23325
-
#1153 Jah, most volt hogy végre lassan elérhetővé válnak az eredeti bsp-k, és így kicsit újratextúrázhatják feltupírozhatják őket a tenebrae-hez :D
Eddig csak klónozták a pályákat, teljesen a nulláról indulva, mert nem lehet az eredeti map nélkül szerkeszteni azt. -
#1152 Mellesleg nemtom, hogy a HL mitől lenne kék1, túl sok a hasonlóság a kék2 motorhoz benne. Ha van magyar link a dologra, meghesszenteném :) -
#1151 Na megint jóltájékozottan beleszóltál valamibe. Mit írtam? JC által írt ENGINEK.
Alig 3 perc utánaolvasás kéne, hogy tudj róla, JC emberemlékezet óta nem ad ki részfeladatot a többi programozónak. Mindent maga csinál az engineből.
A DOOM3 -nál fordult elő csak, hogy 1-2 kisebb kódrészletnél besegítenek neki.
Többi programozó: AI, scriptek, pályák, szörnyek stb. -
#1150 Tudtommal nem az első, hanem a második, de az első valami elbukott szar volt, a nevét ne kérdezd, régen olvastam -
#1149 jaja, talán.
De Romero tervezte a Q1 összes pályáját, ha jól tudom... -
#1148 ~ ja, de a programozói megvalósítás az övé volt. bspt is ő találta ki.
Romerot mondjuk ha szidnák Kandurexék, még azt mondanám talán :D -
#1147 Persze, és a stáblista többi programozója mi a faszomat csinált? Lekódolta amit karmak papa lerajzolt? Na ne mán! -
#1146 Illetve Ő és Romero.... -
#1145 Jaaaaa, igen! Kicsit abban voltam, hogy még a Q1-ről van szó....:-))) -
#1144 Ezért hozta létre ő az fps műfaját. -
#1143 Ja és amellett se menjünk el, hogy anno kinek a nevéhez tartozik a világ ELSŐ FPS-e, a Wolf3D????!!!!!!! -
#1142 Okés, én eddig kizárólag az akkoriban megjelent magyar szaklapokból olvastam a HL motorjáról. Akkor ez lett mondva. Lévén már a Q2 kinn volt mindenki arra asszociállt, hogy azt a motort licenszelte a valve.
A tényeken minden esetre nem változtat! A világ legjob játéka is Carmack motorját hasznája, szal aki azt mondja, hogy JC "vérgyenge programozó" azzal komoly gondok vannak! -
#1141 A te ízlésed vs. a történelem. Megváltoztatta John Carmack a játék, sőt a számítástechnikai-ipart; létrehozott-e egy teljesen új műfajt, az fpst; a mai fps játékok technológiája 99%-ban az ő munkájára épül-e; előtte járt-e mindig 5 évvel a konkurrenciának; hozzá járnak-e az ATi és az nvidia mérnökei a jövőt fürkészni, hogy hallgassák a kívánságait, 16 passt tudjon egy órajel alatt a gpu?
Ha csak egyre is nemmel válaszolsz, nincs igazad, de legyen; ettől JC még mint egyén, kurva nagy programozó. -
#1140 Erről van szó!
Semmilyen más motor akkor nem tudta ezt és még sok mindent... -
#1139 Nincs ember, aki a mindenkori Carmack-jelenben képes lett volna megalkotni a mindenkori Carmack-enginet. NINCS. Egy csapat programozó képes lett volna megírni 1993-94 tájékán (gondolom akkor kezdte kb.) a quake1 enginet, és így tovább, és most is képes lenne egy csapat megírni a doom3 enginet, de egyetlen ember: csak JC. -
Árnyvadász #1138 Ezek közül ami igazán jó volt:
Wolf és Spear feledhetetlen gyakásai és fasza pályái, plussz befigyelő történelmi szálak. Már amennyire a Hitler képek a falon annak számítanak.
Doom1 egy-két igazán jól eltalált pályája és grafikája, plussz szörnyei. Na és az új HUD!
Quake2 meglepően jó sztorija és világa, plussz grafikája.
A többi említésre sem méltó.
DoomIII meg kezd már nagyon nem érdekelni... A végén jól elcseszik az egész hűbelebancot. Mondjuk a DoomIII-tól én egyet várok csak, megszemlélni a fasza fény-árnyék hatásokat és kb. ennyi. Ennél többet nem is ér. MAx. a para hangulat, de azt meg utálom. Inkább játszani szeretek, mint szarni a falra félelmemben. Kettő nem vág össze:) -
#1137 Kicsit el vagy tévedve. Nézd már meg hány FPS készült Quake3 motorral.. és hány mod készült Q3-ra stb. Egyébként a HL engine az egy erősen módosított Quake, szóval a kód alapja ott is Carmacké.
Hogy rossz programozó lenne? Hát lol.. ő A Programozó.
A Doom III engine meg imho bztos alkalmas lesz licenszelésre, mivel az id leginkább ebből él. De ha nem, és Carmack azért ment bele egy ilyen engine elkészítésébe, hogy csak egy játék, a Doom III minél tökéletesebb legyen, én akkor is örülök. -
#1136 Ezzel pedig egyetértek, ez volt az első játék amiben az ellenfelek nem sprite-ok voltak, hanem modellek.
Mekkora volt a doom után! Lelőtted az embert, és a hulláját nem minden oldalról ugyanolyannak láttad. :)) -
#1135 A wolf és Doom szirához, nincs mit hozzá tenni, valóban carmack 90" évek beli programozói tehetségét dicsérik. Aztán még Q1 (ami szerintem is frankó motor)...utána???.-...a q1 tovább fejlesztések (vérgyengén) q2 színesfény, q3 beiser görbék, D3 árnyék technika, naccerű...hova xarjak ezektől a forradalmaktól :( Carmack a 90' évek programozója, nem a 21század-é.
(és, hogy te adtad a kegyelem döfést, azt hót halálosan komolyan gondoltam, sikerült +1 pluszal fődbe döngölni a nagy "legendát") -
#1134 Nem vagy értve.
Egyszerüen kevered a szezont a fazonnal.
Más a JÁTÉK és más az ENGINE! Akkoriban nem volt ilyen tudásu motor, vagyis Carmack világszínvonalu dolgot alkotott!
Elhiszem, hogy nem tetszett a QUAKE játék, de ezért azt mondani, hogy a motor technikailag nem volt világklasszis a korában, baromság!
Ha egy ilyen egyszerü dolgot nem értesz meg, akkor sajnálom! -
#1133 Még szerencse, hogy megírtam ezt a pár sort, így ezentúl ha a sötétségben bolyongó testvéremmel hoz össze a sors, csak referálhatok... ide.
Többiek mán látták, nekik nem szól :) -
Árnyvadász #1132 Bárcsak az lennék:) -
#1131 Wolf, Spear, Doom1, Doom2, Quake1, Quake2, Quake3, DOOM3 <--- JOHN CARMACK ÁLTAL ÍRT ENGINEK.
Half-Life, Source: egy _csapat_ programozó által írt engine. -
#1130 részeg vagy?:) -
Árnyvadász #1129 Kurvára nem tud érdekelni. Ha nekem nem tetszik valami, akkor az nem lehet világszínvonalú. Értvevagyok? -
#1128 ha vissza olvasol pár oldalt akkor láthatod, hogy már régebben (jóval e bejelentés előtt) jöttem ezzel a "carmack vérgyenge dumával" -
#1127 Kurva mindegy, hogy neked mennyire tetszett maga a QUAKE játék!
Az ENGINE igenis állva hagyta a szakmát! -
Árnyvadász #1126 "akkor" . Ez a kulcsszó. Nem ma. De légy nyugodt, az "akkor" sem volt világklasszis. Egyedül a 3D-s kártyák támogatásával nézett ki normálisan. Amikor előszőr megláttam, azt hittem beokádok attól a barna szartól. -
#1125 A HL akkor is Q2-es motort használt!
Jóccakát! -
#1124 Ja most látom hogy te is írtad:) -
#1123 Aha persze!
Mutass már az akkori időben FULL 3D-s motort!
De minek vitatkozom ilyenről? Ezek tények! Akkoriban a Q1 motor világklasszis volt, JC meg azóta a világ egyik legynagyobb programozója!
El nem tudom hinni, hogy most hogy eltolták a D3-at, előpkerültek az okosok és jönnek a:
-mondtam én, hogy szar ez a D3, JC meg a világ legszarabb programozója
-már a Q1 sem volt világszintü motor
Na felejtsetek el.... -
#1122 Félrebeszélsz, pont Te adtad a legnagyobb döfést Carmack-nak, azzal, hogy bebizonyítottad, hogy a HL quake1-s alapokra épült- -
#1121 A q1 motor nem most világklasszis hanem akkor volt az mikor kijött. Tátott szájjal nyomtuk:) -
#1120 A HL duke nukem 3d engine-t használt. Meg pár dolgot vettek át a heroes of might&magic engine-böl is. Na ezt az engine-t használja a doom3 csak átvettek még bele 1-2 dolgot a black&white-bol. -
Árnyvadász #1119 Na ha neked a Q1 motor világklasszis, akkor nem is mondok semmit. És ezt most az "akkor"-ra értem. A Q1 egyetlen dologban csúcs: Multi és a darkos pályák. Amúgy semmi különös. -
#1118 nyugi, elírtam :) Csak annyit ment már erről a téma Dikki-vel, hogy mi is a motorja a HL1-nek, lazán elírtam : -
#1117 (Davidussal is összekacsintunk :D) -
#1116 De ez sem áll meg a lábán, hisz a Valve nem volt képes akkor új motort írni, kénytelenek voltak egy meglevőt használni! -
#1115 Nem quake2. quake1.
(Kandurex-el összekaccsintunk :D) -
#1114 Na újra jön a milyen engine-t használt a HL vita:)