23325
  • Kandurex
    Erre az én meg HL2 videózok-ra meg már valami csúnyát írtam (osszt megcenzúráztam magam:)))

Igen fogok vele játszani októberbe...őőő...hol is lesz akkor a D3-om?
  • Kandurex
    Érdekes ugyan....DE JC AZ ISTEN. Nem igaz?
    loller:)
  • Kandurex
    na bazzee....a többit meg most olvasom

"MI JÁCOTTUNK VELE!"...

Asszontam, hogy értelmes hozzászólást az én irányomba, ne már, hogy egy korai - alpha-n mérjük le a motor képeségeit. Nyomod itten a zöldséget.
  • ollie
    "Te meg HL" videózól"

ez csak azt mutatja, hogy jobban vigyáznak a progira ;D
  • Kandurex
    jaj nekem...neeeeeooooo ez már durva, szerinted nem az van, hogy megláták a HL2 új motorjának az elsőprő fizikáját? Nem az van, hogy a D3 motor nem tudott volna versenybe szállni a többi motorral (jelen esetben csak HL és MP2 a STALKER majd jövőre lesz :( ) és emiatt ráhegeszt még JC egy kicsit (sokat)
  • Inquisitor
    "Okostojás, a Dark Forces az az egyik Doom-klón volt, legalább egy évvel a Doom után jelent meg."
    Már nem emléxem mikor jött ki a DF, de sok olyasmit tudott, amit sokáig más nem.
    (Pl. VR sisakban külön tudtál célozni és mozogni, azt azóta SE adta vissza egy FPS se, de a VR sisakok az akkori szinvonalon megbuktak ...)
    Ellenben a Marathon c. FPS igen megelőzte a korát, kb. a Doom-mal egy időben vagy picivel késöbb került piacra, de mindenben sokkal jobb volt.
    Csak sajnos ONLY MAC program volt.
    Valami noname banda írta, valami Bungie ...
    (Jut eszembe, mi a görcs az a Halo Online????)
  • ollie
    én nagyon nem szerettem az fps-eket, egyik sem kötött le fél óránál tovább. utáltam, hogy jönnek a szörnyek ezerrel, aztán lőni kell mint állat. de aztán megismerkedtem a hl-el (jobban mondva gunman és hl) és nem tudtam abbahagyni. azóta szeretem az fpseket, de nem mind tetszik (a doom pölö nem)
  • Kandurex
    Most te elolvasod amit ide írnak vagy csak ugy hobbi szinten válaszolgatsz? hát , hogy a francba írna új motort amikor még a D3-mal pöcsöl.

Idéznék innen - onnan (kútfőből, tehát nem lesz pontos):

JC. Csak és kizárólag az motorral foglalkozik.

Ergo: ha csúsztatják akkor a motor miatt van! Más miatt nem lehet! Mi miatt? A grafikusok rossz munkát végeztek? Netalán a pálya tervezők? Zenészek? Valószínűtlen ugye?

• Kandurex
    Úgylegyen.

Csak ne lenne rá olyan kevés esély
  • GregSB
    JC munkájára SZVSZ nem lehet panasz. Az utóbbi 2 motorja nagyon is sikeres volt. A Doom3 motorját már lassan 1 éve befejezte, azóta egy mégújabban dolgozik.

Nem tudom mi ez a "nem tud már programozni" szöveg....
  • Petyus_
    És honnan tudod, hogy JC nem fog mindenkit (ismét :)) a földbe döngölni? :)
  • Kandurex
    Drakan?
  • Kandurex
    Hát ja.

Bár itt nem arról van szó, hogy milyen lesz a D3 (sok jót nem várhatunk) hanem, JC-ről regéltem..nem?
  • Petyus_
    Azt SE ismerjük, ezért korai lenne szerintem ítélkezni, ki kit fog földbe döngölni. :)
  • Kandurex
    D3 ismerjük...pff neki. ja, hogy alpha verziót vesszük...nem kellene (már csak azért sem, mert az alpha-k messzemenően nem úgy néznek ki mint a végleges játék)
  • GregSB
    THX :D
  • Petyus_
    Én elolvastam, értelme nem sok van, egy erősen szubjektív vélemény a 3D megjelenítés atyjáról. Olyan játékok "döngölik ismételten (megaLOL) földbe" JC motorját amik még meg sem jelentek, nem ismerjük sem a HW követelményét, se nem láttuk mozgásban, se a feature listája nincs meg.. szóval érdekes ez kérem. :)
  • Davidus
  • Kandurex
    Bekapod! :))
  • Davidus
    Miért mondod, hogy JC rossz programozó, hiszen maga az Isten vazeeee
  • Kandurex
    Ja ezzen ügyben, hogy most rossz -e vagy jó -e JC, mint programozó, inkább olvason vissza pár oldalt mindent megtalál amit írtam. Levonhatja a konzekvenciát és írhat róla cáfoló véleményt. És arra válaszolok ha tudok. De olyanra ha nem haragusztok már unok válaszolni, hogy miért mondod, hogy JC rossz programozó, hiszen maga az Isten vazzeee.....
  • GregSB
    ÁÁÁÁ üssetek. Nem tudok írni. Szóval nem sok újat, és lesz miről beszélni :D
  • Davidus
    Én DOOM3 demót várok a quakecon-tól:)
  • Davidus
    A fejére esett egy féltégla és elfelejtett?:)
  • GregSB
    Nekem is nagyon tetszett anno a beszámolója.

A quakeconig (Agusztus 14) em sok újat fogunk megtudni, utánna viszont lesz bőven miről beszálni :)
  • Kandurex
    Ja elfelejtettem a szokásost: Carmack nem tud programozni! (tudott anno, most meg most van és nem a múlt)
  • Blasta
    Greg, most nézem a fasza logódat!
    Gratula! :-D
  • Kandurex
    NEVER!
  • HuAn82
    Menekülni a süllyedő hajóról?
  • Kandurex
    Na azért nem kellene összetéveszteni árnyvadásszal. Nem mintha nem értenék egyet vele bizonyos dolgokban. Jót mosolyogtam rajta ahogy egyik másik írta, hogy valami 12 éves színvonalon írogatok ebbe a fórumba. Többnyire érveket fogalmaztam bele a mondandómba és többnyire saját tapasztalatokat és más általam nagyra tartott emberek (programozók) véleményét öntöttem formába. Ha ezt valaki nem tudta kivadászni az már egyéni szoc prob. és nem közösségi, hogy: "nézétek már milyen lámer az ürge." Soha nem mondtam olyat, hogy nem szerettem a Doom v. a quake sorozatot. Nem győztem eleget hangsúlyozni, hogy én magával az ősmítosszal (JC) és az a körül csapot felhajtással nem értek egyet. És merem állítani, hogy az ürge 20-ad annyit nem rak a PC gamer asztalára, mint ano 90' évekbe.

pff....

(by kandurex)

ps: csak azért, hogy ne tévesszenek össze mással
  • GregSB
    #2245ös hozzászólás az alpha topicban. Most Neooo.. épp felhozta.
  • HuAn82
    Árnyvadász....khm..ÁÁÁÁ!Kár rád szót fecsérelni!
  • Petyus_
    LOL ezt ugyanő írta?? :))

Ez kész, akkor most lehet szivat minket hogy műflémet gerjesszen? :D
  • GregSB
    Csak itt, csak nektek, Árnyvadász élménybeszámolója az Alpharól:

"DOOM III //alfa//

Aki leül egy 40 percre és veszi a fáradságot, hogy játszon ezzel az FPS-el (megfelelő géppel), akkor elmondhatja, hogy olyat élt át, amit eddig soha egyetlen FPS-ben, de még egyetlen számítógépes játékban sem.

A rettegésnek az a foka, mely a játék lüktetését adja egyszerűen hátborzongató. A hang abszolult csúcs a grafikai motornál is jobb hatást kelt. Fülhallgatóval és este csak igen erős idegzetü emberek üljenek neki, ugyanis az ijedelem olyan formájával fognak találkozni, ami ha nem vagyunk kellően körültekintőek nagyobb bajjal is járhat. Az ember szíve az ijedségtől meg is állhat. Ez nem vicc. Tehát ezt jól gondolja át aki leül a program elé.

Az egész pályán egyfajta nem engedlek át, hogy kifújhasd magadat érzés van jelen. A hangok, a sejtelmes zene betétek és a zajok, mindig körülvesznek bárhol is vagy. Erősődnek, gyengülnek, de a tudatodba fészkelték magukat immáron örökre és a félelem csíráját ültették el az agyadban. Eddig ilyet nem éreztél, de mostantól fogsz!

A grafika lemossa az FPS ipar bármely remekművét. Ehhez foghatót senki nem fog csinálni egy jó darabig. Az UT2003 labdába se rúg az új DOOM mellett. Ezt látni kell, leírni nem lehet.

Hangulat? Mindig félsz. Mindig csak sejtesz valamit. Sose tudod mi vár rád. Nincs idő a hangulatra. Ez a program azt tudatja veled, hogy te valóban ott vagy az adott helyszínen. Te éled meg. Rettegés van, nem hangulat. Az élhetés vágya viszi tovább benned a játékot, nem a hangulatra való hajlam.

Csak 18 éven felülieknek? A vér elrettentő. A falakon a padlózaton, bárhol. Ahogy fröcsög, ahogy terül el. Gyomor kavaró, taszító látvány. Akár egy baleset. Borzalmasan élethű.

Fizika, sebződések és effektek pedig megint a tökéletesség határát súrolják. A szörnyek... erre megint nincsen szó. Látni kell. A fürdőszobás jelenet pedig a program csúcsa. Ezt is látni kell. Ott már majdnem okádtam. Eredetiben is.

Ez csak alfa verzió.

De így is abszolult number one. Ennél jobb nincs. "

Ma meg már az a menő, ha leflémeljük a Dúm3at meg Kermeket, mi?
  • Petyus_
    Hmm amikor meglátom a neved ey hozzászólásnál valami DOOM III topicban mindig lelassul a pulzusom, lassítok. nagy levegőt veszek.. hogy VÉGRE olvashatok valami értéeklhetőt a sok tudatlan fikakirály irományai között. :)
  • GregSB
    Én csak azt nem értem, hogy anno a Doom3 alpha topicba egy 30 soros ömledező beszámolót ítál az alpharól, hogy ez a játék lesz az isten, a megváltó, mostmeg átmentél flémhuszárba. Kíváncsi vagyok mi váltotta ki benned ezt a nagy változást. A HL2? És attól hogy jön egy másik jó játék, ez már nem is lehet jó, el is lehet felejteni hogy milyen hatással volt rád?

Na ez az amit iszonyatosan rühellek. Mindig azt a játékot kell sztárolni, ami új és menő, a régit meg flamelni kell.
  • Petyus_
    Okostojás, a Dark Forces az az egyik Doom-klón volt, legalább egy évvel a Doom után jelent meg. Egyébként tényleg fantasztikus játék volt, sokkal jobb, mint pl. a JK2.. ahogy a Duke Nukem is egy fantasztikus játék volt.

CSAKHOGY ekkor már jött a forradalom a DOOM képében, és amikor ezek megjelentek, akkor Carmack már javában dolgozott a következőn, a QUAKE-en ami az ELSŐ FULL 3D FPS volt. A többi tulajdonságát lentebb írtam.
  • Árnyvadász
    Igazad van. Tényleg nem nulla. -1
  • Árnyvadász
    Hát igen. A Doom az tényleg forradalmi játékmenettel bírt. Nyilván akik ide irogatnak ez a szint már komoly előrelépés- Már akkoriben voltak olyan programok, melyek játékmenetben halálra alázták a Doom-ot. És FPS-ekről van szó! Dark Forces pl.. hogy csak egyet mondjak.
  • Árnyvadász
    Aztán kurvára fogok adni arra, hogy itt a NAGY supergamez fórumán, ahol debil gémfanatikusok váltják a szót nap mint nap, mit gondolnak és milyen megítéléssel lesznek irántam attól függően, hogy mit írok. Húú ez aztán nagyon lehangol. Most marhára szarul érzem magamat. Egyébként meg lehet, hogy retardált állat vagyok és ovis stílusban szídom azt ami egyébként isteni, de azért had áruljak el egy titkok: Ettől még tudom ki vagyok és hova soroljam magamat, nem feltétlenül kell neked megmondanod. De ha már így alakult, akkor esetleg meg is köszönöm, hogy voltál szíves figyelmeztetni erre. Milyen együttérző emberek vannak itt. Könnyem majd kicsordul.

A miheztartás végett. Csak.