23325
-
#1201 A DOOM játékmenete a maga idejében igenis forradalmi volt. A designer/pályatervező csapat sem kisebb nevekből állt, mint American McGee, John Romero, Sandy Petersen.
Aztán ott van a Quake, az első igazi multi-FPS, Reznor zseniális zenéivel, ami a 3D kártyák effektjeit kihasználta, a modkultúra megjelenése, stb. stb.
A DOOM-ra azt mondani, hogy prmitív a játékmenete az pont akkora faszság, minthe a Defender of the Crown-ról mondanád ugynanezt. Az is mai szemmel inkább megmosolyogtat, mégse mondom rá azt, hogy primitív, mert ez egyszerűen igazságtalan, tudatlan dolog lenne. -
#1199 Pont ezért nem volt kedvem reagálni az üzenetére. Ovis színvonal. -
Árnyvadász #1197 Inkább töltsétek le a Silent Storm2 trailerjét a hardwiredről... Az legalább valós... Pénteken már demó is lészen. Szuper! -
Árnyvadász #1196 Közben vett egy macskát is, most az simogatja izzadtra:DDD Egy kód, egy simi... Igy köt JC- Akár a beton... Én meg kötök bele... Vagy köpök bele? Vagy rá? Mind1. Márciusban kiderül minden.- -
#1195 NA ebből a vitából is kiszáltam. -
Árnyvadász #1193 Csak azt nem értem, hogy ha van egy zseni, ugye az jelen esetben JC és ő eszméletlenül fasza motorokat alkot ráadásúl EGYedül, akkor a többi tag, aki az ID-ben van miért nem gyárt hozzá eszméletlenül jó játékot? Mert a Wolf, Doom, Quake NULLA! Ha FPS-ről esik szó, ezek már eszembe se jutnak. Ez pedig csak egyetlen okra vezethető vissza, hogy JC egy öntelt hülye fasz, akinek a szava maga a törvény és attól egy dekát sem lehet eltérni, mert ő a zseni (oké az, de a saját szakterületén) és ha valami értelmes dolgot hozzátenne valaki akár játékmenetben, akár másban már duzzog, mint egy felfujt pulyka. Elkényeszetett hülyegyerek ez a JC, akinek nem lehet ellentmondani. Kell az ilyen? Őszintén nem. A motorja se! Törölje ki vele, addig HL2-zök, az legalább egy jó program és tuti évekig beszélni fogunk még róla. Na ennyi:) -
Inquisitor #1192 /OFF
Megkaptad a tegnap 8x elküldött levelemet???
OFF/ -
#1191 Inkább csak gorombább feladatokat kénytelen megoldani a szebb látványért. Az más kérdés, ha a dizájnerek nem képesek kihasználni -
#1190 Nem baj, mert nem égett ki. -
Árnyvadász #1189 +r -
Árnyvadász #1188 Kanduexnek igaza van. Carmack valóban kiégett. De ez miért baj? Jönnek majd az újak álá Republic egyik programozója... Ő is zseni.. Meg ott van Molyneux úr is, ne feledjük, bár a programjai mostanában neki sem valami egetrengetőek... -
Inquisitor #1184 Bizonyára a hülye Hardware gyártók is így gondolják, és nem is fejlesztenek semmi olyat, amit Carmac kívánatosnak tart.
Pl. nincs is 64 bites pontosság a DX9 kártyákban ... ;) -
#1183 ÁÁÁÁÁ.
Najó, én itt szálltam ki a vitából. Úgy látszik felesleges koptatnom a bill-t.
De azért ezt még beidézem:
"Dikki szerint a sztorit valami nagy író írja tehát itt nincs gond, zene, grafika, pálya terv..hát elméletileg Carmack ilyesmivel nem foglalkozik ergo: csak is a motorral lehet probléma (aki ebbe beleköt az inkább ne is foglalkozzon ezzel a témával)."
Nóbeldíjat Kandurexnek! -
#1181 No comment... -
#1180 Hát istenítsétek, sztem kifog hullani igen hamar a PC piacból. 25 vagyok. 10en pár éve van PCm, végig követtem a játékok fejlődését és állíthatom hellyel - közzel otthon vagyok a témába. Különösebben nem érdekel, hogy Carmack mit ügykezel, hogy leáldozott neki az biztos. (miért is csúszik a Doom3? Ha egy kicsit is utána néztetek volna 2000 közepén állítólag kész volt a D3 motor! Az megint más kérdés, hogy vszínű, hogy akkor a Litech-t se tudta volna überelni)..vajh miért is csúszhat? Nézzük csak...Dikki szerint a sztorit valami nagy író írja tehát itt nincs gond, zene, grafika, pálya terv..hát elméletileg Carmack ilyesmivel nem foglalkozik ergo: csak is a motorral lehet probléma (aki ebbe beleköt az inkább ne is foglalkozzon ezzel a témával). Hogy mit tett le a piacra carmack 96' -tól 10! év alatt (Q1 megjelenés) megint csak más tészta, olvasd ezt :#1158. És hogy Carmack jó programozó -e? Nos ha 8 éve kérded, Én istenek tartottam, most? Egy szerencsétlenek akit a média és a múltja még tart. -
#1179 Az a bámulatos abban a hapiban, ahogy látja a jövőt. 16 passt kér egy textúrára.. OMG -
#1178 ". És nagyon nem tetszik ez a nagy istenítés, hogy mennyire jó programozó, mert nem az!...bizonyíték: HL2-STA-DX-MP2"
TE nagyon hülye vagy! Vagy csak fiatal, és tudatlan. Olvastad te amit Dikki ít? Carmack EGYES GEYEDÜL írja a motorjait. A felsorolt játékok motorjai mögött mind fejlesztőcsapatok állnak. Az egyetlen olyan ember mint Carmack az Tim Sweeney, az Epic engine fejlesztője, aki az Unreal motorokat fejleszti. Egyedül Ő az aki megérdemli hogy együtt említsék a nevét Carmackal.
A másik nagyon vicces: Késik a Doom3, egyből bukás lesz. Hol voltál te az elmúlt 5 évben? Mert eddig szinte az összes ID-s játék késett a beígért megjelenéshez képest.
"Kitűnő texel szintű árnyékolás. Ez az új feature amit Carmack a motorba bele épített. Hogy miért hanyagolta el az enige többi részét? Ismételt homály. A világ már az új HL2-re és a Kelet nagy reménységére a STALKER-e vár."
És megint a tudatlanságoddal van a gond. Ebben a motorban valósul meg először a 3D-s játéktörténelemben, amire minden programozó vágyik: egységes fényrendszer.Ehhez asszem nem is kell hozzáfűznöm többet. -
#1176 Ez a gondom nekem is..... -
#1175 JC programozói képességét pocséknak nevezni kb. olyan.. mintha.. nem is tudom, a svájciakat a csoki miatt, a magyarokat a gulyás miatt, a németeket a kocsik miatt támadni.
Vagy hogy a Ferrari mekkora fos mert semmit nem fejlesztett, 100 éve ugyanazok a kocsik vannak semmi áttörő újítás nincs bennük.
Egyszerűen képtelenség, és ha ilyen olvasok nem hiszem el amit látok. -
#1174 Még mindig nem értitek, amit mondtam:
Valve (10-15 ember, programozók, meg egyéb creature-ök) vs. John Carmack (egyetlen ember)
Senki más nem képes arra, amit csinál. Tom Sweeney sem.
Azt se feledjük el, hogy ő mikor írta a quake1-et, és a Valve 5-6 programozója mikor írta a HL-enginet. -
#1173 -
#1172 Amúgy meg | #1158 nem a valve felé dőlök, hanem mindenki felé. pluszba HL a Quake1-re épül. +carmack pocsék programozó.
na, végeztem. -
#1171 -
#1170 Nem.
Arról vitázni, hogy Carmack hány %-ot programozott a Q2 engine-jébe, és a Valve hány %-ot adott hozzá, ez kérlek full ovis téma! Nem vagyok hajlandó ilyenről vitázni!
Végeztem -
#1169 hmmm...és ha adok linket a planethalflife.com-ra? Esetleg a gamespotra-? Akkor hinnéd, hogy nem az oviban vagyunk? -
#1168 No comment. Már elolvastam. Hagyjuk, van ennél jobb dolgom is...
Nem az oviban vagyok már.... -
#1167 Először
ezt olvasd el
Másrészt meg itt is úgy 2-3 oldalt.
-
#1166 Uram atyám..............
A Q1-hez mi köze volt a Valve-nak?????????
SEMMI!
Magyarán a mérleg egyik serpenyőjében ott figyel JC Doom motorja, Q1 motorja, félQ2 motorja, Q3 motorja, mega Doom3 motor, a másik serpenyőben meg a Valve FÉLQ2-HL motorja meg a source motor.
NAHÁT, EZ TÉLLEG A VALVE FELÉ DŐL!!!!!!!
(el se hiszem, hogy milyen faszságokról vitázok, komolyan....mint az oviban) -
#1165 "Körülbelül JC. 45% adott a Q1 motor-hoz, így lett Q2, a Valve olyan 75%-ot...melyik cég is végezett jobb munkát"
Ez annyit tesz, hogy a valave 30% többet rakot a motor részhez...ezt nem nevezném vadi újnak. -
#1164 Ez akkora hülyeség.
KÉPES VOLT A VALVE EGY TELJESEN ÚJ ENGINE-t KÉSZÍTENI??????????????????
NEM!
KÉPES VOLT ERRE CARMACK EGYES EGYEDÜL???????????
IGEN!
Ennyi. -
#1163 Cáfoljatok meg, de sztem a hl-ban ami plus van a q2-höz képest (grafban): köd + hullámzó víz.
Az idióta méretű textúrák viszont tényleg a q1-re utalnak, q2-ben már 2hatvány méretűek a textúrhák (nemtom, hogy ott más méretet enged-e, pl a teljesen független unreal-ban nem) -
#1162 Hát a Q1 és HL motor között van némi különbség...ha százalékosítani kellene olyan 60-75% differencia van a két motor között (itt most nem egy standard 15-20% átépítésre gondolok)
Körülbelül JC. 45% adott a Q1 motor-hoz, így lett Q2, a Valve olyan 75%-ot...melyik cég is végezett jobb munkát? -
#1161 Ez a HL hivatalos oldalán tlálható:
"Half-Life™ takes advantage of licensed technology from id Software, but adds a whole new level of proprietary technology"
Sehol nincs, hogy ők saját motort készítettek, ami lealázza JC motorjait... -
#1160 1. Saját gondolat?????
2. "Bár még is mindkettő a Q1-re épül ,szembe ötlő, hogy akkoriban egy ismeretlen cégecske (valve) hatványozottan jobb motort készített, mint a legendás JC"
Ezzel ismételten gondjaim lennének. Miszerint a Valve NEM KÉSZÍTETT MOTORT! Megváltoztattak egy létező ID-s, licencelt motort.
-
#1159 Érdekes... Mindenesetre "hasnonló" okfejtéssel a q2 egy q1 engine-re épülő játék, csak feljavították
Mindenesetre a Tenebrae miatt már megérte beleugatni a vitába :) -
#1158 Itt - ott bele igazítottam + beleraktam egy - két új részt..... :))
Amúgy: JC a kilencvenes évek egy legendája, egy zseni volt aki az akkori 3D grafikai megjelenítésbe forradalmat hozott. Odákat zenget róla a szaksajtó az internetes site-ok egyszóval mindenki. A Doom és Quake minden tekintetbe felülmúlta a várakozásokat és a PC játék ipart egy új irányba nevezetesen a VALÓS 3D útjára vezette. JC. következő próbálkozása a Quake2 ami ugye valójában a Q1 motorjának jelentős átalakítása volt, az akkori szakmában és gamer körökben már közel nem váltott ki olyan hatalmas lelkesedést (különösképpen, hiszen akkortájt jelent meg a piacon az EPIC fenegyereke az UNREAL), az unreal porba alázta a Q2 enige-t minden feature listában. Itt már kezdett inogni a zsenibe vettet hit, hiszen ha jól megnézzük a Q1 és Q2 motorját (színes fények kivételével nem hozott nagy változást) míg az UNREAL motornál bevezettet újításokat sorolni is nehéz.
Apróság: Ha VS.-be eresszük a Quake2 motort az akkor megjelent HL motorral, látni fogjuk a különbségeket!
Bár még is mindkettő a Q1-re épül ,szembe ötlő, hogy akkoriban egy ismeretlen cégecske (valve) hatványozottan jobb motort készített, mint a legendás JC
Később megjelent a Q3 itt már óriási volt a széthúzás, sokan vetették Carmack szemére a lassú motort és az ismételt gyenge feature listát. Nem lehetett sajnos mentséget felhozni az új tükröződő effektekre, a víz és árnyék featurokra ugyanis ezeket már a quake 1 –ben lehetett alkalmazni. Az egyetlen igazi újítást a Beiser görbék megjelenése okozta. Hogy Carmack miért ült idáig tétlenül nos arra több találgatás is született, erre most nem térnék ki.
Sokan jönnek azzal a ténnyel, hogy a legjobb játékok (itt szoktak takarózgatni a Medal of Honorral, a HL—el stb. stb.) Csak, hogy, tudjuk, egy játékot nem a motor ad el, hanem a történet, aprólékos pálya desing, a kidolgozottabb újdonságok. Ezek a nagy játékok nem azért lettek nagyok mert a Quake sorozatra épültek. Továbbá még egy kis szöszenetke: Minden, MINDEN egyes siker játéknál a programozok első mondata…”tovább fejlesztett quake motor”.
Megint mások az alternatíva hiányával jönnek (pontosabban szólva, azzal, hogy nem volt más motor. Ergo: az a legjobb) Volt és van. Pár játék (inkább címek szerint) NOLF a DEUS EX; a DRAKAN; a BLADE OF DARKNESS; Max payne; PROJECT IGI 1; És a jövő? Melyek azok a motorok amik ismételten a földbe döngölik JC-t? MP2; DX2; HL2; STALKER
Doom3 közeleg, a PC-s játék piac ismét kezdett b%znzni a 90” évek egykori nagy mesterében. Viszont a történelem ismétli önmagát. Carmack ismét lemaradt, nem tudta követni a kor kihívásait és a saját maga még mindig a már kissé már megkopott Opengl enige-t fejlesztette tovább. A Doom3 motor ismérvei: Kitűnő texel szintű árnyékolás. Ez az új feature amit Carmack a motorba bele épített. Hogy miért hanyagolta el az enige többi részét? Ismételt homály. A világ már az új HL2-re és a Kelet nagy reménységére a STALKER-e vár.
Egy legenda ami még a 90” évek játékosaiba beleivódott . Tud –e esetleg újat mutatni? Majd meglátjuk.
Egyébiránt a félre értések elkerülése végett: nagyon várom a D3-at és kívánom, hogy nagyon nagyot üssön, nekem spec az a bajom, hogy olyan elsmerést kap az ipse amit a 90' megérdemelten most pedig már csak reklám és emlék szinten kapja. És nagyon nem tetszik ez a nagy istenítés, hogy mennyire jó programozó, mert nem az!...bizonyíték: HL2-STA-DX-MP2
-
#1157 Na ez a lényeg!
JC nem szokott lopni. Ilyen az agya. Feltaláló. -
#1156 Igen, valami elbaszott szarra én is emléxem, de az nem igazán számít. A wolf volt az első ÉLVEZHETŐ fps a "piacon" :-) -
#1155 Akkor maradjunk a grafikai engine-nél, de ezt is kicsit erősnek tartom. Bár, ha nap mint nap programoznék, akkor lehet, hogy én is nyomnék ilyen méretű dolgokat, legfeljebb lopnám az ötletet :) -
#1154 #1133