, Serv-U az nem jó, az egyszerûbb?
Argosoft mail szerverhez van az oldaladon is user manual, Apache jelentené az egyedüli nehézséget szerintem.
Egyébként egy kérdés: Apache-csal lehet több domain is hostingolni egyszerre?

Egyébként, ha végképp nehéz lenne, akkor Win 2000 Pro-s szervert is lehet csinálni, nem?
Mert gondolom a Windows Server 2003 nem fut 400 Mhz-en 128 Sd RAm-mal.

Egyébként PHP Triaddal lehetne szerinted? Ahhoz is van manual a gyik.com-on.
Csak azt nem nagyon értem, hogyha a gyik.com-on azt írod, hogy otthon szervert csinálni jó, akkor itt meg miért mondod, hogy ez nem fog menni?

Egyébként nekem UHU linux is jó lenne, minden.
de már csak azért is akarok egy szervert csinálni, hogy sikerüljön, nem elsõdleges szempont, hogy a webhosting szolgáltató díjától megszabaduljak.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Harder
Na erre befizetek ... 😊
Kezdõ, mire összeállít egy jó debian-os szervert, rendesen konfigurált Apache-val meg ProFTPd-vel ... hát ez durva lesz .. 😊)))
Sorry Taranov, nem a képességeidet akarom becsmérelni, de azt tudod ugye, hogy ez nem csak pár napos mulatság lesz? 😊

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Taranov
Köszi a segítséget.
Még lenne egy kérdésem:
FTP-n keresztül elérhetõ tárhelyet tudok mûködtetni apache-csal?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

szerintem is ez a legjobb összeállítás, figyelj anyitott portokra a linuxon, össz három kell (kb)

Taranov: jó netkapcsolatod lehet 😊

személy szerint nem csináltam még, de én valami ilyesmit tennék össze:

Linux (debian/red hat) + Apache + ProFTPD + atomra bekonfigolt tûzfal

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

Taranov
ez fõleg kattintgatós. Persze lehet kóddal is szerkeszteni, de a legegyszerûbb módban egyszerûbb, mint a word, aztán ha már a kódosat variálod a grafikussal, már bonyolultabb lesz.

Taranov
na, UHU Linux alatt jó lesz a HTTP server szerintetek?
Nem tudtok ajánlani jó mail és FTP szerverprogit linux alá?

Taranov
Én Namo Webeditor 5.5-t használok, jó kis program, kezdõknek, középhaladóknak egész sokat tud, kezel layert, stb.
Én csak ajánlani tudom, nem bonyolult.
www.namo.com

Taranov
miért nem mehet saját gépemrõl?

Ha mondjuk UHU Linuxot tennék fel?

Van a windowsokhoz is persze beépitett webszerver, az IIS.

Csak ha azt használod, akkor kb még jobban a célpontja leszel minden hackernek😊)

Sajnos a webhosting szolgáltatók tényleg pofátlan árakat kérnek el, de azt felejtsd el hogy a saját gépedrõl menjen a lap... Inkább keress ismerõst, aki tud ingyen adni párszáz megát...
Taranov
úgyis egy külön (400Mhz, 128 SD) gépre tenném fel.

Taranov
Vagy a Win 2000 Prof? Nincs vmelyiket webszerver progi?

Taranov
és a Windows Server 2003-mal mi a helyzet?

Taranov
hát pedig vmilyen programmal meg kell csinálni, minek fizetni a webhosting havidíját 200 mega tárhelyért, ha otthon több gigát tudok használni, és csak a gépet kell bekapcsolva tartani...

Apaccsal.

A httpd.conf fileben kell mindent beállitani.

De ha nem vágod hogy ez hogy mûködik, akkor szerintem hagyd, és fõleg ne a saját gépeddel kisérletezz...

Otthon a kis xpd alatt elinditod az apachet minden tûzfal stb nélkül egy mezei net kapcsolattal, akkor nemhogy semmire nem mész, de még lassú is lesz, meg elsõ számú célponttá válsz mindenféle buzgómócsing hackereknek😊
Taranov
Sziasztok!

Nem a témához kapcsolódik, de szeretném tõletek megkérdezni:

Van egy domainem (www.versanus.hu) és szeretném, ha a saját gépemen lenne egy könyvtár amire mutat a domain, hogy ne kelljen a webhostingot fizetni. Meg szeretném tõletek kérdezni, hogy milyen programmal lehet megoldani, azaz milyen programot kell futtatni itthon a gépen? Az Apache HTTP Servert próbáltam, de csak annyit kérdezett, hogy mi a domain, mi a szerver neve, és mi a webmaster e-mail címe, azt nem tudom hol kell beállítani, hogy melyik könyvtárra mutasson stb. stb.

Köszi elõre is a segítséget!

U.I.: fix IP-m van.

de jó a valign="middle" is 😊

valign="center" ua mint a vizszintes

Lenne 1 egyszerunek latszo kerdesem.

A weblap kezdooldalan egy logot (gif-et, nem akarok flasht ide rakni a kezdo oldalra) szeretnek KOZEPEN elhelyezni: FUGGOLEGES+VIZSZINTES -en.
A vizszintesen az megy: berakom egy tablaba, ami align/center, de a fuggolegest hogy oldom meg, hogy minden felbontasban es
minden ablakmeretnel kozepre keruljon?
rushman
én azt csináltam, hogy feliratkoztam a vírushiradó hírlevelére. Onnan mindíg idõben jön a hír, és részletesen leírják a paramétereket, aztán abból lehet szûrni. Ha meg elmúlt a veszély, kikapcsolom

Taranov
nem is tudtam, hogy van ilyen, majd ha jön más fajta, akkor azt is megpróbálom üzenetszûréssel kiküszöbölni.

Köszi.

rushman
nincs mit, egyébként az üzenetszûrés nagyon sok vírus ellen használható!

Taranov
köszönöm szépen, sokat segítettél!

rushman
már egyszer leírtam valahol, de lusta vagyok kikeresni...
tehát
1.Eszközök-üzenetszabályok-levelezés
2.klikk az újra
2.1 pipa be: Ha a tárgy sor megadott...
2.2 pipa be: törlés
2.3 pontosan beírni az alábbiakat:

Re: Thank you!
Thank you!
Re: Details
Re: Re: My details
Re: Approved
Re: Your applications
Re: Wicked screensaver
Re: That movie
Your details

3. klikk ok

Innentõl kezdve nem töltõdik le a sobig.f a gépedre, és nem kell szarakodni a törlésével. Nálam 3hete megy így. és egy sem jött át (nem is tud)

Taranov
Igen, az van.
Hogy lehet blokkolni?

rushman
outlook expressed van? Mert abból blokkolható

Taranov
Nem tartozik a HTML szerkesztéshez, de nem Tudtok valamit a W32.Sobig.F@mm vírusról? Eleinte csak 1-2 fertõzött e-mailt kaptam különbözõ magyar címekrõl, eleinte csak csak freemailrõl hetente, de mostmár naponta 5-8-at mindenféle .hu e-mail címekrõl. Nem veszélyes, a Norton Antivirus 2003 észreveszi és törli a mellékelt pif fájlt, de nagyon idegesítõ, és csak az emailcím váltás segít, de nem lehet olyan gyakran váltani, mindenkinek elmondani az újat stb.
Nincs vmi frissítés ez ellen vagy valami?

rushman
1. ingyen szinte sehol, de egy csekély összegért el tudod érni a legtöbb magyar szolgáltatónál
2. a helyes szintaxis:<form name="form1" method="post" action="mailto:[email protected]"
enctype="text/plain">

ahol a method a get/post, a post küldi el az action-ban leírt címre az ûrlapot, a kódolás pedíg text/plain azaz egyszerû szöveges forma.
3. hát itt a supergamez
cím:supergamez ingyenes fórum

Taranov
köszi

rushman
van, pl a Xara3d, letöltés.comon rajta van

Taranov
Nekem is lenne egy kérdésem. Sziasztok.

Hol lehet olyan szép fejléceket csinálni, mint pl. ami a pannongsm.hu -n van, vagy akár a lanporto.hu-n, stb.?
Milyen proogival kell, ilyesmi?

Elõre is köszi a helpet.

hali.csináltam egy egyszerûbb honlapot.két kérdésem lenne.
1, hol van olyan tárhely ahol nem helyez el a szolgáltató egy csíkot fent?
2,miért nem mûködik a post form?
3,mar csak fórum kellene,php nélkül meg lehet csináni?ha igen how?
Gladiator
jééééé! nem témához jön, de láttátok, hogy a szmájli beszúráa mellett mostmár van egy csomó más is? tök tuti.

témához: na, azzal a coffeecuppal, vagy mivel kezdtem, de kurva nehéz, nincs hozzá vmi leírás?

Gladiator
kösz

design: ingyé van pölö a THE GIMP és 924 oldala manual 😉 továbbátovábbi tutorial

html kódhoz meg pölö ACE HTML 5 Freeware

Gladiator
csõ, milyen progit használjak, ha a lapomon az elsõdleges pont a design lesz? lehetõleg ingyeneset, vagy legalábbis netrõl leszedhetõt.

FRenkie
macromedia dreamweaver!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Taranov
én NAMO Webeditor 5.5-öt használok, nekem nagyon bevált, és elfogadható áron adták, 48 ezer forintért.

www.namo.com

AtomHeart
Homesite. Mar reg hasznaltam, de profi, a legegyszerubb azok kozul, melyeket ismerem

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Mayday
Sziasztok!
Egy egyszerû, könnyen kezelhetõ honlap-szerkesztõ progit keresnék! Szeretném a tanácsotokat kérni, elõre is köszi! 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Kandurex
Help. Szeretnék beszúrni html-be flasht. A html kód meg van, ez:

< -- embed src="http://www.tappancs.szeged.hu/ad/tappancs_v2.swf" quality=high width="468" height="60">

De hogyan néz ki ez javascript -ben? Valaki letudná írni?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Harder
akkor a háttérkép színével egyezzen meg a link színe 😉

Patesz
De kép a háttér! Nemgondoltad volna mi????

Harder
Köszi, igyekszünk 😊

Geysap
Miutan vmi kozom nekem is van a laphoz, engedd meg, hogy en is megkoszonjem a velemenyed. Ezt ugy fogjuk fel, "mint megelolegezett velemenyt" - mert akkor folyamatosan torekszunk, hogy megfeleljen a lap mindennek. Vegul ugyis ez a portal lesz a ketegoriajaban a legjobb...😊)
Geysap
Ugyanolyan szinre állitod mint a hátteret😊
Nem gondoltad volna, mi?😊
Patesz
Hogyan tudok rejtett szöveget írni?????
Pl.: Van egy link és azt senki sem látja de mégis rálehet katintani.

Kandurex
gratula a gyik.com honlaphoz, életembe nem láttam még ilyen profi kivitelezést, a cikkek és leírások messzemenõen a legjobbak amiket valaha is olvastam, rengeteget tanultam az ott lévõ tippekbõl és trükkökbõl.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Patesz
senki????????? 😞

Patesz
Azt hogyan tududom megcsinálni, hogy ha egy képet berakok háttérnek ne csak addig látszon ameddig az írás van rajta?????????

Lécci segítsetek!!! Sürgõs!!!!